Fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, propune impozitarea tuturor pensiilor peste 7.ooo de lei.
Teodorovici precizează că declararea ca fiind neconstituțională a legii propuse de PNL pentru eliminarea pensiilor speciale nu este deloc surprizătoare și propune o nouă modalitate de eliminare a pensiilor nesimțite.

”Taxarea tuturor pensiilor”

”Soluția există din 2019 (L489/2019)‼️
Decizia CCR de a declara ca neconstituțională eliminarea pensiilor speciale pentru anumite categorii de bugetari NU e deloc surprinzătoare‼️
Am atras atenția, încă de anul trecut, colegilor din Parlament, care prezentau “mândri” tot felul de propuneri de impozitare/taxare/eliminare totală sau parțială a pensiilor speciale, că aceste propuneri vor fi declarate neconstituționale‼️”, a scris Teodorovici joi pe Facebook.
”Tocmai de aceea proiectul de lege pe care l-am depus ca senator (L489/2019) vizează taxarea TUTUROR pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30%, iar pentru pensiile mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă.

”O propunere solid fundamentată”

Se respectă şi principiile contributivității, dar și principiile constituționale și mai ales de echitate. Această propunere este solid fundamentată și este în concordanță cu decizia CCR (este adoptată de Senat dar “zace” la Camera Deputaților – Comisia de buget!)
Stimați colegi parlamentari, v-am prezentat cel mai bine fundamentat proiect de taxare a pensiilor speciale! Haideți să-l votăm de urgență și să lăsăm demagogia!
#insist ca pensiile nesimțite să fie taxate. Este de bun simț și înțelept din punct de vedere economic şi social‼️”, a explicat fostul ministru.