Google Website Translator Gadget

vineri, 5 februarie 2016

Oare 10 colonei /birou rezolva problema ..???------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Rand Corporation: Infanteria nu ar putea nici măcar să se retragă cu succes din fața rușilor
Simulare: Rusia ar înfrânge forțele NATO în 36-60 de ore
Dacă tancurile rusești ar intra mâine în țările baltice, forțele NATO, depășite numeric și tehnic, ar fi înfrânte în mai puțin de trei zile. Aceasta este concluzia gravă a unei simulări militare realizate de un think tank din care fac parte ofițeri americani și oficiali civili, scrie Foreign Policy.
”Concluzia este limpede: la actuala postură, NATO nu poate să apere teritoriile celor mai expuse state membre”, se arată într-un raport al Rand Corporation, care a inițiat simularea cu pricina.
În multele simulări efectuate în intervalul 2014-2015 s-a ajuns la concluzia că forțele ruse ar ajunge la periferia unor capitale precum Tallinn sau Riga, sau ambele simultan, în 36-60 de ore. Trupele baltice și cele americane, alături de forțele aeriene americane (țările baltice se bazează exclusiv pe aliați pentru protejarea spațiului aerian) s-ar dovedi incapabile să oprească înaintarea brigăzilor mecanizate rusești și ar suferi pierderi însemnate, arată raportul.
Studiul spune că NATO a fost prins nepregătit de o Rusie impredictibilă, care a început să majoreze cheltuielile militare după ce a anexat peninsula Crimeea și a intervenit în sprijinul rebelilor pro-ruși din estul Ucrainei. În cazul unei potențiale incursiuni ruse în țările baltice, SUA și aliații lor nu ar avea suficiente trupe, tancuri și blindate pentru a încetini înaintarea blindatelor ruse, arată raportul Rand semnat de David Shlapak și Michael Johnson.
”O asemenea înfrângere rapidă ar lăsa la dispoziția NATO foarte puține opțiuni, toate proaste”, arată raportul.
  • SUA și aliaţii din NATO ar putea încerca să organizeze un contraatac, care ar duce însă la o escaladare periculoasă a conflictului de către Rusia, atât timp cât Moscova ar putea vedea în această acțiune o amenințare directă la adresa propriei securități.
  • O a doua opțiune ar fi să se reia scenariile Războiului Rece și NATO să amenințe Rusia cu o ripostă de proporții, inclusiv cu folosirea armelor nucleare.
  • O a treia variantă ar fi acceptarea pe moment a înfrângerii, ceea ce ar fi o lovitură pentru NATO, și începerea unui Război Rece cu Moscova.
Simulările au arătat însă că există și niște variante pentru prevenirea unei asemenea înfrângeri catastrofale în flancul estic al alianței, niște actiuni care să arate Moscovei că invadarea țărilor din această regiune nu va presupune o victorie ușoară.
O forță de opt brigăzi, dintre care trei brigăzi blindate, susținute de forțe aeriene și artilerie, ar fi suficiente ”pentru a preveni ocuparea rapidă a țărilor baltice”. Pentru a întreține aceste forțe ar fi necesare 2,7 miliarde de dolari anual în plus față de actualele cheltuieli.
Raportul a fost publicat marți, adică în aceeași zi în care secretarul Apărării, Ashton Carter, și-a prezentat planul de a suplimenta armamentul și blindatele prepoziționate în Europa de Est. Asta ar însemna două brigăzi de blindate pentru flacul estic al NATO. În acest moment există două brigăzi americane de infanterie în Europa - una în Germania și una în Italia -, dar ele sunt suprasolicitate de exercițiile militare și de prezența rotațională în diferite zone ale Europei. Suplimentarea până la 3,4 miliarde de dolari (de patru ori mai mult decât în prezent) a bugetului militar american pentru Europa ar permite adăugarea a încă unei brigăzi la cele existente.
La finalul lunii ianuarie, comandantul trupelor SUA din Europa, generalul Philip Breedlove, a prezentat o nouă strategie, care se opune trimiterii unor forțe americane pe baze rotaționale în Europa. Simularea realizată de Rand face referire la o brigadă americană suplimentară, însă tocmai pe baze rotaționale. Breedlove consideră că o asemenea prezență americană nu servește la o prezență robustă, tangibilă și reală. ”Prezența virtuală înseamnă de fapt absență”, a spus Breedlove.
Frontierele însumate ale țărilor baltice cu Belarusul au o lungime asemănătoare cu frontiera RFG cu țările Pactului de la Varşovia, în timpul Războiului Rece. Numai că în acea perioadă NATO avea în Europa un număr foarte mare de trupe și tehnică militară, peste 20 de divizii. Acum tancurile sunt foarte puține în țările NATO, arată raportul Rand. Arsenalul RFG în timpul Războiului Rece era de 2.200 de tancuri grele, iar acum de doar 250. În plus, Marea Britanie planifică retragerea cartierului general al singurei brigăzi pe care o mai are în Europa continentală.
SUA și NATO nu au decât unități de infanterie ușoară în țările baltice și de aceea privesc cu îngrijorare la masarea de trupe și tehnica militară în enclava rusă Kaliningrad, între Polonia și Lituania, precum și la intenția Rusiei de a construi o bază militară aeriană în Belarus, în apropierea frontierei cu Polonia.
Raportul Rand arată că SUA și aliații lor nu au suficiente tancuri pentru a face față unui atac al Rusiei, care a păstrat mult mai multe blindate în apropierea flancului NATO. Mai mult, infanteria NATO nu este dotată cu sisteme antiaeriene care să o protejeze de forțele aeriene ruse în cazul scenariului baltic. ”Infanteria NATO nu ar putea nici măcar să se retragă cu succes din fața rușilor”, arată raportul. La aceasta se adaugă faptul că forțele NATO ar fi descoperite la atacurile aeriene ale Rusiei în spatele liniei frontului.
David Ochmanek, fost oficial al Pentagonului, acum la Rand Corporation, a salutat suplimentarea bugetului militar american pentru Europa, numind-o ”un semnal încurajator”. ”Echipamentele grele prepoziționate sunt un element descurajator sine qua non în flancul estic”, a spus el pentru Foreign Policy.
Simularea făcută de Rand servește mult ofițerilor americani care au luptat până acum să obțină o suplimentare a bugetului pentru Europa și pentru a justifica cheltuielile mai mari. Raportul va întări avertismentele fostului șef al Statului Major Interarme al SUA, Joseph Dunford, care declara la finalul mandatului său că Rusia este cea mai mare amenințare la adresa intereselor SUA.
Simulările făcute în ultima perioadă vor avea rolul de a justifica renunțarea la o politică începută de administrația Obama în 2012, când au fost retrase două brigăzi americane din Germania. Începând de atunci, SUA au încercat să aducă ceva armament greu în Germania pentru exerciții militare și au adus câteva tancuri Abrams în România. După intervenția Rusiei în Ucraina, SUA au încercat să reasigure că vor apăra țările baltice, conform Tratatului NATO. ”Vom fi aici pentru Estonia, Letonia și Lituania. V-ați pierdut independența în trecut. Cu NATO nu o veți mai pierde”, a spus președintele Obama la Tallinn, în 2014. Până acum, SUA ”sunt aici” cu câteva blindate și câteva zeci de militari în plus și nu este clar dacă o mobilizare și mai mare ar putea descuraja Rusia. Actuala poziție slabă a NATO cu siguranță nu constituie un factor descurajator, mai arată raportul.

miercuri, 3 februarie 2016

OAREEEE..??????--------------------------------------------------------------------------------------------------

Scrisoarea unui fizician de la CERN care ne da fiori! „Am facut ceva ce nu trebuia sa facem”! Ce siluete au aparut in accelerator
cern_opt Va rog sa luati aminte la urmatoarele:1 – Incalc legile internationale privind obligatiile contractuale si secretul de serviciu publicand aceste informatii.
2 – Nu am sa va divulg locatia mea intrucat stiu ca orice incercare sa dovedesc ceea ce am vazut sau la ce am luat parte va rezulta in exterminarea mea imediata si definitiva.
„ Numele meu este Dr. Edward Mantil si eram (teoretic inca sunt) fizician la CERN, situat in Geneva, Elvetia. Sunt specializat in cercetare subatomica si a particulelor, cu precadere interactiuni de tip quark. Cu alte cuvinte, studiez particule minuscule si felul in care interactioneaza intre ele la viteze foarte mari. Pana Joi 15 Ianuarie 2014 eram un om de stiinta absolut normal care lucra in campusul de la CERN. Majoritatea oamenilor de stiinta implicati in aceeasi bransa de cercetare ca si mine locuiesc aici in campusul CERN din Geneva si ies foarte rar, doar ca sa mai socializeze si ocazional sa-si viziteze familiile.
Majoritatea dintre dumneavoastra, care ati auzit de CERN, cu siguranta ati auzit de LHC (Large Hadron Colider) Gigantul Accelerator de Particule, cel mai mare instrument stiintific, cu un diametru de peste 20 de mile care se intinde pe teritoriul a doua tari (Elvetia si Franta). Opinia publica a fost informata cum ca af fi fost construit cu costul a zeci de miliarde de Euro in scopul de a studia cum a luat nastere Universul si ca, coliziunile care au loc inauntrul acceleratorului ne permit noua sa ne facem o oarecare parere despre un anume fenomen, care poate fi observat doar atunci cand particulele intercationeaza intre ele la viteze foarte mari. Acesta NU este motivul pentru care a fost creat acceleratorul, si nici lucrul care s-a facut cu aceasta masinarie de la pornirea ei. Scopul principal al CERN cand a construit acceleratorul a fost sa, ei bine sa deschida un portal. Dati-mi voie sa va explic: Ideea de portal a luat nastere in ani 1960, scrie efemeride.
Dupa ani de zile de incercari in a ascunde fenomenul OZN, incluzand o scara larga de interactiuni cu publicul cum ar fi incidentul de la Roswell si Batalia pentru Los Angeles inainte de asta, guvernele Statelor Unite, Marii Britanii si Franta, au decis sa-si uneasca fortele in speranta de a intelege ce sunt mai precis aceste obiecte neidentificate. Ideile erau impartite. Sunt oare OZN rile de pe alta planeta? Sunt oare din alt timp? Sau sunt pur si simplu isterie si deziluzie in masa cauzata de o imaginatie mult prea bogata a oamenilor care erau facuti pe ei de frica de comunisti si tehnologiile lor? Nu nu erau nici una din toate acestea. Universul nostru nu este decat o pagina dintr-o mare carte. Ganditi-va la o carte inchisa care sta pe o masa: vedeti fiecare pagina cum vine una peste cealalta legate intre ele de spatele dintre cele doua coperti. Universul nostru este doar un pagina într-o vasta si atotcuprinzatoare carte. Si pagina noastra nu este nici pe departe singura cu bogatii, gandire si civilizatie in ea. Fiecare pagina din carte reprezinta o alta dimensiune si fiecare are semnatura ei unica, propria ei istorie, si felul ei unic de diferentiere de celelalte pagini. Nici o pagina nu a fost facuta sa interactioneze una cu cealalta la fel cum nici cearneala nu se scirge de pe o pagina pe cealalta intr-o carte normala. Fiecare pagina, un Univers de sine statator.
Dupa cativa ani de calcule matimatice si flote intregi de oameni de stiinta care lucrau sub amenintarea exterminarii daca divulgau informatii despre munca lor, ideea de carte a luat nastere. Desi multi nu erau de acord, calculele matematice sustineau ideea de carte, si tot matematica arata ca era imposibil ca o pagina sa interactioneze cu cealalta. Asta pana in ani 1980. Dupa miliarde de dolari investiti in cercetari in jurul anilor 1980, a luat nastere ipoteza ca daca am folosii destula energie, si destula forta, concentrate spre un punct mic (de marimea unei impunsaturi de ac), teoretic am putea strapunge pagina si am putea trage cu ochiul la pagina vecina. Am putea deschide o usa din universul lor spre al nostru. Cand FAMILIA (numele de cod al grupului de oameni de stiinta care sunt la conducerea fiecarui departament de cercetare de la CERN) a vazut prezentarea initiala in Martie 1981, multe din tematicile expuse au adus ingrijorari grave in ceea ce priveste ramificatiile deschideri unui astfel de portal. Insa in numele stiintei, FAMILIA a decis sa imparta aceste informatii cu guvernul care le finanta constant cercetarile. La o intrunire ce a avut loc in Luxemburg, sefi de state ale noii formate Uniuni Europene, impreuna cu Statele Unite si China, le-au fost prezentate planuri pentru construirea unei masinari colosale care ar fi in stare sa deschida un portal pe care l-am putea inchide la discretie apoi. Portalul s-ar deschide si nivelurile de energie ar fi masurate pentru a demonstra ca CERN si-a indeplinit sarcina, si apoi portalul va fi inchis. Deschis – Inchis, simplu si atat.
Liderii guvernelor au inceput sa arunce cu fonduri interminabile catre FAMILIE si catre CERN in speranta de a intelege ce fel de putere se gaseste in alt Univers. Ganditi-va la cate posibilitati, surse de energie interminabile, mai rapide decat viteza luminii, armament care ar putea sterge distruge inamicii cu usurinta. Posibilitatile pentru putere erau de-a dreptul coplesitoare. Asa ca publicului i s-a servit o poveste („intelegerea universului”) si doar Familia si Guvernele stiau adevarul. Majoritatea fizicienilor de la CERN erau tinuti in ignoranta totala despre adevar, la urma urmei acceleratorul isi indeplinea functiunile normale si interactiona particule pentru vanatorii de finate dornici sa profite de asta. Insa teste pentru atingerea scopului ascuns erau facute numai in prezen ta Familiei si cativa fizicieni seletati. Eu sunt membrul Familie in divizia mea. Logic Familia initiala s-au pensionat sau am mai si murit din ei, dar exista exista acum o generatie noua, mai tineri si mai dornici de afirmare, si consecintele acestui fapt au fost si sunt in continuare dezastruoase. Si acum ca v-am facut aceasta mica prezentare, permiteti0-mi sa va explic ce s-a intamplat joia trecuta. Era o zi normala cu acceleratorul programat sa xecute 2 coliziuni, una la 9 AM si una la 6.30 PM. Ambele au decurs perfect si experimentele au fost catalogate un succes. Am asistat la 2 coliziuni itregi si grupul general al cercetatorilor au fost foarte multimiti de munca lor.
In jurul ore 7 PM majoritatea echipei de cercetatori eliberase deja camera de observare, si acceleratorul fusese pus on modul stand-by. In timp ce camera de observare se golea, dispozitivul de identificare pe care il aveam la brau a inceput sa vibreze si pe ecranul acestuia a aparut scris „Living room”, mi-am dat seama imediat ce urmau sa faca. M-am uitat cu coada ochiului si am zarit pe Dr. Celine D’Accord, un al membru al Familiei si sef al departamentului de fizica plasmei. Si ea se uita la dispozitivul de identificare si la fel avea scris „Living Room”. Amandoi am inteles despre ce era vorba si am plecat. „Living room” (Sufrageria) era o camera mare din incinta situata in Sectorul A. Camera nu iesea in evidenta cu absolut nimic, parea perfect normala. Asta era si ideea ca sa ascunzi intentiile adevarate. Daca ne-am fi intalnit in vreo camera secreta pe la subsol am fi ridicat suspiciuni de fiecare data cand am fi mers sa facem un experiment. In time ce Celine si cu mine ne indreptam spre accelerator in Sectorul A, aerul rece al Elvetiei mi-a atins fata si m-a inviorat in timp ce traversam campusul. Noaptea era extrem de senina, si acest factor imi marea si mai mult suspiciunile. Mereu faceau aceste experimente in nopti senine ca aceasta. Am intrat in Sectorul A si ne-am indreptat catre cladirea principala. Usile s-au deschis cum ne-am apropiat si am facut drumul spre lifturi pe întinderea larga a holului cu tavane boltite.
Semnalul transmis de dispozitivele noastre de identificare a facut ca usile liftului sa se deschida automat inainte ca sa apasam macar pe buton. Cum am intrat inauntru usile s-au inchis si liftul a plecat. „Nu o sa ma obisnuiesc niciodata cu faza asta” a spus Celine, referindu-se la gradul ridicat de automatizare al cladirii. Fusesem programati la o intalnire in „Sufragerie” si cladirea stia asta, asa ca toate luminile se aprindeau pe unde era si usile se deschidea ca sa ne aratre calea. Miracolul tehnologiei. Am iesit din lift si ne-am indreptat spre camera de consiliu, odata ajunsi usa s-a inchis in spatele nostru si inauntru era adunata toata „Familia”. In capul mesei era „Father” (Tatal), o tanara si ambitioasa fiziciana pe nume Sandra O’Reilly, desemnata „Tatal”, intrucat treaba ei era sa dea ordine „Familiei” cu privire la aceste experimente clandestine. Atmosfera in camera nu era niciodata una tensionata, ba mai degraba una de entuziasm controlat. Familia incercase acest timp de experimente la fiecare 6 luni in ultimii 10 ani si nu au avut mare succes in tot acest timp. Avusesem mai multi „Tati” de atunci, incepand cu marele Dr. Bertramberg pana la mai putin cunoscutul, si mereu baut Dr. Yao, toti au esuat sa indeplineasca ceea ce Familia initiala si-a propus. Miliarde au fost cheltuite dar nici un portal nu a fost deschis.
” In seara asta incercam cu 40 Tera Electron Volts” ne-a anuntat Tatal.
Anuntul ei a facut liniste in sala. Membrii familiei se uitau unul la altul, unii entuziasmati, altii foarte ingrijorati, insa toti cu o senzatie generala de neincredere. ” Ultimele 4 incercari au fost intre 10-20 Tera Electron Volts, nu am incercat niciodata nimic la o putere atat de mare! nu stim daca masinaria poate suporta un test de o astfel de magnitudine” a protestat Dr. Akava, seful Matematica Fizica si al Departamentului care era in masura sa spuna daca 40 Tera Electron Volts era sau nu posibil si se putea desfasura in siguranta. ” Am analizat toate consecintele posibile, si desi va trebui sa folosim dublul de energie din Retea, Guvernul Elvetian a fost informat si au fost de acord sa coopereze,” a raspuns imediat Tatal. Tonul ei linistit si controlat ajuta mult la detensionarea situatiei. M-am uitat spre Celine care in tot acest timp a tot scris niste calcule pe o bucata de hartie, dupa care s-a ridicat de pe scaun si a spus ” Tata, chiar daca am incerca sa atingem 40 TeV, calculele matematice ne arata ca asa ceva nu este posibil! Asa poutem sa dam acceleratorul la maxim pur si simplu si sa speram la ce e mai bine!”. ” Mai ai si alte obiectiuni pe care doresti sa le consemnam inainte de a incepe experimentul?” a intrebat Tatal, ignorand complet incercarile disperate ale lui Celine. Apoi Tatal s-a uitat la troti sa se asigure ca nu cumva sa mai aibe careva obiectiuni. ” Excellent, atunci vom proceda la efectuarea experimentului, toti sa fiti prezenti la ora 22.00 in camera de control” a anuntat Tatal si toata Familia s-a ridicat de la masa si a parasit „Sufrageria”.
Nimeni n-a mai scos un cuvant, am plecat in liniste deplina, ne-am indreptat spre lift, si am iesit din cladire in racoarea aerului elvetian.
Daca acceleratorul nu ar suporta vortajul de electroni, ar putea deveni instabila si sa se distruga, dar fiind ingropata in pamant ar fi evitata o catastrofa. Nu ar exista pierderi de vieti omenesti, insa Acceleratorul de Particule ar fi distrus si miliarde de dolari in finantari ar fi pierdute. De cealalta parte, daca experimentul ar fi un succes si am deschide un portal, am putea apoi oare sa inchidem ceva care funcioneaza la 40 de Tera Electron Volts? Calculele noastre sustineau 10 TeV, 20 TeV, la naiba hai sa zice si 30 TeV, dar nimeni nici nu a indraznit macar sa treaca vreodata peste. Oricum, aioci rolul nostru de oameni de stiinta s-a terminat si regretabilul rol de experimentatori in secret a inceput. Tot ce puteam face era sa spunem DA. La orele 22.00, impreuna cu Familia si cativa alti angajati CERN care stiau despre adevarata natura a experimentului, am inceput marele nostru experiment.
„Incepeti” a fost singurul ordin pe care l-a dat Tatal. Membrii Familiei s-au pus la posturile lor pentru a actiona acceleratorul, si astfel fatidicul experiment a inceput.
” Eliberati prima proba de particule” s-a ordonat. La cateva secunde dupa, sunetul gazului intrand in accelerator s-a auzit. Gazul si-a inceput cursa de 20 de mile in jurul acceleratorului castigand din ce in ce mai multa viteza. ” Eliberati a doua proba de particule” si un alt sunet de gaz intrand in accelerator s-a auzit circuland in directia opusa fata de primul. Ambele castingand viteza, circuland din ce in ce mai rapid, apropiindu-se de viteza luminii. Ca doi alergatori alergand pe o pista circulara din directii opuse., netingandu-se unul pe celalalt. ” Tata, ne apropiem de 30 TeV” a spus unul dintre membri. „Excelent, mariti energia la 35 de TeV in urmatoarele 3 minute”, s-a auzit comanda Tatalui dandu-ne mari fiori. Daca era sa se intample ceva acum se va intampla. „Marim la 35 de TeV” s-a auzit anuntul pe systemul intercom.
Cu toti am continuat sa ne uitam unul la celalalt, ingrijorarea noastra crescand din ce in ce mai mult. „Ajungem la 38 TeV” alt anunt s-a auzit. Insa nimic, nici o explozie, nici o eroare catastrofala, nimic. Teoretic acum 40 TeV era posibil, dar nicidecum indicat, totusi la 38 TeV, nici un semn de deteriorare structurala nu a fost observat, nimic. „S-a atins 40 TeV”. Ne-am uitat unul la celalalt uimiti. Am reusit ceea ce credeam imposibil: 40 TeV de energie impingea acum particulele in accelerator si puteam sa controlam aceasta putere. „Cand doi nori de particule au trecut unul pe langa celalalt razand, am realizat cu toti ca urmeaza sa se intample ceva diferit. Dintr-o data temperatura in camera a inceput sa creasca, simteam cum se incalzise dintr-o data, si prima reactie a fost de panica. ” OPRITI ACCELERATORUL” s-a auzit o exclamatie de la un membru al Familiei. „Masinaria se incalzeste, o explozie este iminenta” a continuat. „Asteptati” a spus Tatal, ochii ei sclipeau de la monitorul calculatorului din fata ei „uitati-va la indicatorii de temperatura, nu este nici o schimbare, totul pare normal!”
Cu totii ne-am uitat la cel mai apropiat panou de control si toate aratau ca totul este in regula, cu exceptia faptului ca termostatul din camera acum arata 35 de grade Celsius si cand incepusem erau 20 de grade, ce sa insemne asta?
„INCEPETI SECVENTA DE COLIZIUNE” a strigat puternic Tatal in microfon. „Coliziune in 4…3…2…” vocea automatizata de la intercom s-a auzit. „1…” si o lumina orbitoare a umplut camera, nu se mai intamplase niciodata asa ceva. Temperatura a cazut iar la 20 de grade, si lumina ne orbea efectiv, nu ne puteam vedea nici mainile lipite de fata. Dintr-o data s-a auzit un tipat inspaimantator, ca si cum cineva era batut groaznic, urmat de o tacere de mormant si apoi intuneric bezna. „Este toata lumea OK?” se auzea Celine din cealalta parte a camerei, „Sunt bine!” am raspuns eu.
“Sound off!” “Mantill, code: Fam-0113? “D’Accord, Code: Fam-0115? “Chung, Code: Fam – 0114? , membrii Familiei prezenti au inceput sa-si strige numele si codurile aferente in timp ce ochii nostrii incepeeau sa se adapteze la intunericul care se lasase in camera.
Cu un sunet puternic, lumina rosie de urgenta a inceput sa lumineze camera intermitent. Puteam sa vedem umbre in accelerator dar nimic cunoscut noua. Deja trecusera aproximativ 2 minute de cand intunericul cuprinsese camera si nici unul din noi nu auzise pe Tatal sa-si fi strigat numele si codul. „Unde este Tatal: a strigat Dr. Chang. Cu totii ne-am intors spre scaunul unde statea Tatal si puteam vedea o umflatura pe scaun da dar nu pe ea (ca si cum se evaporase din haine). Am reusit sa ajung la panoul de control si sa deschid iesirea de urgenta si am iesit pe coridorul de urgenta pana la lumina de siguranta si am aprins lumina si din nou camera de control s-a luminat. Ma luase panica ca nu stiam ce s-a intamplat cu Tatal si am fugit repede inapoi in camera.
Toti colegii mei erau complet uimiti, nimic in camera nu era modificat, toate erau la locul lor, si temperatura revenise la normal. Cu toate astea, pe scaunul unde era Tatal era doar o gramada de haine si efecte personale ale acesteia. Celine a alergat repede spre scaun si a inceput sa ravaseasca hainele si efectele personale in disperare: „A disparut!!! toate lucrurile ei sunt aici, bijuteriile, hainele, ID ul…absolut tot!”. Unde statuse Tatal acum erau doar lucrurile ei. A disparut pur si simplu. „

luni, 1 februarie 2016


Avertisment de la Washington: Rusia revansarda, cea mai mare amenintare pentru Europa

Avertisment de la Washington: Rusia revansarda, cea mai mare amenintare pentru Europa
Foto: Wikimedia
Un document al Centrului de Comanda European al Armatei Statelor Unite dat publicitatii marti, 26 ianuarie, arata ca Europa se afla in continuare expusa unei amenintari din partea Rusiei.
Conform documentului semnat de generalul Phillip M. Breedlove, fortele americane de pe continent se confrunta cu "cea mai profunda schimbare negativa survenita in securitatea Europei dupa sfarsitul Razboiului Rece", informeaza EU Observer.

Rusia, pericol pe flancuri

Analiza efectuata de comandamentul trupelor americane din Europa defineste Rusia ca fiind amenintarea cea mai grava la adresa securitatii europene, dupa aceasta venind in ordine "fenomenul migratiei masive din alte regiuni" si "teroristii care tranziteaza continentul".

"In est si in nord, Rusia starneste o multime de ingrijorari ca urmare a comportamentului tot mai agresiv din estul Europei si a operatiunilor de militarizare a zonei arctice", considera generalul Breedlove.

Din punctul sau de vedere, trupele Moscovei sunt implicate in ducerea unui razboi care este totodata conventional si asimetric in Crimeea si in estul Ucrainei.

Breedlove nu a ezitat sa se refere si la alte actiuni ale Moscovei care constau in "manipularea persistenta a conflictelor politice si ideologice din regiune, cu scopul de a mentine instabilitatea in zona" sau la tentativele de "a slabi alianta NATO si alte structuri internationale occidentale".

Comandantul american a confirmat ca Statele Unite vor ajuta in continuare partenerii europeni din NATO sa contracareze agresiunile Rusiei prin asigurarea unei cantitati mai mari de arme in regiune si mentinerea scutului antiracheta.

In acelasi timp, Breedlove si-a exprimat ingrijorarea fata de taierile succesive ale bugetelor de Aparare operate de unele state europene.

"Dupa ani de reduceri succesive de personal, doar 65.000 de soldati americani vor continua sa ramana stationati in Europa pentru a asigura si a promova interesele Statelor Unite in regiune", a atras atentia seful comandamentului american de pe continentul european.

Optimism moderat si replici taioase

Analiza efectuata de generalul Philip Breedlove vine intr-un moment in care voci importante din SUA si Europa si-au mai indulcit tonul si pozitia referitoare la actiunile Moscovei.

Optimismul manifestat de liderii occidentali poate fi justificat si de recenta intrevedere de 4 ore dintre reprezentantul Departamentului de Stat american, Victoria Nuland, cu consilierul presidential rus Vladimir Surkov.

Intalnirea de la Kaliningrad dintre cei doi diplomati a pus pe tapet si problema crizei din estul Ucrainei, desi niciuna dintre parti nu a oferit detalii despre modul in care s-au derulat discutiile.

Acordul Minsk II de care se leaga sperantele de detensionare a situatiei din Ucraina are cateva puncta principale care vor trebui implementate in viitorul apropiat.

Acestea se refera la organizarea de alegeri libere in regiunile de conflict din estul Ucrainei, retragerea trupelor straine de pe teritoriul acestei tari si recastigarea controlului asupra granitei cu Rusia de catre trupele de la Kiev.

Pentru organizarea alegerilor in regiunile Donetk si Luhansk, presedintele Petro Porosenko trebuie sa treaca legea prin Parlament, dar reprezentatii Organizatiei de Securitate si Cooperare din Europa avertizeaza ca seful statului s-ar putea sa nu aiba sprijinul majoritatii parlamentare.

Totodata, oficiali ai OSCE sustin ca pregatirea unor alegeri corecte va necesita o perioada de 5-6 luni de zile.

In prezent, in cele doua regiuni, care par sa fie de fapt controlate de Rusia, se inregistreaza zilnic schimburi de focuri si escaladari ale conflictului.

Observatorii OSCE din teren sustin ca nu a vazut uniforme cu insemne rusesti, dar in zona sunt montate piese de armament greu si alte arme sofisticate care provin fara niciun dubiu din Rusia.

In zona Donetk, trimisii OSCE au putut inainta pana la frontiera cu Rusia, dar acest lucru se dovedeste imposibil in regiunea Luhansk, unde sunt inregistrate si cele mai multe incalcari ale normelor international.

Cu toata linistea diplomatica presarata peste discutiile purtate intre Nuland si Surkov, tensiunile dintre Washington si Londra pe de o parte si Moscova de cealalta parte nu au cum sa nu iasa la iveala.

Un sondaj de opinie efectuat in Marea Britanie arata ca majoritatea cetatenilor din aceasta tara il considera vinovat pe Vladimir Putin de asasinarea fostului spion rus Alexander Litvinenko, in urma cu 10 ani.

In acelasi timp, un oficial al Trezoriei americane a iesit la rampa pentru a declara franc ca presedintele Rusiei este corupt. Anuntul a starn

Surpriza de la rusi: Ne-au dat gaze mai ieftine ca productia noastra proprie

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 12:13
   
Surpriza de la rusi: Ne-au dat gaze mai ieftine ca productia noastra proprie
Romania a importat zilele trecute gaze din Rusia la un pret mai mic decat cel al gazelor din productia interna, in conditiile in care, anii trecuti, pretul de import era de 530 de dolari pe mia de metri cubi, adica de mai bine de doua ori mai mult fata de cel autohton, a declarat, marti, Iulian Iancu, presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor.
"Zilele trecute, cand a fost ger, am avut o surpriza foarte mare sa constat ca am importat 5 milioane de metri cubi de gaze pe zi, in varf de consum, la un pret sub cel de productie interna, fata de 530 de dolari pe mia de metri cubi, cat plateam pe vremuri", a aratat Iancu, in cadrul unei conferinte pe tema cogenerarii si eficientei sistemului de termoficare.

La finele saptamanii trecute, Romania a inregistrat un varf de consum de gaze naturale, din cauza temperaturilor extrem de scazute.

Potrivit ministrului Energiei, Victor Grigorescu, romanii au consumat in aceasta perioada 62 de milioane de metri cubi pe zi.

Stare de alerta din cauza consumului urias de gaze? Ce spune Transgaz

Intr-o zi normala de iarna, consumul se situeaza in jurul valorii de 50 de milioane de metri cubi.

Potrivit ultimului raport lunar publicat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE), pretul gazelor rusesti de import in luna septembrie a fost de 258 de dolari pe mia de metri cubi sau 93 de lei pe MWh, cu doar 15% mai mare decat cel de productie interna.

Romania ar putea primi gaze de la Rusia printr-o noua ruta - Ne legam de Turkish Stream?

Aceasta dupa ce, anii trecuti, pretul gazelor importate era mai mult decat dublu fata de cel romanesc. Gazele rusesti au un pret care tine cont de cotatiile petroliere, cu un decalaj de 6-9 luni, iar, cum cotatiile barilului s-au prabusit, si pretul gazelor pe pietele internationale a fost in picaj. Cotatia petrolului a ajuns sub 30 de dolari, fata de 115 dolari la mijlocul anului 2014.

Consum record de gaz si curent, din cauza gerului (Video)

Fata de inceputul anului 2015, pretul gazelor rusesti in luna septembrie a fost mai mic cu 30%. In ianuarie 2015, acesta costa 375 de dolari pe mia de metri cubi sau 136 de lei pe MWh. Cu un an in urma, in septembrie 2014, pretul gazelor de import era 361 dolari pe mia de metri cubi sau 114 lei pe MWh.

Pretul gazelor romanesti a fost 79 de lei pe MWh pe piata concurentiala in luna septembrie, similar cu cel de pe parcursul intregului an.

Productia interna de gaze naturale in luna septembrie 2015 a asigurat 99,97% din consumul tarii.

Romania, printre cele mai afectate tari daca Rusia inchide robinetul de gaze - Comisia Europeana
it valuri de proteste furioase din parte Kremlinului.

Iar replica Rusiei nu a intarziat sa apara prin vocea sefului securitatii lui Vladimir Putin, Nikolai Patrushev, care a afirmat: "Dezintegrarea Federatiei Ruse nu este un scenariu de ignorat. Ar deschide poarta pentru Statele Unite la multe bogatii minerale din Rusia".