Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 20 iulie 2013

,, DEFECTII - REPARATI "...cer si ..DEMNITATE SI ONOARE (hi..hi.!!)___________________


           Guvernul  le raspunde  ....diplomatic....!!!!
MAGAZIN
Tradiții și obiceiuri de Sf. Ilie: Ce nu ai voie să faci azi
Sf. Ilie are o legendă atipică față de majoritatea sfinților: un muritor care s-ar fi făcut vinovat de păcate foarte mari, printre care cel de a-şi fi omorât părinţii, după ce a fost ispitit de diavol. Ulterior s-a căit şi a primit iertarea lui Dumnezeu. A fost ridicat la Ceruri şi de atunci cutreieră norii cu o căruţă cu roţi de foc, trasă de cai înaripaţi (doi sau patru) şi trăsneşte dracii cu un bici de foc.
Tradiții și obiceiuri de Sf. Ilie: Ce nu ai voie să faci azi
În goana lui împotriva forţelor răului, Sf. Ilie provoacă tunete, trăsnete, ploi torenţiale, grindină. Dracii fug din calea lui şi vin pe pământ, unde se ascund sub copaci sau chiar în trupurile unor animale. Aşa se face că una dintre superstiţiile legate de Sf. Ilie este aceea că dacă tună şi fulgeră, oamenii trebuie să îşi facă semnul crucii, pentru că Dumnezeu i-a dat voie Sf. Ilie să lovească orice pentru a doborî dracii, mai puţin crucea.
Când morţii se veselesc
Copiii din cartier erau chemaţi, în ziua de 20 iulie, sub câte un măr, pe care adulţii îl scuturau, iar merele căzute erau date drept pomană. Acesta era momentul în care morţii se veseleau.
Lupta împotriva bolilor
Pe 20 iulie, dimineaţă, se culeg „plantele de leac“. Este vorba, în special, despre busuioc, pus la uscat sau ars după ce a fost sfinţit în biserică. Cenuşa sau busuiocul uscat ajută la problemele de sănătate ale copiilor.
Superstiţii pentru fetele de măritat
În seara zilei de 19 iulie, fetele se duceau noaptea pe ogoarele cu cânepă şi se tăvăleau prin cultură, după care se întorceau acasă. Dacă visau cânepă verde, se măritau cu băieţi tineri, dacă visau cânepă uscată, se măritau cu bărbaţi mai în vârstă (sau văduvi).
Ce se face și ce nu se face astăzi
Astăzi nu se lucrează, de teama trăsnetelor, ploii și grindinei. Se retează stupii, se duc faguri şi mere la biserică şi se împart de pomană. Se culeg în zori plante de leac stropite cu sânge de cocoş tăiat deasupra lor. Dacă tună, vor fi merele şi alunele viermănoase. Dacă plouă, va ploua 20 de zile. Atunci când tună, oamenii trebuie să îşi facă cruce. Dacă se apropie furtuna, trebuie să aprinzi tămâie sau o candelă.
 La multi ani !!!!

vineri, 19 iulie 2013

1 OCTOMBRIE.........2013____________________________________


 Reparatii neamului ...cu gura larg deschisa...BANI..BANI...vrem  BANI !!
      Guvernul raspunde...............cu aplomb !


PMT....dupa reparatiile facute de USL__________________________________

UITE ....MAIMUTAAA!!_______________________________________________

ȘTIRI

Ce spune Ohanesian despre prinderea lui HayssamOvidiu Ohanesian este unul dintre jurnaliștii sechestrați în Irak, în 2005. Alături de el au fost sechestrați Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion. Omar Hayssam a fost condamnat pentru terorism și a fost găsit vinovat pentru răpirea jurnaliștilor români. Jurnalistul Ohanesian s-a arătat surprins de aducerea în țară a lui Hayssam. 
Ce spune Ohanesian despre prinderea lui Hayssam
“Este una din cele mai mari suprize la care nu ne mai aşteptam, cu atât mai puţin eu. Este unul dintre cele mai importante lucruri care se puteau întâmpla pentru societatea românească. Acum, poate Omar Hayssam face lumină în multe lucruri, nu numai în răpire. Este puţin ciudat să se afle de prinderea lui de la Palatul Cotroceni, şi nu din altă parte. Palatul Cotroceni are un serviciu secret care s-a dus după Omar? Aştept dezvăluri din partea lui Omar, să ne spună acum că a uns toată politica românească, cum şi-a spălat averile din România. Sunt foarte multe lucruri intersante de aflat. Sunt foarte mule lucruri pe care le poate spune. Am mari îndoieli că el a fost adus aşa. Cred că ne-a fost un pic împins pe gât”, a declarat jurnalistul Ovidiu Ohanesian, la RTV.