Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 3 august 2013

MAIMUTAAAAA_________________________

INTERNAȚIONAL

Alertă mondială pentru risc de atentate Al-Qaeda. Ambasadele se închid

“Obiectivele occidentale” sunt ținta complotului terorist organizat de reţeaua Al-Qaeda, pe fondul căruia SUA au închis ambasade şi au emis o avertizare globală de călătorie.
Alertă mondială pentru risc de atentate Al-Qaeda. Ambasadele se închid
Departamentul de Stat al SUA a emis o avertizare de călătorie la nivel global, valabilă până în 31 august.
Amenințare semnificativă!
“Există informaţii despre o ameninţare semnificativă, iar noi am reacţionat. Ţinta exactă nu este cunoscută, dar intenţia este clară. Ideea este atacarea obiectivelor occidentale, nu doar a celor americane”, a explicat Martin Dempsey, șeful Statului Major al armatei americane, pentru The New York Times.
Ambasadele se închid
Londra a comunicat că ambasada britanică din Yemen va fi închisă duminică. Și ambasada Germaniei din Yemen va fi închisă duminică şi luni. Statele Unite au anunţat închiderea, duminică, a ambasadelor sau consulatelor din Emiratele Arabe Unite, Algeria, Iordania, Irak, Egipt, Arabia Saudită, Djibouti, Bangladesh, Qatar, Afganistan, Sudan, Kuwait, Bahrain, Oman, Mauritania, Yemen şi Libia.

vineri, 2 august 2013

MARIA LĂTĂREŢU - Mai ţii minte, măi dragă Mărie

joi, 1 august 2013

ARMATA_________________________________________

Suhoi-30MK 2 in Australia


Pitch Black 2012 este un eveniment militar major in Asia de Sud-Est, o aplicatie mare si ambitioasa, tinuta sub patronajul Fortelor Aeriene Regale Australiene. Inceputa pe 27 iulie, aplicatie va tine pana pe 17 august si are ca participanti, tehnica de lupta si personal din: Australia, Indonezia, Singapore, Thailanda, Noua Zeelanda si bineinteles Statele Unite. In aceasta aplicatie aeriana, similara intrucatva cu Red Flag american, vor fi implicate 94 de avioane de lupta si 2200 de oameni.
Operatiunile exersate sunt foarte complexe si au in vedere operatiuni defensive si ofensive, suprematie aeriana si suportul la sol, totul desfasurat cu un numar mare de avioane. Aceaste exercitii sunt insa si o foarte buna oportunitate pentru toata lumea sa-si puna la lucru noutatile achizitionate, cum ar fi: F/A 18 Super Hornet, radarul aerian Wedgetail Airborne Early Warning and Control aircraft (AEW&C), cisternele de alimentare in aer, KC-30A Multi-Role Tanker Transport, de partea australiana, sau F-15SG venite din Singapore.
Dar in acest an va fi marcata o noutate cu totul deosebita: Indonezia vine la exercitii cu patru aparate Suhoi, din care doua Su-30 MK 2 si doua Su-27. In acest moment Indonesia opereaza deja 10 aparate Su-27 si 4 Su-30 MK2 avand deja o alta comanda pe SU-30 MK2, de inca sase bucati.

 Comparativ : F16 .....model 1980..!!~


 Si F-35........

F-35 Lightning II multirole stealth fighter


marți, 30 iulie 2013

Guvern

Rectificarea bugetară: Guvernul taie de la Educației, Muncă și Agricultură pentru Sănătate și Servicii

Prima rectificare de buget din acest an va lăsa Ministerele Educaţiei, Muncii, Transporturilor şi Agriculturii fără mai puțini bani, în timp ce Guvernul va aloca fonduri  suplimentare pentru  Dezvoltarea Regională, Justiţia, Interne, SRI, SIE, DNA și CSM.
Rectificarea bugetară: Guvernul taie de la Educației, Muncă și Agricultură pentru Sănătate și ServiciiMinisterul Educaţiei va rămâne fără 235,6 milioane lei (8,5 miliarde lei buget iniţial), rezultat din majorarea cu 40 milioane lei a fondurilor pentru reabilitarea de şcoli, grădiniţe şi campusuri universitare, dar concomitent cu reducerea sumei blocate de 10%.
 Conform Legii finanţelor publice, ordonatorii principali de credite repartizează creditele bugetare după reţinerea a 10% din prevederile aprobate acestora, pentru asigurarea unei execuţii bugetare prudente. Repartizarea sumelor reţinute în proporţie de 10% se face în semestrul al doilea, după examinarea de către Guvern a execuţiei bugetare pe primul semestru.
Ministerul Muncii va suporta cea mai mare tăiere, respectiv 1,1 miliarde lei (30,44 miliarde de lei buget inţial), argumentat cu economiile înregistrate pe primele şase luni ale anului la acţiunile de “Asistenţă socială” finanţate de la bugetul de stat, precum şi la cele finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat, căruia i se asigură transferuri de echilibrare din bugetul acestui minister.
 Tăieri de cheltuieli vor fi efectuate şi la Ministerul Agriculturii (61,1 milioane lei, de la 17,28 miliarde lei buget iniţial), Ministerul Culturii (5,2 milioane lei, de la 578 milioane de lei iniţial), Ministerul Economiei (6,3 milioane lei, de la 1,26 miliarde de lei), Ministerul Fondurilor Europene (53,5 milioane lei, de la 184 milioane lei), Ministerul Transporturilor (953,5 milioane lei, de la 7,29 miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (535,7 milioane lei, de la 7,35 miliarde lei), Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară (53,3 milioane lei, de la 448 milioane lei), Ministerul Tineretului şi Sportului (20,7 milioane lei, de la 406,4 milioane lei), Preşedinţie (16.000 lei, de la 26 milioane lei), Camera Deputaţilor (168.000 lei, de la 211,6 milioane lei), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (18.000 lei, de la 61,1 milioane lei), Curtea Constituţională (271.000 lei, de la 15,26 milioane lei), Avocatul Poporului (113.000 lei, de la 5,6 milioane lei), Consiliul Naţional al Audiovizualului (117.000 lei, de la 8,4 milioane lei), Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor (642.000 lei), Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (167.000 lei, de la 9,94 milioane lei).
 Cine va beneficia în urma rectificării bugetare
De alocări suplimentare vor beneficia Ministerul Sănătăţii (peste 1 miliard lei, de la 8,68 miliarde lei buget iniţial ), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (943,3 milioane lei, de la 2,55 miliarde lei), Ministerul Justiţiei (159,6 milioane lei, de la 2,34 miliarde lei), Ministerul Public (20,5 milioane ei, dintre care 2,9 milioane lei pentru Direcţia Naţională Anticorupţie, de la 654,9 milioane lei ), Ministerul Afacerilor Interne (228,3 milioane lei, dintre care 116,2 milioane lei pentru activităţile restante ce fac obiectul Primei Anexe Detaliate Extinse a contractului cu EADS, de la 8,3 miliarde lei), Ministerul Apărării (156,2 milioane lei, de la 5,64 miliarde lei), Ministerul Afacerilor Externe (51,3 milioane lei, de la 636,5 milioane lei), Serviciul Român de Informaţii (30 milioane lei, de la 1,04 miliarde lei), Ministerul Mediului (31 milioane lei, de la 2,2 miliarde lei), Serviciul de Informaţii Externe (10 milioane lei, de la 182,6 milioane lei).
Nici Senatul nu a fost omis de la rectificare, aceste beneficiind în plus de 184.000 lei, față  de  85,6 milioane lei, Agenţia Naţională de Integritate (3,6 milioane lei, de la 27,2 milioane lei), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (300.000 lei, de la 248,5 milioane lei), dar și Consiliul Superior al Magistraturii.

luni, 29 iulie 2013

O zi banală_________________________________________By Vania Usca


O zi banală

Ca și cum n-ar fi fost suficiente cele treizeci și nu știu câte grade, ziua rânji și sub spectrul ternului. Pare că nimic notabil nu se va petrece vreodată în orașul ăsta!
Cu intenția să fac praf o cărămidă de bani, urcai în troleibuz. Aproape de Poștă, o tânără mă abordează:
- Pentru că nu ați mâncat semințe în troleibuz și nu ați aprins țigara, firma noastră vă premiază cu cincizeci de mii de euro!
Nu apucasem nici măcar să cheltui ce aveam la mine, și ăștia mă mai încărcau suplimentar cu hârtii! Și – acum o știam exact – erau treizeci și șase de grade!
„Mă duc la Bega și mai scap de ceva bani!” – îmi zisei, deși știam că asta înseamnă să mă încarc de marfă. Intru în magazinul pentru fumători și aleg una-alta. După o vreme, vânzătoarea îmi zice:
- Sunteți primul client care nu încearcă să fure, așa că puteți lua gratuit tot ce doriți și zece mii de euro ca bonus!
Disperarea mă lovi mai rău decât canicula! Mă voi duce la Sabres, oaza mea de normalitate!
Comand în draci: caviar, homar, vită Kobe, coniacuri vechi! Aveam să mă scap de cel puțin douăzeci de mii, și căram în burtă tot ce-am luat, nu în sacoșe! Irina mă readuse la realitate:
- Pentru că sunteți client fidel, nu vă sugeți dinții și nu scoateți din nas ca să băgați în gură, unitatea noastră...
Luai banii fără să mai ascult. Ăștia n-au auzit de criză? Dacă te văd om liniștit, se simt obligați toți să te agreseze? Decisei s-o termin în vreun fel. Schela de la Spitalul Județean făgăduia o aterizare eliberatoare!
Urc până la etajul nouă. Înaintea mea, însă, ajunsese echipa de la Știrile ProTV.
- Deoarece, pe anul în curs, sunteți al cincizecilea cetățean care amenință să se arunce, postul nostru de televiziune v-a pregătit o surpriză...
Nu doar că m-au încălțat cu încă nu știu câte zeci de mii, dar puseseră și plasă, așa că aș fi sărit degeaba!
„Fug din țară! – mi-am zis. În Siria, precis nu pățești chestii din astea!”
O zi banală


                                            Ca și cum n-ar fi fost suficiente cele treizeci și nu știu câte grade, ziua rânji și sub 
spectrul ternului. Pare că nimic notabil nu se va petrece vreodată în orașul ăsta!
Cu intenția să fac praf o cărămidă de bani, urcai în troleibuz. Aproape de Poștă, o tânără mă abordează:
                            - Pentru că nu ați mâncat semințe în troleibuz și nu ați aprins țigara, firma noastră vă premiază cu cincizeci de mii de euro!
Nu apucasem nici măcar să cheltui ce aveam la mine, și ăștia mă mai încărcau suplimentar cu hârtii! Și – acum o știam exact – erau treizeci și șase de grade!
„Mă duc la Bega și mai scap de ceva bani!” – îmi zisei, deși știam că asta înseamnă să mă încarc de marfă. Intru în magazinul pentru fumători și aleg una-alta. După o vreme, vânzătoarea îmi zice:
                            - Sunteți primul client care nu încearcă să fure, așa că puteți lua gratuit tot ce doriți și zece mii de euro ca bonus!
Disperarea mă lovi mai rău decât canicula! Mă voi duce la Sabres, oaza mea de normalitate!
Comand în draci: caviar, homar, vită Kobe, coniacuri vechi! Aveam să mă scap de cel puțin douăzeci de mii, și căram în burtă tot ce-am luat, nu în sacoșe! Irina mă readuse la realitate:
                             - Pentru că sunteți client fidel, nu vă sugeți dinții și nu scoateți din nas ca să băgați în gură, unitatea noastră...
Luai banii fără să mai ascult. Ăștia n-au auzit de criză? Dacă te văd om liniștit, se simt obligați toți să te agreseze? Decisei s-o termin în vreun fel. Schela de la Spitalul Județean făgăduia o aterizare eliberatoare!
Urc până la etajul nouă. Înaintea mea, însă, ajunsese echipa de la Știrile ProTV.
                                  - Deoarece, pe anul în curs, sunteți al cincizecilea cetățean care amenință să se arunce, postul nostru de televiziune v-a pregătit o surpriză...
Nu doar că m-au încălțat cu încă nu știu câte zeci de mii, dar puseseră și plasă, așa că aș fi sărit degeaba!
„Fug din țară! – mi-am zis. În Siria, precis nu pățești chestii din astea!”