Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 13 octombrie 2012


Carevasazică Marga e bun?

O stire cade ca un trasnet. Profesorul Andrei Marga, pana de curand ministru de Externe al unui guvern acuzat ca a dat o lovitura de stat iar mai nou presedinte al Institutului Cultural Roman, este solicitat de guvernul Germaniei. Si nu in orice chestiune. Ci pentru a colabora in mod oficial la elaborarea unui plan de restructurare a Uniunii Europene. O viitoare revolutie in structurile UE, pilotata de cel mai puternic stat al continentului, Germania. Ce s-a intamplat? Si-a schimbat Berlinul in mod fundamental atitudinea fata de reprezentantii USL? Si ne transmite, astfel, un semnal?
Carevasazică Marga e bun?Mai intai a fost Philip Gordon, consilierul special al lui Barack Obama, responsabil si specialist in politica acestei parti a lumii din care face parte si Romania. Acesta a inceput prin a soca o tara intreaga cand a afirmat ca la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu au fost comise fraude majore. Si cand a cerut cat se poate de explicit readucerea acestuia la Cotroceni. Si, la fel de socant, in urma cu cateva zile, acelasi Philip Gordon se suceste. Si spune, expresis verbis, ca “romanii sunt liberi sa-l demita pe presedinte daca acesta e nepopular”. Ca sa vezi! Dupa care vine la rand Germania.
 Este un fapt cu totul si cu totul neobisnuit ca guvernul Germaniei sa solicite unei personalitati dintr-un alt stat sa imparta responsabilitatea, povara si gloria conceperii unui nou model al Uniunii Europene. Si este cu atat mai neobisnuit cu cat aceasta solicitare i-a fost adresata nu unui reprezentant al regimului Traian Basescu, ci unuia dintre membrii marcanti USL. Lui Andrei Marga. Cel care a fost silit, fiind sef al diplomatiei de la Bucuresti, sa ia in piept intreg scandalul. Un scandal, repet, in care Romania a fost acuzata de puci. Si nu a facut-o doar Guido Westerwelle, ministrul de Externe al Germaniei, ci si Michael Link, ministru de stat in guvernul de la Berlin. Si mai mult chiar decat atat. Cei doi explica si motivele. Profesorul Andrei Marga, prin cartile pe care le-a publicat, veritabile lucrari de referinta in domeniu, se remarca drept unul dintre cei mai mari specialisti in politici globale pe care ii are Europa.
 Ca sa vezi! Iata ca mult hulitul Andrei Marga e foarte bun. E numai bun pentru a revolutiona UE. E omul potrivit pentru a deveni partener al guvernului german condus de popularul Angela Merkel in elaborarea unei noi strategii pe termen lung vizand eficientizarea si democratizarea institutiilor UE. Andrei Marga, o personalitate USL. Adica a unei aliante care, la nivelul continentului, este adversara popularilor europeni condusi, pe cat de neoficial, pe atat de ferm, de Angela Merkel.

vineri, 12 octombrie 2012

..UE NE DA NOUA...LAPTE SI MIERE!!!!

 LAPTE  ESTE  , DAR.......MIEREEE.........!!!!

 

  
Mouse Tester

TESTAŢI-VĂ MOUSE-UL PERIODIC!

Când testul se deschide, doar puneţi mouse-ul pe fotografie...



CLICK HERE

miercuri, 10 octombrie 2012


FMI include România în plutonul de creştere al regiunii 

9 octombrie 2012, 21:20 |  Autor: Adina Vlad |
România, Slovacia, Polonia şi Bulgaria sunt singurele ţări din Europa emergentă care vor înregistra creştere economică în acest an, potrivit unui raport al FMI.
Europa emergentă, categorie din care face parte şi România, a fost afectată puternic în ultimul an de criza din zona euro, inclusiv prin dezintermedierea financiară derulată de mari bănci şi prin declinul intrărilor de capital, se arată într-un raport al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

În ciuda acestor efecte, economia României va reuşi să încheie anul pe plus. FMI a menţinut pentru România estimarea, de 0,9% pentru acest an, anunţată de misiunea aflată la Bucureşti la mijlocul lunii august. Din regiune, creşteri economice vor mai înregistra Slovacia (2,6%), Polonia (2,4%) şi Bulgaria (1%). De cealaltă parte, economiile Serbiei, Ungariei, Cehiei, Croaţiei şi Sloveniei vor încheia anul pe minus.

Experţii Fondului arată că, faţă de 2008, contagiunea riscului din zona euro este mai redusă. Astfel, Fondul estimează un avans de 2% pentru regiune în acest an, urmat de o accelerare de 2,6% în 2013, în mare parte ca urmare a îmbunătăţirii situaţiei la nivelul întregii Europe. 

România va depăşi Polonia în 2013
Pentru 2013, FMI estimează că economia României va creşte cu 2,5%, reprezentând al doilea cel mai mare avans înregistrat de ţările din regiune, după Slovacia (2,8%). Astfel, România va avea anul viitor o creştere economică mai mare decât a Poloniei (2,1%), singurul stat din Uniunea Europeană care nu a intrat în recesiune în timpul crizei. Faptul că România ar putea depăşi Polonia se datorează în mare măsură încetinirii economiei poloneze.

Guru pieţelor emergente, Mark Mobius, preşedintele executiv al Templeton Emerging Markets, scria recent pe blogul grupului că România poate fi una dintre cele mai atractive destinaţii pentru investiţii dintre ţările emergente, dar turbulenţele politice recente sunt cel mai bun exemplu pentru cum lupta pentru putere politică poate afecta progresul economic.