Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 18 februarie 2012

Cosmonautul Prunariu a luat ţeapă pe Pământ!

Dumitru Prunariu a achitat 180.000 de euro pentru două apartamente, dar a rămas şi fără case şi fără bani.
Dumitru Dorin Prunariu, cunoscutul cosmonaut român, traversează o perioadă dificilă, fiind în pericol de a- şi pierde casa în care locuieşte şi de a rămâne cu o datorie la bancă, de peste 180.000 de euro.

Necazul i se trage de la un contract pe care l-a încheiat, la sfârşitul anului 2008, cu un dezvoltator imobiliar - Confidential Business SRL Bucureşti, pentru construirea a două apartamente, în zona de Nord a Capitalei. Mai exact, pe Bulevardul Gheorghe Ionescu Siseşti, nr. 146-156, aproape de restaurantul "Doi Cocoşi". Prunariu a povestit, pentru "Evenimentul zilei", că unul dintre apartamente era pentru el, iar celălalt pentru fiul său, Radu- Cătălin: "Am achitat drept avans, taxă de rezervare şi TVA, pentru cele două apartamente, peste 180.000 de euro. Termenul de predare era 15 martie 2011, cu o perioadă de graţie de trei luni. Deci, cel tâziu pe 15 iunie 2011, cele două apartamente trebuiau finalizate şi predate. Din păcate, nici măcar nu sunt începute, pentru blocul respectiv fiind turnată doar fundaţia şi parcarea subterană şi este ridicată la roşu doar o scară, din cele şase prevăzute. Clădirea era proiectată pentru patru etaje. Deşi contractul prevedea că vânzătorul va plăti penalizări în cazul nerespectării termenului, şi anume de 0,04% pe zi, la valoarea deja achitată de cumpărător, firma Confidential Business ne-a anunţat că nu ne dă niciun ban, pentru că nu are de unde. Pentru a achita avansul, eu am contractat un credit de 180.000 de euro, de la Unicredit Ţiriac Bank, unde am pus drept gaj apartamentul meu din Bucureşti, în care locuiesc în prezent şi pe care, iată, risc să-l pierd".


Ţeapă de 500.000 de euro

Firma Confidential Business urma să construiască în zona amintită din Capitală un complex imobiliar, denumit "Odyseea", proiect de care, pe fondul crizei economice din ultimii ani, s-a ales praful. Practic, din 156 de apartamente prevăzute în proiect a fi construite şi vândute, au fost contractate doar 9, cumpărătorii plătind în avans circa 500.000 de euro, din care, aşa cum am văzut, 180.000 au fost achitaţi de Dumitru Prunariu.

"Firma a cumpărat terenul respectiv, dar l-a gajat la Alpha Bank, pentru un credit de 4 milioane de euro, bani necesari construcţiei. Banca va scoate terenul la vânzare, pentru a-şi recupera banii, iar fima constructoare ne-a anunţat că nu ne va returna sumele achitate drept avans, «indiferent ce prevăd contractele»."

Dorin Prunariu

PE HÂRTIE. Aşa ar fi trebuit să arate complexul în care Prunariu urma să locuiască împreună cu fiul lui

ÎN REALITATE. Blocul în care Prunariu a comandat două apartamente şi pentru care a achitat un avans de 180.000 de euro a rămas neterminat
FALIMENT

Tribunalul a deschis procedura de insolvenţă

La cererea creditorilor, Tribunalul Municipiului Bucureşti a deschis procedura de insolvenţă a debitorului Confidential Business SRL şi a stabilit data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor pentru 21.02.2012. Drept admnistrator judiciar provizoriu a fost numită firma Activ Lichidator Ipurl şi s-a fixat termen pentru continuarea procedurii la data de 11.04.2012. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii firmei Confidential Business SRL, dar ne-a fost imposibil. De altfel, în ultima perioadă, nici clienţii nu-i mai găsesc. La numerele de telefon afişate pe site- ul firmei nu răspunde nimeni de săptămâni întregi.

Acţionarii firmei sunt două offshore-uri: Profit Investment(2004) LTD, din Israel, şi Caterata Limited, din Cipru. La rândul ei, Caterata este formată din firma israeliană New Horizons LTD şi fondul de investiţii austriac Immoeast, fiecare cu câte 50 % din capitalul social. Ultimul bilanţ financiar al firmei Confidential Business SRL, afişat pe site-ul acesteia, este cel pentru anul 2010 şi nu este unul pozitiv. Dimpotrivă, cu un capital social de doar două milioane de lei vechi, firma înregistrează o pierdere netă de două milioane lei şi are datorii neachitate de peste 30 milioane lei.
CV

Dumitru Prunariu, cosmonaut

  • Născut la Braşov, pe 27 septembrie 1952.
  • La 14 mai 1981 a devenit primul şi singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic.
  • A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spaţial "Intercosmos" şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute.
  • Este de profesie inginer aeronautic.

joi, 16 februarie 2012

Locotenentul care a protestat în uniformă la Bucureşti, exclus din Armată
15 Februarie 2012
Ofițerul Gheorge Alexandru, exclus din armată (Foto: Hotnews)
 Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii a confirmat, astăzi, că, în Consiliul de judecată al apelului, reunit în şedinţă, s-a decis cu unanimitate menţinerea hotărârii iniţiale referitoare la locotenentul Gheorghe Alexandru, respectiv "vinovat, cu propunerea de trecere în rezervă", conform Mediafax. 
"Consiliul de judecată al apelului din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, întrunit în şedinţă miercuri, 15 februarie, pentru soluţionarea cererii de apel formulată de locotenentul Gheorghe Alexandru, împotriva Hotărârii Consiliului de judecată al ofiţerilor, pronunţată la data de 6 februarie, a decis menţinerea hotărârii iniţiale - vinovat, cu propunerea de trecere în rezervă", se arată într-un comunicat al Flotilei 71 Aeriană, remis agenţiei MEDIAFAX.
Conform sursei citate, potrivit prevederilor legale, Consiliul a fost format din trei ofiţeri, dintre care doi colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru şi unul de la Statul Major al Forţelor Aeriene.
"Decizia a fost luată în unanimitate, iar la şedinţă şi la pronunţare a fost prezent ofiţerul care a formulat cererea de apel", se mai arată în comunicat.


Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a protestat în uniformă militară în Piaţa Unirii din Bucureşti, afirmă că Statul Major al Forţelor Aeriene a decis, astăzi, excluderea lui din Armată, el susţinând că va ataca decizia în contencios, la Curtea de Apel Cluj, relatează Mediafax.
Consiliul de judecată al Statului Major al Forţelor Aeriene reunit, miercuri, la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii a judecat apelul formulat de Alexandru Gheorghe la decizia unui Consiliu de judecată care a propus excluderea acestuia din Armată şi l-a respins.
Ion Panaitescu, avocatul lui Alexandru Gheorghe, a declarat corespondentului MEDIAFAX că decizia este ilegală şi că va fi atacată în contencios, la Curtea de Apel Cluj.
"Hotărârile acestor fantomatice colegii de judecată sunt lovite de nulitate, pentru că aceste consilii şi complete s-au întrunit în mod ilegal", a spus Panaitescu.
Alexandru Gheorghe a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că apelul său a fost respins, astfel că urmează să fie exclus din Armată.
Până la ora transmiterii acestei ştiri, Ministerul Apărării Naţionale nu a putut oferi nici o informaţie pe această temă.
Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii a propus, în 6 februarie, cu unanimitate, trecerea în rezervă a locotenentului Gheorghe Alexandru, care a protestat la Piaţa Universităţii, după ce a constatat că acesta a încălcat Legea 80/1995.
Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, întrunit în şedinţă pentru a analiza abaterile de la ordinea şi disciplina militară comise de locotenentul Gheorghe Alexandru, a constatat că ofiţerul este vinovat de încălcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a altor prevederi ale regulamentelor militare şi a propus trecerea în rezervă a acestuia, se arăta într-un comunicat MApN.
Măsura a fost adoptată în conformitate cu dispoziţiile articolului 85 din Legea nr. 80/1995.
Locotenentul Gheorghe Alexandru a fost găsit vinovat de către Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană de mai multe fapte. Astfel, s-a stabilit că participarea sa, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa Universităţii, este faptă interzisă de regulile militare.
De asemenea, el a fost găsit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participării, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa Universităţii din Bucureşti, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioară în unitate şi Dispoziţia şefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare.
Totodată, el a fost găsit vinovat pentru neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei în 23 ianuarie, respectiv în Bucureşti.
Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană l-a mai găsit vinovat şi de "acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-media civilă, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii, şi, totodată, furnizarea unor informaţii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcţiei şi a structurii unde se găseşte aceasta".
Consiliul de judecată, format din cinci ofiţeri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru, a propus trecerea în rezervă a acestuia, hotărârea fiind luată în unanimitate. Procedural, această decizie se înaintează spre aprobare comandantului unităţii militare căreia îi aparţine locotenentul şi apoi, pe cale ierarhică, la conducerea Statului Major al Forţelor Aeriene.

luni, 13 februarie 2012


Proiectul HAARP al Pentagonului - tinta biblica sau Armageddon-ul pe pamant?


     
Proiectul HAARP al Pentagonului - tinta biblica sau Armageddon-ul pe pamant?Foto: marketvirtual
Sistemul secret al Pentagonului, denumit HAARP, este capabil sa declanseze schimbari masive ale atmosferei terestre. Tot mai multe voci sustin ca sistemul HAARP este o arma extrem de periculoasa, ce poate provoca dezastre de neimaginat.
Proiectul Pentagonului, numit HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), poate trimite in ionosfera peste un milliard de wati de unde radio, informeaza Unexplained Mysteries.

Dar ce fel de software foloseste? Si unde sunt asa numitele tinte "de comunicatii si de supraveghere"? Statia de cercetare HAARP, de langa Gakona, Alaska, se presupune ca analizeaza ionosfera, dezvolta tehnologii de imbunatatire a comunicatiilor radio si are scopuri de supraveghere.

Dar statia HAARP a fost acuzata recent pentru o serie de evenimente ingrozitoare, inclusiv pentru dezastre naturale, cum ar fi cutremure sau moartea in masa a pasarilor.

Un ziar militar rus a scris ca aceste teste din ionosfera ar putea "declansa o cascada de electroni, care ar produce inversarea polilor magnetici ai Pamantului". In Parlamentul European si in legislativul statului Alaska au avut loc audieri, invocand probleme ecologice.

Nick Begich, autorul cartii "Ingerii nu se pot juca cu HAARP", a declarat ca programul ar putea declansa cutremure si ar transforma atmosfera, astfel incat "cerul sa arda".

Teoria conspiratiei spune ca diferite guverne cauta sa realizeze arme care ar controla vremea, folosind sisteme HAARP. Controlul vremii, ca si razboiul militar sau economic, reprezinta actiunea prin care se provoaca modificarea vremii impotriva unui inamic.

Puterea sistemului HAARP depinde de gradul de penetrare, unghiul de incidenta, polarizarea undei, precum si de conditiile din ionosfera.

Tensiunile din Orientul Mijlociu si Asia ar putea duce la o escaladare a cursei inarmarilor, care ar avea un potential de incepere a unui razboi nuclear, scria recent The Telegraph.

In acest context, sistemul HAARP poate fi vazut de unii strategi militari ca un factor de descurajare, pentru anumite tari, in vederea prevenirii unui astfel de razboi.

"Si daca zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scapa; dar, din pricina celor alesi, zilele acelea vor fi scurtate". - Matei 24:22

Cartea "The Script Armageddon" a lui Peter Lemesurier, din 1981, vorbeste despre punerea in scena a unei false actiuni a lui Dumnezeu, cu jucatori care actioneaza dincolo de evenimentele "asteptate". E vorba de o arma care sa puna capat tuturor razboaielor, sa creeze pe Pamant ceva venit din afara acestuia, perceput ca o tehnologie extraterestra sau o actiune a lui Dumnezeu.