Google Website Translator Gadget

vineri, 15 februarie 2013

SA MOARA MAIMUTAAAA !!__________________________________________





INTERNAȚIONAL

Scandalul cărnii de cal își găsește vinovații. Trei persoane, arestate

Scandalul cărnii de cal, în care a fost implicată și România, fără a avea o legătură cu produsele care au ajuns înMarea Britanie,  își găsește vinovații. Joi seară au fost arestate deja trei persoane. Scandalul nu a făcut decât să alimenteze revolta britanicilor față de românii pentru care barierele vor cădea de la 1 februarie 2014. Ziarele britanice și-au trimis reporterii în România. Au publicat articole defăimătoare și, în context, au făcut cunoscut cazul cailor de la Letea. 
Dafydd Raw-Rees, în vârstă de 64 de ani, proprietarul fabricii de procesare Farmbox Meats, a fost arestat, joi seară, după controale efectuate de Agenţia pentru siguranţa alimentelor, scrie publicaţia Daily Mail. De asemenea, a fost arestat un bărbat în vârstă 42 de ani de la o fabrică de procesare a cărnii din Aberystwyth şi un bărbat de 63 de ani de la abatorul Peter Boddy Licensed din Todmorden, West Yorkshire.
Arestările intervin în contextul percheziţiilor, care au avut loc după depistarea cărnii de cal în locul cărnii de vită în lasagna şi burgeri. Publicația britanică mai scrie că firma francezăSpanghero este acuzată de fraudă în condițiile în care era “foarte conștiență” că ambala carnea de cal sub denumirea de carne de vită.

joi, 14 februarie 2013

PUNCT SI DE LA CAPAT!!____________________________________________


Cum au aruncat francezii vina pe noi. Rezultatul anchetei în scandalul cărnii de cal


Guvernul francez a terminat ancheta în scandalul cărnii de cal. Rezultatele arată că firma franceză a etichetat greșit carnea de cal. Mai mult, carnea nici măcar nu provenea din România. Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez a declarat că nu a existat “nici un motiv să ne îndoim” că furnizorul român de carne a fost “de bună-credinţă”.
Cum au aruncat francezii vina pe noi. Rezultatul anchetei în scandalul cărnii de calCompania Spanghero ar fi cumpărat, la începutul anului, 42 de tone de carne de cal, potrivit unor surse oficiale citate de ziarul francez Le Parisien. Carnea a fost cumpărată de la o firmă cipriotă, scrie Mediafax.  Inspectori sanitar-veterinari vor efectua percheziţii în depozitele companiei, iar autorizaţia de funcţionare ar putea fi retrasă definitiv, a declarat ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll.
“Spanghero este vinovată de înselătorie economică şi va exista o acţiune în justiţie”, a confirmat Benoît Hamon, ministrul pentru Protecţia consumatorului.

M A I M U T A ! ! ______________________________________________


Câmpeanu: Pensiile militarilor vor fi recalculate. S-au constatat greşeli la stabilirea cuantumului

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu,  a declarat, joi, că pensiile militarilor vor fi recalculate deoarece s-au constatat greşeli la stabilirea cuantumului prin aplicarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensiipublice, scrie Agerpres.
Câmpeanu: Pensiile militarilor vor fi recalculate. S-au constatat greşeli la stabilirea cuantumului“Am înţeles că s-a creat o confuzie în urma emisiunii tv de aseară în care am vorbit despre pensiile militarilor şi am spus că acele pensii care au fost calculate greşit se vor recalcula (…) Nu am spus că luăm toate pensiile din România şi le recalculăm”, a precizat ministrul Muncii.
 În continuare, Mariana Câmpeanu s-a referit la prevederile articolului 107 din Legea nr. 263/2010, potrivit căruia “în situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectorială, operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire”.
 ”Acesta este un principiu de bază al Legii pensiilor. Pensiile se recalculează dacă o persoană aduce un stagiu în plus sau dacă se constată o greşeală. Ţinând cont de faptul că foarte mulţi militari sunt nemulţumiţi şi au făcut cereri, le vom recalcula pensiile. Pe rolul instanţelor se află peste 25.000 de procese. Este normal ca acele pensii care sunt contestate să se recalculeze”, a subliniat ministrul Muncii care a adăugat că nu este nevoie ca pensionarii militari să facă o revenire cu privire la cuantumul stabilit.
 Mariana Câmpeanu a afirmat, miercuri seară, la un post privat de televiziune, că la Ministerul Apărării se lucrează la o propunere legislativă care ar trebui să corecteze actuala situaţie.
 ”În legătură cu pensiile militarilor trebuie să spun că, la Ministerul Apărării Naţionale şi probabil şi la celelalte structuri, se lucrează la revenirea la o lege care să-i privească direct. O să ne vină şi nouă (la Ministerul Muncii – n.r.) pentru analiză şi pentru a pune în practică acest lucru. Este foarte greu acum celor să spui celor care au acum 9.000 de lei pensie că o să le scazi pensia şi celor cărora printr-o nedreptate li s-a scăzut pensia să le adaugi. Este foarte greu de făcut acest lucru”, a afirmat ministrul Muncii.
 Ministrul Muncii a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, va merge la Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, împreună cu Avocatul Poporului, pentru a discutat aceste aspecte legate de pensiile de serviciu.

marți, 12 februarie 2013

VACA NU ERA--------CAL !! ERA MAGAR !!_________________________________



 Carnea de cal NU a ajuns din vina românilor în Anglia

Când și unde s-a transformat calul în vită? Încrengătura de legături comerciale pare a ascunde mai degrabă o fraudă tranfrontalieră și nu o șmecherie dâmbovițeană

Scandalul cărnii de cal a adus în atenţia întregii Europa industria de procesare din România. Dincolo de tot felul de interese – politice sau economice - , este evident că undeva pe traseu s-a produs o ruptură sau mai bine-zis „o fraudă”, după cum susţine comisarul european Dacian Cioloş, pe un lanţ în care au intervenit mai mulţi jucători, iar marfa s-a plimbat prin mai multe ţări.                  IATA DOCUMENTUL!!



Cei mai afectaţi vor fi producătorii locali care riscă să-şi piardă locul pe piaţa comunitară. 
Dacă străinii arată spre România şi susţin că problema e la noi, producătorii autohtoni susţin că ei lucrează cu „acte în regulă” şi nu este vina lor
Scandal fără documente
Scandalul cărnii de cal a izbucnit vinerea trecută după ce compania Findus a retras din supermarketurile din Marea Britanie unul dintre produsele sale congelate, lasagna de vită, deoarece aceasta nu conţinea carne de vacă, ci de cal. După cum

susţine presa internaţională, carnea ar fi provenit de la două abatoare din România: abatorul din Braşov deţinut de familia secretarului de stat în Ministerul Agriculturii, Valentin Şoneriu (care a exportat doar carne de cal, nu şi de vită) şi de un abator din Botoşani ( furnizor de carne de cal, dar şi de vită), potrivit datelor Ministerului Agriculturii.
Autorităţile române susţin că „nu există niciun indiciu care să confime că etichetarea greşită a avut loc în România”. În plus, este practic imposibil ca după cele patru controale care se fac într-un abator, de la intrarea animalului, până la sigilarea cărnii, să intervină erori. Pe de altă parte, cele două abatoare din România care au exportat carne de cal, au livrat carne în carcasă şi nu tocată. „Problema este unde a ajuns şi cum a fost tranşată. Firma care a tranşat carnea poartă vina. ”, afirmă Claudiu Frânc , un crescător de vite.
El nu crede că „încurcătura cu carnea de cal” să fi apărut cu girul unor medici veterinari din România - cum a scris presa britanică. Din România, carnea ar fi ajuns în Olanda iar după aceea marfa a fost contractată de o firmă cipriotă. Pe lanţ au intervenit francezii de la Spanghero care au vândut- o către compania Comigel. Acesta este însă momentul în care pare să se rupă firul, mai ales că oficialii Spanghero susţin că ei au cumpărat carne de vită, având ca zonă de origine „Europa”, pe care au vândut-o mai departe. În realitate, spun tot ei, era vorba de carne de cal provenită de la un furnizor român. Nu au precizat însă despre ce firmă era vorba.
România pare să fie victima unie tentative de a fi scoasă din competiţia de pe piaţa cărnii
Minciunile francezilor
  • Carnea de cal a plecat din România în carcasă şi nicidecum tocată. Procesarea a avut loc cel mai probabil în străinătate
  • Chiar şi pentru un măcelar fără experienţă nu este greu să vadă diferenţele dintre carnea de cal şi cea de vită. Diferenţele sunt în primul rând de culoare
7 companii fac parte din ramificaţiile comerciale împlicate în scandalul „calul”
Indignarea producătorilor
Patronul abatorului din Botoşani se teme că va trece greu peste acest scandal, chiar dacă firma sa are actele în regulă. Compania din Botoşani exportă carne de cal, în stare brută şi nu tocată, în Suedia, Olanda, Polonia şi Bulgaria, dar şi carne de vită în mai multe ţări din UE, însă pe lista partenerilor nu se află niciuna din cele două firme menţionate în scandal (Spanghero şi Findus). Chiar dacă se soluţionează acest caz şi se demonstrează că suntem nevinovaţi, va exista o oarecare reţinere faţă de noi. E ca şi când am primit un par în cap”, spune Iulian Căzăcuţ, patronul Doly-Com Căzăcuţ
„Scandalul calului”: Miza politică şi economică
Deşi i-au acuzat pe români, francezii de la Spanghero nu au prezentant până acum niciun document, nici măcar informaţii cu privire la lotul din care a provenit carnea. Chiar şi fără aceste date, autorităţile române au demarat cercetările şi au ajuns la abatoarele din Braşov şi Botoşani care au livrat carne de cal pe piaţa UE.
Pe lista clienţilor nu se numără însă niciuna dintre firmele implicate în scandal, ci companii din Cipru, Polonia sau Bulgaria. Cât despre probleme, acestea ţin mai degrabă de fraudă, decât de siguranţa alimentară, este de părere Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură.
„Ce pot să vă spun este că, din elementele pe care le avem, în primul rând nu este o problemă de siguranţă a alimentelor sau o problemă sanitar veterinară. Este o problemă de risc de fraudă, deci de utilizare frauduloasă a cărnii de cal în amestec sau vândută ca şi carne de vită”, a spus Cioloş.
Scandalul pare a fi o încercare de a scoate de pe piaţa europeană, tot mai concurenţială, jucătorii autohtoni. Acesta loveşte în producătorii locali de carne, în special de vită, ale căror exporturi sunt în scădere pe fondul reducerii drastic a efectivelor. Cât despre carnea de cal, cu exporturi de circa 6.000 de tone pe an, România nu contează pe piaţa mondială.
Carnea de vită este în general mai scumpă cu 20% faţă de cea de cal. În ţările mari consumatoare de carne de cal aceasta este una dintre cele mai scumpe sortimente de carne de pe piaţă.
„Din elementele pe care le avem, în primul rând nu este o problemă de siguranţă a alimentelor sau o problemă sanitar-veterinară. Este o problemă de risc de fraudă.”
DACIAN CIOLOŞ, comisar european
Tabloidele, artileria de luptă a britanicilor
Incidentul falsei lasagna nu a făcut decât să dea apă la moară presei britanice, care desfăşoară de câteva săptămâni o campanie de discreditare a românilor, pe motiv că aceştia vor invada Regatul Unit, imediat după ridicarea restricţiilor de muncă, la finalul anului.
Tabloidele britanice s-au arătat la fel de necruţătoare şi în cazul scandalului „carne de cal”. Reporterii englezi de investigaţii au luat la puricat arhivele publicaţiilor de la noi şi au descoperit că legislaţia a interzis de câţiva ani circulaţia căruţelor trase de măgari pe drumurile din România. Aşa au ajuns jurnaliştii de la The Independent să dea naştere unui scenariu chiar mai abracadabrant: englezii ar fi mâncat măgar şi nu cal.
Publicaţia The Sun a mers chiar mai departe, spunând că animalele ar fi fost infestate cu anemie infecţioasă ecvină, o boală similară cu SIDA la oameni. „Deşi nu reprezintă o ameninţare directă, poate declanşa alte probleme de sănătate. Este răspândită prin înţepături de insecte, sânge, salivă, şi echipament veterinar contaminat”, scrie Jack Losh de la „The Sun”. Losh continuă articolul în aceeaşi notă dramatică, menţionând că „nu există tratament pentru această boală, adesea mortală”.
Trafic cu ajutor de la veterinari
Cireaşa de pe tort este însă presupusa anchetă a lui David Collins, jurnalist pentru Mirror, care relevă că o grupa infracţională numită „Mafia cailor” ar cumpăra cai de la sătenii săraci din Delta Dunării şi Transilvania, cu sume derizorii, între 50 şi 100 de lei.
Potrivit sursei lui Collin, un medic veterinar din Transilvania, membrii grupării sunt mână în mână cu veterinarii, pe care-i mituiesc ca să le facă rost de acte şi să închidă ochii la ilegalităţi. „Totul se întâmplă din cauza sărăciei extreme din România. Am auzit de furnizori francezi, care cumpără carne ieftină de la aceste bande şi o amestecă apoi cu carne de vită, ca nimeni să nu-şi mai dea seama”, ar fi povestit veterinarul român ziarului Mirror.
========================================================================
RELATED POST
  • Like Page
    Dragi prieteni,

    Nu exista niciun fel de indicii care sa confirme teoria vehiculata cu lejeritate in presa straina privind etichetarea eronata a unor produse din carne exportate de Romania. Am facut aceasta precizare in conferinta de presa sustinuta luni la sediul ministerului, alaturi de premierul Victor Ponta. Trebuie sa stiti ca in Romania, din momentul in care pleaca din gospodaria cetateanului si pana cand este sigilata, marfa trece prin cel putin patru controale sanitar-veterinare. Transportul iese din tara sigilat si nu va fi desigilat decat cand intra in unitatea de procesare. Una dintre societatile romanesti invocate a exportat doar carne de cal, ceea ce inseamna ca etichetarea gresita era practic imposibila. Cea de-a doua exporta si carne de cal, si de vita, si are o traditie de sapte ani in domeniu, fara sa fi existat vreodata suspiciuni cu privire la modul in care isi desfasoara activitatea. Nici verificarile la aceasta societate nu confirma etichetarea gresita. De asemenea, este important de stiut ca nu autoritatile vreunui stat european sunt cele care au vehiculat numele celor doua abatoare romanesti, ci tocmai firma franceza aflata in centrul scandalului. Invocarea abatoarelor romanesti s-a facut fara a fi oferite indicii sau probe privind mult discutata etichetare gresita.
    La Ministerul Agriculturii, noi am actionat preventiv in ideea de a contribui la lamurirea acestei probleme pentru ca stim riscurile derivate din neclarificarea in timp util a unor zvonuri si informatii eronate. Din punctul de vedere al autoritator romane, pana la elemente noi, din acest moment, consideram chestiunea incheiata. Nu vom accepta nimic din ce nu este al nostru, in sensul ca nu vom tolera ca problemele unui procesator european sa fie transferate catre Romania fara a exista o baza reala. Este o datorie a fiecaruia sa aparam munca, efortul si investitiile facute de firmele romanesti, dupa cum avem si datoria de a veghea ca increderea consumatorilor sa nu fie inselata!
    Like ·  · 

luni, 11 februarie 2013

Drama lui Gigi Becali________________________By Don ILIE



  • Ilie Bâtcă                                                                 

    (după Muma lui Ştefan cel Mare)

    Pe un tron de aur, tocmai în Dubai,
    Unde merge lumea plină de parai,
    Se frământă Gigi şi nu-i vine-a crede,
    Când la Al-Jazeera ştirile el vede,
    Căci comentatorul spune răspicat
    Că, la el în ţară, a fost condamnat.
    Îşi face în grabă trei sau patru cruci
    Şi, în timp ce-njură, îi apar clăbuci
    Pe la colţul gurii, ochii stau să-i iasă
    Ambii din orbite. Inima îl lasă...
    Însă camerista i-aduce-ntr-o pânză
    O bucată mare, proaspătă, de brânză.

    Orologiul bate, în alt fus orar,
    Oare cine sună pe un celular?
    „Eu sunt, fă, tâmpito, ce nu mă cunoşti?
    Sunteţi hahalere, sunteţi nişte proşti,
    O s-aveţi, de-acuma, rating, proasto, ciuciu
    Şi vă lasă Ghiţă fără de serviciu,
    Lasă-mi microfonul şi mai tacă-ţi clanţa,
    C-o făcu de oaie, în ţară, Instanţa,
    Lasă-mi microfonul, să audă Crin
    Că, atâta vreme cât sunt peregrin,
    Să îşi ia adio, să-şi scoată din minte
    C-o să mai ajungă dânsul preşedinte,
    Să nu se aştepte să-i trimit „mălai”,
    Chiar de-mi prisoseşte aici, în Dubai.
    Eu prin România nu o să mai calc,
    Nici de mă invită Ţiriac la Balc...”
    Când moderatoarea vrea să-l întrerupă,
    Răcneşete Becali: „După mine! După...”
    „Nu se poate, Gigi, cât eşti tu de darnic,
    Intervine unul, pe un ton slugarnic,
    Zic că nu se poate să fii condamnat,
    Să trăieşti departe, precum un damnat.
    Cred că îţi dai seama cine-s, după ton...”
    „Te ştiu hahalero, tu eşti Aghaton!”

    Aghaton se-ntoarce către invitaţi:
    „Ăsta este Gigi, vă rog să-l scuzaţi!”,
    Zice el atuncea, cu o voce gravă
    Şi începe iarăşi să-l ridice-n slavă.

duminică, 10 februarie 2013

Perele! ____________________________________________________

DISTRIBUIE SI DA LIKE. 
FA MESAJUL CUNOSCUT!
ACESTA ESTE DRAPELUL TINUTULUI SECUIESC!










Perele şi beneficiile lor pentru sănătate

Perele conţin acid malic, acid citric, glucoză, fructoză, calciu, fosfor, fier şi multivitamine. Aceste fructe sunt eficiente pentru hidratarea gâtului, oprirea tusei precum şi întărirea intestinelor şi a stomacului. De asemenea, perele ajută şi la scăderea hipertensiunii arteriale, calmarea emoţiilor şi protecţia ficatului. Trebuie însă să fie atente şi să nu mănânce multe pere, persoanele cu splina şi stomacul sensibile şi cele care suferă de indigestie. Totodată, perele stimulează secreţia hormonilor tiroidieni, fortifică sistemul imunitar, au efect antiinflamator. Despre valoarea terapeutică a acestor fructe nu s-a ştiut multă vreme mai nimic. Studii recente au arătat, însă, că perele se disting prin câteva calităţi vindecatoare, rar întâlnite la alte alimente, fiind de mare ajutor în tratarea afecţiunilor renale şi urinare, a bolilor cardio-vasculare, precum şi în intoxicaţii şi în bolile care apar pe fondul deficienţelor imunitare. Pe langa morcovi, si perele ajuta la mentinerea ochilor sanatosi. Potrivit unui studiu publicat in Arhivele de Oftalmologie, 3 portii de fructe consumate in fiecare zi reduc cu 36 la sută riscul de aparitie a degenerescentei maculare- cauza principala in pierderea vederii la persoanele in varsta. Inlocuieste alimentele bogate in calorii cu fructe delicioase, precum perele, merele, gutuile, care asigura vitaminele necesare organismului. Mai mult, perele contin acid hidroxicinamic care s-a dovedit ca ajuta la prevenirea cancerului de stomac. O portie de mere si pere pe zi este asociata cu un risc mai scazut de cancer pulmonar la femei. Mai mult de atat, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care au o dieta bogata in fibre au un risc mai scazut de a dezvolta cancer de colon decat cele care consuma fibre in cantitati mici. Fibrele ajuta la eliminarea substantelor toxice din colon, substante care pot provoca inflamatii si distrugerea celulelor peretelui colonului, ducand la aparitia cancerului. Un alt nutrient care se regaseste in compozitia perelor, cuprul, ajuta la prevenirea cancerului de colon. Cuprul este necesar pentru a crea enzime specifice in organism ce actioneaza ca antioxidanti cu rol in neutralizarea radicalilor liberi. Un alt studiu care a examinat dietele a peste 50 de mii de femei aflate in postmenopauza, timp de 8 ani, a dovedit faptul ca persoanele de sex feminin care au mancat mai multe fibre au fost cu 34 la sută mai putin susceptibile de a dezvolta cancer la san decat cele care au consumat foarte putine fibre. Coaja perelor contin o substanta denumita amfakt care actioneaza asupra proteinelor ce determina eliberarea hormonilor ovarieni, potrivit oamenilor de stiinta. Astfel, in ovar sunt fabricate anumite structuri cu rol in cresterea sensibilitatii neuro-psihice a sistemului nervos in zonele in care apare perceptia placerii organismului feminin. De asemenea, in cazul barbatilor, aceasta substanta favorizeaza declansarea mai rapida a erectiei, scazand nivelul producerii de androgeni testiculari.Acest fruct este potrivit si pentru alimentatia celor mici, deoarece este bogat in fibre si vitaminizeaza si mineralizeaza organismul.
A.M.PRESS