Google Website Translator Gadget

vineri, 24 aprilie 2015

SUB ZODIA PORCULUI..!!!!_________________________________

PENTRU BOUL CU ŢÎŢE, ZUGRAVUL DIN NEW YORK, JUMATE BOU, JUMATE PORK:
  

"Ion Mihai Pacepa: trădător, agentul ruşilor, şpăgar la nivel înalt
Eu unul cred că Pacepa e mort şi îngropat de multă vreme, dar există nişte şmecheri care îi scot mumia la vitrină din când în când, nu ştiu de ce. Am ascultat prin 2007 (2006?) o înregistrare cu vocea lui Pacepa, un interviu care a fost publicat în ZIUA. Nu am înregistrarea, dar pot să vă spun că erau cuvinte tăiate şi lipite. O mizerie.

Istoricul american Larry Watts a avansat ideea că Pacepa a fost agentul ruşilor şi că dezertarea lui a folosit Moscovei pentru a otrăvi relaţiile dintre România şi SUA (detalii aici). Alte reflecţii pe aceeaşi temă aici, aici şi aici.                                                                 RH+  LA PLAJA  CU                                                            FRUMOASELE     LUI             ...MODELE ..!!

Zlati Cornel's photo.
Stelian Tănase a organizat la Muzeul Ţăranului Român o întâlnire în care a dezbătut dosarul Pacepa. Singurul care s-a referit direct la teza lui Larry Watts a fost Liviu Mihaiu, care a spus că fosta securitate şi actualele servicii au trei obsesii: ruşii, ungurii şi Pacepa. Şi că ultima                                                                                     
ofensivă jurnalistică a subiectului este încercarea de a demonstra că ruşii l-au trimis pe Pacepa în America. În rest Liviu Mihaiu ne-a povestit articolul de aici (fiica procurorului care a anchetat fuga lui Pacepa spune că taică-său a găsit poze cu Elena Ceauşescu în ipostaze indecente, le-a dat lui Nicu şi apoi a fost iradiat).

Per ansamblu toată lumea a fost de acord că tot ce a publicat Pacepa după fuga în SUA sunt nişte aiureli, mai ales cartea Orizonturi Roşii. Liviu Tofan (fost redactor Europa Liberă) spune că în prima ediţie a cărţii lui Pacepa Ceauşescu dădea ordin ca duşmanii să fie iradiaţia cu „Radu”, un dispozitiv portabil care le dădea cancer. În a doua ediţie a cărţii Ceauşescu se şmechereşte şi nu mai umblă cu dispozitive portabile, ci cu prafuri radioactive, pe modelul Litvinenko. Andrei Muraru a remarcat că acuzaţiile în baza cărora a fost împuşcat Ceauşescu la Târgovişte au fost culese integral din cartea lui Pacepa, „Orizonturi Roşii”. Dinu Zamfirescu a mai subliniat şi el nişte minciuni din cartea asta minunată şi ne-a citit nişte fragmente dintr-un plan de măsuri făcut de Pacepa pentru pedepsirea redactorilor de la Europa Liberă. Liviu Ţăranu (CNSAS) ne-a dat nişte detalii despre mecanismul corupţiei pus pe picioare de Pacepa (care transformase spionii români în cărăuşi de mărfuri de lux din Occident pentru nomenclatura de partid, un şpăgar, nimic mai mult, îşi transformase casa în peştera lui Ali Baba, frigidere, videouri, casetofoane, ţigări, băuturi etc.).

Una peste alta: Pacepa n-a fost erou, nu a fugit la americani pentru că iubea foarte tare democraţia, mai degrabă pentru că nişte băieţi îi coseau un dosar de corupţie. Americanilor le-a îndrugat o sumă de tâmpenii, iar şmecherii de-acolo s-au folosit în scop propagandistic de smintelile lui. După 1989 s-a încercat o transformare a lui în erou al luptei anti-comuniste, n-a ţinut şmecheria (deşi Gabriel Liiceanu insistă în direcţia asta).

Încă una tare: achitarea lui Ion Mihai Pacepa s-a făcut nu prin judecată pe fond, ci printr-o şmecherie. Mai pe scurt, ministrul Justiţiei Valeriu Stoica a cerut în 1997 achitarea lui Pacepa pe vicii de procedură, avocatul Cătălin Dancu nu a făcut altceva decât să plimbe nişte hârtii în mascarada asta juridică (asta a spus Cătălin Harnagea, fostul şef SIE).

Şi ca să închei: toţi istoricii şi jurnaliştii care au fost la întâlnirea organizată de Stelian Tănase au fost de acord că Pacepa a spus numai tâmpenii în cartea „Orizonturi Roşii”. Doar Vladimir Tismăneanu nu prea e de acord cu asta (bine, eu l-am auzit pe Vladimir Tismăneanu cum spunea la Institutul Iorga că el nu este istoric, dar asta este o altă poveste). Revenind: „Raportul Final” al lui Tismăneanu îl consideră pe Pacepa drept o sursă credibilă pentru istoria comunismului din România. Final, final – dar poate trebuie rescris."
 News


De ce a trădat Pacepa?


Istoricul Liviu Ţăranu reduce la trei posibilele motive ale trădării lui Ion Mihai Pacepa din vara anului 1978. Primul este cel prezentat chiar de transfug: ar fi ales varianta fugii la americani deoarece Nicolae Ceauşescu i-ar fi cerut să organizeze asasinarea lui Noel Bernard, directorul secţiei române a postului de radio Europa Liberă. Tot Liviu Ţăranu constată că această variantă nu este susţinută de nici o altă sursă aflată la dispoziţia istoricilor. Eu aş mai adăuga faptul că memoria lui Ion Mihai Pacepa este fluctuantă: în prima ediţie a cărţii Orizonturi roşii spune că Nicolae Ceauşescu îi cerea să folosească un dispozitiv pentru iradierea indezirabililor; într-o ediţie mai recentă a aceleiaşi cărţi a lui Pacepa, Ceauşescu îi solicita să folosească otrăvirea cu taliu radioactiv (influenţă a cazului Aleksandr Litvinenko? detalii suplimentare aici)
Al doilea posibil motiv al fugii lui Pacepa (şi cel mai probabil şi bine documentat) ar fi o combinaţie de factori care i-ar fi indicat acestuia că urma să cadă în dizgraţia lui Ceauşescu şi chiar să fie judecat şi condamnat pentru fapte de corupţie. Când şeful spionajului românesc Nicolae Doicaru a căzut în sus pe scări şi a fost numit ministru al Turismului în martie 1978, adjunctul lui, Ion Mihai Pacepa se aştepta să preia el conducerea Direcţiei de Informaţii Externe din cadrul Securităţii. Avea să fie dezamăgit: şeful spionilor a fost numit generalul Alexandru Dănescu. La asta s-a adăugat şi declanşarea unei anchete de Partid asupra corupţiei practicate de ofiţerii de Securitate care se ocupau cu spionajul extern, anchetă în care Pacepa figura la loc de frunte, printre şpăgarii cei mai mari. În plus, Pacepa a ratat şi „afacerea Fokker”, nu a reuşit să-i convingă pe vest-germani să vândă României drepturile pentru fabricarea unui avion civil. Trecut cu vederea la promovare, ameninţat de o anchetă a procurorilor şi cu ratarea afacerii Fokker, Pacepa avea foarte puţine motive să se întoarcă în România, unde cu siguranţă îl aşteptau interogatorii prelungite şi o posibilă condamnare.
A treia variantă ar fi că Ion Mihai Pacepa se află de multă vreme în legătură cu CIA ca agent dublu şi în vara anului 1978 ar fi „mirosit” că ar putea fi descoperit şi de aceea a trecut la americani. Liviu Ţăranu nu este convins de această variantă, deşi foarte mulţi generali de Securitate au luat în braţe această variantă. Mai degrabă totuşi pare probabilă varianta în care Pacepa s-a speriat de ancheta declanşată de introducerea fără vamă în România a unui camion plin cu televizoare şi frigidere occidentale destinate mahărilor din Partid.
Liviu Ţăranu a publicat în 2009 volumul „Ion Mihai Pacepa în dosarele Securităţii 1978-1980”, o carte în care a adunat 132 de documente care reflectă fuga lui Pacepa şi ancheta declanşată după acest eveniment. Unele din aceste documente sunt chiar vesele. De exemplu, iată ce declara generalul Gheorghe Marcu referitor la obiceiurile nomenclaturii de Partid:
Raportez următoarele probleme deosebite:
1. În anul 1970 am raportat tov. I. Stănescu şi N. Doicaru că „E” (agent al Securităţii) mi-a oferit cadou o puşcă de vânătoare drilling (cu trei ţevi) cu lunetă, pe care n-am primit-o. Tovarăşii mi-au spus să încerc obţinerea fără bani a 5 puşti similare cu rezerva de cartuşe necesară.
Am executat dispoziţia şi am procurat armele în cauză. Pe raportul întocmit la data respectivă, care se găseşte în posesia subsemnatului, s-a pus rezoluţia: o armă se dă la cabinetul nr. 1, una la tov. I. Stănescu, una la tov. V. Patilineţ şi una rămâne subsemnatului. S-a executat.
În 1973 am fost chemat de tov. E. Bobu, ministru de Interne şi în prezenţa tov. N. Doicaru am fost întrebat dacă mai am arma care mi-a fost dată. Am răspuns că o am la birou nefiind folosită. Mi s-a ordonat s-o aduc, ceea ce am făcut. Tov. E. Bobu a examinat-o şi mi-a spus că nu este de mine. Că o ia dânsul şi din armele pe care le are îmi va trimite o puşcă rusească Ij. Aşa a şi procedat. (…)
Scena în care un ministru îi ia unui subordonat o puşcă (dar şi modalitate de obţinere a armei!) mise pare extrem de jegoasă. În sfârşit, dacă vreţi să vă amuzaţi cu detaliile sordide ale corupţiei la nivel înalt din România comunistă găsiţi cartea lui Liviu Ţăranu aici.
Pacepa in dosarele Securitatii

joi, 23 aprilie 2015

Comparație între forțele armate ale SUA și cele ale Federației Ruse


Criza din Ucraina și invazia rusă din Crimeea aduc în fața publicului tot mai multe îngrijorări în legătură cu izbucnirea unui conflict militar în zonă. Totuși, acest conflict ar putea fi evitat fără vărsări de sânge sau focuri de armă, mai ales în condițiile în care există un dezechilibru total între puterile ce s-ar putea implica într-un eventual război.

Și dacă o comparație între forțele armate ale Ucrainei și cele ale Rusiei nu prea poate exista, deoarece Moscova este net superioară la toate capitolele vecinei noastre din est, atunci cam același raport există și între SUA și Rusia, doar că de data aceasta în favoarea americanilor.
Astfel, conform datelor ”Globalfirepower”, un site de analiză a puterii armate a celor mai importante state din lume, forța militară a SUA este practic dublă față de cea a Rusiei.
1. Forță fizică de luptă
SUA: 120 de milioane de persoane apte de a lupta; Rusia: 46 de milioane apte de a lupta.
SUA: 1,43 milioane militari activi; Rusia: 0,7 milioane milioane militari activi.
2. Forțe terestre
SUA: 8325 tancuri; Rusia: 15.500 tancuri.
SUA: 25.700 mașini blindate; Rusia: 27.000 mii mașini blindate.
3. Forțe aeriene
SUA: 13.700 avioane de luptă; Rusia: 3.100 avioane de luptă.
SUA: 6.012 elicoptere de luptă; Rusia: 973 elicoptere de luptă.
4. Forțe navale
SUA: 10 poartavioane; Rusia: un singur portavion.
SUA: 72 submarine; Rusia: 63 submarine.
SUA: 62 distrugătoare; Rusia: 13 distrugătoare.
Bugetul destinat apărării:
SUA: 612,5 miliarde de dolari; Rusia: 76,6 miliarde de dolari.
La o scurtă analiză observăm că Rusia stă mai bine doar la forțele terestre, însă este depășită net la forțele aeriene și la cele navale. Deasemenea, la capitolele logistică și buget SUA stă mult mai bine.
Situația ar sta și mai prost pentru Rusia dacă am include și forțele celorlalte state NATO. Puterea militară practic dublându-se într-un asemenea caz.

miercuri, 22 aprilie 2015

SPECIAL...SPECIAL....____________________________________

Manevre militare în Giurgiu: simularea unui atac aerian și a ripostei NATO

Un exercițiu militar care a implicat folosirea unor rachete sol-aer HAWK PIP III R, s-a desfășurat în poligonul Mihai Bravu, din județul Giurgiu. La manevre au participat 200 de militari şi aeronave de tip C-27 J Spartan, IAR-330 Puma şi MiG-21 LanceR. Acestea au simulat atacuri asupra unui obiectiv apărat aerian şi atacuri asupra dispozitivului de luptă.
Obiectivul exerciţiului a vizat antrenarea echipelor de luptă în angajarea ţintelor aeriene care folosesc manevra împotriva rachetelor sol-aer şi acţionează la înălţimi mici şi medii, anunță MApN. Exercițiile au verificat, în condiţii cât mai apropiate de cele reale, procedurile de operare a sistemului de comandă-control pentru conducerea în luptă a rachetelor sol-aer.
Primele baterii HAWK, trageri reale la Capu Midia
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, ministru Mircea Duşa, a asistat marţi, 21 aprilie, în Poligonul din localitatea Mihai Bravu, judeţul Giurgiu, la un exerciţiu cu trupe în teren realizat în scopul evaluării unei baterii de rachete sol-aer HAWK din compunerea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu”.
Sistemele de rachete sol-aer cu bătaie medie HAWK PIP III R asigură apărarea aeriană cu baza la sol a unor obiective importante împotriva atacurilor cu avioane pilotate şi fără pilot, rachetelor de croazieră şi a altor echipamente de zbor ce evoluează la înălţimi mici şi medii.
În perioada 2012-2013, primele baterii HAWK PIP III R au executat trageri reale în poligonul Capu Midia, iar în prezent urmează un program de ridicare a capacităţii de luptă conform standardelor NATO.
 NEWS
 Generalul Sir Adrian Bradshaw – vizită oficială în România
Sir Adrian Bradshaw.foto nineoclockGeneralul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa efectuează în zilele de 21 şi 22 aprilie, o vizită oficială în ţara noastră.
Generalul se va întâlni cu ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, şi cu şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.
Pe agenda discuţiilor figurează următoarele subiecte:
– evoluţia situaţiei de securitate din zona extinsă a Mării Negre,
– măsurile de asigurare în cadrul Alianţei Nord-Atlantice,
– participarea Armatei române la misiunea NATO din Afganistan, “Resolute Support”.
– discuţii referitoare la cele două structuri de comandă-control ale Alianţei ce vor funcţiona la Bucureşti – Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est şi Unitatea pentru Integrarea Forţelor NATO.
Miss Kennedy Summers's photo.Ministrul Duşa şi generalul Bradshaw partticipă pe 21 aprilie, în Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului “Wind Spring 15″ şi vor susţine o declaraţie comună de presă.
Miercuri, 22 aprilie, generalul Bradshaw va avea o întâlnire, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, cu şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al MApN.
Sursa: comunicat de presă al MApN

                    Nu stiu ce zice NATO  !! Eu fac ..sapaturi ......!!!             

                                                                                                        
    

marți, 21 aprilie 2015

Scandal de proporţii în sistemul judiciar din SUA: Criminaliştii FBI au falsificat probe trei decenii

Mihai Draghici - Mediafax Postat la 21 aprilie 2015
Departamentul Justiţiei din SUA şi Biroul Federal de Investigaţii au recunoscut că aproape toţi experţii unităţii FBI de analizare a probelor criminaliste au făcut mărturii false contra unor infractori, în procese din ultimii 30 de ani, situaţie ce ridică dubii privind sistemul judiciar american.
Dintre cei 28 de experţi ai Laboratorului FBI de analize microscopice, 26 au exagerat conformitatea probelor de păr în moduri care au favorizat procurorii în 95 la sută dintre cele 268 de procese verificate până acum, potrivit Asociaţiei Naţionale a Avocaţilor de Apărare Criminalişti (NACDL), informează ziarul Washington Post.
Printre cazurile verificate sunt şi 32 în care inculpaţii au fost condamnaţi la moarte, iar 14 dintre ei au fost deja executaţi sau au murit în închisoare.
Washington Post notează că inculpaţii au fost condamnaţi pe baza unei serii de probe, iar, dintre acestea, cele furnizate de laboratorul microscopic al FBI ocupau o pondere mică.
Însă, pe baza dezvăluirilor, condamnaţii şi procurorii din 47 de state americane şi din capitala federală, Washington DC, au fost înştiinţaţi că dosarele trebuie reanalizate pentru a se stabili dacă sunt necesare apeluri în justiţie. Patru inculpaţi au fost deja achitaţi.
"Utilizarea timp de trei decenii de către FBI a mostrelor microscopice de păr pentru incluprarea infractorilor este un dezastru complet", a reacţionat Peter Neufeld, cofondatorul Institutului Innocence Project, participant la activităţile de verificare a dosarelor.
"Este necesară o investigaţie completă care să arate de ce FBI, conducerile statelor americane care foloseau expertiza laboratorului FBI şi instanţele judiciare au permis aşa ceva şi de ce aceste practici nu au fost oprite mai devreme", a adăugat Neufeld, salutând totuşi cooperarea Departamentului Justiţiei şi a FBI în anchete.


  VA ROG DATI KLIK......
Într-un comunicat comun, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Departamentul american al Justiţiei au promis că vor continua să aloce resurse pentru verificări, promiţând că "toţi foştii inculpaţi vor fi înştiinţaţi în legătură cu erorile din trecut" şi asumând angajamentul de a "face dreptate".
"De asemenea, ne angajăm să asigurăm acurateţea viitoarelor mărturii în instanţe despre mostrele de păr analizate ca probe şi să aplicăm cu exactitate ştiinţa expertizei probelor criminalistice", precizează cele două instituţii.
Senatorul democrat Richard Blumenthal, fost procuror, a îndemnat FBI şi Departamentul Justiţiei să trimită notificări inculpaţilor din 2.500 de procese care au implicat mostre de păr, chiar dacă verificările nu au fost finalizate. "Aceste concluzii sunt înspăimântătoare pentru sistemul judiciar american, nu doar pentru potenţialii inculpaţi nevinovaţi care au fost încarceraţi pe nedrept sau chiar executaţi, dar şi pentru procurorii care s-au bazat pe probe fabricate şi false, în pofida intenţiilor de a aplica legea cu bună credinţă", a subliniat Blumenthal.
                                                 _________________//______________________


 Va pup ..Niko.....

duminică, 19 aprilie 2015



Elon Musk , proprietar si fondator : Tesla Motors si Space X anunta recent ca: "In cateva saptamani va fi prezentata o inventie revolutionara ce va duce la independizarea energética a populatiei".  " Chiar daca nu au fost prezentate date tehnice , se pare ca ar fi vorba de o baterie de hidrogen ce odata incarcata poate oferi necesarul de energie eléctrica pentru toate utilitatile unei locuinte ( iluminat , televizor , frigider, masina de spalat ...etc ) , pentru o saptamana intreaga .
Aceste baterii pot fi reincarcate direct de catre populatie prin montarea a doua placi solare sau a unui sistem eolian
Deasemeni , Elon Musk are propus construrea de puncte dereincarcare pentru aceste baterii in folosul populatiei , la un cost 0 ! GRATIS !!! 
Daca acest inventator , nu va dispare " misterios, nu va fi inchis in vreun ospiciu sau nu se > " sinucide " (!) , in cel mult sase luni va incepe productia in serie si comercializarea acestor baterii . 
Elon Musk declara si faptul ca : " In SUA , acest proces de independizare energética a populatiei , cred ca se va face mult mai rapid decat in tarile europene , unde companiile elecrice si guvernele detin un control total asupra producerii si distribuirii energiei electrice
Bateriile cu hidrogen sunt deja folosite de : " Toyota Miray " si Tesla Roadster " autoturisme electrice ce au reusit sa parcurga 650 de km fara a necesita o reincarcare.
Va reamintesc ca in urma cu cateva luni , Mark Zuckerberg ,proprietar (?) al retelei de socializare (?) Facebook si a Internet.org s-a aratat a fi preocupat de un alt proiect propus de Musk :Internet gratis in orice loc de pe planeta , prin folosirea unui sistem de micro-sateliti . 

Sa se indeplineasca oare visul lui TESLA ? 
Curent electric GRATIS , pentru intreaga planeta.