Google Website Translator Gadget

vineri, 10 martie 2017

US Army - M1A2 SEP V2 Main Battle Tank Installation Of Reactive Armour P...

Instalarea de blindaj reactiv pe tancul M1A2 SEP V2

Tocmai a aparut stirea despre instalarea unor noi „caramizi” de blindaj reactiv pentru M1A2 SEP, de tip ARAT, de catre echipajele si mecanicii de la 1st Battalion, 66th Armor Regiment, la baza din 7th Army Training Command’s Grafenwoehr Training Area, Germania.
Blindajul reactiv [XM-19 Abrams Reactive Armor Tile (ARAT)] va fi montat pe partile laterale (fuste)  si pe turela. Acest tip de blindaj reactiv a intrat in dotarea armatei SUA incepand cu anul 2006 si are o durata de viata de 20 de ani, fara nici un fel de mentenanta.
U.S. tank and maintenance crews from 1st Battalion, 66th Armor Regiment, have upgraded M1A2 Abrams Sep V2 main battle tanks with new Abrams Reactive Armour Tile (ARAT) that improves the overall defensive capabilities of the tank.
Cum arata pachetul instalat…

XM-19 Abrams Reactive Armor Tile (ARAT), se scoate din cutie si se monteaza pe tanc
Iata si un mic video din atelier…
Le asteptam detasate in Europa de Est, cu pachetul complet de protectie!
De prisos sa mai mentionam ca noi nu avem asa ceva in dotare…

miercuri, 8 martie 2017

Raytheon Ballistic Missile Defense Systems & Transportable Radar Surveil...

Lockheed Martin – THAAD Extended Range Hypersonic Ballistic Missile Defence System

Nimic de adaugat, nu din partea noastra cel putin… deocamdata laudandu-ne cu Aegis Ashore la noi in ograda.
Ce putem totusi preciza, este ca THAAD, conceput a distruge rachete balistice in partea terminala a traiectoriei, a intrat in uz si productie in 2008, cu 4 ani mai devreme decat data prevazuta initial.
Conceptul este cat se poate de simplu, fiind un sistem „hit-to-kill” (sau „kinetic-kill-technology”), fara incarcatura exploziva la bord, vectorul de 900kg (6,17m lungime si 34cm diametru) bazandu-se pe energia cinetica pentru a distruge ogive la distante de pana la 200km si altitudini de pana la 150km, racheta atingand viteze de Mach 8.2.
Ghidajul in partea finala a traiectoriei se face cu ajutorul unui senzor IR, iar in cea initiala cu ajutorul unui radar AESA in banda X denumit AN/TPY-2.
File:Wfm thaad diagram.svg
O baterie THAAD este compusa din 9 vehicule lansatoare a cate 8 rachete, 2 centre mobile de operatii tactice si radarul de control al tragerii.
Incepand cu martie 2016, Army Space and Missile Defense Command au inceput sa ia in considerare desfasurarea de sisteme THAAD in Europa, cu EUCOM ( United States European Command), dar si in Orientul Mijlociu, in timp ce pentru teritoriul SUA sunt prevazute cel putin 6 baterii.
Intre timp Lockheed-Martin lucreaza pe proprii bani la THAAD-ER, o versiune cu booster suplimentar pentru raza extinsa si viteza crescuta.
Marius Zgureanu