Google Website Translator Gadget

vineri, 9 august 2013

ECONOMIE

BNR recunoaște datoria istorică a Germaniei către România. Ce se întâmplă cu banii

Purtătorul de cuvânt al BNR, Adrian Vasilescu, recunoaște datoria istorică pe care Germania o are către România. El adaugă, însă, că această datorie este mai mică decât cele peste 18 miliarde de euro calculate de economistul Radu Golban.
BNR recunoaște datoria istorică a Germaniei către România. Ce se întâmplă cu banii
Adrian Vasilescu spune că datoria Germaniei către România reprezintă o “restanță” care datează din 1947, de pe vremea schimburilor cu mărfuri dintre cele două state. De atunci “ar fi existat un sold de aproximativ un miliard de mărci germane”, explică purtătorul de cuvânt al BNR, care adaugă că acești bani nu mai pot fi recuperați, pe motiv că “nu există niciun fel de document și nicio creanță”. El adaugă că banii au trecut prin “furcile” împărțirii din 1947 și este “foarte dificil de calculat” valoarea datoriei Germaniei către România.
Cât despre suma de peste 18 milioane de euro calculată de Radu Golban, Adrian Vasilescu spune, citat de Business24: ”Sunt calculele făcute de el, dar nu are nicio dovadă pentru ele. Sunt niște minciuni aceste declarații făcute de domnul Golban. Tot el crede că, dacă România ar ieși mâine din Uniunea Europenă, ar ajunge o a doua Elveția. Dar așa ceva nu se poate întâmpla, dacă ne gândim că Elveția încasează 17 miliarde de euro doar din exporturile cu ceasuri”.

miercuri, 7 august 2013


Bancul zileiBancul Zilei: Replicile femeilor când sunt prinse în pat cu altul


Cum reacționează femeile când sunt prinse în pat cu altul:
Bancul Zilei: Replicile femeilor când sunt prinse în pat cu altul
Nemțoaica: -Dragule, ai spus că vii la cinci, și e fără zece acum.
Franțuzoaica: -Mon cheri, bine ai venit. Acum putem continua în trei.
Englezoaica: -Dar ai spus că întârzii la serviciu, ce e cu tine acasă?
Românca: -Auzi, Ioane?! Tu crezi ce vezi, sau ce-ți zic eu?

duminică, 4 august 2013

Romania VS Hungary Military 2011