Google Website Translator Gadget

marți, 7 aprilie 2020

Conducerea militară a Spitalului din Suceava a decis ca tot personalul să intre în carantină instituționalizată

ionel paul oprea ID95598_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Gen. Ionel Paul Oprea Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Conducerea militară de la Spitalul Județean din Suceava a impus măsuri stricte pentru depășirea crizei. Unii medici s-au plâns că există tensiuni între personal şi conducerea militară, care a decis testarea și carantinarea instituționalizată a întregului personal medical. Cine nu este de acord este liber să renunțe la post folosind una dintre formele legale pe care le are la dispoziție, spune noua conducere.
Ionel Oprea, generalul chirurg numit secretar de stat în Ministerul Sănătății și trimis la Suceava pentru a prelua conducerea spitalului, a declarat pentru Digi24 că a întâlnit la Suceava cadre medicale care efectiv au refuzat să poarte echipamentele de protecție pe care le-a găsit în depozit. 
Ionel Oprea a explicat, pe de altă parte, că a decis izolarea personalului medical, pentru că cel mai probabil aceasta a fost sursa de infectare cu Covid din spitalul devenit principalul focar din țară. De aceea, pentru personalul din spital s-a impus carantina instituțională. „Personalul din aceste servicii trebuie monitorizat și trebuie cazat în așa fel încât să nu interfereze cu surse din viața publică, nici măcar din familie”, a subliniat Oprea.
Pentru aceasta, au fost puse la dispoziție hoteluri și alte spații de carantinare instituționalizată din campusul universitar. 
„Tot personalul, nu numai medicii, inclusiv personalul administrativ trebuie să meargă acolo”, a spus Ionel Oprea, precizând că Prefectura va pune la dispoziția acestora mijloace de deplasare.
„Cine nu merge să se carantineze nu poate să mai participe la activitate, pentru că riscăm în permanență ca cel care vine dinafară să infecteze. Le-am spus să facă raport, am numit o comisie (...), care în mod administrativ va analiza solicitările domnilor care nu vor să se implice în tratamentul bolnavilor din această epidemie. Este dreptul dânșilor să aleagă ce doresc: vor să meargă în concediu, vor concediu fără plată - că poate și-au efectuat deja concediul, mulți au fost plecați în concediu acum, că s-a întâmplat tristul eveniment - vor să-și suspende contractul de muncă pe o perioadă determinată sau șomaj tehnic, trebuie aleasă o variantă legală. Dar pe postul pe care îl eliberează temporar noi putem să cerem la rețeaua Ministerului Sănătății să ne pună la dispoziție, să ne detașeze medici, asistenți și ce mai avem nevoie, cu toate că această rețea este suprasolicitată (...) Noi trebuie să ajungem la o echipă medicală sănătoasă, prin care să asigurăm securitatea actului medical”, a explicat Ionel Oprea.
„Avem foarte multe persoane pe care le-am găsit aici - și nu am cuvinte pentru apreciere -  care sunt pur și simplu epuizate și au lucrat zile și nopți pentru a suplini absența celorlalți colegi. Unii au fost în carantină bolnavi, unii au fost suspecți - s-au autoizolat, alții au plecat, alții și-au luat concediu, sunt foarte multe situații pe care de-abia acum încercăm să le lămurim”, a declarat Ionel Oprea.
El a confirmat că tot personalul medical va fi testat pentru Covid-19. Astfel, în ultimele 72 de ore, s-au efectuat 288 de teste și 50 s-au dovedit pozitive, dar mai există personal care urmează să fie testat. „Deci iată că mai avem această boală în echipă”, a conchis Ionel Oprea.
Cei care își termină tratamentul și carantina sunt așteptați să revină în spital.
Volume 80%

Personal medical care a refuzat să poarte echipamentul de protecție

„Am găsit în depozite foarte multe complete de protecție foarte bune, măști și alte mijloace - viziere, ochelari, mănuși - care nu erau distribuite la personal, iar personalul se proteja cu niște mijloace improzivate, improprii și periculoase pentru sănătatea lor. Am dat ordin să se distribuie la toți și să le poarte, să nu intre nimeni să se plimbe prin spital fără această ținută de protecție, mai ales la patul bolnavului. Însă am constatat că se respectă foarte greu, ba unii chiar au refuzat să o poarte. Poate veți fi surprinși, dar aceasta a fost situația. Cadre din spital, nici nu mi-am permis să le legitimez, dar nu au vrut. Și am întrebat... că n-o port, că nu-i comodă. Nu a vrut”, a povestit Ionel Oprea la Digi24. „Până la urmă i-am convins și acum poartă ținuta”, a adăugat secretarul de stat. 
S-au făcut antrenamente cu o parte a personalului pentru a îmbrăca aceste echipamente și mai ales a le dezbrăca în mod corect, pentru că atunci există unele mișcări și momente ce pot duce la contaminare, a completat Ionel Oprea.
El a explicat că împreună cu un medic epidemiolog venit de la Piatra Neamț a stablit două circuite separate în spital, pentru bolnavii non-Covid și pentru bolnavii de Covid. Procedurile aferente au fost transmise întregului personal, inclusiv online, și pot fi cunoscute de toată lumea. 

Ce spun medicii

Manuela Șestac, medic primar neurochirurg la Spitalul Județean Suceava, este lider de sindicat și se numără printre cadrele medicale infectate cu Covid-19. „În calitate de lider sindical, primesc mesaje de la colegii mei, suntem în permanentă legătură. (...) Știu că a fost în presă o declarație a dlui general Oprea, pe care nici colegii mei nu au înțeles-o, și nici eu personal: anume că personalul medical care nu acceptă carantina instituționalizată are varianta șomajului tehnic sau a suspendării contractului de muncă. Colegii mei m-au întrebat ce înseamnă asta, la ce să se aștepte. Am întrebat și eu la rândul meu la ce personal medical se referă: la personalul medical suspect, la personalul medical infectat sau la personal medical sănătos. Din ce știu eu, conform definiției de caz emisă de INSP, personalul medical care poartă echipament medical standard nu este considerat contact apropiat. Prin urmare, nu poate face obiectul unei restricții. Nu văd de ce pentru cadrele medicale sănătoase, care utilizează corespunzător echipament de protecție, să intre în carantină instituționalizată”, a declarat medicul la Digi24. Ea s-a mai plâns că nu toți colegii ei cunosc procedurile instituite de managementul militar al spitalului.
Volume 80%
Editor: Luana Păvălucă

57 de comentarii:

  1. I.ati batut de s.au cacat pe dumneavoastră ??

    RăspundețiȘtergere
  2. Tehnocariciul dă Hurziceni17:04

    Astz, intr-o zi dă șapte,
    Să o loaț cu toții-n ceoc,
    Iar MăKișu, și prin spate,
    Să guițe ca un porc !

    Cel mai mare șăf, Aifrimu,
    S-o servească-n biuze, primu,
    Și-n duet cu Cezărea
    Pielea înapoi să-mi dea !

    RăspundețiȘtergere
  3. BONIFATIE
    marți, aprilie 07, 2020

    https://www.senat.ro/legis/PDF/2020/20L120CR.PDF

    Ia uitați-vă (Anexa nr.XXV/100/2020 la Raportul comisiei; respingere amendamente) ce brambureală de propunere este la nr.crt.5 din tabel. Art.29 începe cu niște propuneri de pe la alin.3 încolo cu încă 3 alineate din care primele propuse sunt cu ... (puncte, puncte) iar alin.6 este propus pentru respingere de către d-l senator Fălcoi.
    Am salvat Raportul spre veșnică amintire.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Il asteptam pe Huhu..cu clarificari ..clare precum becul ..negru ..!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Prostovanul de la Hurziceni10:44

    Hop, hop, hop,
    Cufurez.com
    Az in zi de opt
    O ea la ceok !

    RăspundețiȘtergere
  8. Viureaua halitoare de ciucalată MOCCA10:56

    Să nu ne grăbim !
    Și astfel să-i uităm,
    Pe la ceok s-o dăm
    Lui Cezar și Aifrim !

    RăspundețiȘtergere
  9. Viurel-mutătorul de manșe11:35

    Tehnocratul Viurea,
    Ciucalata tot visează,
    In calcul să-i fie bază,
    Penzie dublă ca să ia !

    Adios, măi dom Kișulă!
    Pentru funcția ta umilă,
    De politruc (și șoptirilă*),
    Ai destul ! Mai iei o pulă !

    ============================
    *șoptiric=turnător specializat CI, activitate indeplinită de marele gazator de Colorado, prin cumul, pe timpul cât a indeplinit funcția de secretar general beobe pecere (1980-1990); ulterior, după desființarea beobeului pe hangar, prin reconversie profesionala, a devenit șoptiric specialist 1 CI (și frecător de manșă la rece, la sol)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cufurez.com13:25

    Aifrim și cu Ceză Rilă,
    Pensii mari, dăjea, visează !
    Pula or s-o ia in mână,
    Mărirea...la Sfântu Așteaptă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 🤣🤣🤣🤣😛😜😛😜🤣🤣
      Sau cum zice frumoasa Sabrina
      -ULA....-ULA..ULAAAAAAA....

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  11. Iar poetul de la 9...
    Sa ne SCARCHINE la OO !
    DE OBIDA SI DE CIUDA
    CA NUMITUL ..VIUREA
    PENZIE MARE NE.O FACEA...
    😜😛😛😜😛😎😎

    RăspundețiȘtergere
  12. Plano 10 Intercraci14:55

    Tehno craciul cacacios
    Sparge PINuri, pe din dos !
    Când și-o scoate din găoz,
    Puța-i plină de moloz !

    Viurea, măi Kișulică
    Sparge-i PINul, din kiloț
    Lui Bulă zis Cezărică,
    Pân se cufurește tot !

    Apoi, și lu Aifrimu,
    Care zace, in durere
    Până i se crapă PINul,
    De fiori și de plăcere !

    RăspundețiȘtergere
  13. Cezărică de la Ligă17:35

    Tre să hiț idioț ca să puneț botul la aburelile astea cu 80% + chestea cu până la 15% + OMM + suplimentara, in condiții de actualizare la zi cu creșterile de la activi, plus indexari cu 100% dân inflațe + 50% dân creșterea mediului brut, plus alte buneciuni d-astea pe care le visează unii, de-au belit pula detașați fiind prin afara meapeneului, bla-bla, bla-bla ! Visaț frumos, bă crăcănațâlor bășânoș care steț, că pe praful ăsta produs de covid o să mai aibă careșva coraj să umfle penzii, fie ele și militare, care și așa sunt percepute ca nesimțite, speciale și nemeritate !
    Bă crăcănațâlor, ascultaț la mojiu, că de prin 2011, de când tot molfăim la fekală pe blogurile astea, m-am săturat de promisiuni și bunăciuni !Așea că... Pula, pula, pula !

    Loaț dă icișea comunicatu hoficeal al Cesepeului meapeneului
    =============================

    https://www.youtube.com/watch?v=1-KTaKCyKe8

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moș MUE17:47

      Ai țăles bă Viurică ? Pula, pula, pula- lingi ca nesătula ! Așea că nu mai visa la ciucalata-n BC și alte sai faiuri de astea dogariene ! Poate-ț iau bagabonțîî și ce mai ai ! Hexplică-le tu lu flaimucii ăjdea alde Cezărea și alți Ifrimi, cum te-au făcut zgovernele boc 1-6 la portofel, de nici acu nu ți-ai revenit din puli !

      Ștergere
  14. Si cum baaa..chiar pula..pula pulaaa o sa primim?
    Inteleg..Viurel...dar eu?
    Ca eu nu am CiuKalata Moca in BC.. ??

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Franta a depasit 10500 morti ..cate 1400/ SUA vine tare pe turnanta...
    Treaba-i nasoala ...

    RăspundețiȘtergere
  18. Viurică cel Viteaz ji Covidele de Aor09:13

    Bună dimigreața vOO !
    Iar gașca cea ne bună
    Să mă scarkine la OO !
    (aboi, oleagă be la bulă !)

    RăspundețiȘtergere
  19. Unde-i Anexa si Ordonanta lu Ciuca- cel-Mare..??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Ma gandesc la prostime..sa aiba si gura lor ce manca de ..Pasti !!!

      Ștergere
    3. https://www.facebook.com/ion.serban.7528?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARBiWzC5vimeKGw4m5hf3kz189QP5iRaQa8dWDIleBtrtVo5hFiqWKA8obyeHy2hCGtKNtIsSuq_rvAA&hc_ref=ARSZ5Zy43nd0IbPugfTfA_faL9wrWB3GT6mHtyf3k5yISTIEc4_IfVB-C3y_5kiYxRY&fref=nf

      Ștergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ciuca.i MINISTRUL apararii
    Acum poate sa bage in guvern ordonante
    Nb
    I.a dat PSD VOIE!!😜😛😜😛🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  22. Cufurez.com13:55

    Bă crăcănațâlor bășânoș care steț, nu mai puneț bă botul la toate prostiile viureliano-măkișuliene și alte idioțenii gropano-dogariene !
    Toată lumea vorghea de tăieri, de suspendări, de anulări și alte decalotări, iar voi visaț cu okii dășkiș la cat de mare o s-o aveț ! Sigur steț mai idioț dăcât strănepot-miu ăl dă 3 anișiori !
    Bă nehalițâlor, o să vă dea guvernul Sică Mandoscripcă, in frunte cu Zgîțu Ușkitoru, numa MUE fără număr ! Ascultaț la mojiu bă, nu vă loaț dupe cacanarul ăsta de Viurea !

    RăspundețiȘtergere
  23. Scîrțu finanțistu14:52

    Hop, hop, hop,
    Următorul personal,
    În hordinea de bătae
    O ea la ceok:

    - Cezărilă dela capre- cdt.grupă (și conductor TAB rătăcit în dosul pieții)
    - Aifrim- kizdo lar 1 (și ventuzeor găoaze)
    - Cufurez.com- kizdo lar 2 (și lunetist)
    - Tehnocraci Viurea - kizdo lar 3 (și șoptiric specialist 1A)
    - Iulică Puță Mică- habarnist de serviciu (și băgător în seamă)

    RăspundețiȘtergere
  24. 80%+15%+20%+9%+Ciucalata Mocca=MUE21:00

    Iaca, vine ora nOO,
    Să mă scarkine la OO,
    Aifrim și cu Cezărea,
    Apoi domnu Viurea !

    RăspundețiȘtergere
  25. Tehnocraci Viurea MăKiș17:33

    Hop, hop și iar hop,
    Îm pare rău că-n astă zi,
    Toț cei dupe aci,
    Inche na-ț loat-o'n ceok!

    RăspundețiȘtergere
  26. Țenaclu Cariciopterul20:58

    MANGAIEREA

    bai Viurel MăKIŞ, zis si Aostriacu dă Hurziceni, fost secretar general Beobe PCR IPI UTC pe cariciopter (șoptiric specialist 1A CI si gazator sef gandaci Colorado)

    Ai aparut MăKIŞ, de unde, de neunde
    In curul gol, din budă si-a sufletului unde,
    Cu biuzili firave masandu-mi al meu scrot
    Hai vino, Viurele, in puța mea, de tot.

    Turnat-ai inc-o țuică cu mana-ti tremurandă
    Sa nu borasc cu jeturi, m-ai scarpinat sub burtă.
    Esti ca o boare rece, cu mancarimi in cur,
    In veci s-o iei la muie, sa-ti dea pe gura fum.

    Jarteaua vietii mele stiut-ai cand sa vii,
    Sa-mi sugi oleaca puța si-n biuze sa mi-o tii.
    Iti multumesc, MăKIŞ, cu cur mare si greu
    Si jur ca in muianu-ți am sa ți-o pun mereu.

    Răspundeți

    RăspundețiȘtergere
  27. Liga Bășânoșâlor Crăcănaț21:09

    Pe surse
    Începând de luni, 13 aprilie 20-20, se achită diferentele la penzii, reprezentând 80%+15%+20%+9%+CV ciucalata mocca+ sporul de frecat manșa la rece. Cu această ocazie se vor distribui și noile copoane, dă coloare kaki (FT), bleomarin (FN) și bleosiel (caricioptere dă gazare Colorado). Păstraț distanța soceală !

    RăspundețiȘtergere
  28. Șef depozit ciucalată mocca07:49

    Hop, hop, hop, az in zi de unu spre zece, toata gasca* s-o ea la ceok, ear tehnocraciul** cacacios sa mi-o si frece !
    ===============
    * Cezare imperatore dele capre, Aifrim ză distroier men, Iulici Cufurici, Cufurez.com,samd-etc
    ** Viurea A(șoptiriței) MăKiș, zis și tigru coi

    RăspundețiȘtergere
  29. Poietu' șantierulu'17:58

    Bue, știe cineva când ne-o bagă bagabonțîî ăștea, pe card, recalcolată, cu 80%+15%+20%+9%+CV ciucalatei mocca+sporul de până la 50% pentru activitatea de secretar general beobe pecere pe hangar+ sporul de până la 30% pentru activitatea de șoptiric specialist CI ? C-am aozit că s-au aprobat, tacit, noaptea ca hoțîî, toate hamendamentele propuse și dă sindicat, și dă ligă, și dă asoceație, și dă forum, etc samd ! Zice unii că până-n Paștele Cailor (Ad calendas graecas).

    RăspundețiȘtergere
  30. Lupu sânguratic18:32

    Bue haidamacilor, bue crăcănațâlor bășânoș care steț, nu mai injură nimenea p-aciulea ? Unde dreaq steț bă, v-aț băgat la carantină ? Or aț tulit-o la șparanghel prin Doiciland Iubăr Ales !
    Doamne feri, or aț rămas ventuzaț la buneciunile alea care se dau la penzii, incepând cu hîntâi mai moncetoresc și nu vă mai poteț dezlipi biuzilii de la găozu zguvernului Sică Mandoscripcă !
    Alooo, bă Viurele, bagă bă ici șea o înjurătură, ceva, or te-a băgat coana Florica la izoletă, ca să te bronzăz pe bordihan !

    RăspundețiȘtergere
  31. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu te mai angajez ca magar antemergator la stana ,,!
    Ti-a zburat Viurel ..postul...!

    RăspundețiȘtergere
  33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  34. Floreață10:39

    Hop, hop, hop,
    Az, in zi de sarbatoare,
    Următorii crăcănaț,
    Cu nume dă floare
    NU o iau la ceok:

    Cezar Bulă Muci pe Kept, zâs și Pula calului (Phallus impudicus)
    Aifrim Magnificul, zâs și Coaiele popii (Aristolochia clematitis)
    Șoptirică MăKiș Viurea, sau Pizda ţigăncii (Lamium purpureum)

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  36. Florete, poietu neperechea18:10

    Seară bună vă spun voo
    Az, în zi de sărbătoare,
    Poate-oleacă pe la OO
    Să-m trajeț o scărkinare !

    Iar MăKișu Viurică,
    Az, la ceas d-aniversare,
    Să servească o muie mică.
    La mulț ani, și la mai mare !

    RăspundețiȘtergere
  37. Viurici, pretinu lu Viureaua10:40

    Bună dimigreața vOO !
    Doar Cezar az
    Să mă scarkine la OO,
    Că-i cel mai breaz !
    Restul steț căcăcioș,
    Crăcănaț și bășânoș !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 🤣🤣🤣🤣😛😛😛😛😛😎😎😎😂
      Asa.i omule...

      Ștergere
  38. Tehno craciul 210:45

    Bă, care-l văzurăț pe Cezar proasta satului bă, să-i zice să mai schimbe apa la pești !
    Doamne feri, ioi, doar nu s-o hi-ncovidat cu fro capră, ș-amu-i la hizoleta 4x4 !

    RăspundețiȘtergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  42. Sunt fericit să împărtășesc mărturia mea astăzi aici cu lumea în care nu îmi imaginez niciodată că fac asta, dar sunt plin de bucurie și vreau ca alții să le ajute. Sunt secretar de birou de profesie, am doi copii cu un soț. Soțul meu a abandonat-o pe mine și copiii noștri, fără nicio explicație, el a ieșit din casă și următorul lucru am auzit că vede o altă femeie, am încercat toate mijloacele posibile să-l readuc acasă, dar a acționat ciudat față de mine și chiar i-a neglijat pe copii. Am fost frustrat și devastat, am căutat ajutor din diferite unghiuri până când am văzut o postare despre dr. Ajayi, o casetă de vrajă. Am contactat o casetă de vrăji, care mi-a spus ce să fac. El m-a asigurat că va arunca o vrajă și că toate vor fi bine în trei zile, dar am fost sceptic, i-am dat câteva gânduri înainte să-l contactez din nou, am trecut împreună prin proces și, spre surprinderea mea, vraja a funcționat și soțul meu s-a întors acasă și a îngenuncheat să ceară iertare, dar primul a fost un apel surpriză din partea lui, pentru că nu am mai vorbit de vreo 6 luni. Dr Ajayi este într-adevăr un om al cuvintelor sale, dacă aveți probleme în relația dvs. sau vreun aspect din viața dvs., contactați-l pe războiul vrăjitor Dr Ajayi pentru o soluție de durată.

    E-mail: drajayi1990@gmail.com
    Număr Viber sau WhatsApp: +2347084887094

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!