Google Website Translator Gadget

vineri, 21 decembrie 2012

MINUNEA DIN ATLANTIC !___________________________________ 
Abatia Saint Michel - minunea din Atlantic.
 Abatia Saint Michel - minunea din largul
oceanului
    Valuri uriase, unele dintre ele de peste 9 metri, nisipuri miscatoare si noroi care te poate inghiti intr-o clipa, un drum care se deschide doar atunci cand natura, sau Dumnezeu, o vrea, obstacole pe care oamenii le-au asociat mereu cu cele din drumul catre perfectiune si Divinitate...
    La capatul acestui drum, una dintre cele mai frumoase creatii pe care omenirea le-a dat vreodata: Abatia Saint Michel, minunea normanda din largul Atlanticului...
    Legenda spune ca, in anul 708, Arhanghelul Mihail i-ar fi aparut Sfantului Aubert, pe atunci episcop deAvranches, si i-ar fi poruncit sa ridice o biserica pe mica insula din largul coastei normande, pe locul pe care odinioara se aflase un fort al galilor armoricani si apoi al romanilor.
    Aubert a ignorat spusele Arhanghelului in ciuda faptului ca minunea s-a repetat de mai multe ori. Infuriat, trimisul Domnului i-ar fi facut o gaura in craniu, cu degetul sau de foc, convingandu-l astfel sa dea ascultare cererii divine. Un an mai tarziu, in anul 709, prima constructie de pe insula era deja finalizata. Asa se nastea una dintre minunile lumii medievale...


    Insula a fost anexata de catre William I "Sabie Lunga", duce de Normandia, in anul 933, iar in anul 966, o comunitate de preoti benedictini si-a gasit adapostul permanent in biserica Saint Michel, construind o buna parte din ceea ce avea sa devina, intr-un final, abatia cu acelasi nume.
    Anii de glorie ai asezarii monahale au inceput odata cu ascensiunea lui Wilhelm Cuceritorul si ocuparea Angliei de catre acesta. In schimbul sprijinului acordat viitorului monarh, preotii au primit largi posesiuni, inclusiv o insula in apropiere de Cornwall , acolo unde avea sa fie ridicata o sora a abatiei normade, prioria Saint Michel de Penzance .


    Razboiul de 100 de ani dintre Anglia si Franta a transformat abatia in teatru de razboi, ea nefiind insa cucerita gratie fortificatiilor ridicate in secolele XI-XIV. Astazi, doua dintre bombardele engleze, abandonate de catre asediatori, numite Le Michelettes, sunt inca expuse in apropierea zidurilor abatiei.
    Atat de mult mersese faima asezarii incat, alaturi de Roma si Compostela, abatia Saint Michel devenise al treilea loc de pelerinaj, ca importanta, din Europa medievala.
    Chiar regele Ludovic al XI-lea al Frantei, intemeietorul ordinului Arhanghelului Mihail, in anul 1496, a intentionat ca manastirea sa devina sediul acestui ordin, doar distanta mare dintre Paris si Normandia facand ca visul sau sa nu se realizeze.


    A urmat apoi Revolutia Franceza, iar Saint Michel a fost aproape parasita si, apoi, transformata in inchisoare pentru sustinatorii regalitatii. A fost nevoie de interventia intelectualitatii franceze, in frunte cu Victor Hugo, pentru a reda abatia patrimoniului national al Frantei.
    Abia in anul 1966, o comunitate de preoti s-a reintors pe insula, reluand o traditiei veche de peste 1300 de ani.


    Cu timpul, in jurul manastirii, a inceput sa reinvie si satul medieval, in prezent insula avand o populatie de 80 de persoane, dintre care 50 sunt calugari.
    Inclusa in patrimoniul mondial UNESCO inca din anul 1979, abatia Saint Michel a devenit iarasi o Mecca a pelerinilor, primind anual peste 3 milioane de credinciosi.
  
 


joi, 20 decembrie 2012

VINEEEE.....................APOCALIPTICA ! !_______________________________

SA VA INTRE ....APOCALIPSA IN CASA!!!
.... DE SARBATORI !!

APOCALIPSA ?? NUUUU!!!----------------------------------------------


Cum arată Miss Universe 2012 – Video și foto
Foto

Cum arată Miss Universe 2012 – Video și foto


Concursul Miss Universe a fost câștigat de reprezentanta Statelor Unite. Pe locurile următoare s-au clasat Miss Filipine și Miss Venezuela. 
Noua Miss Universe provine dintr-o familie de muzicieni, iar în copilărie a cântat la violoncel. În prezent studiază la Universitatea din Boston, potrivit realitatea.net. În vârstă de 20 de ani, Olivia Culpo le-a întrecut pe toate celelalte 88 de concurente din întreaga lume.
E pentru a opta oară, în istoria de 60 de ani a competiţiei, când concursul este câştigat de o reprezentantă a Statelor Unite.
Încoronarea Oliviei Culpo pune capăt unei lungi perioade de insucces american în acest concurs patronat de miliardarul Donald Trump şi de postul american de televiziune NBC. Ultima reprezentantă a Statelor Unite aleasă Miss Universe a fost Brook Lee în anul 1997.
Anul acesta România a fost reprezentată la concursul Miss Universe de Delia Monica Duca.

miercuri, 19 decembrie 2012

S U C C E S ! !____________________________________________


Guvern
                   Mircea Dușa, numit ministru al Apărării Naționale
Mircea Dușa a fost propus pentru a doua oară consecutiv de premierul Victor Ponta pentru o funcție în Guvern, de data asta la Apărare. Liderul deputaților PSD a mai fost nominalizat pentru funcția de ministru al Administrației și Internelor pe șase august anul acesta, în primul Cabinet Ponta.
Mircea Dușa, numit ministru al Apărării NaționaleMircea Duşa s-a născut pe 1 aprilie 1955 la Topliţa, în judeţul Harghita, este căsătorit şi are doi copii. A absolvit în 1988 Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti şi este membru al PSD din 1996. A absolvit Facultatea de Științe Economice București și este membru al PSD din 1996. Dușa este și președintele organizației Harghita a partidului.Mircea Dușa a făcut studii postuniversitare la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, pentru ca mai apoi să termine un master la aceeași Universitate.
El este, de asemenea, șeful Departamentului de Administrație publică și descentralizare al PSD. Mircea Dușa a fost ales deputat în 2004, el aflându-se la al doilea mandat de parlamentar. În perioada 1996-2001, a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al Asociației Orașelor din România.
În perioada 1996-2001, a ocupat funcţia de prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România. În prezent, Mircea Duşa ocupă funcţia de lider al grupului PSD din Camera Deputaţilor, fiind unul dintre cei mai vocali parlamentari ai PSD. În perioada 1996-2004 el a fost primar al orașului Toplița.
Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2011, Duşa are un apartament în Topliţa şi altul în Sâncraiul de Mureş, un autoturism Skoda fabricat în 2004 şi două terenuri în Topliţa şi în Sîncraiul de Mureş. Are datorii la BCR în valoare de 15 000 de euro şi respectiv de 31 000 de lei, cu scadenţă în 2015.
 Venitul anual încasat în calitate de deputat a fost de 58.260 de lei, iar venitul soţiei, procuror la Parchetul Judecătoriei Topliţa, a fost de 88.998 de lei.
Potrivit declarației de interese, Mircea Dușa este acționar la S.C COLEMN S:A , din comuna Gălăuș și la S.C ROMAGVA GRUP S.A BORSEC.
Vezi AICI declarația de avere a ministrului Mircea Dușa
Vezi AICI declarația de interese a ministrului Mircea Dușa

duminică, 16 decembrie 2012MAGAZIN

Teoria conspirației din spatele Apocalipsei 2012


Teoriile apocaliptice cu privire la 21.12.2012 au fost lansate cu un scop secret și precis, este de părere Generalul Emil Străinu.
Teoria conspirației din spatele Apocalipsei 2012Emil Străinu a declarat pentru DeCe News că niciuna din cele trei teorii (inversarea polilor magnetici, ciocnirea de planeta Nibiru, explozia Soarelui) care au speriat o lume întreagă nu este adevărată, scopul lor fiind de a distrage atenția oamenilor de la adevăratele probleme ale omenirii. Străinu a mai spus că mai există și un scop economic, acela de a crește consumul.
”Toată această nebunie cu Apocalipsa 2012 a avut un scop foarte precis. Să distragă atenția omenirii de la adevăratele probleme cu care se confruntă: criza economică, criza morală, criza de alimente. O țintă precisă a fost și cea economică. Să crească consumul, pentru că oamenii și-au făcut provizii de alimente, arme, muniție și alte mijloace de supraviețuire”, a zis Emil Străinu.
Când se vor termina minciunile
Generalul Emil Străinu a mai spus că cei care conduc lumea se confruntă cu lipsa soluțiilor, după falimentul societății capitaliste, iar astfel de teorii vor apărea până când se va termina criza.
”Pe de altă parte, există această zonă a dezvoltării umane. Andre Malraux a spus ”secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc”. Ne întoarcem într-o zonă în care ceea ce numim religiile lumii se vor ciocni cu ceea ce înseamnă religia și tehnologia, care va rezulta, probabil, într-o singură componentă care să ducă civilizația mai departe în evoluție.”
”Cei care ne conduc nu au soluții. Se confruntă cu falimentul societății capitaliste și cu necesitatea ca această societate să fie înlocuită cu una care are alt sistem se repartiție al valorilor economico-sociale. Și în al doilea rând, sistemul de valori morale. Cât va ține această criză vom aveam tot felul de astfel de teorii.”, a conschis Emil Străinu.GOD GALBEN de ceață, ninsori, viscol și ploaie. Vezi cum va fi vremea