Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 30 august 2014

Base ....o fi auzit ..????.....ca America ---...a auzit foarte bine ....!!-----------------------------------

Obama: Rusia, INCURSIUNE în Ucraina. Nu luăm măsuri militare

Vladimir Putin: Nu vă puneți cu Rusia nucleară!

Iordachescu Ionut / 30 AUG, 2014 / 09:07 

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că forțele armate ale Rusiei, susținute de arsenalul nuclear, sunt pregătite să facă față oricărei agresiuni. Aflat la o tabără de tineret, liderul de la Kremlin a precizat că statele străine trebuie să înțeleagă un lucru: "E mai bine să nu vă puneți cu noi".

Vladimir Putin a afirmat că anexarea Crimeei, din luna martie, era necesară pentru a salva o largă populație vorbitoare de limbă rusă de violența manifestată de guvernul de la Kiev, conform Reuters. El a adăugat că luptele din Est sunt rezultatul refuzului Kievului de a negocia.
"Rusia nu este nici pe departe implicată într-un conflict la scară largă", a spus Putin în tabăra de tineret. "Nu vrem și nu plănuim asta. Dar, în mod natural, trebuie să fim pregătiți să respingem orice agresiune împotriva Rusiei.
"Partenerii Rusiei trebuie să înțeleagă că e mai bine să nu se pună cu noi", a spus Vladimir Putin.
"Slavă Domnului, cred că nimeni nu se gândește să declanșeze un conflict la scară largă cu Rusia. Vreau să vă reamintesc că Rusia este una dintre primele puteri nucleare", a precizat liderul de la Kremlin.

Obama: Rusia, INCURSIUNE în Ucraina. Nu luăm măsuri militare

Iordachescu Ionut / 29 AUG, 2014 / 00:02 

Președintele Barack Obama nu s-a referit la agresiunea Rusiei în Ucraina folosind cuvântul "invazie", ci termenul "incursiune", anunțând că Vestul nu intenționează să ia măsuri militare în sprijinul Kievului.

Cele mai importante declarații ale președintelui Barack Obama, care a susținut joi o conferință de presă în care a tratat și subiectele ISIS și războiul civil din Siria:
• În timp ce Ucraina nu este membru NATO, celelalte națiuni din vecinătate sunt, iar SUA ia angajamentele prevăzute la art. 5 foarte în serios;
• Separatiștii sunt susținuți, antrenați, înarmați și finanțați de Rusia. Pe parcursul acestui proces am văzut implicarea Rusiei în tot ce au făcut (separatiștii);
• După consultările cu partenerii europeni, așteptările mele sunt că vom face pași adiționali, îndeosebi pentru că nu am văzut nicio acțiune semnificativă din partea Rusiei să încerce și să rezolve asta (criza - n.r)) într-o manieră diplomatică;
Nu vom lua măsuri militare pentru a salva problema ucraineană. Ceea ce facem este să mobilizăm comunitatea internațională să aplice presiune pe Rusia. Dar crede că este foarte important să admitem că o soluție militară pen
TREZITI BETIVUL NATIONAL ..SA NU MAI ABEREZE PE LA TELEVIZOR...!!!!!
-

marți, 26 august 2014

Vin americanii____________________________________________

Rasmussen: NATO va amplasa baze în Europa de Est

Iordachescu Ionut / 26 AUG, 2014 / 19:41 
NATO rasmussen
NATO rasmussen

În premieră, NATO va disloca permanent forțe în baze din Estul Europei ca răspuns la criza din Ucraina și pentru a descuraja eventuale măsuri destabilizatoare ale Rusiei în fostele republici sovietice, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Danezul a declarat că în cadrul summit-ului NATO organizat săptămâna viitoare la Cardiff se vor depăși neînțelegerile din cadrul alianței pentru a se ajunge la un acord privind amplasarea de baze militare în Estul Europei.
Polonia și țările baltice au cerut cu insistență o prezență mai vizibilă a NATO pe teritoriul lor, dar au primit răspunsuri evazive sau chiar refuzuri ferme din partea liderilor Vestici.
România este o potențială gazdă a unei baze NATO permanente. Luni, premierul Victor Ponta a declarat că unul dintre obiectivele României la summit-ul NATO din Țara Galilor  va fi să primească un răspuns afirmativ la solicitarea privind instalarea unei baze militare permanente pe teritoriul țării noastre.
Rasmussen spune că NATO este pregătită să disloce rapid trupe în cazul unei escaladări a crizei regionale. Pentru ca măsura să fie una eficientă, este nevoie de o pregătire a țărilor gazdă, a arătat Ramussen.
"Concluzia e că în viitor veți vedea o prezență a NATO mai vizibilă în Est", a precizat șeful NATO, într-un interviu pentru cinci ziare europene.
Spania, Italia și Franța se opun amplasării unor baze NATO permanente în Est, în timp ce americanii și britanicii sunt favorabili unui asemenea răspuns la agresivitatea Rusiei. Germania, spune un oficial NATO, preferă să se abțină pentru a nu provoca Rusia.
"Pot funcționa pe principiu de rotație, cu o frecvență ridicată. Ideea e că orice potențial agresor să știe că dacă se gândește să atace un membru NATO nu va fi întâmpinat doar de trupele respectivei țări, dar și de trupele NATO. Asta este important", a arătat Rasmussen.
Întrebat dacă vor fi dislocate permanent în Estul Europei trupe sub auspiciile NATO, șeful alianței a răspuns: "Răspunsul scurt este da. Pentru a preveni neînțelegerile eu folosesc fraza "atâta timp cât va fi nevoie". Aliații noștri estici vor fi satisfăcuți când vor vedea ce include de fapt planul nostru de pregătire". El a adăugat că trupele pot fi dislocate

România își pregătește strategia pentru summit-ul NATO organizat la 4 și 5 septembrie în Țara Galilor, unde speră să primească un răspuns afirmativ la solicitarea Bucureștiului privind o prezență NATO permanentă pe teritoriul țării.
Problema unor baze NATO în regiune a devenit stringentă ca urmare a crizei din Ucraina. Dintre toate țările membre NATO, Polonia și țările baltice au cerut cu cea mai mare insistență noi garanții de securitate, de teamă că vor fi următoarele victime ale agresivității ruse. 
Solicitările fostelor republici sovietice s-au lovit săptămâna trecută de un refuz categoric al cancelarului german Angela Merkel. Deși a subliniat că NATO va respecta articolul 5 din Tratatul NATO, șefa guvernului de la Berlin a exclus varianta unor baze permanente în Europa de Est sub auspiciile alianței nord-atlantice.
Merkel a fost însă contrazisă câteva zile mai târziu de șeful NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a declarat într-un interviu pentru cinci ziare europene că NATO va amplasa baze militare în flancul estic al alianței.

Rasmussen: NATO va amplasa baze permanente în Europa de Est


"Evident că România poate fi o potențială gazdă", a declarat pentru DC News secretarul de stat pentru afaceri strategice al Ministerului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
El a precizat că autoritățile române se pregătesc pentru summit-ul NATO din Țara Galilor, eveniment la finele căruia se vor putea da răspunsuri lămuritoare cu privire la chestiunea bazelor NATO.
"Sunt diferite nuanțe în formulări. Ceea ce este important este să fie o prezență permanentă NATO. Prezența permanentă NATO poate să îmbrace diverse forme. Termenul de bază în sine poate fi folosit într-un sens mai larg sau într-un sens mai restrâns", a mai spus secretarul de stat.