Google Website Translator Gadget

vineri, 2 septembrie 2011

♪♫Mermelada - Alma Bella (Original)♫♪

joi, 1 septembrie 2011

MOMENTE OSTASESTI!!________________________________By Czar!

 INAINTE DE 1989

                                Iarna. Frig de inghetau tab-urile in parcul -auto!
     Alarma de antrenament pentru subunitatea ce asigura sprijin Aeroportului -Timisoara(civil si militar)
 


"SAUR 1 este un concept sută la sută românesc, performant. Tab-ul poate transporta un echipaj de 11 militari şi poate purta o gamă largă de armament, de la mitraliere de 7,62 şi 12,7 mm la tunuri de 90 mm, aruncătoare sau platforme de lansare a rachetelor, este complet computerizat. Are viteză superioară, siguranţă sporită, consum redus şi a trecut testele",

                                       Antrenamentul presupunea pornirea unui anumit numar de tab-uri si camioane,inbarcarea militarilor(echipajele de lupta) si deplasarea la aeroport. Pana la aeroport,era obligatoriu sa traversam orasul   -    de  laV.la E.
         In parcul- auto,nervozitate maxima! Motoarele inghetate bocna.Bateriile de pornire care vechi ,care descarcate..........cine a pornit macar o Dacie in asemenea conditii,va intelege mai usor.......!
         Cu chiu cu vai pornesc cateva motoare,suficiente pentru a umple parcul- auto cu un fum gros inecacios.
         Militarii(militari in termen) echipati de lupta,bateau sarba pe loc, asteptand sa se constituie coloana si sa se imbarce  .
        Comandantii de subunitati printre ei. Cu totii se uitau si se rugau sa porneasca dracului motoarele,caci deja eram in intarzaiere fata de baremele stabilite!   Eu vin dinspre comandament  si ma opresc in spatele unui grup de militari care  hlizeau si dadeau pronosticuri-porneste,nu porneste.....
        Unul mai  ,,clontos"  ridica mana si zice;
 -   Bai cine pune pariu cu mine ca,,- CU BROSCOII ASTIA INGHETATI(tab-uri) nu ajungem nici pana saptamana viitoare!!  Rasete , aprobari si dintr-o data liniste deplina. Soldatii  realizasera ca sunt printre ei si ca..... radeam mai tare decat toti!!
        Realizeaza si soldatul cu pricina,ii ingheata zambetul pe fata,ia pozitia regulamentara si foarte contrariat(nu intelegea de ce rad si eu!) incepe:
                           -Tov (.gradul ) stiti ,am glumit si eu........
      Eu imi sterg lacrimile aproape inghetate pe obraz si ii zic
                            -Nu ai glumit soldat! AI DREPTATE! Cand terminam ,sa treci pe la biroul meu sa te recompensez    ............................................................   
                                                                           Urmeaza- Nici-o masa fara peste oceanic!!

miercuri, 31 august 2011

DIN APLICATII- ASIGURA FATA, DE UNDEVA DIN ......SPATE!!!?? _________By CZar




                                                          A mai trecut vremea.  Pe epoleti s-au adunat deja cateva stelute!!. Armata incepea, incet da sigur, sa stinga din motoare!.  La mai mare pret era acum contributia in economia nationala-agricultura,canale , Transfagarasan,fabrici si uzine.
                                             Activitatile militare,, pur-sange"se redusesera ca pondere si amploare. Se lucra mai mult la asa zisul antrenament al cadrelor pe harta ,cu plimbari demonstrative in teren!  DMH (directia de miscare a hartiilor )crestea ,se umfla si devenea tot mai importanta. Harta ,colorata cat mai frumos ,cu tenta groasa si-n degrade,avea misiunea  sa opreasca inamicul!!
                                        In acest context, a merge in teren cu  tehnica din dotare, era un lux.prea mare!
                 Si totusi, la o aplicatie tactica, s-au primit de la imparatie, toate aprobarile ,pentru marcarea unor momente tactice ,cu ceva tehnica blindata!
                    Subsemnatul primeste misiunea de a actiona ca element de avangarda pe un traseu, pe care urmau sa se deplaseze fortele principale. Cu harta bine garnisita  si cu cativa ofiteri , fiecare in parte reprezentand in fapt subunitatile comandate ,ne inghesuim intr-un tabc si plecam sa facem siguranta traseului..     Legatura cu esalonul superior se realiza prin statii radio. Este de la sine inteles ,ca o atare chestie,nu ne impresiona si o tratam mai mult ca pe un moment de relaxare !.
                     Sefii in schimb ,se dadeau de mama focului sa acorde momentului o importanta peste masura !   Asa se face ca atunci cand ne prindeau in pasa gresita , ne gratulaucu critici aspre!.. Nu aveam capacitatea sa apreciem importanta actului  de pregatire intensa a cadrelor -ziceau ei.!.     Noi- ziceam ca nu ne prea foloseste! Ca peste tot,diversitatea de opinii. Asa stand lucrurile.pornim la drum cu viteza maxima .In drumul nostru, trebuia sa trecem  prin cateva comune, care ghinion, aveau birturile dechise! Ne gandim ca nu ar fi rau sa oprim la unul dintre ele. Oprim, mascam tabc-ul mai pe dupa birt si ne dam si noi ca si ofiteri ce eram, la un gratarel., o berica, o cafea! Voie buna,  veselie ,dar timpul trece repede,mai repede decat realizam . Pe timpul stationarii la birtulet ,cum era si normal cu harta pe masa, transmiteam fortelor principale ultimile impresii-:drumul e practicabil ,podul x,y in stare buna ,inamic  de nicio culoare- mai bagam un mic si-o bere!.      Taman cand  ne hotaram sa incalecam si sa plecam,  un zgomot de  motoare si fix prin fata birtului trec in viteza -ca doar noi comunicasem ca-i drumul bun-Fortele principale  !!                                                                                                                                                          Acum, incepe marea distractie: Fortele principale  aleargau  sprintene in fata, iar noi,fortele din avangarda, le asiguram marsul ....fiind cativa km  in ..spate!
         Fiind o aplicatie de antrenament-mai mult teoretic-,cererea de rapoarte era tot mai mare. Noi, cu harta pe genunchi,nu mai pridideam sa transmitem,,esalonului" ce si cum era situatia tactica cu care urmau sa se confrunte,stare podurilor si-a comunicatiilor etc.Pana la un punct, treaba mergea struna! Ca niste bravi comandanti ce eram, citeam cu sarg harta , mai puneam,,floricele" militare si trimiteam rapoartele cerute.
         In,, biluta "noastra cu circumvolutiuni mai mult sau mai putin reliefate, se ducea insa o lupta paralela.- cum facem sa depasim coloana fara a fi observati? Situatia se precipita pe masura ce Fortele se apropiau de zona in care se presupunea ca se organizeaza intrarea in,, lupta". Daca ramaneam tot in spate, eram pierduti. ! 
          In aceasta framantare intensa si cu un consum de energie intelectuala peste medie,unul -cu stelute si multa imaginatie,care ma mai scosese si din alte incurcaturi cu,, inamicul"- zice :
        -    Auzi sefu?
        -     Zi Nelson(asa il gratulam eu)    dar repede si ceva destept,ca nu prea mai avem timp. !   
          - Nu ai impresia  ca ,, astia" inainteaza mai ceva ca nemtii cand au intrat in Rusia ?  Basca fapul ca merg ca boierii numai pe asfalt!
            - La ce te gandesti ,Nelson?
            - Pai sefu, acolo o situatie tactica,un pod distrus,un atac aerian ce dracului ca doar suntem in,, lupta " !! 
             -Asta-i Nelson,repede harta, cauta o ruta ocolitoare,la un pod distrus!  Secretar(tot cu stelute ) scrie radiograma,transmisionist baga indicativ de extrema urgenta  etc,etc
               Uite asa ,mergand pe principiul,acum sau niciodata,transmitem o radiograma catastrofica ,cu un pod distrus,posibile campuri de mine pe langa el,forte   inamice care se zaresc la distanta -elemente ale cercetarii inamicului etc. . Cerem imperios sa se schimbe ruta de deplasare , indicadu-le drumul sigur de urmat. Sigur ,sigur dar,cam greu sa mai iesi de pe coclaurile prin care intrai! Situatia parea credibila  si ....s-au conformat.!
.               Noi, am mai pus cateva crengi pe tabc-ul nostru, i-am dat gaz, ca doar eram pe asfalt  si ne-am reluat locul natural  si ,..binemeritat in dispozitiv!!
               Aplicatia a mai durat.Nu prea ne vedeam cu ,,victimele" noastre caci eram tot timpul mai in fata.
              Bineinteles ,am solicitat juraminte ca nu scoate nimeni nici un cuvintel despre cele intamplate. S-au tinut ,dar, nu prea mult juramintele facute. Mai ca uitasem ,pana cand am realizat ca anumite persoane, se  uitau in dunga la mine. Altii susoteau si isi dadeau coate-grea aplicatia,grea? Eu pamant,nu stiam si nu vazusem NIMIC
                                                




marți, 30 august 2011

APA SI ASPIRINA!!


De retinut :
Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati  eficacitatea ei pentru corpul uman.  
-  Doua  pahare  de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.           
-  Un  pahar  de apa - 30 de minute inainte de o masa ajuta digestia.
-  Un  pahar  de  apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.           
-  Un  pahar  de  apa  inainte  de  culcare.  Ajuta la evitarea  unui atac cerebral sau de cord.
Trimite, te rog, acest mesaj celor pe care ii cunosti...

Rolul unei aspirine

Recomandarile urmatoare se inscriu in acea minoritate a informatiilor difuzate pe internet pe care e bine sa le luati in considerare si, mai cu seama, sa le respectati.
  Cand am avut crizele cardiace, medicul care mi-a acordat ingrijirea de urgenta m-a intrebat daca luasem aspirina dupa ce simtisem durerea toracica. I-am raspuns ca nu aveam aspirina acasa. Si-atunci, mi-a dat urmatorul sfat: in orice casa, in special daca cel putin unul dintre membrii familiei este in varsta de peste 60 de ani, trebuie sa existe macar un flacon cu aspirina. Bineinteles ca pastilele trebuie sa fie la indemana, ca sa poata fi luate, fara intarziere, de indata ce  survine durerea in piept. Concentratia enzimelor specifice indica faptul ca mi-as fi putut pierde viata daca n-as fi ajuns la timp la spital.
 IN CONSECINTA: daca nu aveti aspirina acasa, cumparati un flacon si tineti-l intr-un loc accessibil. Dumnezeu stie daca o asemenea masura poate face diferenta intre viata si moarte.
 Atentie! Exista si alte simptome de atac de cord, insotite de durere in bratul stang. Trebuie sa aveti in vedere si instalarea unei dureri intense in maxilarul inferior, aparitia varsaturilor si a transpiratiilor abundente, care nu mai sunt doar niste simptome banale.
 Detaliu: In timpul unei crize cardiace, e posibil ca, la inceput, sa nu simtiti acea durere in piept; 60% dintre oamenii care au avut o criza de inima in timpul somnului nu s-au mai trezit niciodata. Cu toate acestea, o durere in piept va poate trezi dintr-un somn profund. Intr-un asemenea caz, luati imediat in gura doua aspirine, lasati-le cateva clipe sa se umecteze pe limba si inghititi-le apoi cu putina apa. Apelati fara intarziere serviciul de ambulanta, Politia sau Pompierii, spuneti "criza cardiaca" si informati ca ati luat doua aspirine. Asezati-va pe un scaun sau un fotoliu si asteptati sa soseasca ajutorul solicitat.

  FII VIGILENT!
 Un cardiolog afirma ca daca fiecare dintre cei care primesc acest mesaj ar informa alte 10 persoane, o viata va fi, cu siguranta, salvata.

  EU MI-AM FACUT DATORIA!

SPER CA SI TU VEI PROCEDA  LA FEL !
        Sursa-E-MAILL

luni, 29 august 2011

NEWS SNIPER-AMINTIRI DIN............COPILARIE!!

Ajutoarele de căldură, dirijate doar spre săraci

29 august 2011, 07:00 |  Autor: Simona Popa |,
Scăderea subvenţiei generalizate îi va afecta pe toţi cei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire
Foto: florin chirica

Scăderea subvenţiei generalizate îi va afecta pe toţi cei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire

Noile subvenţii nu se vor mai acorda pentru toată lumea, ci vor fi centrate pe beneficiarii care au venituri de până la 786 de lei. Numărul gospodăriilor care vor primi ajutor de căldură va creşte de la 200.000 la 331.000, potrivit ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu.
Ministerul Muncii a anunţat ieri că schimbă regulile de acordare a ajutoarelor pentru căldură începând cu sezonul rece 2011-2012. Este vorba doar despre gospodăriile racordate la CET-uri, nu şi de cele cu încălzire pe centrale proprii sau cu lemne. Potrivit statisticilor Ministerului Muncii, la această oră 1,4 milioane de familii sunt racordate la CET.
Noutatea principală este că, dacă până acum, toţi cei care erau racordaţi la sistemul centralizat de încălzire primeau subvenţie, din iarna următoare statul va acorda ajutoare financiare doar familiilor considerate vulnerabile.
„În iarna trecută, fiecare român a primit 750 de lei subvenţie de la stat şi de la bugetul local, fie că era sărac sau bogat, notar sau pensionar cu un venit de trei milioane de lei. În plus, săracii mai primeau încă 600 de lei ajutoare de încălzire. Anul acesta subvenţia n-o mai dăm tuturor, ci doar celor vulnerabili", a explicat ieri ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu. Modificările vor fi făcute printr-o ordonanţă de guvern care va fi pe masa Executivului la următoarea şedinţă.
Plafoane noi
În plus, ministerul a crescut plafonul de venit al celor consideraţi vulnerabili. Anul trecut, statul a acordat subvenţii între 100% şi 10% celor cu venituri de până la 615 lei pe membru de familie. Din iarna 2011 - 2012, plafonul de venit pe membru de familie a crescut la 786 de lei (unde se acordă o subvenţie de 5%), iar pentru persoanele singure, la 1.082 de lei. Estimativ, numărul beneficiarilor va creşte de la 200.810, la 331.296. Ministrul Muncii a arătat ieri că se aşteaptă la o implicare mai mare din partea autorităţilor locale: „În anul acesta consumatorii vulnerabili vor plăti exact cât au plătit şi anul trecut, cu condiţia ca autorităţile locale să plătească ajutoarele de încălzire. Ele au libertatea să dea subvenţii în continuare pentru toată lumea, să le retragă total sau să le combine cu ajutoarele de la bugetul local".
Sebastian Lăzăroiu a spus că, din estimările Ministerului Muncii, noile reguli ar trebui să facă o economie de 500 de milioane de lei din totalul de 1,2 miliarde de lei, cât s-a cheltuit anul trecut numai pe subvenţii ale gigacaloriei şi ajutoare de încălzire.
Tractorul elimină subvenţia
O altă noutate a viitoarei ordonanţe este dată şi de eligibilitatea familiilor pentru a fi considerate vulnerabile. „Se iau în calcul şi bunurile din gospodărie, nu numai veniturile. Adică, dacă solicitantul se încadrează la venituri, dar are, de exemplu, şi un tractor sau un gater ori câteva hectare de teren, nu e considerat eligibil", a explicat Lăzăroiu.
El a anunţat că se vor schimba şi regulile de acordare a subvenţiei, astfel că vor fi verificaţi 60% din cei care depun la primării dosare pentru subvenţie, iar aceştia vor fi aleşi aleatoriu de către minister. Până în prezent erau verificaţi doar 3% din cei care depuneau cerere de subvenţie şi declarau în nume propriu că îndeplinesc condiţiile pentru ajutor. „Când am făcut un control pe anul trecut, din 30% din dosarele verificate, 18% aveau nereguli, fiind vorba de fraudă, respectiv un milion de lei - sumă acordată necuvenit", a spus Lăzăroiu.
"În iarna trecută, fiecare român a primit 750 de lei subvenţie. Anul acesta, subvenţia n-o mai dăm tuturor, ci doar celor vulnerabili."
Sebastian Lăzăroiu
ministrul Muncii
Lăzăroiu: CET-urile ineficiente ar trebui închise
Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, consideră că primăriile sunt vinovate dacă CET-urile lor sunt ineficiente şi au ca efect preţuri mari la gigacalorii.
„Doar unele centrale au fost modernizate în ultimii 20 de ani”, a spus Lăzăroiu, care a adăugat că 77 de primării mai au CET-uri, iar dintre acestea, 33 sunt ineficiente. „Dintre acestea, 43% sunt ale PSD, 27% sunt ale PNL, iar 25% sunt ale PDL”, a spus ministrul Muncii.Totodată, ministrul a susţinut că 77 de primării la nivel naţional au CET, iar 33 dintre acestea sunt ineficiente - 43% aparţinând PSD, 27% PNL şi 25% PDL. Potrivit ministrului Muncii, CET-urile sunt scumpe, produc energie ineficientă, au pierderi şi unele primării ar putea lua exemplul celei din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, unde o centrală a fost închisă, iar localnicii au fost trecuţi pe un sistem de centrale de apartament luate cu ajutor de la autoritatea locală.


 Vezi lista primăriilor cu cele mai ineficiente CET-uri:

duminică, 28 august 2011

O noapte de pomina(furtunoasa)!!!!_______________________________By ELENA


…           ***                                                In august ’83, la examen, am fost 25 pe un loc si, in final, am ajuns tot 25, dar intr-un pluton. Pardon, ca baietii erau in pluton (Plutonul 1), noi, fetele eram in plutonas (Plutonasul 2) din Compania a II-a. Si cum legile firesti ale naturii actioneaza la orice nivel, in orice loc, pe orice meridian, iata-l pe dl. elev  Ion indragostit nebuneste de dra eleva Maria, o ardeleanca frumoasa, cu gropite in obraji, care acum e peste ocean si are un nume din acelea de se pronunta greu. Maria era colega mea de banca si, fireste, una din cele 17 colege de dormitor. In mare amor era Maria, cu un alt coleg, din Craiova, oltean pursange.
Ianuarie 1984. Anul II era plecat in stagiu, parca, iar in scoala eram numai noi, anul I. O seara oarecare, geroasa, cu ninsori, cu sectoare, cu plantoane… Planton I – incheietoarea de pluton. Ofiter de serviciu – comandantul companiei, un monument de afurisenie si aroganta absoluta.
Fireste, sectorul fetelor era complet separat de cel al baietilor. Numai ca pe la ora 23  se trezeste plantonul nostru cu elevul Ion la usa:
- Vreau sa vorbesc cu Maria, te implor, numai cateva secunde…
- Doamne, esti nebun de legat, asta e sinucidere curata! Tu stii cine e OS?
- Stiu! Te rog, uite cad in genunchi, macar spune-i Mariei ca sunt aici.
Apare plantonul in cadrul usii, noi auziseram discutia in totalitate, Maria trage niste tipete si injuraturi regulamentare (nu pot pentru ca sa …..), dar printre tipetele ei vedem silueta lui Ion dand buzna peste planton, in dormitor (“Aoleu, capitanul si cu comandantul garzii, trebuie sa ma ascund, salvati-ma, sunt mancat de viu!”). Si cat era de mare, face un taras urgent si se ascunde sub ultimul pat pe stanga, la noi in dormitor.
Incheietoarea noastra abia a putut sa dea raportul.
- Lasa, lasa, nu te mai stradui, tovarasa elev. Unde e elevul Ion?
- Nu stiu, tovarase capitan!
- Repet intrebarea: Unde e elevul Ion?
- Tovarase capitan, v-am raportat ca nu stiu.
- Am auzit ce mi-ai raportat. Ionescule (comandantul garzii, coleg cu Ion), nu aprindem lumina ca sa nu deranjam ochisorii domnisoarelor, dar ia tu lanterna si fa un tur de … subpaturi! Asa, si in dreapta! Acum hai si in dormitorul 2! Asa, deci?
- Nimic, tovarase capitan!
- Ionescule!!!!
- Nimic, tovarase capitan.
- Bine, sa mergem.
E inutil sa va spun ce a urmat la lumina lampii de control si cate ghete in cap a luat Ion in timp ce parasea dormitorul! Trec vreo 15 minute, apare din nou comandantul garzii la capatul holului si anunta: “Gagici, adunarea pe platoul din fata camerei ofiterului de servici! Aveti 5 minute si vedeti ca asta urla-n disperare!” Problema nu a fost ca trebuia sa ne adunam, ca faceam antrenamente pentru alarma cate unu la 2 zile, ci alta: bigudiuri, masti de intretinere si alte chestii de genul acesta pe care niciodata un barbat nu ar putea sa le inteleaga. A fost dezastru! Dar ne-am adunat! Era clar scopul acestei adunari; in drum spre locul de adunare incheietoarea vine catre mine si ma intreaba: “Ce facem, Leni, inauguram arestul garnizoanei toate 25?” “Normal, ii raspund razand (dar nu era rasul meu!) ca doar nu o sa stricam unitatea plutonului!” Am decis sa zicem toate la fel: NU. Ne-am asezat in formatie ca pentru raport, incheitoarea si-a luat locul si, in timp ce capitanul venea spre noi, insotit de Ion, i-am strigat de la locul meu, penultimul de la grupa a II-a: “Atentie, Do, tu raspunzi prima! Vezi ce ne faci!”
Capitanul, de fata cu Ion si cu comandantul garzii, ne-a interogat pe fiecare in parte, incepand cu incheietoarea: “Tovarasa eleva ….. stiti unde se afla elevul Ion in intervalul …? NU, tovarase capitan!
Si au fost de 25 de ori NU!
Apoi, in zeflemea, ii zice lui Ion:
- Auzi, ia zi-le tu domnisoarelor unde te aflai in intervalul de timp respectiv!
- In sector la fete, in dormitorul 1, sub ultimul pat pe stanga!
La auzul acestor vorbe, mi-a scapat una bucata injuratura dar rostita asa, din adancul sufletului.
- Ai ceva de comentat, tovarasa elev…. Pardon, domnisoara Leni?
- Nu, tovarase capitan, mi-a cazut un bigudiu de sub caciula. Va rog sa ma scuzati! Si, in barba, marunt-marunt, am zis de toate pentru toti.
Pe Ion l-a trimis nu stiu unde, cu comandantul garzii. Apoi a coborat de pe treptele de unde ne interogase mai aproape de noi (era, cred,  ora 1 noaptea), ne-a privit zambitor si ganditor vreo cateva minute si ne-a zis: “Sunteti tari, fetelor, sa dea naiba! Si unite cum nu mi-as fi imaginat si cum nu sunt colegii vostri de la Plutonul 1. Hai, de voie la dormitor!”
Comandantul nostru de pluton (mama Alma) a aflat despre noaptea cu pricina abia la poza de absolvire. Dar nu de la capitan, ci de la noi. Si s-a jurat ca nu a stiut nimic.
Am organizat o singura revedere – la 24 de ani (nu ma intrebati de ce la 24, nu are logica, stiu, asa mi-a venit, ca eu am fost organizatoarea), unde am fost prezente 22 din 25. Cele 3 absente erau – 2 in teatrele de operatii si Maria ... peste ocean.