Google Website Translator Gadget

joi, 25 iunie 2020

Semne,simptome,consecinţe

+20°: Grecii îmbracă pulovere(dacă şi le mai găsesc).
+15°: Cei din Hawai pornesc calorifelele(dacă le au).
+15°: Americanii tremură,ruşii seamănă porumb.
+5°: Îţi poţi vedea respiraţia.Maşinile italiene nu mai pornesc.Norvegienii fac o baie.Ruşii conduc cu geamurile deschise.
0°: Apa îngheaţă în America,în Rusia doar se întăreşte.
-5°: Maşinile franceze nu mai pornesc.
-10°: Începi să plănuieşti o vacanţă în Australia.
-15°: Pisica insistă să doarmă în patul tău.Norvegienii îmbracă pulovere.
-18°: Primăria din New York porneşte caloriferele.Ruşii fac ultimul picnic din sezon.
-20°: Maşinile americane nu mai pornesc.Cei din Alaska încep să poarte mâneci lungi.
-25°: Maşinile germane nu mai pornesc.Cei din Hawai sunt morţi.
-30°: Politicienii încep să discute despre cei fără locuinţe.Pisica preferă să doarmă în pijamaua ta.
-35°: Prea frig pentru a mai gândi.Maşinile japoneze nu mai pornesc.
-40°: Plănuieşti o baie fierbinte care să dureze două săptămâni.Maşinile suedeze nu mai pornesc.
-42°: Transporturile sunt oprite în Europa.Ruşii mănâncă îngheţată pe stradă.
-45°: Toţi grecii sunt morţi.Politicienii chiar încep să facă ceva pentru cei fără locuinţe.
-50°: Genele încep să ţi se lipească atunci când clipeşti.În Alaska,oamenii îşi închid ferestrele de la baie.
-60°: Urşii albi încep să migreze spre sud.
-70°: Iadul îngheaţă.
-73°: Serviciile speciale finlandeze îl evacuează pe Moş Crăciun din Laponia.Ruşii poartă căciuli cu urechi.
-80°: Avocaţii bagă mâinile în propriile buzunare.
-114°: Alcoolul etilic îngheaţă.Ruşii nu sunt fericiţi.
-273°: Zero absolut,mişcarea atomilor se opreşte.Ruşii poartă cizme.
-295°: 90% din planetă e moartă.Echipa de fotbal a Rusiei devine campioană mondială.😜😜😜
Îmi plac

duminică, 21 iunie 2020

     

Îngrijorare la granița de est a României: 450 de noi cazuri COVID după doar 2.000 de teste în Republica Moldova. Ucraina ia în calcul o nouă izolare

Numărul de noi cazuri de infecție cu coronavirus a crescut îngrijorător în ultimele zile atât în Republica Moldova, care nu reușește să aducă epidemia sub control și unde medicii lucrează ”la limita extenuării”, cât și în Ucraina, care a evocat deja o nouă posibilă perioadă de izolare, notează Europa Liberă și AFP.
Alte 450 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate vineri în Republica Moldova, toate cu transmitere locală. Și asta în condițiile în care numărul testelor efectuate a fost de doar 2.013, potrivit site-ului moldovenesc Ziarul de Gradă.
Prin comparație, tot azi, în România au fost confirmate 320 de cazuri la peste 11.000 de teste efectuate. Numărul cazurilor confirmate vineri este unul mare și prin raportarea la populație. Republica Moldova are puțin peste 3,5 milioane de locuitori, comparativ cu cei peste 19 milioane de locuitori ai României.
Statisticile oficiale arată că intensitatea epidemiei nu a scăzut în Republica Moldova de la debut, din lunile martie-aprilie și până în prezent. De fapt, ultimele zile au marcat mai multe recorduri ale numărului de noi cazuri zilnice. Joi, autoritățile au anunțat 374 de cazuri, iar miercuri – 478 de cazuri noi.
Cu sute de cazuri noi de infectare confirmate în fiecare zi, autoritățile medicale au spus astăzi că pandemia de COVID-19 scapă tot mai mult de sub control în Republica Moldova, scrie Radio Europa Liberă. Și asta pentru că rata de contagiune, un indicator-cheie care arată câți oameni sănătoși sunt infectați de unul bolnav, a depășit 1,3. Pandemia se consideră sub control dacă această rată este mai mică de 1. La sfârșitul lunii mai, autoritățile medicale sperau că există șanse ca rata să scadă.
Medicii, “la limita extenuării”
Ministrul sănătății de la Chișinău a admis, într-un interviu acordat pentru TVR Moldova, că situația este gravă și ar putea deveni critică. Situația este gravă, nu putem afirma că nu e gravă, când se înregistrează un număr impunător de cazuri de infecție sau de persoane în stare gravă, de decese. Situația este controlabilă. Pentru noi e critic alt moment – reacția sistemului de sănătate, dacă cifrele vor crește în continuare. Situația va fi critică pentru sistemul de sănătate. Medicii lucrează la limita extenuării. Ministrul sănătății din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu: Totodată, ministrul a dat asigurări că autoritățile dispun de o rezervă de cadre medicale, cum ar fi personalul din instituțiile private. Deocamdată, numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Republica Moldova la 13.556 de cazuri. Bilanțul deceselor a urcat și el la 450. Autoritățile au ridicat mai multe restricții interne, dar oficialii de la Chișinău au semnalat gravitatea situației din oraș, anunțând suspendarea transportului în comun în timpul weekendului. RECOMANDĂRI Surprins pe domeniul de lux al unui lider de clan, șeful de poliție locală Antonio Goleac cere eliminarea fotografiilor! Publicăm mai multe Măsura este aplicată în scopul prevenirii răspândirii infecției de Covid-19 în rândul locuitorilor municipiului Chișinău, scrie portalul moldovenesc de știri Unimedia. Potrivit Ministerului Român al Afacerilor Externe, până la data de 30 iunie, rămân suspendate cursele aeriene de pasageri și charterele aeriene regulate către și dinspre Republica Moldova. Totodată, până la data de 30 iunie este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu unele excepții, care includ lucrătorii transfrontalieri, membri de familie ai cetățenilor moldoveni sau persoane care se deplasează în interes profesional. Republica Moldova nu se află pe lista țărilor din zona verde, ai căror cetățeni sunt exceptați de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare la intrarea în România