Google Website Translator Gadget

vineri, 27 ianuarie 2012

DICTATORUL SI EROII !!

Grigore Cartianu

Politicianismul periculos practicat de doi fruntaşi ai PDL, Ioan Oltean şi Mircea Toader, a fost stopat ieri de şeful lor de partid, Emil Boc.
Şeful Guvernului şi-a reiterat fermitatea de a stopa privilegiile de care au beneficiat „revoluţionarii cu certificat" în ultimii şapte ani, ca urmare a unei legi abjecte promovate de regimul Iliescu. Este un gest riscant, dar necesar, pentru care dl Boc merită apreciat. Nu e uşor să-ţi ostilizezi 10.000 de revoluţionari de profesie, care, împreună cu familiile lor şi cu alte rubedenii, pot face o mare hărmălaie în stradă. Potenţialul anarhist al acestora este direct proporţional cu capacitatea lor de a provoca violenţe. Totul, în numele libertăţii şi al democraţiei, dar cu scopul recuperării avantajelor pierdute. Emil Boc poate fi sigur însă că, în acest demers, îi are alături pe majoritatea românilor, sătui să plătească armata de mercenari înfiinţată de Ion Iliescu.
O gălăgioasă oaste de militari rezervişti sau pensionari, condusă de un Moş Teacă ieşit din marmita ideologică a generalului Ilie Ceauşescu, s-a strâns ieri de prin văgăunile patriei pentru a face show prin Bucureşti. În timp ce urca în autocarul de Capitală, un vajnic rezervist din Ploieşti a explicat: „Mergem la Bucureşti să-l dăm jos pe dictator!". Asta o spune în 2012, când poate să-şi înjure dictatorul pe toate televiziunile şi cu toate portavocile. Este tipul de ostaş care în anii '80 îl tămâia cu spor pe Iubitul Conducător, iar la Revoluţie a tras în popor de două ori: o dată sub Ceauşescu, până-n 22, a doua oară sub Iliescu, la vânătoare de „terorişti". Istoria va reţine că bravii ofiţeri din decembrie '89 au fraternizat ieri, în Piaţa Universităţii, cu revoluţionarii care pretind bani pentru că, în aceleaşi zile din urmă cu 22 de ani, au stat sub gloanţele Armatei române! Unii au tras, alţii au făcut culcat, acum cu toţii şi-au unit forţele pentru a-l da jos pe odiosul dictator! Ce-i drept, ar renunţa să-l mai dea jos dacă le-ar mai pune ceva bani la pensie sau la indemnizaţie...
Am mai văzut, în aceste zile, tot felul de eroi. Una-două, Guţă e erou. Ziarişti cu IQ-ul îngheţat îl descoperă pe „manifestantul-erou din Piaţa Universităţii". Ce-o fi făcut amărâtul ăsta să fie declarat erou? A stat în Piaţă câteva zile şi câteva nopţi. Şi s-a declarat chiar încântat: „Oamenii de-aici sunt buni - mi-au dat sandvişuri, mi-au dat şi bani... Îmi place în Piaţa Universităţii".
Mai nou, au fost descoperiţi doi noi eroi: locotenentul Alexandru Gheorghe şi procurorul Florin Roman. Aceştia şi-au ridicat glasul împotriva dictaturii, în aplauzele compatrioţilor care, după 22 de ani de libertate, sunt mai năuci decât în democraţia lui Ceauşescu. Ce mai contează că Gheorghe şi Roman au încălcat nişte legi, nişte regulamente...?! Dacă e anarhie, anarhie să fie! Rechinii politici şi cei penali stau în umbră şi jubilează...


marți, 24 ianuarie 2012

Minciuna ,este numele tau______________________________________By Czar

                                     Revolutia din "89  s-a bazat pe MINCIUNA
                             A nu se intelege ca poporul nu era satul de viata grea,de privatiunile  si  lipsurile de toate felurile in care era obligat sa vietuiasca ! Era satul pana peste cap si dorea din suflet schimbarea!!
                             O dorea, o gandea si cam atat! A fost nevoie de o minciuna mare ,care a inglobat multe si multe minciuni , mai mici. Asa au murit oameni nevinovati ! Asa au aparut ,,emanatii" ! Asa au  aparut pseudorevolutionarii cu acte in regula si beneficii pe masura !! Acestia trebuiau sa legitimeze ,,Minciuna" ! Au prins miscarea , au inteles spilul si au profitat din plin.
                             Sub imperiul minciunii si manipularii ,au inceput sa curga anii de tranzitie . Nimic nu se leaga , nimic nu se construieste ! Totul se darama ,  mai abitir decat in balada lui Manole ! Este normal sa fie asa , atata timp cat  temelia  sandramalei se numeste Minciuna !
                  Trece vremea si uite ca apare( nu din neant)  un personaj mesianic pentru unii , un borfas , un intrigant incult pentru altii !! Se pare ca cei din urma sunt in minoritate , glasul lor nu se mai aude si uratul ajunge sus ,sus de tot ! Este de la sine inteles ca nu putea sa se catere fara ajutorul orbilor si al celor direct si indubitabil interesati !!
   Nu mai conteaza ca el - uratul , ii un comunist de vaza ! El striga :moarte comunismului si multimea juiseaza extaziata!  Nu mai conteaza ca a ajutat minerii(asa spun unii),ca a palmat o flota si ca are pe rol, cel mai mare dosar de fraudare al interesului national ! Multimea il spala ,il da cu parfum si il cocoteaza  sus ,sus de tot!
   Ajuns acolo, unde poate nici nu a visat vreodata , el face ceea ce a invatat prin porturile lumii !  Cei mai multi  aplauda , strigand ca-i reforma ,sau lupta anticoruptie  si cad pe spate, de fericire !       Manelistii il prea slavesc! Tziganii sunt fericiti ca au unul de-al lor si...mana libera !!! Cand s-a mai pomenit , sa joace  seful, geamparalele cu tigancile , sau gaborul sa-i atarne  prime.... ,galbenul de gat?
        Nici orbetii nu sunt prea suparati !! Mai stramba din nas , mai bat din palme...deh ca intre noi baietii!!!
            Sufla un vant aspru !!! E Criza.......
Incep sa se vada gauri tot mai mari prin ...buget !! Sacul trebuie peticit. De unde sa  faci rost de petice , asta-i intrebarea ?    Si apoi, pentru un sac jigarit din canepa putreda , nu se cade sa tai din rochiile aurite si nici din costumele Armani ! Nu ,sub nici-o forma !
     Parca ar fi bine sa cautam pe la cei care totusi , au cam mult si cam .....degeaba ,cam nemeritat ,justificat etc   Cum gandirea filozofica, nu-i partea sa tare,  smecherasul din vene ii sopteste ca..e bine !! Cei multi si cu pantalonii rupti peste tot , vor fii chiar incantati de miscare!!  
                                       Se fac legi noi ! Unii, care au inteles ca  numai pentru faptul  de a fi   fost ,,vazuti" de doi vecini ,pe care la randul lor  si ei i-au vazut la..revolutie si au de ani buni , mai mult decat altii cocosati de munca   sunt suparati ! Sunt asa de suparati, ca  apar in piete si fac  ceea ce garantat  nu au facut in ...89 !!   
            Mai sunt si altii, care nu pricep ca la munca putina pensia ii mai mica ! Si acestia  sunt suparati si culmea se inteleg foooarte bine cu primii !!    Pana mai ieri erau gratulati ca fiind criminalii care au tras in popor !  Nu mai conteaza ! Acum este nevoie de..,,unitate"- sau , cum zice romanul ,te faci frate si cu dracul....!!
         
            Totul ii imbracat in interesul national ,in grija fata de aproapele...oare ? E drept ca se mai scapa cate unul si spune cu naduf : 
                          -    Mi-a taiat pensiaaaaa !!!!
                          -    Dar cat ai avut ? Si cat mai ai?
                          -    3500(si minte) lei si am ramas cu  2500(si minte)   
       Probabil ca fatuca primeste in casca - Lasa-l dracului ,schimba  ca strici revolutia!!!!
Apare o intrbare fireasca:
               Asta-i poporul ? Grupuletul de 5-700 de oameni care striga clar si raspicat:  Jos,  jos..........
             Nu contest ca la fel ca si in 89, poporul ii satul de actualii si faptele lor! Dar totusi, unde-i poporul ?
                Nu cumva suntem aproape de a cladi din nou ceva pe MINCIUNA ??
La un meci de fotbal vin 40 .000 !!La un spectacol in Sala Palatului vin 4.000
                Pentru interesul neamului aproximativ 1000(una mie) !!!!
Eu zic sa lasam poporul sa se mai gandeasca si pana atunci , Democratia sa-si spuna cuvantul!!
                 Ce cladesti pe minciuna nu dureaza. Avem exemplul celor 22 de ani trecuti si ..pierduti!!!
                                         PS. I i rog pe cei care au amabilitatea sa ma injure ,sa inceapa asa- Jur pe ce am mai sfant  ca nu am votat niciodata Basescu -PDL_Alianta DA  !! Eu, sunt liber de contract(apolitic) ,aviz noile partide, sange prrrrroaspat!!!!!

luni, 23 ianuarie 2012

. La Balc s-au adunat unii dintre cei mai importanţi politicieni şi oameni de afaceri din Europa
Protest anti-Ţiriac: „Stop killing, play tennis!"
22 Ianuarie 2012
Vânătorii invitaţi de fostul tenisman au fost întâmpinaţi de 20 de activişti care militau pentru drepturile animalelor.

Unii dintre cei mai importanţi politicieni şi oameni de afaceri din Europa s-au adunat, de vineri până duminică, în Balc, judeţul Bihor, pentru a lua parte la vânătoarea organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac. Este vorba de o partidă de împuşcat mistreţi, organizată într-un ţarc imens, unde porcii sălbatici sunt crescuţi şi îngrăşaţi special pentru partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac. Domeniul de vânătoare a fost folosit, în perioada comunistă, şi de dictatorul Nicolae Ceauşescu.
Partida de vânătoare din acest an a fost tulburată de circa 20 de activişti pentru drepturile animalelor. Aceştia s-au adunat la intrarea pe domeniul de vânătoare, unde au afişat un banner cu mesajul „Stop killing, play tennis!", cu aluzie la faptul că Ion Ţiriac, înainte de a deveni cunoscut pentru partidele de vânătoare, era considerat drept unul dintre cei mai mari jucători de tenis din lume. „Mesajul meu este unul foarte clar. Aceşti oameni pot să facă afaceri şi într-o ambianţă paşnică, la o partidă de tenis, nu trebuie neapărat să ucidă", a spus una dintre protestatare. De asemenea, activiştii pentru drepturile animalelor au jucat de tenis de câmp şi au folosit bannerul drept fileu.
La partida de împuşcat mistreţi din acest an au luat parte proprietarul Realitatea TV, Elan Schwarzenberg, omul de afaceri Gelu Tofan, dar şi primarul din Monte Carlo, Georges Marsan, proprietarul uneia dintre cele mai importante companii producătoare de sucuri, Franz Rauch, fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Klaus Mangold, designerul brandului Cartier, Alfred Baumhauer, şi politicianul spaniol Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. De asemenea, a luat parte la vânătoare şi Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului auto cu acelaşi nume, al cărui tată este partener de afaceri cu Ion Ţiriac.
Pe domeniul din Balc, au fost organizate trei goane, două sâmbătă şi una duminică dimineaţa. Sâmbătă seara, oas-peţii lui Ion Ţiriac au participat la o petrecere, unde au cântat Andreea Bănică şi Corina Bud.
Vânătorile lui Ion Ţiriac au loc pe un domeniu cu o suprafaţă de 150 de hectare. Mistreţii sunt goniţi spre nişte fâşii defrişate, unde îi aşteaptă vânătorii. Prinşi în ţarcul din Balc, porcii au puţine şanse să scape de gloanţele vânătorilor.  
Text Box:

Carnea mistreţilor împuşcaţi la Balc va fi donată, după analize, unor cămine de bătrâni şi copii

Foto: Mediafax//Adi Piclisan
Carnea mistreţilor împuşcaţi la tradiţionala vânătoare de pe domeniul de la Balc, judeţul Bihor, care s-a desfăşurat la sfârşitul acestei săptămâni, va fi donată, după ce va fi supusă analizelor, unor cămine pentru îngrijirea vârstnicilor şi a copiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Sorin Hodişan, 254 de mistreţi au fost vânaţi la Balc.


"În cele două zile (sâmbătă şi duminică - n.r.) au fost vânaţi 254 de mistreţi, ceea ce reprezintă doar o mică parte din efectivul existent la Balc", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX Sorin Hodişan.

El a explicat că, duminică, angajaţi ai DSVSA au prelevat probe de la toate animalele vânate pentru efectuarea analizelor serologice, virusologice şi bacteriologice, în urma cărora să se constate dacă acea carne este corespunzătoare pentru consumul uman, iar animalele nu au fost bolnave de trichineloză sau de pestă porcină.

În cazul în care analizele vor arăta că animalele au fost sănătoase, cea mai mare parte din carne va fi donată, la fel ca şi în anii trecuţi, unor centre de îngrijre a copiilor şi bătrânilor.

Potrivit stirileprotv.ro, în acest an printre oaspeţii lui Ion Ţiriac s-au numărat Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Franz Rauch - producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier şi Inigo Herrera - fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Vânătoarea a început sâmbătă dimineaţă, când participanţii, cazaţi în reşedinţe luxoase din apropierea domeniului de vânătoare de la Balc, şi-au pregătit armele şi au aşteptat să sune cornul care a dat startul evenimentului.

Sâmbătă seară, oaspeţii omului de afaceri Ion Ţiriac au avut parte de o cină tradiţională cu bucate româneşti şi de un spectacol cu Andreea Bănică şi Corina Bud.

Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute în 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

În mod tradiţional vânătoarea se desfăşoară la sfârşitul celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie.

Domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare din comuna bihoreană cu acelaşi nume.