Google Website Translator Gadget

vineri, 5 septembrie 2014

SUMMIT NATO 2014 ȚARA GALILOR: Cameron: Construim o forță de reacție rapidă cu comandamentul central în Polonia

Iordachescu Ionut / 05 SEP, 2014 / 12:37 
Foto: Twitter NATO WALES 2014
Foto: Twitter NATO WALES 2014
Premierul britanic David Cameron, gazdă a summit-ului NATO din Țara Galilor, a declarat că NATO va crea o forță de reacție rapidă pentru a răspunde agresiunii ruse în Europa de Est. Structura "NATO Response Forces" va avea comandamentul central în Polonia și 4 unități în 4 state din Est. Anunțul lui Cameron arată că NATO nu va stabili baze militare permanente în Europa de Est.
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, și premierul britanic David Cameron au vorbit în deschiderea lucrărilor celei de-a doua zile a summit-ului NATO din Țara Galilor (Cardiff - New Port). 
După ce danezul a arătat că "ușile NATO rămân deschise" pentru eventualii pretendenți la accederea în alianță, Cameron a expus planul de răspuns al Aliaților în fața Rusiei.
Premierul britanic a spus că NATO va crea o forță de reacție rapidă care va avea comandamentul central în Polonia și 4 unități în 4 state estice. Probabil că potențialele gazde sunt România și statele baltice (Lituania, Letonia și Estonia). 
Noua forță va avea capacitatea de dislocare a trupelor oriunde în lume în 2 - 5 zile. Marea Britanie va contribui cu un personal format din 3.500 de oameni, a

miercuri, 3 septembrie 2014

Vivat China , vivat Romania ________________________________________

Victor Ponta, primit de Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze

Crişan Andreescu / 03 SEP, 2014 / 05:59 
 
 
Vizita lui Victor Ponta s-a încheiat, marți, când premierul român a fost primit de către Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, și de către Zhang Dejiang, președintele Parlamentului.
Președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, l-a primit, marți, pe premierul Victor Ponta, la sala Fujian din clădirea Marii Adunări Populare. Președintele chinez a ținut să precizeze pozițiile constante  de-a lungul celor 65 de ani de relații diplomatice dintre cele două țări. 
"Vizita dvs. coincide cu aniversarea a 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și totodată a 10 ani de la stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și colaborare având o semnificație deosebită.
De-a lungul anilor, cele două părți s-au tratat cu respect reciproc, sinceritate, răspundere comună la greutăți și încercări. Raporturile bilaterale s-au păstrat în vederea realizării unei dezvoltări stabile și sănătoase. Cu privire la problemele fundamentale și interesele majore ale Chinei, România a susținut necontenit politicile pentru o singură Chină, acordând permanent sprijinul ferm poziției Chinei. Partea chineză dă o înaltă apreciere în această privință", a declarat Xi Jinping în cadrul deschiderii convorbirilor oficiale.

Citește și: Victor Ponta, la 300 de kilometri pe oră, pe ruta Beijing-Tianjin


Președintele chinez a amintit de vizita pe care a efectuat-o în luna martie în Europa, context în care a ajuns la un larg consens cu liderii UE referitor la cele 4 elemente cheie privind parteneriat chino-european: pace, creștere economică, reformă, civilizație, precum și împletirea celor două piețe, China și Europa.
La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat că întâlnirile oficiale avute în Republica Populară Chineză arată nivelul extrem de înalt al relațiilor dintre cele două țări. Ponta a adăugat că împlinirea a 65 de ani de relații diplomatice reprezintă o perioadă de timp în care România și China au dovedit întotdeauna respect și prietenie.

Citește și: Victor Ponta este prietenul meu, a declarat premierul Li Keqiang


"Urmărim cu foarte multă atenție și admirație eforturile pe care China le face pentru a se dezvolta în continuare, pentru a aplica reforme, pentru a asigura bunăstarea întregului popor, cel mai numeros din lume", a spus premierul român.
Ponta a adăugat că parteneriatul strategic China-UE reprezintă o axă de pace, de progres și de înțelegere, un exemplu pentru întreaga omenire.
Premierul Ponta a avut apoi o întrevedere cu Zhang Dejiang, președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze, membru al comitetului Permanent al biroului politic al CC

luni, 1 septembrie 2014

Vin americanii...!!!______________________________

NATO va instala o bază militară în România

Iordachescu Ionut / 01 SEP, 2014 / 08:21 
NATO va instala cinci baze militare în România, Lituania, Letonia, Estonia și Polonia în contextul agresiunii ruse din Estul Europei, scrie cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunțat recent în cadrul unui interviu că aliații vor ajunge la un consens privind amplasarea unor baze militare în Estul Europei. Danezul a evitat să le spună baze "permanente", arătând că vor fi amplasate pentru "atâta timp cât va fi nevoie".
Bazele vor fi folosite pentru logistică, pentru misiuni de recunoaştere şi planificare şi vor avea personal multinaţional permanent cuprins între 300 şi 600 de angajaţi în fiecare bază, potrivit cotidianului german, citat de Mediafax.
Acest personal exclude trupele actuale, a căror mobilizare în Europa de Est este limitată de tratatul din 1997 dintre Rusia şi NATO. "Contingente mici" de trupe NATO vor fi prezente la aceste baze tot timpul, susţine cotidianul, citând informaţii secrete despre acest plan.
În plus, NATO va avea o forţă de reacţie rapidă de 4.000 de persoane, pregătită să se mobilizeze în est în decurs de două până la şapte zile.
Planul va fi discutat la summitul NATO din această săptămână, adaugă cotidianul.
Documentul clasifică explicit Rusia ca o ameninţare şi susţine că suplimentarea prezenţei NATO în est este justificată de protejarea noilor membri ai alianţei faţă de Rusia.
Rusia a anunţat public că intenţionează să îşi consolideze apărarea în est săptămâna trecută, dar nu a oferit detalii. Organizaţia s-a extins în anii 1990 şi 2000 pentru a include ţările est-europene care au fost anterior membre ale Pactului de la Varşovia, condus de Moscova.
Polonia, ţările baltice şi Canada au cerut anularea Actului Fondator Rusia-NATO din 1997, potrivit Der Spiegel, care citează surse din cadrul NATO şi al Guvernului german.
NATO a acuzat Rusia săptămâna trecută că a trimis un contingent militar limitat în estul Ucrainei pentru a ajuta insurgenţa prorusă din această regiune. Oficial, Moscova neagă că susţine rebelii.

duminică, 31 august 2014

Ne mai APARA ..odata ..????!!!_____________________________________

Premierul Ponta a ajuns în China, unde face o vizită oficială

Andrei Moisoiu () / 31 AUG, 2014 / 09:53 
ponta-china
ponta-china

Prim-ministrul Victor Ponta a ajuns, duminică, la Beijing, unde va începe o vizită oficială în China, după ce aeronava cu care s-a deplasat a survolat estul Ucrainei şi Rusia.
Avionul a zburat, în Ucraina, prin apropiere de Harkov.
Victor Ponta a venit la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.
Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august - 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez, Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.
Premierul Ponta va avea convorbiri oficiale cu premierul Li Keqiang şi va fi primit de către Preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping.
Victor Ponta va avea o întrevedere şi cu Preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare, Zhang Dejiang.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda de discuţii cu oficialităţile chineze figurează şi aspecte legate de consolidarea relaţiei UE-China şi acţiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală şi de Est - China, în implementarea celor convenite la summit-ul de la Bucureşti din 2013. Totodată, vor fi trecute în revistă şi evoluţiile recente în plan regional şi internaţional.
În cadrul convorbirilor cu oficialităţile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale dintre România şi China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucureşti, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii.
Cu prilejul vizitei, va fi organizată o reuniune economică cu participarea reprezentanţilor principalelor companii şi bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.
Victor Ponta se va deplasa şi cu trenul de mare vizită la Tienjin, unde va vizita parcul tehnologic şi va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai firmelor care derulează activităţi în parc în domeniile IT, componente auto, produse bio sau construcţii maşini, menţionează sursa citată.