Google Website Translator Gadget

joi, 30 ianuarie 2020

Ciucă, te caută Lockheed Martin cu DNA-ul!

Autor: 

Așa după cum bine o știau inițiații sistemului, Ministerul Apărării Naționale nu a dezmințit ”lovitura” din 26 ianuarie, în care dezvăluiam perchezițiile fără precedent efectuate de către procurorii militari anticorupție. Pentru că nici nu aveau cum! Și dacă generalul Hăpău conștientizează sau nu jenanta postură în care se află ca și șef al Direcției Generale de Informații a Armatei care habar nu are că procurorii militari dau iama prin sediul MApN, cu totul altfel stau lucrurile cu generalul Nicolae Ionel Ciucă. Ministrul Apărării știind foarte bine de la ce i se trage, impresionanta desfășurare de forțe a DNA-ului militar fiind greu de explicat doar prin simpla anchetare a unor decontări fictive a vacanțelor cadrelor militare. Chiar dat fiind și numărul de peste 400 de militari care s-ar fi pretat la astfel de ”găinării” financiare.

cap ciiuca 720x482 Ciucă, te caută Lockheed Martin cu DNA ul!
Ministrul Apărării ia F16 vechi la 53 milioane bucata, în loc de F 16 noi la 55 de milioane!
Însă decriptarea descinderilor procurorilor nu se poate face decât într-o singură cheie. Și anume că o astfel de acțiune nu avea cum să aibă loc fără informarea prealabilă, pe ”bătătoritele” canale neoficiale, a Palatului Cotroceni. Ceea ce înseamnă că Iohannis și-a luat în bună măsură mâna de pe cel care în urmă cu doar câteva săptămâni era încă agreat ca și cel mai posibil înlocuitor al lui Ludovic Orban. Iată însă că din postura de viitor premier al adevăratului ”guvernul meu”, Nicolae Ionel Ciucă s-a trezit că îi bântuie procurorii anticorupție prin birourile ministerului… Iar la prima vedere această răsturnare spectaculoasă a statutului de mare favorit al sistemului nu are cum să nu fie legată de ”atacurile raider” declanșate de însuși generalul Ciucă la vârful altor servicii secrete. Și nu numai, o nouă dovadă a faptului că ministrul Apărării chiar se vrea jucător în ”liga mare” a sistemului fiind ”legendarea” numirii lui Bogdan Despescu drept secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne tocmai în urma prieteniei care îl leagă de generalul Ciucă din ”perioada buzoiană”. Cea în care Ciucă era comandantul Diviziei 2 Infanterie ”Getica” Buzău… Dar uite că, totuși, după cum reiese din ultimele informații intrate în posesia noastră, generalului Ciucă nu i se trage totuși  de la ”contraatacul” serviciilor românești vizate de jocurile sale, cum ar fi lăsat chiar generalul să se înțeleagă! Ci pur și simplu ministrul Apărării ar fi ajuns ”țintă în mișcare” chiar în urma ”țepei” date parcă în ciuda lui Iohannis  atotinfluentului producător american de armament Lockheed Martin…
ciuca iohannis 720x432 Ciucă, te caută Lockheed Martin cu DNA ul!
 Iohannis, trădat de cine se aștepta mai puțin
SH-uri la 53, în loc de F16 noi la 55!
Klaus Iohannis a primit nu doar o șepcuță suvenir, dar și ”OK”-ul pentru un al doilea mandat depreședinte după ce ar fi garantat chiar în ”Biroul Oval” că vom merge strict pe mâna producătorului american Lockheed Martin pentru formarea unei noi escadrile aviatice pentru Forțele Aeriene Române. Așa după cum dezvăluiam pe 27 august anul trecut, când titram ”F 35, nota de plată pentru Iohannis”. Numai că, așa după cum anticipam tot atunci, până la urmă partea română ”s-a calicit” și a solicitat o derogare, rămânând bătut în cuie să luăm ”doar” avioane F 16 noi. Iată însă că acum ministrul român al Apărării nu doar că nu mai respectă ”marele deal” făcut de Klaus Iohannis și Donald Trump la Washington, dar generalul Ciucă a preluat frâiele întregii afaceri ”pe persoană fizică”. Astfel că în timp ce după cum reiese dintr-un raport contrainformativ de ultimă oră, Lockheed Martin a ofertat avioane de luptă F 16 noi, ultima variantă propusă fiind la prețul de 55 milioane dolari bucata. Însă Ciucă a bătut palma ca să cumpere ”SH”-uri și încă varianta veche la prețul de … 53 milioane dolari! Lăsând astfel compania americană cu ochii în soare! Mai ales că second hand-urile luate de la cea mai slab dotată armată occidentală, cea portugheză, ar urma să fie trimise la Bacău  imediat după achiziționare, pentru… modernizare! Iar frustrarea americană este cu atât mai mare cu cât modernizarea vechiturilor luate cu 53 de milioane- îl loc de 55 milioane un avion nou nouț!- va fi asigurată de o companie israeliană.
f16 720x480 Ciucă, te caută Lockheed Martin cu DNA ul!Speră să îl scape israelienii…
escadrile 687x500 Ciucă, te caută Lockheed Martin cu DNA ul!Trecând peste afrontul făcut șefului statului, care a picat astfel cel puțin de neserios, dacă nu direct de ”papagal” în fața partnerilor strategici americani, mutarea generalului Ciucă este cel puțin surprinzătoare și dintr-un alt punct de vedere. Acesta fiind considerat până acum ”omul americanilor” de la vârful Armatei Române. Numai că acum ”trădarea” s-ar putea să îl coste scump, cu toate că generalul Ciucă speră să fie scăpat din ”gaura de șarpe” în care singur s-a vârât de către noii săi parteneri israelieni. Însă s-ar putea să se înșele amarnic, mai ales la pragmatismul cu care se fac și se desfac ”deal”-urile la acest nivel al marilor producători de armament ai lumii. Și uite cum, pînă să îi explodeze în față ancheta ”tichetelor de vacanță” de la MApN, Ciucă ar put  afi găsit drept vinovatul de serviciu penrtu faptul că în timp ce Cîțu împrumută miliarde de euro lunar pentru a acoperi salariile și pensiile, ministrul Apărării a propus și obținut plata în avans a sumei de jumătate de miliard de dolari pentru rachetele ”PATRIOT”. Cele achiziționate fără ca DGIA-ul ”colegului de suferință” Hăpău să avertizeze oficial că acestea sunt inutile după intrarea în dotarea Armatei Ruse a noilor rachete ”Sarmat – Satan”!
4,114 Afisari LA INCEPUTUL PAGINII