Google Website Translator Gadget

vineri, 15 iulie 2016

Din aplicatii..==================================================================== By Cezar !!

    Sa zicem, ca era prin toamna anului1979 .Vremea incepuse sa se strice ,odata cu incheierea lucrarilor de prin agricultura socialista si pe alocuri chiar  de pe parcelele particulare.Ca de obicei, era vremea aplicatiilor militare,pentru ca se purta reteta-:inamicul trebuie nimicit, indiferent de starea vremii ziua ,noaptea,peste tot pe unde-l,, prindeam pe teritoriul "patriei.
   Inca mai era benzina pentru armata, inca se mai faceau aplicatii la nivel  SUBU.U MU cu majoritatea tehnicii si a mijloacelor din dotare. TAB-urile erau inca noi si un prilej de mandrie militareasca . Se pare ca nu erau multe armate socialiste, dotate asa zdravan ca noi .Unde mai pui ca -ncepuse de cativa ani buni si productia autohtona ,ca atare, un bun prilej si justificat zic eu ,de mandrie nationala.
   Eram deci in TO(teatrul de operatiuni- cum le place la pustime sa se dea mari) Ploua marunt de zile bune. Aplicatia la nivel de MU  isi urma neabatut cursul,fara a fi deranjata de ploaia de toamna si de namoalele  Banatului. Trecusem prin ambuscade, exersasem ofensiva din miscare,sustinuti de artilerie si aviatie(real ,va rog frumos fara zambete) si acum ,organizam _Batalionul din care faceam parte__  o aparare beton,impotriva unui inamic de fo 3X mai numeros in efective tehnica si celelalte. 
 Comandantul de batalion, nu mai contenea sa puna  la cale , fel de fel de jmecherii, pentru a ii face viata cat mai grea, colegului care reprezenta inamicul. Printre altele, se hotaraste sa-i faca o surpriza proasta ,gandindu-se la o pozitie inaintata, care sa-l loveasca puternic pe,, inamic" si sa-l oblige sa lase drumul si sa incerce tarina inamolita.  Ma cheama la el si ma chestioneaza oarecum ,daca am idee ,cam cu ce se mananca lupta pe o pozitie inaintata.Ghinionul meu a fost ca l-am convins si atunci,am primit ,,ordinul de lupta"
_   Fi atent la mine, zice colonelul. Scoate harta si incepe:  vezi drumul din  fata? Vazut zic eu ,caci era si asfaltat si marginit de plopi inalti.
 _   Iei trei tab-uri cu munitie de manevra cat cuprinde,petarde, lumanari fumigene si te deplasezi in fata ,pana la maxim 4-5km, Te maschezi la teren ,nici pasarea sa nu stie ca esti acolo si astepti in tacere totala, inclusiv radio. Cand apare inamicul, care va veni incolonat , lasi sa treaca elementele de cercetare-deja incepeam sa transpir rece-- Deschizi focul cu toate mijlocele,il faci praf si dispari. Clar? Clar tov. colonel.. Cand intru in dispozitiv?  La noapte .intre ora 02-03. Sa nu cumva sa ramana ceva in urma, sau sa va captureze ,ca te frig si te mananc!! Daa-am inteles!!!
     Pregatim broscoii(tab), aleg oamenii cu care sa merg , nu prea multi sa nu am surprize. Vine noaptea si plecam . Gasim cateva grajdiuri de c.a.p si printre ele, gramezi de coceni inca nearanjati. Ne acoperim bine cu cocenii din zona si rezulta , fix trei capite bine gospodarite  printre acele grajdiuri. Timpul trece greu.Mai atipim,mai tragem cu ochiul la ce se intampla  si greu , greu vine dimineata ,cu o ceata picloasa de ziceai ca de fapt , ies aburi din pamant. Nu trece mult si se aude un zgomot de motoare , din directia inamicului. Alarma maxima !!Toti cu degetul pe tragaci,care la mitraliere,care la pusca mitraliera,care cu petardele si lumanarile fumigene pregatite. Eu,cu binoclul la ochi, incercam sa deslusesc prin ceata.. Grea treaba ! Ceata era stapana absoluta. Mai trec cateva minute si din ceata se iteste un TABC cu antenele radio balanganid , de ziceai ca-i un gandac monstruos.-Elementele de cercetare zic eu si ordon liniste deplina - sa treaca .  Si trec fara nici-o problema ,iar eu rasuflu usurat.-prietenii stiu de ce. Mai asteptam pret de 20-30 minute si alte zgomote si mai puternice. Fortele principale - pregatiti . Mecanicii conductori erau cu mana pe contact si tremurau , caci daca vreunul nu pornea , era dezastru. Apare un TAB mare 8x8. La cat era de lat , greu mai puteai sa vezi , ce se afla in spatele lui . Si asta avea fo doua antene balanganitoare , dar cine sa le mai vada? Cum principala problema era sa lovesc si s-o sterg , nu-mi asum riscuri inutile si de la o distanta destul de mare, dau ordin : Totu armamentul - FOOOC, porniti motoarele. Bai vere - se declanseaza din senin un mic infern., 6 mitraliere clantaneau sinistru ,  petardele bubuiau in draci , lumanarile fumigene scoteau valatuci,mai lipsea ..cazanul!  Dau ordin si iesim cu cocenii pe noi .Ne facem un pic spre inmicul ghinionist,cu mitralierele tragand bineinteles. Facem un arc de cerc ,intoarcem si ..si ...si ...cand ne pregateam sa savuram reusita,  fac imprudenta sa pun binoclul la ochi..  Ce credeti ca vad ? NENOROCIRE.- TAB-ul inamic a intrat in situatie .A parasit drumul si a luato peste camp.In urma lui mai fratilor 2 ARO cu cate 2 perechi de antene,care intr-un sant care in altul- sa se adaposteasca.Mai in spate, o autocarosata  tip autobuz ,se bagase si aia printre niste pomi !!,  Ce mai - jalea dracului  !!                         Conducerea aplicatiei era facuta praf
                                                         ***************  
     Finalul este de-adreptul apoteotic !
        Comandantul meu, auzind harmalaia pe care am provocat-o,intra in alerta si retine usor ,,elementele de cercetare "inamice . Mai trebuia sa ma intorc cu intreg efectivul si ..victorie garantata.
         Eu, ud fleasca in viteza maxima , intru cu cele trei tab-uri in dispozitiv,Comandantul topaia de fericire  si ne facea victorios cu mana. Cobor ,ma indrept pleostit spre el
           -   Bravo,copile i-ai facut praf,ai dracului de nenorociti!
           -    Tov. colonel,e JALE !!_ CE ai ma? - I-am  facut praf, da.nu pe aia care trebuia !! _ Da pe care?   PE SEFI --  si ii povestesc toata tarasenia.
              Colonelul, pe o parte il umfla rasul,pe alta isi musca buzele. Om cu experiena,a analizat repede si ma intreaba :     -Bai ai vazut ,aveau vreun semn de identificare,steag ceva   _ Nu aveau nimic  _Stai aici mai in spate si nu faci decat ce zic eu!
    Intre timp, inamicul decimat ,format dintr-o gasca de colonei (conducatorii aplicatiei de la MU) se adunasera de prin santuri si se apropiau in viteza de noi. Coboara seful al mare din Aro si incepe
 - Care-i nenorocitul ,sa vina incoa.Tribunalul militar te mananca....!!
              Comandantul meu,calm  simulind ca nu stie despre ce-i  vorba:         - Ce-i tov. col - ce s-a intamplat?
-  Unde-i ala  pe care l-ai avut in fata?                  -L-am trimis cu un camion la unitate, dupa alimente   etc,et....            Problema s-a rezolvat intre ei barosanii. Se pare , ca si ei gresisera un pic , interpunandu- se   intre subunitatile care duceau lupta , fara sa anunte comandantii , fara mijloace de marcare corespunzatoare. S-au tras invataminte , s-a prelucrat ca un moment al aplictiei si asa mai departe!!!.
                      In ceea ce ma priveste , nu am fost uitat prea repede , in sensul ca se amuzau sefii !!                               Aveti grija cu P.ca asta  face confuzii si reguleaza  comandamentele  !!              

Jennifer Rush - Come give me your hand 1983

miercuri, 13 iulie 2016

Atunci , mi-am blestemat zilele-atunci ,am blestemat armata! (editie revazuta ) ========================================================================== By Czar

                     ====================Atentie bloagele ,,serioase", care pun in discutie numai problemele importante ale omenirii  !!================================
                                 A avut loc EXAMENUL DE TITULARIZARE pe post
      Cu un numar imens de dascali care au luat nota 1(UNU) se pare ca rezultatele sunt mai proaste decat la bac!!  ==========================================================
                DA- ESTE FOARTE CLAR:PROFESORII MAI SLABI DECAT ELEVII!!
 Doar 30% au luat o nota peste 7  si vor putea preda in anul ce urmeaza. Desigur REFORMA continua!!
 =======================================================================
Militarii romani, decorati la Kabul de Ziua Fortelor Terestre

           

              Ne apropiam cu pasi repezi de sfarsitul  anului trei .Ne simteam
 pregatiti,cu pieptul de arama .In piept,cu inima cat lopata lu'Stalin!. Ne simteam ofiteri!. Mai aveam de trecut insa,cateva hopuri. Dar nu conta pentru noi . Nimeni si nimic nu ne statea in cale!
                  Finalizam pregatirea, in tabara de instructie Daia.
 Un loc pitoresc si bine mobilat, pentru nevoile noastre ,in acea perioada. Daca ar fi sa amintesc numai, pista cu obstacole . Mult mai bine dotata si mai sofisticata ,decat ce vad acum pe la televizor.( unde se instruiesc asa numitele trupe speciale). Nu serveam masa de pranz, pana nu faceam ,,o trecere"! Ne distram !. Spargeam baremele stabilite in carti.! Faceam intre noi concursuri,puneam pariuri.  Ne distram pur si simplu!
   Aveam cu noi tancuri, reale. Acestea participau la pregatire. Urcam si coboram de pe un T-55 aflat in miscare desigur,mai ceva, cum urca zmecherii, treptele discotecii, in ritm de Hip -Hop . Ne distram !. Poate  chiar mai bine!  Se mai intampla sa pice cate o ploaie. Atunci, era un pic mai dificil. Era nevoie de mai multa concentrare, caci totul aluneca. Pentru ca sa fie si mai distractiv ,senila tancului, obisnuia sa mai arunce -a dracului , cate o lopata ,doua .trei de namol. Daca o primeai in piept si nu chiar in fata, puteai considera ca,  acolo sus,cineva te protejeaza.!
Spike SR          Se anunta activitate ,,importanta": Trageri de lupta, cu mitralierele de pe TAB.
 Pentru aceasta ,trebuia sa ne deplasam in mars-pe jos,pana la Avrig. Aproximativ 40 Km ,daca mai retin bine!
   Plecam pe inserate,dotati ca un pom de Craciun. Trecem peste vai si peste dealuri, asa cum ii sade bine militarului. Ajungem dis de dimineata. Putina odihna,dupa care, incepem tragerile. Incheim activitatea,pregatim echipamentul  pentru deplasare si drumul inapoi spre tabara Daia
           Mai aveam de batut cu pasul ,pe timp de noape, cam zece -cinsprezece km. Vremea, dadea semne de schimbare, inca de cu seara. Acum, se porneste o ploaie torentiala,ploaie ce avea sa ne insoteasca pana la ajungerea in tabara !.
     Facuti fleasca,cu o greutate cel putin dubla in spate, pe un intuneric ca de zmoala ,ajungem in sfarsit la locul cel mai dorit.-baraca unde eram cazati!
     Aruncam pur si simplu echipamentul de pe noi. Totul era ud si inoroit. Armele se amestecau cu bocancii si  celelalte. In intunericul de nepatruns, totul este aruncat la intamplare.
      Mai injurand,   mai chicotind, reusim sa ne varam sub paturile ,de bine de rau, uscate. Facuti covrig incepem intr-o liniste desavarsita, programul de dardaiala-controlata ,pentru a ne mai incalzi. Incet ,incet atipim.
     Sa tot fi fost ora 02-02.30  . O voce puternica si pe care nu o puteam confunda:
             COMPANIA..x...ALARMAAAA!!!!
    Liniste deplina. Toti speram ca. nu e vorba de noi. Nu putea fi vorba de noi ! Si totusi......
        Comandantul, realizand ca este foarte posibil sa se confrunte cu o mica ..razmerita(insubordonare) la lumina chioara a unei lanterne, incepe sa strige pe nume ,pe cei care erau desemnati sa conduca plutoanele!
       -   Elev plutonier Popescu  -la mine ! Si tot asa pana cand ii strange pe toti.
    Ceilalti stateam ca popandaii sub paturi,sperand sa se intample o minune si sa renunte!  Ti-ai gasit......Sefii nostri directi,primesc misiunea si termenul limita in care trebuie sa fim echipati si gata de actiune(lupta)
            Acestia fiind trup din trupul nostru,altfel puneau problema si altfel discutau:
                      - Baaaai , va ia mama dracului ! Va credeti la manastirea de maici  , sau la scoala de asistente medicale??!!  Avem zece minute , pentru a fii echipati si gata de deplasare ! Miscaaa......
                La o asemenea veste ,  spiritul de militar instruit ce salasuia in inima si cugetul fiecaruia , nu putea sa nu reactioneze !!
    Orbecaind prin intunericul de nepatruns,tragem pe noi toalele ce musteau de apa si erau mai grele datorita namolului colectionat pe drum.Bocancii parca erau niste troace flescaite si pline pe jumatate ,cu un lichid nedefinit.
      Sa tot fii trecut 2-3 minute iar noi deja, printre injuraturi si blesteme ,ne intram in pasa obisnuita
  Striga cate unul;
          -Baaaa cine are un veston in plus ca eu nu-l gasesc.....
          - Ia de aici- se auzea un binevoitor amabil din cealalta parte..............si pleosc o ranita flescaita si plina de apa!!
          - Nu eu ti-am cerut nenorocitule........nu ti-ar mai da ..........-raspundea altul care primise cadoul fara sa-l solicite !!!       Trec cele zece minute! Cu greu reusim sa ne echipam ,care cum si suntem  gata sa primim misiunea de lupta!
       Comandantul, cu un ton grav ,ne informeaza ca, in contextul general al actiunilor bla,bla....... un nenorocit de desant aerian   de valoare pluton ,a debarcat pe dealul x si  s- a consolidat la teren urmand sa....bla bla!
       Noi trebuia sa ne deplasam in mars fortat,aproximativ 8km si sa-i dam peste bot.
 Se distribuie munitia de manevra,cateva petarde care sa imite artileria ,se mai fac unele precizari si ..pornim
       Dealul cu pricina,ne era foarte cunoscut.Pe el salasuia o stana . Obisnuiam sa mai facem cate o vizita si mai realizam mici trocuri cu ciobanii. Dadeam o conserva, doua ,o sicluta cu cata alcool si plecam cu cas, lapte etc. Determinarea de a nimici inamicul care pusese stapanire pe stana, era deci maxima.!
      Ne-am gandit ca ar fii bine sa-i introducem si pe ciobani in atmosfera tactica  !Drept urmare, ne deplasam in liniste deplina ,pana cand incep cainii sa dea semne de ..apropierea lupului! Ploaia, dupa cum am spus ,continua cu fulgeraturi  sinistre ce brazdau cerul ce parea ca sta sa cada pe pamant!
     Ne desfasuram , alergand in noapte ca niste naluci intunecate. La un semnal , aruncam cu petarde cat mai aproape de stana si deschidem focul din toate partile !!
    Cainii inebuniti , dau gramada peste ciobanii care ,  in izmene si cu parul in mana , iesisera sa ne tina piept !
   Oile rup gardul subred si cu magarul in frunte - care ragea  cumplit- incep o repliere,, controlata", pe culmea dealului  !!               .Striga un cioban mai curajos-
             -Noa -  ba nebunilor , care sunteti ba in mijlocul noptii.....tulai doamne..?.
              -Noi suntem bade ,,am venit sa te eliberam ".....
              -Da de cine , oameni buni , ca nu-i nima pe aici ?
              -Apoi, asa ne-au spus sefii, ca v-a ocupat inamicul....!!
              -Tulai doame , oameni cu carte si asa mincinosi !! Mergeti ba copchi si va culcati ,ca nici dracu nu-i pe dealurile astea.....
              -Bine bade , om merge daca zici matale.....
   Am luat de bune ce ne-a spus ciobanul. Ne-am regrupat si am pornit iarasi spre locul .....pentru noi.. locul fagaduintei   !  Tabara  Daia !
                 Am aflat cateva zile mai tarziu ca, in acea noapte am trecut cu totii un important test psihologic!!
                                                         Probabil ca asa o fi fost!!!

51 de comentarii:

  1. Frumos dar groaznic ,nu-mi vine sa cred stiind ce anume faceam noi in anul III
    !.Cea mai lunga deplasare ,mars[cu vestoanele descheiate,si intr-o formatie in care Maiorul cu pregatirea militara striga "Pluton..."si noi raspundeam in cor"Daaa..."a fost de 2 km la locul de aruncare cu grnada.In rest aproape de final [prin iulie,august]deja cu Lt.maj si Lt ,vorbeam la pertu iar vinerea de la ora 14 pana lunea la ora 07.20 nu ne stia nimeni rostul .Uneori umblam civili prin unitate iar pri dormitoarele noastre gaseai si fete aduse de prin oras ..etc..tigri2
    RăspundețiȘtergere
  2. Motanele , daca este asa cum spui tu despre voi ... e clar de ce ai ajuns sa spui numai prostii peste tot ... Macar taci , dracului , ca mai trece si alta lume pe aici ... si va crede ca tu esti reprezentantul militarilor , iar cezarus este unul din aia 'deranjati la minte , care fabuleaza pe tema adevaratei vieti de militar ...Civilii care-i fac mincinosi pe militari (pe tema greutatilor si privatiunilor vietii acestora) se bazeaza si sint sustinuti de niste astfel de idiotenii spuse/scrise de unii ca tine ...
    RăspundețiȘtergere
  3. Cezrusule , daca stergi 'supararea' mea de mai sus ... sa stii ca are "ancore" in alte locuri vizitate ... asa ca , doar eliminind si articolul tau mai poate fi scapat istetul de motanel de aflarea ideilor lui despre viata de militar...

    Nu e prea elegant gestul meu ... dar trebuie sa ne cunoastem colegii , asa cum sint , asa cum au fost ...
    RăspundețiȘtergere
  4. @cezar daca nu stergi ce spun toti betivii si drogatii de oareunde eu chiar ca ma retrag.Nu stiu cine este acest retardat,dar se vede de la o posta ca-i prost "gramada".Sa spuna si el ceva cobncret,interesant si apoi sa emita "pretentii".Ca la poker ,daca nu intri la deschidere ce pretentii sa mai emiti?Cu toate ca acest "anonim" s-ar putea sa fie unul care are"identitate "dar de dobitoc ce este nu are curajul s-o spuna scurt si concis.Inca o data te rog sa stergi ineptiile prostului.tigri2
    RăspundețiȘtergere
  5. Noi scriem ca sa ne justificam in fata civililor ,precum spune acest avorton?
    RăspundețiȘtergere
  6. Credeam ca acest "anonim "este vre-un fost copil de trupa dar acuma m-am convins ca este un copil de tarfa.
    @cezar daca ne lasi sa ne balacarim si nu ne stergi iti compromiti blogul.
    RăspundețiȘtergere
  7. @cezare,vad ca ai ales .Bine ,ramai cu anonimii sa vad cat o sa te sustina acesti ratati.La prima rascruce o sda te injure si pe tine ,ascunsi in spatele lasitatii lor.tigri2
    RăspundețiȘtergere
  8. Nene Arvamel , spune-mi si mie ce e aceea "Noi scriem ca sa ne justificam in fata civililor ,precum spune acest avorton? " . Eu citesc , dar inca nu inteleg toate lucrurile... inca ... Din ce spusesi matale eu intelesei ca nu facusi vreo scoala de acelea pentru militari ; si chiar nu ai de ce sa te justifici in fata civililor ... dar sa stii , nene , ca noi , cind ne duce doamna in parc , sintem cuminti , si ascultam de tot ce ne spune ea ; ca daca nu ascultam , ne spune doamna ca o sa ajungem vidanjori ... Te rog , nene Arvamel , spune-mi si mie ce e aia 'vidanjor' , ca matale nu ai ascultat de cei mai mari , si cred ca ai ajuns vidanjor ...
    Nene Arvamel te rog sa nu ma injuri , ca nu-i frumos ; si daca te spun lui tata el o sa-mi spuna ca asa-mi trebuie daca ma bag in troaca porcului ... el , porcul , o sa ma muste ...
    RăspundețiȘtergere
  9. La Czar la poarta este-o mitza moarta...Ha, ha, ha e chiar nevricosu si balosu de Avrum/Chigru 2.
    RăspundețiȘtergere
  10. Buna dimineata!
    Daca cineva se simte jenat de ceea ce a postat,are posibilitatea sa-si stearga opera!
    Ar fii de dorit sa nu-mi mai dati sarcini cu ce sa fac pe blog.Nu de alta dar cam am reflexe ,,inverse"
    RăspundețiȘtergere
  11. Stim, stim ca tu esti pe "invers", da spune-ne tu esti activul sau pasivul?
    Hommo Sapa
    RăspundețiȘtergere
  12. Lasa-l pe Cezarush ca acu-i pe InfoM sub numele conspirativ de Juveik. Combate la greu cu pretinul sau CurdeLeu!
    RăspundețiȘtergere
  13. Si la ce a ajutat @ Cezar atata cazna?
    Chestia aia cu alarma dupa acel maraton de o zi si atacarea magarului de la stana ciobanului este dementiala.
    Bine a zis baciul;oameni cu carte si minte ioc.
    RăspundețiȘtergere
  14. Plano, pai nu se vede la Cezar?
    RăspundețiȘtergere
  15. @Plano- ajuta daca situatia impunea ! Am avut noroc si nu a fost nevoie.
    Oare ,norocul' nu o fi fost determinat si de faptul ca ,,prietenii"stiau cate ceva?
    Oare de ce Cehoslovacia si nu noi? CE ZICI PLANO?
    De la anonimii astia excitati si cu tendinte deviante nu astept vreo parere-sau mai stii!!!
    RăspundețiȘtergere
  16. Nene planule asa zic si eu : ca de ce (la ce foloseste) sa invat cum se tine creionul in mina ; ca de ce sa invat (la ce foloseste) cum se aduna doua numere ; ca de ce (la ce foloseste) sa alergam prin curtea gradinitei ; ... si doamna nu ne iarta si ne spune ca aceste lucruri o sa ne fie de folos alta data , cindva , in viata ... Dar , noi cu mintea noastra frageda , tot nu vedem la ce sa fie bune aceste chinuri...
    RăspundețiȘtergere
  17. @Gigel(Ghita?)-mai baiete tu promiti!! sa-mi faci cunostiinta cu ..tovarasa si eu am sa-ti pun o pila(sa nu te mai puna la colt cand tragi fetitele de ..codite)
    RăspundețiȘtergere
  18. TOP GUN
    Tigrisor2,
    Vargat,zbuciumat,aplaudat cu blanita zburlita si mai mereu catranita...!!!!1
    Asadar ,eu nu sunt Brutus si nu trebuie sa ma gudur pe langa nimeni,nici pe langa ADMIN,NICI PE LANGA Cezarus,ca sa-mi expun ideile pe care le aplic si ma ghidez in viata de zi cu zi.N-am nici un interes si nimic de castigat ca sa fiu pupin in ce vrei tu!!!!Ptr.ca am fost crescuti de bunici,iti dai seama am primit o educatie 'anacronica" in raport cu vremurile astea.Asa ca oricum spun in fata ce gandesc.Nu mi se pare fair play sa faci afirmatii nefondate si mai ales etichetari sau verdicte
    Daca eram eu in locul lui Admin.si incasam eu un' sa-ti fie rusine'! De ce???
    Admin.a preluat ceva de pe netsi l-a postat!!! De aici fiecare e liber sa proceseze informatia,asa ca nu ne tine nimeni fortat in lesa.Inainte de a face etichetari sau de a da verdicte,eu zic ca trebuie sa facem analize laborioase .De la ceva nefondat sa ajungem la 'bombonica fondanta',ha,ha,ha.Daca vrei drept la replica,o poti face frumos,elegant,princiar fara injurii sau etichetari.......Asa ca dragul meu Tigrisor2,marea provocare e sa ne iubim aproapele cu defectele lui,sa-l acceptam asa cum este,sa-l corijam cu blandetea dascalilor!Vreau un dialog civilizat cu oricare dintre parteneri,enervarea si atitudinea belicoasa chiar nu ne fac cinste!!!! Tu ai circumstante atenuante,ca esti un om bolnav si ai suferit o interventie chirurgicala,dar nimic nu-ti da dreptul sa ai astfel de manifestari!!!!
    SA FII IUBIT!!!!
    P.S.Cezarica,de ce ganduri dupa ce mi-am lins ranile??? Chiar asa naspa era in ARMYIA???? Sper ca nu v-au transformat in cyber-roboti dupa ce va omorau???!!!!
    RăspundețiȘtergere
  19. @Top Gun-Buna intrebare!
    Am avut noroc si am scapat nevatamat de inamicii pentru care ne pregateam!
    Ranile au venit de la ai nostrii ,cand a inceput marea reforma(vezi situatia politistilor in mom. de fata sau analizeaza sindromul Rambo)
    Ps. Alte explicatii pe tema asta nu mai dau!
    RăspundețiȘtergere
  20. 41. Apevistul a scris:


    1. Cred ca, actiunile individuale in justitie nu vor avea succes,avand in vedere ca,hotarari definitive ale tribunalelor pot fi anulate printr-un simplu articol de lege.Ca solutie probabila ar fi atacarea aplicarii retroactive a principiului contributivitatii in armata,care,la data actuala,se aplica pe date incerte,foarte greu verificabile,emise de persoane neavizate ca specialitate,neavand la dispozitie cartile de munca,ca la civili,dar organizata la nivel institutional,de sistem si nu de persoana.
    2. Personal,am intrat in SCMD din solidaritate cu ceilalti camarazi,banuind ca va fi un loc unde sa ne exprimam opinii,pareri,sa gasim solutii la diversele probleme ale militarilor in general si ale pensionarilor in special,neavand incredere in ANCMRR.Dar de aici si pana la a ne afilia cu orice organizatie politica-la putere sau in opozitie-este cu mult peste asteptarile mele.Este oare bine sa ne propunem noi sa schimbam ordinea politica in tara,avem noi puterea si toate solutiile de redresare economica si sociala? Toti cei care au asemenea intentii ar face bine sa se inscrie in vreun partid politic(au de unde alege,chiar daca toate au la baza principiul ,,sa-mi fie mie bine,cu ceilalti mai vedem…”) si sa combata din greu. Trebuie sa se stie ca in SCMD,sunt si altfel de oameni,care gandesc altfel decat presedintele asociatiei,care vad atingerea scopului si prin alte cai,nu numai afilierea politica.
    3.Ar fi o mare greseala ca,noi,cei 7-8000 de pensionari afectati de revizuire,cei mai multi fiind pensionati cu O.G.7,sa dorim sa li se scada pensiile la ceilalti 70.000! Din cei afectati,probabil marea majoritate sunt ofiteri,tinand cont de faptul ca la mm si sof.era o oarecare stabilitate pe termen lung. De aici se ridica o serie de intrebari,cum ar fi:
    -coeficientii de ierarhizare pe grade si functii au fost stabiliti corect?
    -care este diferenta dintre calitatea si cantitatea muncii?
    -care este relatia dintre comandant si executant?
    -cum se reflecta toate acestea in cuantumul pensiei,avand in vedere ca majoritatea celor afectati sunt ofiteri?
    4.Despre actiunile in tribunale, cred ca scriu doar cei care au primit deciziile in decembrie 2010 si care s-au grabit in demersuri,pe baza a ceea ce se cunostea atunci. Cei care am primit raspuns negativ la contestatiile din ian-feb.2011 si nu avem,inca,decizia pe baza veniturilor reale,nu ne ramane decat sa asteptam sfarsitul anului sau sa ne jucam de-a procesele,dar pe banii nostri!?
    @DGIA Ar fi una dintre solutiile eficiente si cu impact extraordinar dar cine sa participe la asa ceva? Din 7-8000 de pensionari,sa scadem pe cei mai in varsta, indiferentii, neinformatii,fricosii,lasii,oportunistii,bolnavii,etc. si vom vedea cati mai ramanem… Despre activi nici nu poate fi vorba,isi pierd painea instantaneu,ei trebuie sa trga concluziile din toate parerile exprimate pe forumuri ,sa stie ce ii asteapta in viitor.
    Am citit ,,Directivele NKVD pentru sovietizarea estului Europei din 1947” si m-am cutremurat.Nu stiu de ce nu se fac dezbateri ample pe aceasta tema,s-ar gasi atatea similititudini,incat si cel mai neavizat ar gandi mai mult si am depasi faza cu… ba pe-a masii(iertat sa fiu). Am intelege mai bine ceea ce ni se intampla si ceea ce va urma.
    O zi buna la toti!
    RăspundețiȘtergere
  21. A zis Czar pe 04.07/ a zis si CTP. dupa aprox. 12 zile -Se CONFIRMA PUNCT CU PUNCT CE A SPUS CZ Bac.2011-o catastrofa nationala?
    Nici nu poate fi vorba de asa ceva!
    Este o realitate perpetuata de peste 20de ani. Este o realitate cunoscuta de catre toti .
    Asa cum sublinia o absolventa de nota 10-este bine ca in sfarsit s-a ridicat covorul de pe gunoi.
    Ce ar trebui facut? Nimic mai simplu-trebuie pornit de la principiul sanatos ca, intr-o societate normala nu toti sunt licentiati.
    Cei mai multi trebuie sa PRODUCA. Ei trebuie sa foloseasca ceea ce,, elita" pune la dispozitie!
    Deci primul pas-revenirea la examene pretentioase pentru a urma cursurile unui liceu.!
    pasul 2 revenirea la examen pentru a urma o facultate!
    pasul 3 licee specializate in adevaratul sens al cuvantului(elevul sa iasa cu o calificare bine determinata)
    pasul4 -revederea tuturor programelor si inlaturarea balastului
    pasul5 responsabilizarea cadrelor (pe principiul echipelor de fotbal-nu de la noi;ai rezultate esti pastrat in sistem,bine salarizat etc. Nu -nu!)
    Obligatoriu trebuie pornit de la principiul ca nu toti trebuie sa fie licentiati. Dragoste cu forta nu se face ,nici invatamant.. Cei care au aplecare pentru studiu sa fie directionati, cei care nu sa fie directionati in ceea ce vor si sunt capabili sa faca.
    Legat de isteria(politizata) in care traim azi,aceasta trebuie sa inceteze.
    Situatia se va desfasura cam asa: ====multi nici nu se vor mai prezenta la examen. Isi vor cauta de munca aici sau aiurea.
    ============ Cei care au luat bacul vor urma o facultate(cu dosarul) si cu foarte mici exceptii ,vor mai pierde patru ani
    Cand vor cauta un loc de munca este posibil sa dea peste un angajator-care nu a mai dat bacul si sa nu-l angajeze,pentru ca nu are ..experienta!
    RăspundețiȘtergere
  22. Hic ! Pai bai , ...acum pricepusi la ce te/au dat afara ? Hic ! Prea erai bun ..Hic! Aia din trupele speciale....
    Eu faceam pregatire din asta de la gradinita. Si noaptea , maiorul, adica tata meu imi dadea alarma, adica una dupa ceafa si ma punea sa/i fac cizmele, ca de nu...
    Glumesc ma . Eu te cred dar fraierii care se dau mari si te contrazic, gresesc. Cred ca ei au facut scoala lui ,,oprea,, mama trenul cu focoase ....
    RăspundețiȘtergere
  23. @Micutzu-Salut! Culmea-i ca nu m-a dat nimeni afara! mai aveam functie ,unitatea inca nu se desfiintase.M-au ajutat insa sa zic odata pe neasteptate-gata,am plecat.am luat hartia am scris cu manuta mea si asta a fost!
    RăspundețiȘtergere
  24. Ps. ai grija sa nu vina la tine sa caute ..focoasele,la cat ii de focoasa ....Czar
    RăspundețiȘtergere
  25. TOP GUN
    CEZARICA,
    Lasa-le incolo de focoase, ca numai Stelica P,era cu gandul la o brunetica mititica si atentie FOCOASA,noi nu traim din amintiri,noi le punem in practica pe focoase,asa ca acum cica ultima gaselnita a universitatilor,este ca poti intra la facultate chiar daca n-ai diploma de bac,lasa ca poti s-o aduci dupa 2 ani,ca asa-i in strainataturi,vezi cazul lui FUNERIU,asa ca bietii copii,nu trebuie sa-si mai ia viata,ca se poate ,in Romanica e posibil orice!!!!!
    Mai Cezarica ,cat despre CLK ala ,mai e prea mare ptr.mine si se duce naiba parcarea laterala si mai ales orizontala ,ca paralela nici nu poate fi vorba!!!!!
    Ha,ha,ha si sic eu ,tot la LAMBORGHINI SI FERRARI ma gandesc,daca castig la loto evident!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA TUTUROR!!!!!
    RăspundețiȘtergere
  26. Nene Top Gun , eu mai am pina la facultate , da nu poti matale sa pui o pila pe-acolo , ca poate mi-o trebui ... nu s-ar putea ca diploma aia de baca... (e cam lung cuvintul , si il uit pina sa-l termin a scrie) ... adica sa le duc diploma aceea dupa vreo 2 ani dupa ce termin facultatea ... Da' te-as ruga , daca ai intrare la nenea asta Funebriu (sau ...Funerariu ... ca ma cam incurc la numele lui) , sa scoata legea asta inainte de a-l scoate pe el din functie ...
    RăspundețiȘtergere
  27. TOP GUN
    GIGEL,
    NENEA GIGEL,eu nu pot pune pile la nimeni s-apoi mai aveti pana la facultate,vedeti cu gradi cand o terminati,s-aveti parte de o tovarasa invatatoare buna ,care sa va-nvete carte!! Ca baza buna-i din clasele primare!!! Si pana ajungeti la vreo facultate,stiti vorba aia ,moare magaru',pierde samaru si da ortu' si Funebriu sau funebru'asta!!!! Asa ca la mai mare,sa cresti mare si voinic si sa fii mandru in toate cele!!!!
    HAI PA SI SA FII IUBIT SA PRIMESTI MULTE JUCARII!!!
    P.S.GIGEL,TU ESTI BAIAT DESTEPTEL SI FRUMUSEL,ITI PUI PILE SINGUR ,CONTEAZA DACA AI FARMEC PERSONAL!!!!
    RăspundețiȘtergere
  28. * EXPERIMENT GÂNDUL: Cum arată un meniu de la McDonald's după ce a fost[...]
    * Perlele profesorilor la TITULARIZARE 2011: "Virgula este o întrerupere de sarcină"
    * VIDEO: Politica sexy - animatoare în costume de baie ridică nivelul politic[...]
    * Nu e un BANC CU SCOŢIENI: posesorul maşinii din imagine s-a zgârcit să dea 3 euro pe parcare
    * FOTO: Cum arată Arca lui Noe
    * VIDEO: 35 de ani de la prima notă de 10 a Nadiei Comăneci. Comentariul de[...]
    * Traian Băsescu şi membrii Guvernului au petrecut la nunta fetei generalului[...]
    * EXPERIMENT INEDIT cu un rezultat surprinzător: unde se uită femeile şi unde[...]





    REZULTATE TITULARIZARE 2011: 70 la sută dintre candidaţii la un post de profesor AU PICAT
    de Ramona LOZNIANU Postat la: 18.07.2011 15:38 Ultima actualizare: 18.07.2011 16:49

    Din cei peste 38.000 de candidaţi la examenul de titularizare 2011, 32% au obţinut note sub 5

    Din cei peste 38.000 de candidaţi la examenul de titularizare 2011, 32% au obţinut note sub 5, a anunţat secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Oana Badea.

    Note între 5 şi 7 au obţinut 38% dintre candidaţi, iar 30% au obţinut note peste 7. Aceasta înseamnă că 70 la sută dintre candidaţii la un post de titular în învăţământ au picat examenul, nota minimă cerută fiind 7.

    REZULTATE TITULARIZARE 2011. Se afişează notele

    Au fost 52 de note de 1(unu), peste jumătate dintre acestea fiind obţinute la educaţie fizică şi sport.

    De asemenea, au fost şi 26 de note de zece, potrivit Oanei Badea.

    Rezultatele obţinute anul acesta sunt mai slabe comparativ cu cele din ultimii 3 ani. Astfel, în 2008, 18% dintre cei peste 69.000 de candidaţi au obţinut note sub 5, în 2009- 17%, iar în 2010, 23% dintre candidaţi nu au reuşit să ia nota 5.

    De asemenea, în 2008, 37% au obţinut note între 5 şi 7, în 2009 - 39%, iar în 2010 - 39%.

    Numărul notelor de 10 obţinute de candidaţii pentru un post de profesor a fost, de asemenea, mult mai mic comparativ cu situaţia din ultimii 3 ani.

    În 2008 au fost 80 de note de 10, în 2009 - 92, iar în 2010 - 46.
    Date privind examenul de titularizare 2008-2011 An Nr. de posturi în sistem Posturi titularizabile Ponderea posturilor titularizabile Număr de candidaţi la titularizare Ponderea candidaţilor absolvenţi în anul respectiv Concurenţa pe un post Ponderea absenţilor
    Eliminaţi pentru fraudă Ponderea candidaţilor retraşi în timpul probei
    Note sub 5 Note 5-7 Note peste 7 Note de 10
    2008 79.900 14.600 69.000 18% 3 18% 37% 45% 80
    2009 74.000 13.200 18% 69.000 13% 4 18% 90 6% 17% 39% 44% 92
    2010 54.900 5.728 10% 49.600 12% 6 19% 75 11% 23% 39% 39% 46
    2011 47.200 4.471 9% 38.104 11% 5 23% 55 19% 32% 38% 30% 26

    Aceasta a dat asigurări că nu există riscul că, în acest an şcolar, posturile existente să nu fie acoperite de resursă umană calificată. În anul şcolar 2010-2011, mai puţin de 3.000 de posturi au fost ocupate de cadre didactice care aveau alte studii decât cele cerute de post.

    Acesta este ultimul an când posturile în învăţământ sunt ocupate prin examen la nivel naţional, din 2012 fiecare şcoală urmând să organizeze propriul examen.

    În ultimii 10 ani, numărul elevilor a scăzut cu aproximativ 600.000, de la 3,9 milioane la 3,3 milioane de elevi, a precizat Badea.

    În consecinţa a scăzut şi numărul posturilor de profesori din învăţământ. Astfel, dacă în 2008 erau 79.700 de posturi, în 2009 a ajuns la 74.000. Cea mai abruptă scădere s-a înregistrat în 2010, când au fost 54.900 de posturi, iar în 2010, peste 47.000.
    RăspundețiȘtergere
  29. Liniste si pace ... "Pe frontul de ...Armyia , nimic nou" . Si si-au luat vacanta si nenea curleon , si nenea steli p-ul ... si motanasul e suparat foc ... si nenea cezarel nu are timp , sau nu are ce spune ...
    RăspundețiȘtergere
  30. Gigel ,nu fii baiat rau ! Cum nu am ce spune? Am spus un.... hectar! Vezi prima pagina si poate iti dai si cu parerea! Hai salut!
    RăspundețiȘtergere
  31. Da , nene cezare ... dar la inceputul articolului , ca si printre comentarii ... din hectarul ala ... tare mult e 'pirloaga' ... platesti degeaba 'fonciirea' ...
    RăspundețiȘtergere
  32. Mai Gigel cu cas la gura
    Aici toate-s cu masura
    Comentariu mergea struna
    Dar se ivi o cadana.

    Cum isi prezenta ea nurii
    Ca-l goni pe SteliP..ulii
    Iar Cezar mai cocosel
    Scapa si de motanel.

    Dar Morgana disparu
    Si ramase "cuc" Guru
    Sa se scarpine la buca
    Cun anonim si-o naluca.
    SCARFACE
    RăspundețiȘtergere
  33. Ei vezi ? acum ce mai zici?
    @Scarface-multumesc! daca esti nou fii binevenit.
    Inoim echipa sigur ca da....
    RăspundețiȘtergere
  34. Cetatene din Banat
    Amicii ti i-ai tradat
    Si acum vrei dialog
    Cu un trubadur prin blog?

    Nu tinere bavarez
    Eu pe tine nu te crez
    Tradatorul prieten nu-i
    Nici cu neam din neamul lui.
    SCARFACE
    RăspundețiȘtergere
  35. Vai , nene Scarface , daca matale spui acolo ceea ce inteleg eu ca spui despre nenea cezar... inseamna ca-i 'groasa' situatia ...!
    RăspundețiȘtergere
  36. Ii groasa rau shi cred ca o sa faca si pui.Matali shi crezi?
    RăspundețiȘtergere
  37. Mai impchielitatilor acuma ca nu mai are stelipi si motani rapanosi,vaz ca nici mafioti hai sa tabaram pe cezar si sa injuram ca la usa cortului lui Sinan Pasa ala cu doi dintzi.
    Danilam
    RăspundețiȘtergere
  38. Cezar fara de Stelica
    Tigri2 si Akordica
    Nu observa pe sub nas
    Ca gigel e tot Scarface.
    RăspundețiȘtergere
  39. Matale , nene planule , ai un asa obicei de a-i asemui pe unii cu altii , ceva de speriet ... Nu , eu sint gigel ... nu sint nenea scarface ... Si , daca te mai iei de mine , sa stii ca te spun lui nenea acela - curdeleu - si ai sa vezi matale cum te linisteste el ...
    RăspundețiȘtergere
  40. Astazi, chiar de St.Ilie,
    Cezar făcu în pălărie...
    ................
    LA MULŢI ANI AVIATORILOR,
    Lui Puiac,
    dar şi lui T2 cel veşnic supărat!
    Gorobet I. Brăileanu
    RăspundețiȘtergere
  41. Bunaaaa dmineata! Asa-mi place !viata ,viata pe blog !
    Nu va faceti probleme injurati caaaaat va tin ..cunostiitele generale!
    PS. Vine echipa nu va faceti griji. sunt doar la incarcat bateriile!
    RăspundețiȘtergere
  42. Un gand pios pentru CRETU GHEORGHE-fost coleg de LM_Breaza,fost pilot de incercare-cazut la Timisoara. Salut cu respect intreaga ,,Escadrila din Ceruri"-Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!!
    La multi ani Aviatia Romana si Apararea AA!!
    RăspundețiȘtergere
  43. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
    RăspundețiȘtergere
  44. Tanti Elena ... amindoi ... - amindoi ?? Auuu... in concediu !!!.... Fiuuu , fiuuuu !!
    RăspundețiȘtergere
  45. @Elena- buna dimineata si buna...gluma!
    Cred ca S... facea referire mai mult la tradarea fata de blog.dupa ce te-a lansat in ,,lumea scriitorilor de succes" mai ales cu exp. ,,gagici-adunarea pe platou"-acum nu mai pui un cuvant! sa fie invidia di vina!!??
    RăspundețiȘtergere
  46. @All- asa cum este obiceiul si aici tradatorii striga tradatorii!!
    Sa salutam un nou debun in poezie! PLANOOOOO!!
    RăspundețiȘtergere
  47. TOP GUN
    LA MULTI ANI TUTUROR AVIATORILOR SI DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA -N PACE, PE CEI PLECATI DE LANGA NOI!!!!
    Mai,Gigel,mai baietica,credeam ca-i evoluat intre timp,la gradi,nu va-nvata ca nu-i frumos sa parasti,tu vesnic vrei sa ne parasti ba lui curdeleu(??????)ba lui mama,ba lui tata!!!!!
    Ei si,noua nu ne e frica de nimeni,SIC,daca te prindem iti luam jucariile si ciucaletele si te ciufulim bine de tot!!!!! Hai fii baiat cuminte,gigea,iti mai dam jucarii si ciucalate daca nu mergi cu para si cu bagat fitile,a bonus un mare tort de inghetata si sampanie.....de copii!!!!! hi,hi,hi
    O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR!!!!!
    Cezarica,lasa-i pe tradatori si ei trebuie sa-si faca numarul!!!!!
    RăspundețiȘtergere
  48. Te-am auzit eu , nene topgune , cind te laudai ca matale faci cele 'mai glume bune' ... dar nu te lua 'dupa gura lumii" !!... Unde ai vazut matale ca 'vesnic vreau sa pirasc' ? S-apoi 'pira' se face dupa ce il anunti pe 'dusman' ? ... Pîra se face fara sa stie acel 'dusman' al tau ...
    Eu am anuntat pe cineva (un singur caz) ca il voi spune lui nenea in care am incredere eu ... Ce , nenea Cezar nu are incredere pina peste poate in mintea si corectitudinea lui nenea ministrul (ca-l lauda si-l pupa peste tot ...peste tot , adica il pupa peste tot...).
    RăspundețiȘtergere
  49. Gigele nu fii magar ca te spun lu toasa! Cum adica il pup peste tot? nici pe Daniela Crudu nuo pup peste tot!-se poate?
    A ca-l laud !asta da ca MERITA!
    RăspundețiȘtergere
  50. TOP GUN
    GIGEL,
    Eu nu ma laud ca fac cele mai bune glume,este o neta diferenta intre a face o gluma si a o interpreta ca pe o gluma ,nu ca pe o ofensa!!!!!
    Si ptr.ca esti mic,mic,treaca de la mine,o ciucalata ,doar una primesti,ca vad ca te agita rau!!!! Sa-nteleg ,ca tu ai incredere in curdeleu,da,da la el vrei sa parasti,rautate mica,dar,serios tu singur nu faci fata,iti trebuie ajutoare?????? Si la urma urmei,tot un paracios esti,se poate????
    Cezarica,ce gusturi ai,iti place Cruduta,tarfulita aia ieftina,ieftina,pardon scumpa ,ca umble cu alde Leo de la STREHAIA,ce standarde ai,tauras,daca spuneai CLAUDIA SCHIFFER,te intelegeam!!!!!
    RăspundețiȘtergere
  51. .... e trecuta TG e trecuta! si apoi asta mi-a venit asa repede in minte ,caci m-a enervat asta mic si prost! Mai da-i cate o cioco poate mai creste si el la creer
    RăspundețiȘtergere