Google Website Translator Gadget

joi, 8 octombrie 2020

 

Gânduri despre trecut, prezent și viitor

Cuantumul net minim propus în Pl x 199/2020, etapă intermediară pentru actualizarea ce va să vină peste alți 2-3 ani.

    
 27 COMMENTS
Cuantumul net minim a fost conceput în laboratoarele de inițiative legislative ale MApN și MAI ca o actualizare a pensiilor militare, la nivelul lunii decembrie  2020, în baza unor elemente salariale reglementate de Legea 153/2017, determinate dintr-o soldă/salariu de funcție calculat/ă ca produs între salariul minim pe economie pe anul 2020, în valoare de 2230 lei, și coeficienții de funcție din Legea 153/2017, Anexa VI, Cap I- AICI.
Din baza de calcul lipsesc sporurile salariale.
După această actualizare se stopează din nou actualizările... până în anii 2023-2024.
Cuantumul minim net ar recupera pierderile pe care pensiile mici și mijlocii le-au înregistrat în ultimii 3 ani prin eliminarea actualizării pensiilor militare în anul 2017. 
Este un punct câștigat care nu trebuie minimalizat. Vor cârti cei cu pensii militare mai mari... dar asta e!

Mai jos am selectat din propunerile MApN și MAI doar art. 110 indice 1, care regelementează cuantumul minim brut și cuantumul minim net. Din ele lipsesc sporurile salariale, pensia suplimentară și sporul OMM.
Fiecare poate să-și calculeze cuantumul net minim al pensiei pe baza soldei de funcție  calculată ca produs între CF x 2230 lei.
-Coeficientul exact al soldei de funcție pentru gradația 0, potrivit L 153/2017, situat între minimul și maximul stabilit pentru fiecare funcție corespunzătoare gradului, se calculează proporțional cu valoarea pe care o are coeficientul de funcție din deciziile de recalculare/actualizare, comparată cu diferența dintre minimul și maximul soldei de funcție din anul 2009. Coeficienții de funcție din 2009 îi găsiți aici.(proporția CF din diferența maxim-minim din anul 2009, este aceeași cu proporția din diferența maxim -minim din anul 2022)
Gradațiile avute în cele 6 luni alese- legea 153 prevede 7 gradații, fiecare fiind mai mare cu 3% decât precedenta.
-Solda de grad din lunile alese, dedusă tot din valoarea salariului minim
-Sporul pentru realizarea atribuțiilor constituționale = 7.5% din solda /salariul de funcție.
-Indemnizația de comandă conform Anexa VI din L 153/2017/
Nu putem să evaluăm în totalitae care este greutatea juridică a precizării din finalul alin (1) al art. 110 indice 1,  „cuantumul net minim... are regimul juridic al pensiei militare de stat.”





 


miercuri, 7 octombrie 2020

  06 octombrie 2020

Armata are ambiţii mari: grupare de forţe întrunite de nivel corp de armată

Florin Jipa

Astăzi a fost aprobată în CSAT, printre altele, şi Carta Albă a Apărării 2020, document de planificare care permite implementarea obiectivelor de apărare stabilite prin Programul de guvernare, dar şi a celor reieşite din Strategia Naţională de Apărare a Ţării 2020-2024.

Sursă foto: MApN

România pregăteşte o grupare de forţe întrunite de nivel corp de armată pentru un conflict pe teritoriul naţional

În cadrul documentului, nivelul de ambiţie al României pentru un conflict pe teritoriul naţional este o grupare de forţe întrunită, constituită, iniţial, dintr-un corp de armată, sprijinit corespunzător de forţe aeriene, forţe navale, forţe pentru operaţii speciale, capabilităţi de apărare cibernetică, forţe de sprijin logistic şi de comunicaţii şi informatică.

Este un plan imposibil de realizat în patru ani. Dacă ne uităm la Statele Unite, când au venit cu o grupare de forţe structurată pe un batalion, la Mihail Kogălniceanu, au avut infanterişti cu transportoare Stryker, tanchişti cu Abrams, artilerişti cu tunuri autopropulsate M 109 Paladin, dar şi aviatori cu elicoptere UH-60 Black Hawk şi AH-64 Apache.

O grupare de forţe întrunite de nivel corp de armată este constituită, în principal, din două divizii, fiecare cu cel puţin trei brigăzi luptătoare, alături de alte structuri de sprijin: artilerie terestră, artilerie anti-aeriană, elicoptere etc. Aceasta ar trebui să fie sprijinită şi de mijloace de la forţele aeriene şi navale.

Poate era mai indicat ca, pentru început, să se plece cu grupări de forţe de nivel batalion sau brigadă. În patru ani vom avea două brigăzi cu batalioane de infanterie dotate cu Piranha 3 şi 5. Dacă acestora li se vor adăuga câte un batalion de tancuri, de artilerie autopropulsată şi artilerie antitanc, cu mijloace tehnice moderne, ar fi un bun început şi un plan realizabil până în 2024.

Nici mijloace de sprijin adecvate de la forţele aeriene şi navale nu vom avea până în 2024. Dacă ar fi să semnăm anul acesta contractul pentru cele patru corvete, peste patru ani vom avea prima navă.

La sprijinul aerian este şi mai complicat. România va primi anul viitor ultimul avion din prima escadrilă de F-16 Fighting Falcon. Acestea vor intra şi într-un proces de modernizare. Mai avem o escadrilă de MiG-21 LanceR, care de la an la an este mai greu de întreţinut şi mai depăşită. Dacă s-ar semna anul acesta un contract pentru o nouă escadrilă, în 2024 aceasta nu va fi încă operaţionalizată.

Cu alte cuvinte, cu mijloacele aeriene din dotare, aviatorii se descurcă cu greu să execute misiuni de poliţie aeriană pe timp de pace, şi le va fi imposibil, ca în caz de război, să sprijini forţele de la sol pentru un corp de armată.

 

Pentru apărarea colectivă, România pregăteşte o grupare întrunită de nivel divizie

Când vine vorba de contribuţia la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară, România îşi propune să contribuie la planificarea, organizarea şi executarea operaţiei de descurajare sau de apărare colectivă în cadrul NATO, cu o grupare de forţe de valoare cel mult divizie, sprijinită corespunzător de forţe aeriene, forţe navale, forţe pentru operaţii speciale şi capabilităţi de apărare cibernetică, conform aceluiaşi document.

Carta albă a apărării 2020 (CA20) este cel mai important document de implementare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării 2020-2024, constituind, totodată, principalul document departamental de planificare la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, care fundamentează celelalte documente subsecvente, respectiv Strategia militară şi Directiva de planificare a apărării.

 

duminică, 4 octombrie 2020

 


FIECARE PERSOANĂ ARE VACCINUL COVID-19 ACASĂ.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, întreaga floare a gândirii științifice sovietice în medicină a fost mutata la Tașkent.
În primăvara anului 2020, la apogeul primului val al epidemiei, au publicat informații științifice solide și extrem de utile despre COVID-19 în întreaga lume
⠀⠀
Taşkent. 21.03.2020 Shukhrat KHALILOV (candidat la științe medicale)
Principalul pericol al virusului COVID-19 este, mai presus de toate, afectează sistemul imunitar. Și numai atunci, în al doilea rând afectează țesutul pulmonar.
Întârzierea dintre aceste două valuri de atacuri este exact ceea ce numim „perioada de incubație”.
Folosim adesea cuvinte precum imunitate „puternică” sau „slabă”. Cu toate acestea, oamenii obișnuiți practic nu știu ce este. Mai mult, majoritatea medicilor nu prea au idee despre structura sistemului imunitar și funcționalitatea părților sale individuale.
Cu toate acestea, acest text este foarte dificil pentru cititorul ne instruit. Voi încerca să explic mecanismul efectului virusului COVID-19 asupra corpului uman în forma cea mai simplificată și accesibilă într-un format de teză.
80% din întregul sistem imunitar este concentrat în mucus și straturile submucoase ale intestinului subțire sub formă de pete de țesut limfoid și depozite - Peyer. Țesutul limfoid produce anticorpi (limfocitele T-, B-, G- etc.), precum și diverse tipuri de imunoglobuline. Prin sistemul limfatic, anticorpii intră în vena cava inferioară, în inimă și după traversarea circulației pulmonare, intră în circulația sistemică și este transportat în tot corpul. Astfel, imunitatea tisulară este consolidată, inclusiv imunitatea țesutului pulmonar propriu.
Amestecându-se cu mâncarea în timpul meselor, COVID-19 intră în intestine și începe să distrugă țesutul limfoid. Drept urmare, țesutul limfoid afectat încetează să mai producă limfocite și imunoglobulină. Astfel, sistemul imunitar este distrus și, ca urmare, imunitatea țesuturilor din plămâni este puternic slăbită.
Din acest moment, începe a doua undă a atacului de coronavirus în țesutul pulmonar deja neprotejat, care se manifestă în pneumonii severe, ducând la moarte.
În prezent, toate măsurile anti-epidemice vizează prevenirea intrării coronavirusului în plămâni, acest lucru este, în principiu, extrem de costisitor și practic ineficient. Și toate măsurile terapeutice vizează numai combaterea complicațiilor, sub formă de pneumonie.
Ar trebui înțeles că COVID-19 a fost o amenințare de ani și decenii. Ceea ce avem astăzi este doar primul val al unei epidemii. Și vor fi multe astfel de valuri. În același timp, toate măsurile preventive și terapeutice sunt îndreptate către coronavirus localizat în plămâni, Nu există niciun efect asupra coronavirusului intestinal. Cu alte cuvinte, „căruța este așezată în fața calului”.
Există multe produse naturale care pur și simplu nu au proprietăți bactericide, de asemenea, afectează direct virușii și îi ucide. Cel mai eficient în această privință este USTUROIUL. Dacă beți 2/3 pahare de suc de usturoi pe zi, apoi imediat (!) intră în intestinul subțire și începe să ucidă COVID-19 imediat (!)!
Aceasta are următoarele efecte:
- COVID-19 „ucis” încetează să distrugă țesutul limfoid al intestinului subțire. Ca rezultat, țesutul limfoid continuă să funcționeze corect, de exemplu. produce anticorpi și imunoglobuline;
- Sistemul imunitar deteriorat se vindecă rapid și devine mai puternic, acest lucru duce la o creștere semnificativă a imunității tisulare în țesutul pulmonar. Se creează o barieră impenetrabilă pentru COVID-19, dar și pentru germeni (stafilococi etc.) și ciuperci. De asemenea, prezintă un pericol important în cazul pneumoniei cu coronavirus;
- Sub influența „sucului de usturoi”, se produce un lanț foarte interesant de evenimente în intestinul subțire. COVID-19, „ucis” și atenuat de „sucul de usturoi”, nu este altceva decât un vaccin natural,
apare în mod natural în interiorul corpului uman.
După cum știți, crearea unui vaccin artificial necesită munca unui laborator foarte echipat și foarte scump și a unui personal înalt calificat. Crearea vaccinurilor artificiale durează 6-9 luni, iar producția industrială este costisitoare și consumă mult timp.
După administrarea sucului de usturoi, se formează un vaccin natural în intestinul subțire. În 30-40 de minute și complet gratuit; Vaccinul natural începe să creeze activ imunitatea specifică împotriva COVID-19.
Astfel, lanțul patologic distructiv al evenimentelor cauzate de COVID-19 în corpul uman este întrerupt și distrus în primul rând și nu are nicio continuare. Corpul în cel mai natural mod într-un mod planificat, ca să zic așa Luptă și învinge COVID-19.
În același timp, un mod imediat și stresant de luptă din corp este exclus, și neutralizează virusul într-un mod planificat. Drept urmare, focarul se oprește în câteva zile.
Luați „suc de usturoi” la nivel național ca protocol anti-epidemic, acesta poate fi aplicat în întreaga țară într-o zi, pentru întreaga populație. Substratul morfologic patogen de bază va dispărea complet într-o zi sau două.
Metoda de preparare a „sucului de usturoi” este extrem de simplă.
1. O bucată (!) De usturoi curățat este tăiată pe jumătate în direcție transversală, plasată într-un ceainic de porțelan de un litru și umplută cu apă la temperatura camerei. Acest lucru se face dimineața.
2. Spre seară, „sucul de usturoi” este gata de utilizare. Ar trebui să consumați 2/3 din pahar la 3-4 ore după ultima masă, înainte de a merge la culcare noaptea.
3. A doua zi, procedura de preparare a „sucului de usturoi” va trebui repetată cu un cățel de usturoi proaspăt.
4. Continuați să luați suc de usturoi timp de o lună.
Imunitatea specifică la COVID-19 va fi creată în acest timp.
⠀⠀
R. M. Khaitov, B. V. Pinegin.
Distribuiti!!!