Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 22 august 2015


Decizie de ULTIMĂ ORĂ în conflictul dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud

Decizie de ULTIMĂ ORĂ în conflictul dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud
Decizie la nivel înalt în conflictul dintre cele două Corei, cu puţin timp înainte de expirarea unui ultimatum dat de Coreea de Nord. Negocieri importante sunt prevăzute sâmbătă după-amiază între lideri de la Seul şi Phenian, a anunţat preşedinţia sud-coreeană.
Întâlnirea va avea loc în localitatea de frontieră Panmunjom, la ora locală 18,00 (09,00 GMT), a precizat o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei de la Seul, potrivit AFP.
Seulul va fi reprezentat de ministrul unificării Hong Young-Pyo şi de consilierul securităţii naţionale Kim Kwan-Jim.
Nordul va trimite pe înaltul său responsabil al apărării, Hwang Pyong-So, considerat numărul doi al regimului, şi pe secretarul Partidului Muncitorilor, Kim Yong-Gon, care răspunde de relaţiile cu Sudul.
Phenianul a ameninţat vineri, prin vocea unuia dintre reprezentanţii săi la Naţiunile Unite, că va lansa o „reacţie militară extrem de puternică” dacă Seulul nu va înceta să difuzeze mesaje de propagandă la frontieră.
„În cazul în care Coreea de Sud nu va răspunde la ultimatumul nostru, reacţia noastră militară va fi inevitabilă şi extrem de puternică”, a declarat reprezentantul permanent adjunct al Phenianului la ONU, An Myong Hun.
În contextul acestui ultimatum care cere Seulului să înceteze operaţiunile de propagandă de la frontieră împotriva regimului de la Phenian, Coreea de Nord a ordonat vineri trupelor sale să fie pregătite pentru un „război total”.
Seulul a respins până în prezent ultimatumul nord-coreean, plasându-şi la rândul său armata în stare de alertă maximă.
Ultimatumul expiră sâmbătă la 08.30 GMT.
‘Suntem în pragul unui război şi situaţia este ireversibilă’, a ameninţat sâmbătă dimineaţa Ministerul nord-coreean de Externe, conform AFP, citată de Agerpres.

joi, 20 august 2015


Armata Americană defilează prin Europa

Tancuri și echipament de artilerie ale Infanteriei Marine a SUA vin în sprijinul operațiunilor militare desfășurate pe timp de criză


STUTTGART, Germania (17 august 2015) –  Infanteria Marină a SUA are acum tancuri, artilerie şi vehicule blindate uşoare de recunoaştere în Europa, pentru a susţine aliaţii NATO şi partenerii internaţionali.
Armamentul greu a sosit la Bremerhaven, în Germania, duminică, şi urmează să ajungă în Bulgaria. Tancurile, echipamentul de artilerie şi vehiculele blindate uşoare de recunoaştere vor fi încărcate în trenuri şi transportate prin întreaga Europă, demonstrând capacitatea aliaţilor şi partenerilor noştri internaţionali de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operaţiuni militare desfăşurate pe timp de criză.

Folosind acest echipament, infanteriştii marini se vor antrena alături de unităţile mecanizate ale aliaţilor şi partenerilor, sporind capacităţile tuturor de folosire a armelor întrunite şi a tacticilor anti-blindaj. Însoţite de peste 160 de infanterişti marini, tancurile, echipamentul de artilerie şi vehiculele blindate uşoare de recunoaştere reprezintă Compania de Arme Întrunite. Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, însă va avea sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria.
„Transportarea de echipament armat al Infanteriei Marine a SUA în regiunea Mării Negre a îmbunătăţit comunicarea şi coordonarea cu forţele aliate şi partenerii”, a declarat locotenent-colonel John Sattely, director logistic al Corpului de Infanterie Marină a SUA în Europa şi Africa. „Drept rezultat al acestei colaborări şi coordonări, diversele agenţii şi organizaţii implicate se cunosc reciproc, în loc să afle una de existenţa alteia după ce se petrece o criză.”
The Black Sea Rotational Force este o forţă rotaţională reprezentată de infanterişti marini şi marinari, capabilă să participe la o gamă variată de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului SUA din Europa. The Black Sea Rotational Force are sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în România.

luni, 17 august 2015

Chinese soldiers fire shells with their bare hands without using any par...