Google Website Translator Gadget

marți, 6 mai 2014

Ucraina e în pragul războiului, avertizează Germania

Iordachescu Ionut / 06 MAI, 2014 / 16:35 
steinmeier
steinmeier
Ministrul de Externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, a avertizat, marți, că Ucraina e "la câțiva pași" de o "confruntare militară" și i-a sfătuit formal pe germani să părăsească regiunile ucrainene estice.
În acest timp, aeroportul regiunii Donețk și-a anulat toate zborurile internaționale. Steagul cu roșu, albastru și negru al "Republicii Populare a Donețkului" este arborat acum în zona de decolări a aeroportului.
Steinmeier a declarat pentru patru ziare europene că vărsarea de sânge din Odesa, de vineri, în urma căreia au murit 40 de persoane, reprezintă un moment de cotitură. "Tabloul sângeros din Odesa ne-a arătat că suntem la doar câțiva pași de o confruntare militară", a declarat oficialul.
Situația a escaladat deja într-un mod "pe care cu puțin timp în urmă nu l-am fi considerat posibil", a adăugat el.
"Nimeni nu trebuie să înțeleagă greșit și să creadă că nu există un risc și o amenințare decât pentru Ucraina. Prin acest conflict, întreaga arhitectură de securitate europeană, aplicată de decenii, ar putea fi distrusă. De aceea trebuie să facem totul pentru a evita acest risc și intrarea într-un nou război rece", a subliniat Frank-Walter Steinmeier.
Ministerul pe care Steinmeier îl conduce a emis o avertizare de călătorie pentru Ucraina, recomandându-le cetățenilor germani "să părăsească" regiunile estice Donețk și Luhansk.
Ministerul Afacerilor Externe de la București nu a emis deocamdată un asemenea averisment pentru cetățenii români aflați în estul Ucrainei.

Steinmeier, în februarie: Rusia a ajutat la rezolvarea crizei ucrainene


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!