Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 31 decembrie 2011

A S T A ............ E S T E !!

Armata României, câştigătorul anului 2011

PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT. Militarii români n-au ratat, anul acesta, niciunul dintre obiectivele asumate pe plan extern şi intern.

Partenerii externi au numai cuvinte de admiraţie şi de laudă pentru militarii români prezenţi în teatrele de operaţiuni de pe glob şi consideră că Armata României a devenit un corp de elită, cu adevărat profesionist. Deşi criza a muşcat şi din bugetul alocat apărării, nici un om nu a plecat din Armată în anul care se încheie. Problema spinoasă a pensiilor s-a rezolvat mai mult decât onorabil. 88% dintre români au încredere în militari, procent care situează armata pe un onorabil loc doi în preferinţele lor legate de instituţiile fundamentale. Iată câteva argumente pentru care EVZ consideră că Armata României merită respectul tuturor şi titlul de câştigător al anului 2011.

După un recul în încrederea populaţiei la debutul lui 2011 – datorat scandalului pensiilor militare - Armata României a revenit spectaculos, în vară, la procentele care au consacrat-o în conştiinţa românilor. În tradiţionalul sondaj anual realizat în 19 ţări de compania de cercetare GFK, militarii români s-au menţinut pe locul al doilea în preferinţele românilor, cu 88 %, devansaţi cu cinci procente de pompieri. La acest sondaj, biserica a fost exclusă din chestionar, fiind testată încrederea europenilor în instituţiile laice. Doar Turcia devansează România la capitolul "încredere în armată", cu un procent de 90%.

Un corp de elită respectatPotrivit partenerilor NATO, Armata României s-a dovedit un corp de elită, care poate acţiona ca o echipă profesionistă, poate lucra integrat, reuşind să pună în valoare calităţile individuale ale fiecărui militar. Chiar şi în condiţiile unui buget de criză, Armata României şi-a îndeplinit obiectivele asumate, în ţară şi în afara ei. În prezent, aproximativ 2.000 de militari sunt desfăşuraţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Balcanii de Vest, iar pe parcursul anului 2011, peste 5.000 de militari au participat la diverse misiuni sub mandat NATO, ONU şi UE.

Graţie negocierilor dintre ministrul Gabriel Oprea şi omologul său american, trupele româneşti din Afganistan au fost dotate cu 75 de vehicule blindate cu cel mai înalt grad de protecţie, rezistente la mine şi dispozitive explozive improvizate, utilizate de militarii americani. În teatrul de operaţiuni din Afganistan, în premieră, România a devenit prima ţară care a preluat comanda Aeroportului Internaţional din Kabul, prin Forţele Aeriene Române, pentru o perioadă de un an, în cadrul Forţei de Asistenţă de Securitate aflată sub comanda operaţională a NATO.

Fregată în Libia

Nu în ultimul rând, fregata "Regele Ferdinand" a participat, vreme de trei luni, în perioada aprilie - iulie, la misiunea de impunere a unui embargou asupra armelor împotriva Libiei, în Marea Mediterană, în cadrul operaţiei "Unified Protector". Fregata a parcurs peste 17.400 de mile marine, cu peste 700 de misiuni, salvând peste 150 de refugiaţi africani. În octombrie 2011, la sediul MapN, secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a recunoscut meritele armatei române în operaţiunile Alianţei Nord-Atlantice, spunând că militarii români sunt un model pentru colegii lor din alte ţări. Şi parteneriatul strategic cu SUA pe palierul militar s-a extins în 2011. Armata va fi vioara întâi în participarea românească în dezvoltarea scutului antirachetă în Europa.

Recent, ministrul Gabriel Oprea şi ambasadorul Mark Gitenstein au parafat amendarea, în conformitate cu noile proiecte din parteneriatul strategic, Acordului dintre guvernele României şi SUA referitor la măsurile de protecţie a informaţiilor militare secrete de stat, semnat în 1995 la Washington.

Motive de mândrie


În februarie 2011, după deteriorarea situaţiei din Libia, guvernul României adopta decizia de a evacua cetăţenii români aflaţi în această zonă de conflict. Ca urmare, echipajele de pe aeronavele noastre militare au efectuat şapte misiuni de evacuare a peste 300 de persoane, avioanele străbătând peste 29.000 de kilometri în 76 de ore de zbor. Misiunea Forţelor Aeriene ale Armatei României este prima operaţiune de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străină, după cel de-al Doilea Război Mondial.

În martie 2011, la uzina "Automecanica" Moreni a fost lansat programul naţional de interes strategic "Transportor blindat pentru trupe 8x8", primul dintre proiectele concepute pentru revigorarea industriei naţionale de apărare, prin care se va asigura dotarea Armatei cu un produs performant, cu grad de protecţie de nivel 3, mobilitate şi capacitate de luptă ridicate, competitiv pe plan mondial, dar şi un produs pe care să-l şi putem exporta, în beneficiul statului român.

Pe 25 octombrie 2011 s-a înfiinţat Brigada 6 Operaţii Speciale la Târgu Mureş, România fiind printre puţinele ţări din lume care au astfel de mari unităţi de forţe speciale. Militarii acestei brigăzi participă deja la misiuni internaţionale.


Împreună cu primarul sectorului 4 al Capitalei, ministrul apărării naţionale a sprijinit, prin contribuţie financiară personală, ridicarea Monumentului eroilor militari români căzuţi la datorie
FOTO: MApN

RECUNOAŞTERE LA NIVEL ÎNALT

"Ţara dumneavoastră are o tradiţie militară faţă de care aveţi toate motivele să fiţi mândri, iar Armata României a jucat un rol important în multe dintre operaţiunile desfăşurate de Alianţă, cum ar fi Afganistan, Kosovo sau Libia. În fiecare dintre aceste misiuni, militarii români au făcut dovada excelentei lor pregătiri şi a profesionalismului la cele mai înalte standarde. Toate aceste exemple ale implicării şi participării Armatei României în misiunile conduse de NATO sunt tocmai acele modele de care avem nevoie în cadrul Alianţei"

Anders Fogh Rasmussen, secretar general al NATO

"Niciodată, probabil, vreo instituţie a statului român nu va ajunge la nivelul de recunoştinţă pe care românii îl au faţă de Armată. (...) În acelaşi timp, trebuie să vă spun că ştiu foarte bine că şi Armata suportă privaţiunile pe care le suportă întregul popor, privaţiuni generate de o criză economică pe care nu a dorit-o nimeni şi care nu îşi are originile în România. Pentru demnitatea cu care treceţi prin aceste momente dificile, dar şi pentru eroismul cu care vă îndepliniţi misiunile în afara frontierelor ţării ţin să vă mulţumesc astăzi, de ziua voastră."

Traian Băsescu, preşedintele României

"Peste 600.000 de soldaţi s-au jertfit pentru ca Transilvania, Banatul, Crişana, Maramureşul să fie alături de Patria mamă, de Regatul României, la care s-a adăugat, în 27 martie, în acelaşi an, 1918, Basarabia şi în 28 noiembrie 1918, Bucovina. Armata a fost prezentă peste tot, a încurajat poporul şi a reflectat dorinţa poporului. Considerăm că şi astăzi, ca întotdeauna, trebuie să apărăm integritatea naţională, integritatea demnităţii noastre româneşti şi integritatea spirituală a poporului român"
.
ÎPS Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

"A fost un an greu. Dar, la final, pot să spun cu toată hotărârea că a fost un an în care Armata României şi-a făcut datoria faţă de ţară".

Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale

miercuri, 28 decembrie 2011

ALEA JACTA EST !!________________________________________By Czar

Coat of arms of the House of de' Medici.png.. ......treaba insa, nu a iesit exact cum ar fi fost normal !
       Se pare ca intodeauna, este musai sa fie mari castigatori si mari perdanti ! Sa fie o intamplare , sau de fiecare data, dracul isi baga coada ?
          Fac precizarea ca eu- si cred cu convingere ,ca si altii, nu avem nimic de impartit cu cei mai tinerei !
     Am lucrat cu tineri -of. sau subof.-  Pot spune ca am preferat colaborarea acestora! Pregatiti, cu dorinta de afirmare ,necontaminati de microbul invidiei ,era mai mare dragul sa-i  vezi cum le straluceau ochiii , cand planificai ceva si le dadeai misiuni !
          Daca noi am pierdut ,este evident ca nu-i vina lor ! Ei se vedeau ,,ofiteri NATO" si nu le trecea prin gand ca, in loc de NATO  vor spune -pensionari !! Asta-i viata!
          La fel ca si precedenta lege ,cea actuala , din nefericire   pacatuieste (s-ar zice ca nu din intamplare!!)
     Cred cu tarie, ca o vina   consistenta o are asa zisul SCMD !  Acesta nu a inteles sa lupte, decat pentru  164 si inca ceva pe alaturi (cumulul ) . Era evident ca 164, va disparea ! Personal, am tipat ca-i momentul sa se schimbe directia si toti sa luptam pentru o lege noua,cat mai echitabila!
      Cred ca totul se reducea la o ierarhizare a stagiului de cotizare, in functie de  vechime . Se aveau in vedere cei iesiti cu OG-7, ca parte a reformei . Se puteau stabili 2-3 etape a stagiului de cotizare(15,20,25) PENTRU TRANSE DE VECHIME (20.30.40) .Este de inteles ca se nivelau anumite zone. Unii nu mai castigau asa mult si in conditiile in care nu au fost afectati de reforma,altii pierdeau mai putin (cei cu vechime mica)
       Cred ca aceasta-i directia pe care trebuie sa se mearga in urmatoarea perioada-cu siguranta, luand in calcul si alte elemente, care sa slefuiasca principiul enuntat.
                Acum, in prag de An Nou ,doresc sa spun  ca ,daca am ridicat vocea, am facut o doar pentru un PRINCIPIU, pe care l-am considerat mai echitabil , mai corect!!.
  
       PLUGUSORUL  RECALCULAT                                                  
       

Aho ,aho, mai nea Ilie,Gheorghe ,Vasile si.....Elena !
Recalcularea,dac"nu era,
Plugusorul oare ,cum arata??
Brazda adanca el tragea,
Pe Matroz il preaslavea!
Pe Oprica-l lauda !
Statuie lui Boc facea !!                               
Trageti brazda mai flacai,
Sunati tare din zurgalai!
Ne vaitam ca disperatii,
Tocmai noi recalculatii !

Caci in anii ce-au trecut ,
Am avut vere ..avut!!
Sacii plini ,caruta plina,
 Si ..la birt..zi de zi, lasam faina!!
Plugusor cu patru boi
Si cu brazda ..lata,
Te lasa batu-l-ar vina,
Doar cu...trei si-o ..vaca!
Manati mai cu voiosie,
Trageti brazda in prostie,
Brazda luuunga lunga....pan" la CEDO sa ajunga !!!
       
Invitaţie la mare_______________________By Don BILIUTA
Preşedintele Traian Băsescu
Aflând el cum că pe strada cu nume de domn - Ştirbei -
locuiesc în cort un tată, patru plozi şi trei femei,
matelotul de la cârma Capitalei a decis
să ajute cetăţenii necăjiţi, cum a promis.
La un semn, deschisă-i calea şi s-apropie de cort
un primar ce-n tinereţe a umblat din port în port.
- Ce-i cu voi aici, în stradă, oameni buni, sunteţi sonaţi?
- Să trăieşti, boier matale, dar am fost evacuaţi,
i-a răspuns o bătrânică, molfăind dintr-un covrig,
dar nu ne purta de grijă, că acum nu mai e frig,
am stat noi, în toiul iernii, pe trotuar şi n-am crăpat,
ne-a ţinut de cald doar gândul că toţi patru te-am votat.
- O, tu nici visezi, bătrâno, câţi în cale mi s-au pus,
adversarii mei politici multe despre mine-au spus,
am făcut în viaţă multe, dar cea mai de preţ ispravă
e că din întreaga flotă n-am păstrat nici o... epavă.
Hă, hă, hă, vorbii de flotă şi mi-am amintit de mare,
ia, luaţi-vă cu toţii catrafusele-n spinare
şi montaţi cortul pe plajă, căci acolo-i locul lui,
nu-mi faceţi reclamă proastă în buricul târgului,
sau de vreţi, cu dinadinsul, să nu staţi sub palmier,
cereţi să vă ia în gazdă domnul nostru premier!
Cum, băbuţo, nu ştii care? Domnul premier Năstase,
ăla de-i mai zice lumea „Adrian cu şase case”.


                                                Multumesc autorului don BILIUTA


duminică, 25 decembrie 2011

DE SEZON:

DE SEZON: Merge vinul cu antibiotice ori paracetamol? Ce combinaţii alcool-

asistenta_medicala.jpg

medicamente nu se potrivesc

Vinul, ţuica ori berea luate în acelaşi timp cu unele medicamente se pot lăsa cu reacţiile adverse complexe, avertiziează experţii în farmacologie.

O problemă o reprezintă faptul că alcoolul face ineficiente unele medicamente, spre exemplu penicilinele.
Alcool şi antibiotice. De evitat, de combinat
Pe piaţă, există foarte multe peniciline (nu numai cele care se pot cumpăra sub această denumire). Mai precis alcoolul interferează cu Penicilina G, Penicilina V, Ampicilina, Amoxicilina, Oxacilina, Bicoxacilina, Cloxacilina şi nu generează probleme la antibiotice care nu conţin penicilină precum tetraciclinele, cloranfenicol, eritromicină, gentamicină, canamicină etc.


Pe de altă parte, alcoolul potenţează efectul sedativ, aşa că nu trebuie asociat la nici un medicament care are efect sedativ, asta însemnând sominifere, hipnotice, tranchilizante, sedative, antiepileptice etc.
Combinaţia alcool-sedative poate genera acciente de maşină, de muncă, scade timpul de reacţie al celor care le folosesc, persoana respectivă se îmbată mult mai uşor dacă consumă alcool sub influenţa acestor medicamente decât dacă consumă alcool în afara acestor medicamente. Pe piaţă sunt foarte multe medicamente sedative nu numai cele pe care le numim aşa, spre exemplu şi unele antihipertensivele au efect sedativ.

Nu beţi cu paracetamol
Medicamentele toxice pentru inimă, ficat, sistemul nervos central nu trebuie nici ele  asociate cu alcoolul. Alcoolul este toxic iar toxicitatea lui se manifestă în special la alcoolicii cornici, în principal pentru sistemul nervos central, pentru ficat, pentru inimă.
Aşa că toate medicamentele care prezintă toxicitate pentru aceste zone ale corpului, nu trebuie asociate cu alcoolul pentru că, în mod firesc, creşte riscul apariţiei acestor efecte toxice. Este şi cazul paracetamolului, care luat în doze foarte mari este toxic pentru ficat, în consecinţă combinaţia alcool - paracetamol trebuie evitată.


Tetraciclina nu se ia concomitent cu lactatele
Unele antibiotice (în special tetraciclinele) nu este bine să fie combinate cu laptele sau diverse produse lactate. În combinaţie cu ionii metalelor grele cum ar fi calciul, magneziul, aluminiul, aceste tetracicline formează ceea ce se cheamă în termeni medicali chelaţi neabsorbabili, care  le scade eficacitatea. Nu este bine să se combine tetraciclinele cu iaurt, lapte, brînză, cu medicamente antiacide, cu produse pe bază de fier.
Dacă este neapărat nevoie să se administreze ambele preparate (şi medicamentul şi alimentul) este bine să se lase o pauză de două ore între ele. Este bine de ştiut că tetraciclinele produc iritaţie gastrică iar laptele şi antiacidele combat această iritaţie aşa că se pot consuma fără probleme, însă fără a fi administrate împreună.

Atenţie la cafeluţă şi sedative
Cafeaua este un diuretic şi un stimulant psihomotor, aşa că are şi rolul de a asigură un plus de efect diuretic medicamentelor diuretice, ceea ce face să existe riscul unui efect prea. În cazul tuturor medicamentelor deprimante ale sistemului nervos  (benzodiazepinele, anxioliticele, somniferele de orice fel nu neapărat barbituricele), cofeina, prin efectul ei stimulant al sistemului nervos central, antagonizează efectul sedativ.
Aşa că într-o astfel de situaţie, trebuie optat ori pentru stimularea sistemului nervos central cu cofeină, ori pentru  reprimarea activităţii sistemului nervos central cu barbiturice, sedative, trachilizante. Aceste medicamente şi cafeaua nu trebuie consumate împreună pentru că se antagonizează reciproc şi nu mai au nici un efect.