Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 18 mai 2013

DEDICATIE__________________________________________________

Sa traiti !! Am inteles !!_______________________________________________


Scandalul „case de la MApN”. Alţi 19 generali şi ofiţeri cu grad superior, în vizorul DNA

Rețeta după care fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a cumpărat ilegal, de la Armată, locuința de serviciu, a fost folosită pe scară largă. Experții Direcției Antifraudă din cadrul MApN au sesizat DNA cu încă 19 ilegalități. Au de recuperat aproape un bloc întreg!
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) este hotărât să îndrepte greşelile făcute de către unii angajaţi, foşti şi actuali, în timpul gestionării problemei vânzării locuinţelor de serviciu către cei care le deţineau cu chirie.
Este deja celebru dosarul în care sunt urmărite penal 12 persoane, printre care se află şi generalul Corneliu Dobriţoiu ori generăleasa Floarea Şerban, cea care şi-a pierdut funcţia de secretar de stat din cauza acestei speţe.
„Evenimentul zilei” a relatat într-unul din numerele anterioare faptul că ancheta procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a pornit având la bază rezultatele muncii specialiştilor Direcţiei Antifraudă din cadrul MApN.
Au înşelat legea, ajutaţi din interiorul MApN
Raportul iniţial prevederea însă nu doar cele 12 cazuri în care Armata a fost păcălită cu ajutorul generalului Traian Pigui, cel care aviza cererile „greilor” din Armată. Erau 31 de locuinţe de serviciu pentru care Direcţia Antifraudă stabilise că au fost încălcate prevederile legale atunci când au fost înstrăinate din patrimoniul MApN.
DNA va extinde urmărirea penală şi în cele 19 dosare
„Evenimentul zilei” a prezentat în exclusivitate primele 12 cazuri de case luate ilegal. Mai mult decât atât, reporterii EVZ au descoperit garsoniera din Răcari a generalului în rezervă Corneliu Dobriţoiu. Cea cumpărată de la stat şi vândută după doar 13 zile, despre care senatorul liberal, azi preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat, n-a şoptit o vorbă atunci când s-a pus problema să cumpere de la Armată apartamentul cu patru camere din strada Traian, din Capitală.
Astăzi, EVZ dezvăluie în exclusivitate cine sunt celelalte 19 persoane aflate pe lista ilegalităţilor. Sunt mulţi generali, comandori, contraamirali, un colonel. Pe vremea în care aceştia au cumpărat locuinţele de serviciu, deşi nu aveau acest drept deoarece nu îndeplineau condiţiile legale, cei 19 erau activi, ocupând diverse funcţii atât în cadrul forţelor terestre cât şi în cadrul forţelor navale ale Armatei României. Fapt ce atrage competenţa DNA. Astăzi, cei mai mulţi dintre ei sunt pensionari, generali şi comandori în rezervă. Unii nici nu mai sunt în viaţă. Numele lor şi gradele le regăsiţi în tabelul alăturat.
Urmăriţi penal şi cu bunurile sechestrate
Surse judiciare au precizat pentru „Evenimentul zilei” că maniera de fraudare în cele 19 cazuri a fost similară cu cea din cazul Dobriţoiu, ori din cazul Floarea Şerban, Francisc Radici şi a celorlalte persoane din dosarul celor 12 despre care am relatat deja. Astfel, şi în cele 19 cazuri urmează să fie începută urmărirea penală. De asemenea, vor fi făcute demersurile legale pentru recuperarea prejudiciilor create MApN, după ce acestea vor fi stabilite exact de către organul competent.
Regretatul comandor Bucur, printre cazurile descoperite
Pe lista celor care ar fi încălcat legea se află şi contraamiralul de flotilă Dumistrăcel Cătălin. Acesta ocupă în prezent funcţia de locţiitor al şefului Direcţiei structuri şi planificarea înzestrării din Statul Major General. Este pe listă şi comandorul Bucur Nicolae, cel care şi-a pierdut viaţa la 49 de ani, în accidentul de elicopter IAR 330 Socat, care a avut loc în judeţul Argeş, în noiembrie 2007. Comandorul Uce Gigi Cristinel, în 2011, încă era şeful Serviciului instrucţie la Statul Major al Forţelor Navale(SMFN). Gen. Petru Chertic a fost director general al Direcţiei Medicale din MApN. Cucoşel Cristea a fost şef în cadrul secţiei Comunicaţii şi Informatică din SMFN, în perioada 2004 - 2006. Gen. Nicolăescu a fost şef al Contra-informaţiilor militare.
Într-un singur bloc, 16 apartamente luate ilegal
Fostul consilier prezidenţial Sergiu Medar şi generalul Corneliu Dobriţoiu sunt, ori au fost, vecini cu 14 dintre cei 19 generali şi ofiţeri cu grad superior, aflaţi în lotul doi al scandalului „case de la MApN”. Toţi au cumpărat locuinţele de serviciu în acelaşi bloc de pe strada Traian, din Capitală.
Dosarul celor 12, la un pas de sechestru
Pentru că au minţit la notar, declarând în fals că nu au mai avut ori că nu deţin alte proprietăţi, ei ori familia lor, aşa cum e definită de lege (soţ, soţie, copii), sau pentru că au adeverit în fals că îndeplinesc condiţiile legale (cazul gen. Traian Pigui) sunt deja urmărite penal 12 persoane. Printre acestea se află: Corneliu Dobriţoiu, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Floarea Şerban, Francisc Radici, dar şi Constantin Năstase. Toţi 12 se află la un pas de a li se pune bunurile sub sechestru asigurător, în vederea recuperării prejudiciului cauzat MApN, în valoare de 1,2 milioane de lei. Surse judiciare spun că aceeaşi soartă îi paşte şi pe cei din lotul doi al acestui scandal.
Internele, anchetă de la zero
Oameni din sistemul naţional de apărare se întreabă, pe bună dreptate, unde sunt cazurile asemănătoare care s-au petrecut în grădina Ministerului Afacerilor Externe. Ancheta Direcţiei Antifraudă din MApN a pornit după dezvăluirile făcute de presa din anii 2007, când au fost exemple de ilegalităţi şi la Interne. La vremea respectivă, MAI a anunţat că face control. Cică l-a şi făcut, numai că raportul a fost „îngropat”, n-a ajuns niciodată la Parchet. Dar ajunge acum Parchetul la ei!
 Fostul consilier prezidenţial Sergiu Medar este urmărit penal de DNA pentru felul în care a luat casa


vineri, 17 mai 2013

Pentru ---toata lumea ! _________________________________________by Czar!

luni, 13 mai 2013

DREPTATE ______pana la capat !!___________________________________________

 Urmaresc cu mare atentie ....GUVERNUL !!

EXCLUSIV EVZ. Magistraţii penali rămân fără pensiile nesimţite.Unii au 16.000 de lei pe lună, deşi sunt condamnaţi pentru luare de mită!

Ministerul Justiției va elabora o lege prin care vor fi eliminate indemnizațiile speciale ale judecătorilor și procurorilor condamnați definitiv pentru fapte grave. Ei au pensiile mai mari decât salariile

Judecătorul Florin Costiniu, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în dosarul lui Cătălin Voicu, încasează lunar o pensie de 16.000 de lei. Cazul lui şi ale altor magistraţi au stârnit multe dezbateri. Astfel că Ministerul Justiţiei are în vedere o iniţiativă legislativă privind reglementarea situaţiei juridice a pensiilor speciale acordate magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie sau pentru alte infracţiuni grave. Iniţiativa urmează să fie promovată după realizarea analizelor şi consultărilor cu factorii implicaţi şi a fazei de dezbatere publică, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată într-un răspuns al Ministerului Justţiei, la solicitarea „Evenimentului zilei”.
În acest moment, din cauza legislaţiei permisive, magistraţii se pot cere la pensie chiar dacă sunt judecaţi sau condamnaţi definitiv. De exemplu, Ioan Berghezan, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a fost condamnat definitiv, în 2012, la patru ani de închisoare cu executare de Curtea Supremă de Justiţie. El a fost acuzat că a pretins şi primit, de la denunţător, 40.000 euro pentru a-i permite să părăsească ţara. Din declaraţia de avere a soţiei sale reiese că, în 2012, a încasat o pensie specială de 132.000 de lei. Adică statul îi plăteşte lunar 11.000 de lei chiar dacă se află în spatele gratiilor!
Pensionări de urgenţă
Georgeta Buliga, fostă judecătoare la Iaşi, prinsă cu mita în flori şi condamnată definitiv la 4 ani şi jumătate, are un venit de 11.700 de lei pe lună. A făcut cerere de pensionare din arestul Poliţiei şi s-a arătat nemulţumită de cuantum, făcând cerere de recalculare.
Marioara Dumitru, ex-judecătoare la Curtea de Apel Piteşti, a fost trimisă în judecată pentru că şi-a înscenat un accident auto, pentru a nu plăti reparaţiile maşinii sale. A ieşit imediat la pensie cu un venit lunar de aproximativ 7.000 de lei.
Recompensă nejustificată
Valentin Popescu s-a pensionat în iulie 2012 din funcţia de judecător, după ce cu o lună înainte fusese eliberat din funcţie în urma unei condamnări definitive. A făcut cerere către CSM din închisoare, unde stă pentru doi ani, începând cu 8 mai 2012. A fost acuzat că, în calitate de vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, a luat mită constând într-o partidă de sex de la o femeie – cu 23 de ani mai tânără decât el – al cărei proces îl judeca. În ultima declaraţie de avere şi-a trecut un salariu net de 82.000 de lei. Conform procedurilor de calculare a pensiilor magistraţilor, Popescu primeşte în detenţie o pensie de cel puţin 7.200 de lei pe lună.
Magistraţii din România au pensii speciale. Cei cu o vechime de cel puţin 25 de ani se pot pensiona şi pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de un venit în cuantum de 80% din baza de calcul, reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară şi sporurile avute în ultima lună de activitate.
ELENA TURCU
A judecat până la începutul anului la Tribunalul Dâmboviţa. Ea a devenit celebră pentru că a fost achitată după ce a fost trimisă în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului. A ieşit la pensie, în ianuarie 2013, cu 10.500 de lei pe lună, după ce instanţa a stabilit că era agitată, nicidecum beată, aşa cum a susţinut Poliţia
GABRIELA GHIŢĂ
Fost procuror general adjunct al României, s-a pensionat şi s-a făcut avocat după ce a început ancheta împotriva sa în dosarul „Examenelor trucate”. Ghiţă a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă. Potrivit declaraţiei de avere a soţului, în 2012, Ghiţă a primit o pensie de 10.000 de lei pe lună.
MARIA DAVID
În februarie 2013, judecătoarea a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare pentru luare de mită. Ea a primit 200.000 de euro de la un denunţător pentru a-l scăpa de o pedeapsă. Dacă nu se schimbă legislaţia până va ieşi la pensie, David poate încasa lunar 13.000 de lei. În 2011 şi-a trecut în declaraţia de avere un venit anual de 150.800 de lei.
CRISTIAN JIPA
A ieşit la pensie imediat după izbucnirea scandalului din Justiţie provocat de Cătălin Voicu. Din declaraţia de averea a soţiei sale, deputat PPDD, aflăm că fostul judecător ridică lunar 13.300 de lei. Potrivit rechizitoriului DNA, Jipa este cercetat penal într-un dosar disjuns din cel al fostului senator, condamnat la 7 ani închisoare.