Google Website Translator Gadget

marți, 13 noiembrie 2012

DUMNEZEU NU DOARME!!!___________________


Obama, în dificultate: locuitori din 20 de state cer separarea de SUA. Casa Albă, obligată să ofere un răspuns statului Texas

Administrația Obama se confruntă cu mai multe demersuri secesioniste, la câteva zile după ce președintele democrat a fost reales în funcție. Locuitori din 20 de state au semnat petiții pentru separarea de SUA.

Primii care au semnat o astfel de petiție și au postat-o pe siteul oficial al administrației prezidențiale au fost locuitori din Louisiana. Cel mai puternic curent secesionist a fost remarcat în Texas, unde numărul semnatarilor a depășit 25.000.

Potrivit legislației americane, dacă numărul semnatarilor unei petiții depășește, într-o singură lună, acest număr, administrația prezidențială este obligată să le ofere acestor oameni un răspuns oficial.

Potrivit CNN, 20 de petiții pentru separarea de SUA, din 20 de state diferite au fost depuse pe siteul Casei Albe. Aceste state sunt: Louisiana, Texas, New York, New Jersey, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Alabama, Georgia, Florida, Indiana, Michigan, Tennessee, Kentucky, Arkansas, Colorado, Dakota de Nord, Oregon, Mississippi, Missouri şi Montana. 

Semnatarii petiției cer desprinderea statelor lor de SUA și crearea unui guvern propriu. În Texas, cei peste 25.000 de semnatari se plâng de încălcări ale drepturilor omului, dar și de sumele mult prea mari de bani alocate de SUA politicii externe, care cauzează grave probleme economice în plan intern.

Cele mai multe dintre petiții vin din state care l-au susținut pe candidatul republican Mitt Romney la alegerilor din 6 noiembrie, câștigate de Obama.

În istoria SUA, s-a întâmplat ca state să părăsească Uniunea. Ultimele episoade de aceste gen au avut loc în 1860-1861, în urma alegerii lui Abraham Lincoln.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!