Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 2 martie 2013

4 Martie 1977_____________________________________By Czar


rasutasem" in frumosul targ al Iesilor.
 Intamplarea facea ca aici , la o unitate din ,,Tatarasi" , sa-mi desfasor asa zisa practica in productie. In termeni militari - stagiu la comanda unei subunitati.
                                            Dupa lungi perioade de,, semidetentie" liber-asumate , respiram acum , prin toti porii , un iz de libertate parfumata cu miros de tei !! . Teiul lui Eminescu din Dealul Copoului , impreunat fiind , cu fiorul dat de rezonanta istorica si culturala ,oferit de capitala Moldovei - Iasi
                            In limita timpului disponibil , incercam sa descopar cat mai multe. Bateam cu pasul si nu incetam sa ma entuziasmez si sa fiu surprins !!..Cel mai mult, ma frapa amestecul nefiresc de modernitate cu arhaicul. Langa un bloc de zece etaje frumos , modern ,  intalneai fara exceptie , trei -patru ,daca nu un cartier intreg de bojdeuci saracacioase. Contrastul era surprinzator si dezolant in acelasi timp !!
                             Trebuie sa spun ca realizasem,, performanta" sa ma si indragostesc pana peste urechi de o domnisoara , care urma cursurile  liceului sanitar din Iasi (stiu ca multi vor zambi , dar nu stiu de ce !!)
           Asadar  , in seara de patru martie , toti ne dichiseam , care cum puteam mai bine si ne pregateam sa iesim in oras  Fiecare avea cestiuni importante pe agenda , in acea fatidica seara. Mai faceam o gluma , mai schimbam cate o impresie.......la un moment dat un uruit sinistru! Noi , l-am asemuit cu o grupare de tancuri ce se deplasa in uruit de senile si zgomot de motoare. Zgomotul venea de peste tot si parca ne invaluia!
               - Ce dracului , ce se intampla? zice unul si sarim toti la ferestre sa vedem ce-i pe afara...!!
Pana sa ne dumirim , incepem sa ne zgaltaim si realizam :CUTREMUR- afara din cladire !! Ajungem repede sub cerul liber si ne linistim. Nici nu se mai intampla mare lucru. Din dealul Tatarasilor , aveam vedere spre oras. Sunau sinistru  sirenele si se vedeau cateva incendii mari. De aici am tras concluzia ca in oras , erau probleme si ca zilele noaste frumoase in Iasi se cam sfarseau!!
                   Asa a fost. De a doua zi , fiecare elev - sergent a primit in,, dotare" cate un camion cu o grupa de militari in termen  . Toata ziulica evacuam sinistrati. Am actionat mult in zona garii. Aproape totul era la pamant. Sincer, nici nu trebuia un prea mare efort , ca sa darami acele cosmelii prapadite. Tinand cont ca nu au fost victime omenesti , pot spune ca acel cutremur la Iasi ,  a avut si efecte benefice. S-a daramat, cam tot ce era de daramat si s-a construit din nou. Erau dureroase dramele omenesti. Cate o persoana singura cuc,cu sanatatea subreda , cu greu o convingeai ca trebuie sa plece cu cel mult una - doua valize si sa lase naibi acele ruine, care pana mai ieri reprezentau  agoniseala de o viata!!
                 Era  sfasietor, cand duceai asemenea persoane si trebuia sa le lasi intr-o sala de sport sau clasa , cu cate o bogceluta langa ele
                 -Maica zicea , nu plecati !Eu cu cine raman si ce fac?
 Incercam sa-i lamurim ,ca se vor ocupa oficialitatile si ca vor avea grija de ei. Trebuia sa plecam cat mai repede . Altii ne astepta in mijlocul unor ruine
                              E bine sa ne gandim- cat de mici suntem in fata naturii!! Poate de aceia, nu avem voie sa fim si Mitici!!
            Sa ne gandim la JAPONEZI si sa zicem:DOAMNE FERESTE!!

Dansul Pinguinului - SSCMD in calduri____________________________________

                                                                 S S, C M D
                          PUNE  DE_O  MANIFESTATIE  CU.....PICHETARE !!!

                                                                 IA PRIVITI.....................


                           

miercuri, 27 februarie 2013

Sabrina ......trage concluzii________________________________
A.N.C.M.R.R. salută declaraţiile premierului Victor Ponta şi ale ministrului Apărării, Mircea Duşa, privind păstrarea nivelului actual al pensiilor militare şi respingerea speculaţiilor privind o eventuală recalculare a acestora.
În egală măsură, ANCMRR îşi exprimă profunda dezamăgire faţă de cei care, din rea credinţă sau din interes vor să dezinformeze opinia publică în legătură cu rezultatele recalculării pensiilor din sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

                                      CU ALTE CUVINTE...CONCLUZIA  II CLARA
 
               
                          

PS.

Considerăm că situaţia actuală a pensiilor militare este una corectă faţă de militari, impunând un principiu sănătos în sistem, şi anume, la stagiu egal, pensie egală. Vechea lege crea inechităţi între cei care au ieşit la pensie în anii 80 sau 90 şi cei pensionaţi în anii 2000. Astfel, doi ofiţeri cu cariere perfect identice aveau pensii diferite, în funcţie de anul pensionarii. Noua lege elimină astfel de discrepanţe şi impune un mod corect şi unitar de stabilire a pensiilor militare.
În aceste condiţii, facem apel la toţi camarazii noştri să nu se lase dezinformaţi şi manipulaţi de către dezertorii morali ai Armatei Române, cei care de dragul pensiei lor vor să sacrifice pensiile tuturor celorlalţi. Col (r) Dogaru este cunoscut mai degrabă pentru amestecarea instituţiei pe care o conduce în tot felul de acţiuni conotate politic, ceea ce este contrar spiritului militar. Un exemplu de impostură morală este că acest colonel (r), susţine că „pensionarii militari sunt asistaţi sociali” şi că „s-au luat gradele”, deşi pe cuponul de pensie  scrie clar „ Pensie Militară” cu gradul militar înscris.
De asemenea, col (r) Dogaru este conoscut pentru maniera incorectă prin care încearcă să racoleze membri şi să dezbine celelalte asociaţii din sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Acţiunile col (r) Dogaru şi, din păcate, şi ale fostului ministru Corneliu Dobriţoiu, nu fac altceva decât să perpetueze îngrijorări nefondate şi tensiuni inutile între pensionarii militari. De altfel, nu este deloc o întâmplare că fostul ministru a întreţinut, din interes politic, o relaţie privilegată cu asociaţia condusă de col (r) Dogaru, tratând cu indiferenţă şi chiar lipsă de respect orice altă instituţie reprezentativă din sistem.