Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

ARCA IAR - 111 flight animation

        IMPORTANT : Din  ,,surse interne" pe la mijlocul anului 2013  va intra in probe ! Sa le tinem pumnii
                                   si sa le uram  ,,SUCCES DEPLIN" !!
           
     
   
                  
 


29 Octombrie 2012

Placa de beton pentru instalatia de testare a motorului Executor

A fost finalizata si betonul armat este in curs de intarire. Placa este un paralelipiped de 5x5x0.9m si are o greutate de 46 tone, fiind prevazuta cu opt puncte de prindere a instalatiei de testare a motorului.



24 Octombrie 2012

ARCA lucreaza la instalatia de testare a motorului Executor

ARCA lucreaza la turnarea placii de beton armat care va fixa instalatia de testare a motorului racheta Executor. Placa, in greutate de 46 tone, va sprijini standul motorului, avand o inaltime de 21 m. Intreaga structura, pregatita pentru test, va avea o greutate de 83 tone. 

Motorul racheta Executor are o tractiune de 21 tone la nivelul marii. In curand mai multe informatii despre instalatia de testare in configuratie completa. 

S C A P A M ........................................

Stiri | DC News | De Ce se intampla | Ziar online




NASA vobește despre Apocalipsa 21 decembrie 2012. Vezi ce spune

NASA vobește despre Apocalipsa 21 decembrie 2012. Vezi ce spune



Agenția spațială americană oferă pe propriul site răspunsurile unor oameni de știință la întrebările populației legate de Apocalipsă. Astfel, NASA dezminte toate zvonurile privind sfârşitul lumii şi spune că nu va exista o inversare a polilor magnetici şi nici o aliniere a planetelor.
Ziua de 21 decembrie, când mulţi consideră că lumea se va sfârşi odată cu terminarea calendarului mayaş, va marca doar solstiţiul de iarnă, consideră NASA, conform Jurnalul.ro.
Sfârşitul lumii nu va fi în 2012, au scris oamenii de ştiinţă pe site-ul agenţiei americane.
„Planeta noastră este ok de mai bine de 4 miliarde de ani, iar oamenii de ştiinţă credibili din toată lumea ştiu că nu există nicio ameninţare pentru Terra în 2012”, se arată în răspunsul NASA.
În legătură cu frământările lumii privind terminarea calendrului Mayaş, NASA arată:
„La fel ca şi calendarul pe care îl aveţi în bucătărie, care nu sfârşeşte odată cu sfârşitul anului, la fel şi calendarul mayaş nu va înceta să existe după data de 21 decembrie 2012. Aşa cum calendarul nostru începe din nou la 1 ianuarie 2013, la fel se întâmplă şi cu cel mayaş”.
Oamenii de ştiinţă mai asigură populaţia globului, pe site-ul NASA, că în următoarele decenii nu se vor înregistra alinieri de planete.
„Şi chiar dacă s-ar întâmpla aşa ceva, efectul asupra Terrei ar fi neglijabil. O aliniere majoră s-a produs, de exemplu, în 1962, iar alte două au avut loc în 1982 şi 2000”, au precizat oamenii de ştiinţă.






joi, 15 noiembrie 2012

Sabrina Bruna - Pula, Pula

                   



                                    F . M . I . - A  STABILIT  !!

                         

           FMI nu vrea creșterea pensiilor pentru militari

Reprezentanții FMI nu sunt de acord cu solicitarea guvernului Ponta de a se reveni la pensiile vechi pentru militarii care au înregistrat scăderi de venituri în urma recalculării aplicate începând din 2010.
FMI nu vrea creșterea pensiilor pentru militariÎn urma recalculării pensiilor, peste 90% dintre pensiile militarilor au crescut, în timp ce restul, respectiv cele pentru 30.000 de militari din SIE și din Ministerul de Interne și al Apărării Naționale, au înregistrat diminuări. Astfel, Guvernul a cerut FMI să revină la pensiile vechi pentru militarii care au înregistrat scăderi de venituri în urma recalculării aplicate începând din 2010, fără însă a fi afectate restul de pensii, propunere care nu a fost agreată de experţii internaţionali.
“După aplicarea noului sistem de calcul, majoritatea pensiilor speciale au crescut, cam peste 90% din acestea. Au fost însă şi cazuri în care unele pensii au scăzut, prin aplicarea aceluiaşi sistem. FMI a spus că revenirea la nivelul anterior pentru unele pensii ar însemna şi scăderea pensiilor pentru cei care au beneficiat de pe urma recalculării, şi care sunt mai mulţi. Recalcularea s-a făcut pe baza unor criterii stabilite prin lege şi este greu de reversat doar pentru unii, chiar dacă se înţeleg raţiunile electorale”, au declarat pentru Mediafax surse apropiate discuţiilor.
Guvernului i s-a amintit chiar că aceste recalculări au fost admise la acea vreme în ciuda faptului că militarii aflaţi acum în pensie nu au contribuit niciodată la sistemul public de pensii.
Negociatorii FMI consideră că statul român nu-şi poate permite să facă acum astfel de majorări.
Guvernul a aprobat, la finalul lunii ianuarie, OUG 1/2011, care reglementează metodologia de recalculare a pensiilor militare, şi stabilea că procesul de recalculare a pensiilor pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, va fi prelungit până la sfârşitul lui 2011 şi că instituţiile din sistemul de apărare vor fi cele obligate ca, până cel târziu la 31 octombrie 2011, să identifice şi transmită către casele de pensii adeverinţele privind veniturile obţinute de militari.
La sfârşitul anului trecut, Consiliul Fiscal a publicat o opinie în care arăta că pensia medie plătită celor 159.000 de foşti militari, poliţişti şi angajaţi ai serviciilor de informaţii a crescut după recalculare cu peste 30%, de la 1.755 de lei la 2.289 de lei pe lună, deşi Ministerul Muncii anticipa o reducere.
O echipă FMI s-a aflat în vizită la Bucureşti în perioada 6-14 noiembrie 2012, pentru a purta discuţii tehnice privind perspectivele macroeconomice şi progresele înregistrate în vederea îndeplinirii ţintelor fiscale stabilite pentru anul 2012 şi a implementării reformelor structurale, precum şi pentru a discuta în linii generale bugetul pe anul 2013.

marți, 13 noiembrie 2012

DUMNEZEU NU DOARME!!!___________________


Obama, în dificultate: locuitori din 20 de state cer separarea de SUA. Casa Albă, obligată să ofere un răspuns statului Texas

Administrația Obama se confruntă cu mai multe demersuri secesioniste, la câteva zile după ce președintele democrat a fost reales în funcție. Locuitori din 20 de state au semnat petiții pentru separarea de SUA.

Primii care au semnat o astfel de petiție și au postat-o pe siteul oficial al administrației prezidențiale au fost locuitori din Louisiana. Cel mai puternic curent secesionist a fost remarcat în Texas, unde numărul semnatarilor a depășit 25.000.

Potrivit legislației americane, dacă numărul semnatarilor unei petiții depășește, într-o singură lună, acest număr, administrația prezidențială este obligată să le ofere acestor oameni un răspuns oficial.

Potrivit CNN, 20 de petiții pentru separarea de SUA, din 20 de state diferite au fost depuse pe siteul Casei Albe. Aceste state sunt: Louisiana, Texas, New York, New Jersey, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Alabama, Georgia, Florida, Indiana, Michigan, Tennessee, Kentucky, Arkansas, Colorado, Dakota de Nord, Oregon, Mississippi, Missouri şi Montana. 

Semnatarii petiției cer desprinderea statelor lor de SUA și crearea unui guvern propriu. În Texas, cei peste 25.000 de semnatari se plâng de încălcări ale drepturilor omului, dar și de sumele mult prea mari de bani alocate de SUA politicii externe, care cauzează grave probleme economice în plan intern.

Cele mai multe dintre petiții vin din state care l-au susținut pe candidatul republican Mitt Romney la alegerilor din 6 noiembrie, câștigate de Obama.

În istoria SUA, s-a întâmplat ca state să părăsească Uniunea. Ultimele episoade de aceste gen au avut loc în 1860-1861, în urma alegerii lui Abraham Lincoln.

luni, 12 noiembrie 2012

Liviu Vasilica - Mãrine, la nunta ta

                            Tuturor  cercetasilor militari !  La multi ani !!

                             

LA MULTI ANI _ Ochiul si timpanul ..comandantului__________________________________By Czar


Cercetaşi militari pe timpul instrucţiei specifice pe timp de iarnă

: Navy SEAL



The Scouting/Reconaissance structures were the Romanian over-all SOF units, until the establishment of the integrated special forces battalion.

Cercetasii
- Scouting -

Each battalion has a scouting platoon, each regiment has a detachment, a brigade has a company, while a division or army corps has an entire battalion. There is also an independent scouting centre in Buzau.
A Scout has a parachutist license, a diving license and a mountain climber license. Scouts are used for all the array of special operations missions, as well as counter-terrorist, counter-insurgency and hostage saving situations. Their training resembles the one of the SEAL, Green Berets and Delta Force, and they can be deployed to perform a wide range of missions.
The Scouts have won many international competitions and have successfully participated in NATO exercises with special forces from United States, Great Britain, France, Poland, Germany, Canada and Spain.
One day after the september the 11th, 2001, the Scouts begun anti-terrorist training, and they were soon offered to the US Armed Forces for deployment to Afghanistan. An armoured scouting unit is currently present there, while smaller scouting teams were sent to Bosnia, Kosovo, Albania and Angola.
A Scouting platoon and several UAV's have also been deployed to Iraq in 2003, and they are still there, being rotated once every 6 months.
Cercetasi
US Equivalents
s, Army Green Berets, Army Rangers