Google Website Translator Gadget

vineri, 9 mai 2014

Vezi aici Parada de ZIUA VICTORIEI din Piaţa Roşie din Moscova - VIDEO

Crişan Andreescu / 09 MAI, 2014 / 11:16 

Ziua Victoriei, care marchează capitularea Germaniei naziste în fața armatei Uniunii Sovietice în cel de-Al Doilea Război Mondial, pe 9 mai 1945, a fost sărbătorită și anul acesta cu mare fast în Piața Roșie de la Moscova.
În plină criză din cauza situației din Ucraina, peste 11.000 de soldați și cadeți de la școlile militare, 151 de echipamente militare, precum și 69 de avioane și elicoptere au participat la fastuoasa manifestare din Piața Roșie, care s-a vrut o demonstrație de forță.
În prezența președintelui rus, Vladimir Putin, și a premierului Dmitri Medvedev, ministrul rus al Apărării, general de armată Serghei Șoigu, a trecut în revistă trupele din dispozitiv, în sunetele fanfarei militare. Comandantul paradei este general-colonelul Oleg Saliukov.
Potrivit RIA Novosti, printre echipamentele angajate la parada din Piața Roșie figurează vehicule blindate Taifun, tancuri T-90A, sisteme antiaeriene Panțîr-S1, dispozitive de lansare a rachetelor S-400 Triumf și Topol-M etc.
La finalul defilării, Piața Roșie va fi survolată de zeci de avioane strategice, printre care Su-27 și Su-34, Il-76, avionul de recunoaștere radar A-70, bombardiere Tu-Tu-22M3, Tu-95, elicoptere Mil Mi-8, Mi-26, Mi-28 etc.
Un foc de artificii este prevăzut la Moscova pentru ora locală 22:00, dar astfel de spectacole pirotehnice vor avea loc în toate marile orașe din Federația Rusă, la fel ca în fiecare an.
În fiecare an, Rusia celebrează victoria aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai — capitularea fiind semnată la 8 mai, noaptea târziu, 9 mai, după ora Moscovei.

marți, 6 mai 2014

Ucraina e în pragul războiului, avertizează Germania

Iordachescu Ionut / 06 MAI, 2014 / 16:35 
steinmeier
steinmeier
Ministrul de Externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, a avertizat, marți, că Ucraina e "la câțiva pași" de o "confruntare militară" și i-a sfătuit formal pe germani să părăsească regiunile ucrainene estice.
În acest timp, aeroportul regiunii Donețk și-a anulat toate zborurile internaționale. Steagul cu roșu, albastru și negru al "Republicii Populare a Donețkului" este arborat acum în zona de decolări a aeroportului.
Steinmeier a declarat pentru patru ziare europene că vărsarea de sânge din Odesa, de vineri, în urma căreia au murit 40 de persoane, reprezintă un moment de cotitură. "Tabloul sângeros din Odesa ne-a arătat că suntem la doar câțiva pași de o confruntare militară", a declarat oficialul.
Situația a escaladat deja într-un mod "pe care cu puțin timp în urmă nu l-am fi considerat posibil", a adăugat el.
"Nimeni nu trebuie să înțeleagă greșit și să creadă că nu există un risc și o amenințare decât pentru Ucraina. Prin acest conflict, întreaga arhitectură de securitate europeană, aplicată de decenii, ar putea fi distrusă. De aceea trebuie să facem totul pentru a evita acest risc și intrarea într-un nou război rece", a subliniat Frank-Walter Steinmeier.
Ministerul pe care Steinmeier îl conduce a emis o avertizare de călătorie pentru Ucraina, recomandându-le cetățenilor germani "să părăsească" regiunile estice Donețk și Luhansk.
Ministerul Afacerilor Externe de la București nu a emis deocamdată un asemenea averisment pentru cetățenii români aflați în estul Ucrainei.

Steinmeier, în februarie: Rusia a ajutat la rezolvarea crizei ucrainene