Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Dezvăluiri şocante despre răpirea jurnaliştilor români în Irak. Ce rol a jucat, de fapt, Traian Băsescu


Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu face dezvăluiri şocante legate de rolul lui Traian Băsescu în răpirea jurnaliştilor români în Irak. Potrivit acestuia, Băsescu ar fi fost cel care a organizat totul şi s-ar fi ales la final cu patru milioane de euro.
Povestea lui Sorin Roşca Stănescu diferă de informaţiile care au fost disponibile în urmă cu zece ani şi pe baza cărora au luat naştere alte scenarii.
Sorin Roşca Stănescu povesteşte cum a fost sunat de Traian Băsescu în 2005 pentru a nu publica în ziarul Ziua o informaţie despre trimiterea lui Florian Coldea în Irak, cu o geantă mare de bani, cu ajutorul unui avion Hercules. Informaţia o aflase, spune Roşca Stănescu, de la un jurnalist care se afla în avion.
“Nu mai ştia nimeni, cu exceptia redactorului şef al ziarului, a paginatorului şi a secretarului general de redacţie, despre ce este vorba. Şi, foarte interesant, în scurt timp, am primit un telefon de la Palatul Cotroceni. Mi-a telefonat doamna Adriana Săftoiu. Aceasta era purtătoarea de cuvânt a Palatului Cotroceni. M-a rugat, în numele preşedintelui, să nu public informaţia. Am refuzat. Imediat m-a sunat însuşi presedintele Traian Băsescu. I-am spus că este o informaţie de interes public. Mi-a comunicat că dacă voi publica această informaţie, viaţa ostaticilor va fi pusă în pericol. M-a somat să nu-mi asum această responsabilitate. Şi mi-a sugerat că dacă vreau să dau, totuşi, o ştire bombă, aş putea înlocui cuvântul ‘bani’ cu ‘pistoale Kalaşnikov'”, se arată într-un articol publicat pe corectnews.com.
Informaţiile vremii spun însă altceva despre acest episod. Banii de răscumpărare ar fi fost livraţi de Florian Coldea şi Mihai Răzvan Ungureanu în Siria, la Damasc, în aprilie 2005. Aceştia ar fi călătorit cu o aeronavă Falcon 900B a MIA AIRLINES şi au avut asupra lor cateva valize negre.
Întreaga operaţiune ar fi fost coordonată de generalul Stefanut care, împreună cu adjunctul său la Cotroceni, ţineau contactul cu echipa din Bagdad de la antitero.
Roşca Stănescu nu se opreşte aici cu dezvăluirile. Mai spune că, în realitate, operaţiunile au implicat multe milioane de dolari, dintre care, patru milioane nu au mai fost predate răpitorilor, ci au rămas în România.
“Adică, la cel care avea să devină, ulterior, prin mai multe ridicări în grad, la „excepţional”, generalul cu două stele, Florian Coldea. Când a sosit aeronava Hercules, cu ostaticii la bord, în momentul în care acestia au părăsit aeronava, după deschiderea porţilor din spate ale acesteia, toată lumea a putut observa un mascat părăsind, în grabă, „puntea”, cu o geantă diplomat, de culoare neagră în mână şi disparând apoi total din cadru. Era cea de-a doua parte a prăzii vizate de Traian Băsescu”, a mai spus Sorin Roşca Stănescu.
Adevărul despre ce s-a întâmplat în 2005 îl vom putea afla abia peste 40 de ani, când vor fi desecretizate documentele referitoare la operaţiunea de recuperare a jurnaliştilor răpiţi în Irak.
sursa: antena3 

NEWS  !!

Avertismentul catastrofal al unui general NATO: Rusia va ataca în 60 de zile

Generalul Wesley Clark, fost comandant al forţelor NATO în Europa și consilier onorific pe probleme strategice al lui Victor Ponta, este de părere că Ucraina nu este înarmată așa cum ar trebui în înfruntarea cu Rusia.
Wesley Clark
Generalul Wesley Clark vine și cu argumente în acest sens, afirmând, într-un articol publicat în Newsweek, că, deși ideea că Ucraina este “neajutorată” în fața agresiunii rușilor e falsă, aceasta nu-și folosește însă toată capacitatea.
Până în acest moment, spune el, au fost mobilizați 41.000 de soldați. Cei care li se vor adăuga sunt antrenați “rudimentar”.
Rusia ameninţă că trece la fapte: Va folosi FORŢA NUCLEARĂ
Se estimează că 9.000 de soldați din Federația Rusă și circa 30.000 – 35.000 de luptători separatiști sunt în estul Ucrainei.
Aceștia dispun de aproximativ 400 de tancuri și 700 de piese de artilerie, inclusiv lansatoare de rachete.
Alți 50.000 de soldați ruși așteaptă lângă granița cu Ucraina, iar în Crimeea încă 50.000.
Clark trece în revistă dotările armatei ruse, pe care o califică “foarte avansată”, net superioară celei din Ucraina, care folosește mai ales echipament vechi, din epoca sovietică, confruntându-se cu multe lipsuri la acest capitol.
Potrivit lui Clark, forțele ucrainene ar trebui să se aștepte la un atac în decurs de 60 de zile, dacă se ține cont de tiparul acțiunilor Rusiei, de declarațiile făcute și de antecedentele lui Putin, informează ziare.com.
Ucraina, de una singură, nu poate opri agresiunea rusească, având nevoie de asistență militară imediată, avertizează fostul comandant al forțelor NATO în Euro  NEWS  !!

vineri, 3 aprilie 2015

Fara cuvinte !!......ora de poezie !____________________________________________By Adrian GOIA

'PICURI TREBUIA SĂ FIU…

Părul tău udat cu toamna unui cer de plânset acru
De aici de sus îmi pare un miracol iminent…
Am bătut cu norii palma să înceapă un masacru,
 Să îţi pot atinge trupul în potopul de moment…

Picuri trebuia să fiu…şi să cad prin bolţi din care,
Ţi-ai ales însingurarea şi destinul tău uman…
Picuri trebuia să fiu, să-ţi şoptesc la întâmplare,
Pe tăcerea ta convinsă să ia lecţii de pian…

Ţi-ai legat la brâu tricoul,ca sa simţi cât sunt de rece,
Dar zâmbeşti când curg pe tine în milioane de bucăţi,
Însă nu mă poţi privi.., ochii tăi să nu se-nece,
În oceanul dintr-u care eu cobor enormităţi…

Sunt ceresc şi pământean…şi sunt ambele deodată,
Ce ursită pentru mine ca să mă răsfăţ prin ele…
Însă ştiu că pământeanul nu ai să-l iubeşti vreodată,
Numai când mă-nalţ la picuri,îţi voi tremura pe piele…

Şi cum fulgerul m-atinge ,crapă-n mine adevărul,
Am slujit atâtea ceruri.., că mi-e teamă să mai pot,
Am vorbit cu mama ploaie,ca să cad iertându-ţi părul,
Însă nu e cu putinţă..,vin ca să te ud de tot…' PICURI TREBUIA SA FIU !      
     
Părul tău udat cu toamna unui cer de plânset acru
De aici de sus îmi pare un miracol iminent…
Am bătut cu norii palma să înceapă un masacru,
Să îţi pot atinge trupul în potopul de moment…

Picuri trebuia să fiu…şi să cad prin bolţi din care,
Ţi-ai ales însingurarea şi destinul tău uman…
Picuri trebuia să fiu, să-ţi şoptesc la întâmplare,
Pe tăcerea ta convinsă să ia lecţii de pian…
Ţi-ai legat la brâu tricoul,ca sa simţi cât sunt de rece,
Dar zâmbeşti când curg pe tine în milioane de bucăţi,
Însă nu mă poţi privi.., ochii tăi să nu se-nece,
În oceanul dintr-u care eu cobor enormităţi…
Sunt ceresc şi pământean…şi sunt ambele deodată,
Ce ursită pentru mine ca să mă răsfăţ prin ele…
Însă ştiu că pământeanul nu ai să-l iubeşti vreodată,
Numai când mă-nalţ la picuri,îţi voi tremura pe piele…
Şi cum fulgerul m-atinge ,crapă-n mine adevărul,
Am slujit atâtea ceruri.., că mi-e teamă să mai pot,
Am vorbit cu mama ploaie,ca să cad iertându-ţi părul,
Însă nu e cu putinţă..,vin ca să te ud de tot…

miercuri, 1 aprilie 2015

NU NATO s-a intins spre EST ci ESTUL A CERUT SA INTRE IN NATO ___________________________

- Cu armamentul nostru modern, puternica noastră
Armată Roşie va putea distruge puhoiul unei eventuale
armate chineze invadatoare?
- Va putea, răspunde radio MN, cu condiţia ca
ultimile rânduri să nu facă copii!


Romania ar putea gazdui echipamente militare grele ale NATO. Gen Breedlove, comandantul fortelor aliate in Europa: NATO va lua o decizie in curand / Ministrul Mircea Dusa: Sunt discutii deja la nivel tehnic vizavi de pre-pozitionare

Philip Breedlove
Foto: NATO
Comandantul suprem al fortelor aliate din Europa (SACEUR) Generalul Philip M. Breedlove, aflat marti in vizita oficiala la Bucuresti, a declarat ca NATO va decide  in curand daca Romania va gazdui echipamente militare grele ale aliantei, informeaza Reuters. Ulterior, ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, a declarat, dupa intalnirea cu generalul american, ca sunt discutii la nivel tehnic privind pre-pozitionarea in Romania de tehnica grea de lupta".

Intrebat daca s-a luat decizia ca Romania sa gazduiasca inclusiv tehnica grea de lupta, generalul Philip Breedlove a declarat: "Da, aceasta decizie va fi anuntata foarte curand", potrivit agentiei Mediafax.

"Sunt sigur ca atunci cand lucrul acesta se va intampla, Romania va raspunde prompt, ca de fiecare data, si va fi de acord cu pre-pozitionarea acestei tehnici, fiind intotdeauna un partener de incredere pentru NATO", a mai spus, marti, la MApN, comandantul suprem al Fortelor Aliate din Europa, Philip Breedlove, in cadrul unei conferinte comune de presa cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, potrivit agentiei Mediafax.

Oficialul roman a completat raspunsul la intrebare, precizand ca exista "discutii deja la nivel tehnic vizavi de pre-pozitionare".

Victor Ponta: Romania este dispusa sa gazduiasca orice capabilitati decide NATO / Mai mult nu am voie sa spun


Romania este dispusa sa gazduiasca orice capabilitati sunt decise la nivelul NATO, a declarat premierul Victor
Ponta, fara alte detalii, intrebat de presa daca, in discutia cu seful Fortelor Aliate din Europa, s-a pus problema unor noi baze sau aducerii de armament greu in Romania.

Premierul Victor Ponta s-a intalnit, marti, la Palatul Victoria, cu comandantul suprem al Fortelor Aliate din Europa, generalul Philip M. Breedlove.

"Tot ceea ce va pot spune eu in acest moment este faptul ca Romania este dispusa sa se implice, sa gazduiasca orice capabilitati se decid la nivelul NATO. Mai mult de atat nu am voie sa va spun", a spus Ponta, intrebat daca Romania va gazdui noi baze NATO sau va fi adus armament greu al Aliantei.

Ponta a precizat ca, anul viitor, Romania va avea 12 avioane multirol, dar "si altele", si ca l-a asigurat pe generalul Breedlove ca exista un consens al clasei politice cu privire la respectarea angajamentelor tarii noastre in cadrul NATO.

"Eu l-am asigurat pe generalul Breedlove in primul rand de faptul ca in Romania exista tot sprijinul poltiic, stiu ca s-a vazut si cu presedintele, si l-am asigurat ca si in Parlament exista tot sprijinul politic pentru ca Romania sa-si indeplineasca toate obligatiile sale care tin de partea de securitate, adica sa aiba resursele finaciare pentru cele doua centre care se vor organiza in Romania de catre NATO, toate operatiunile, toate exercitiile comune si inclusiv partea de dotare a armatei romane. Anul viitor vom avea primele 12 avioane multirol, dar vom avea si altele, si asta l-am asigurat, ca desi nu ne e usor, exista un consens politic pe aceasta tema", a spus Ponta.

Chestionat despre acest subiect, presedintele Klaus Iohannis, care l-a primit si el, marti, pe generalul Breedlove, a precizat ca discutiile au vizat "chestiuni mai generale legate de pozitionarea NATO, de perspectiva NATO, de comandamentul de divizie, de NFIU, care se va realiza in putin timp, insa nu am dorit sa intru in discutii detaliate tehnice, lasand acestea intre militari si intre tehnicieni".

------------------------

Generalul Philip M. Breedlove se afla marti in vizita oficiala la Bucuresti. Pe agenda vizitei se numara o intalnire la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis (ora 15:30), si o intalnire cu premierul Victor Ponta la Palatul Victoria (ora 16:00).

Inaintea de a ocupa postul de comandant suprem al fortelor aliate din Europa, generalul Breedlove a mai detinut, printre altele, pozitiile de comandant al fortelor aeriene americane din Europa, comandant al fortelor aeriene americane in Africa, comandant al componantei aeriene de la ramstein si director al centrului Joint Air Power Competence din Kalkar, Germania.

Generalul Breedlove a criticat frecvent interventia Rusiei in estul Ucrainei si, recent, s-a pronuntat pentru trimiterea de armament defensiv in aceasta tara.

-----------------------
Reamintim ca, la inceputul lunii martie, Statele Unite au trimis peste o suta de echipamente militare grele, in special tancuri si alte vehicule de lupta, in cele trei tari baltice, pentru a le intari capacitatea de aparare si pentru a descuraja Rusia sa le ameninte.

Aceste livrari au ca scop sa arate "presedintelui Putin determinarea noastra si Rusiei ca ne putem reuni fortele", a spus generalul american John O'Connor, insarcinat cu transportul echipamentelor.

Luni seara, Statele Unite au informat ca trimit si 3.000 de soldati pentru manevre militare in tarile baltice, anunta AFP.

Tancurile Abrams, vehiculele de lupta Bradley si vehiculele Scout Humvees vor ramane in Estonia, Letonia si Lituania atat timp cat "va fi necesar pentru a descuraja Rusia in fata unei agresiuni", a subliniat el.

luni, 30 martie 2015

VIN AMERICANII - DOAMNE - AJUTA !!!.._____________________________


Regiment american desfășurat la 20 km de zona Odesa 

Scris de 

Armata SUA 1 România, 24 martie 2015.      News Front
Două escadroane aparţinând Regimentului d 2 Cavalerie al  armatei americane s-au deplasat  de la aeroportul Mihail Kogălniceanu- Constanța în apropierea oraşului Galaţi, situat la câțiva kilometri de Republica Moldova și zona Odessa. În componenţa regimentului intră vehicule blindate şi de apărare antitanc

Iată imagini preluate de pe site-ul News Front  ,în care putem observa deplasarea unităţiii americane.
Imaginea 1

Imaginea 2

imaginea 3

Imaginea 4