Google Website Translator Gadget

vineri, 10 iulie 2020

HoooooOlescu ii tot cu (B) ELITA...in ..gura !______________________________________________________

GELU OLESCU

La presiunea militarilor din ministerul apărării care au incetat în mod spontan, de 6 zile, orice activitate, guvernul a adoptat o ordonanță de urgență cu caracter istoric. Pur și simplu, de astăzi militarii au aceleași drepturi și libertăți precum ceilalți cetățeni. Asigură apărarea doar 8 ore pe zi de luni până vineri, pot să se înscrie în sindicate, să facă grevă, manifestații și orice formă de protest, să facă politică, să candideze, să își fondeze firme, să se exprime liber ș.a.m.d.
Profitând de restabilirea egalității în drepturi, Cdt.Bg. 4 "Crocodilii turcoaz" a intrat în direct la România TV și a făcut-o zob pe Olguța Vasilescu care a atacat în repetate rânduri pensiile militarilor. Vajnicul comandant i-a reproșat Liei, că este o mare nesimțită și privilegiată, întrucât nu are nici o obligație în caz de război, în timp ce până și pensionarele din armată sunt obligate să meargă pe front la vârsta de 63 ani. Fosta ministră a muncii a făcut spume, și-a dat ochii peste cap și a leșinat în studio, bâiguind mai înainte că ea vrea egalitate pt. militari doar la pensii, nu și la altele.
Pe surse am aflat că militarii aflați în misiune în Afganistan au întrerupt patrulările și au intrat în grevă, urmând a relua misiunile numai după plata conform Codului Muncii a întregului timp care depășește mai mult de 8 ore pe zi în misiune/la serviciu. Element care a însemna venituri lunare pentru militari, și de 5-6 ori mai mari, în funcție de timpul efectiv lucrat. Tot pe surse am aflat că parte din militarii din Afganistan, au intrat în concediu fără plată, pt. a petrece câteva zile în Dubai.
O altă nedreptate istorică corectată de ordonanță, este egalizarea obligațiilor cetățenilor, în situații de război, stare de asediu și mobilizare. De acum, orice cetățean cu vârsta până 63 ani, bărbat sau femeie, poate fi concentrat în situațiile menționate. După modelul militarilor pensionați. Până acum fenta aceste obligații, mai mult de 3/4 din populație, în frunte cu diverse beizadele politice. Legat de acest punct, de ultim moment am aflat că a fost organizat și un exercițiu de mobilizare, la care a fost convocată însăși ministra muncii Violeta Alexandru. Contactat, conducatorul exercitiului a declarat: "Doamna Violeta poate deveni un soldat de succes în caz de război, de exemplu la spălătoria mobilă de campanie. Are mult sub vârsta de concentrare a unei femei pensionate din armată, deci poate! Numai că soldatul Violeta nu s-a prezentat motivând că este inadmisibil să aibă și ea obligații militare precum femeile pensionate din armată. Fapt pt. care a fost săltată de Poliția Militară, dusă la arestul S.M.F.T., cazul fiind cercetat de Parchetul Militar".
Întrebat de reporterii mai multor televiziuni despre prevederile ordonanței istorice, ministrul apărării a avut o replică tranșantă. "Ați încurajat în repetate rânduri că nu este just ca militarii să aibă pensii militare de stat, că ar fi pensii speciale, că nu ar fi egalitate, bla, bla, bla! Am înțeles că iubiți egalitatea! Acum o aveți, dar nu doar la pensii, ci în tot".
Opinia Cap. Pop Georgel, din Oradea. "S-a făcut dreptate! Munceam ca prostu' pe aceiași bani și 24 ore pe zi sau 7 zile din 7 când aveam aplicații! Acum la ora 16.00 pun coada pe spinare și bag schimbul 2 în armata maghiară. La fel cum și alți cetățeni au al 2-lea job!"
Opinia Lt.col. Duru Vasile, de la Departamentul Armamente.. "Noi, militarii, nu aveam voie să deținem o firmă să ne completăm veniturile și să contribuim mai mult la pensii. De acum suntem egali, că prea eram tratați ca negrii! Eu îmi voi deschide o firmă de livrări armamente, am identificat diferite oportunități de colaborare cu F. Rusă și Coreea de Nord. Unii vând pâine, alții arme, fiecare cu domeniul său, bani să iasă!"
Din păcate, a fost imposibil să fie contactat și șeful Statul Major al Apărării. Am aflat că acesta a intrat deja în campanie electorală, exprimându-și intenția de a candida la orice funcție posibilă.
Alte informații, pe site-ul www.militariinusuntnegriipoliticienilor.ro😉
(Un pamflet, desigur! Menit a reliefa niște adevăruri usturătoare despre tratamentul exercitat asupra armatei).