Google Website Translator Gadget

luni, 23 ianuarie 2012

. La Balc s-au adunat unii dintre cei mai importanţi politicieni şi oameni de afaceri din Europa
Protest anti-Ţiriac: „Stop killing, play tennis!"
22 Ianuarie 2012
Vânătorii invitaţi de fostul tenisman au fost întâmpinaţi de 20 de activişti care militau pentru drepturile animalelor.

Unii dintre cei mai importanţi politicieni şi oameni de afaceri din Europa s-au adunat, de vineri până duminică, în Balc, judeţul Bihor, pentru a lua parte la vânătoarea organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac. Este vorba de o partidă de împuşcat mistreţi, organizată într-un ţarc imens, unde porcii sălbatici sunt crescuţi şi îngrăşaţi special pentru partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac. Domeniul de vânătoare a fost folosit, în perioada comunistă, şi de dictatorul Nicolae Ceauşescu.
Partida de vânătoare din acest an a fost tulburată de circa 20 de activişti pentru drepturile animalelor. Aceştia s-au adunat la intrarea pe domeniul de vânătoare, unde au afişat un banner cu mesajul „Stop killing, play tennis!", cu aluzie la faptul că Ion Ţiriac, înainte de a deveni cunoscut pentru partidele de vânătoare, era considerat drept unul dintre cei mai mari jucători de tenis din lume. „Mesajul meu este unul foarte clar. Aceşti oameni pot să facă afaceri şi într-o ambianţă paşnică, la o partidă de tenis, nu trebuie neapărat să ucidă", a spus una dintre protestatare. De asemenea, activiştii pentru drepturile animalelor au jucat de tenis de câmp şi au folosit bannerul drept fileu.
La partida de împuşcat mistreţi din acest an au luat parte proprietarul Realitatea TV, Elan Schwarzenberg, omul de afaceri Gelu Tofan, dar şi primarul din Monte Carlo, Georges Marsan, proprietarul uneia dintre cele mai importante companii producătoare de sucuri, Franz Rauch, fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Klaus Mangold, designerul brandului Cartier, Alfred Baumhauer, şi politicianul spaniol Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. De asemenea, a luat parte la vânătoare şi Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului auto cu acelaşi nume, al cărui tată este partener de afaceri cu Ion Ţiriac.
Pe domeniul din Balc, au fost organizate trei goane, două sâmbătă şi una duminică dimineaţa. Sâmbătă seara, oas-peţii lui Ion Ţiriac au participat la o petrecere, unde au cântat Andreea Bănică şi Corina Bud.
Vânătorile lui Ion Ţiriac au loc pe un domeniu cu o suprafaţă de 150 de hectare. Mistreţii sunt goniţi spre nişte fâşii defrişate, unde îi aşteaptă vânătorii. Prinşi în ţarcul din Balc, porcii au puţine şanse să scape de gloanţele vânătorilor.  
Text Box:

Carnea mistreţilor împuşcaţi la Balc va fi donată, după analize, unor cămine de bătrâni şi copii

Foto: Mediafax//Adi Piclisan
Carnea mistreţilor împuşcaţi la tradiţionala vânătoare de pe domeniul de la Balc, judeţul Bihor, care s-a desfăşurat la sfârşitul acestei săptămâni, va fi donată, după ce va fi supusă analizelor, unor cămine pentru îngrijirea vârstnicilor şi a copiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Sorin Hodişan, 254 de mistreţi au fost vânaţi la Balc.


"În cele două zile (sâmbătă şi duminică - n.r.) au fost vânaţi 254 de mistreţi, ceea ce reprezintă doar o mică parte din efectivul existent la Balc", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX Sorin Hodişan.

El a explicat că, duminică, angajaţi ai DSVSA au prelevat probe de la toate animalele vânate pentru efectuarea analizelor serologice, virusologice şi bacteriologice, în urma cărora să se constate dacă acea carne este corespunzătoare pentru consumul uman, iar animalele nu au fost bolnave de trichineloză sau de pestă porcină.

În cazul în care analizele vor arăta că animalele au fost sănătoase, cea mai mare parte din carne va fi donată, la fel ca şi în anii trecuţi, unor centre de îngrijre a copiilor şi bătrânilor.

Potrivit stirileprotv.ro, în acest an printre oaspeţii lui Ion Ţiriac s-au numărat Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Franz Rauch - producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier şi Inigo Herrera - fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Vânătoarea a început sâmbătă dimineaţă, când participanţii, cazaţi în reşedinţe luxoase din apropierea domeniului de vânătoare de la Balc, şi-au pregătit armele şi au aşteptat să sune cornul care a dat startul evenimentului.

Sâmbătă seară, oaspeţii omului de afaceri Ion Ţiriac au avut parte de o cină tradiţională cu bucate româneşti şi de un spectacol cu Andreea Bănică şi Corina Bud.

Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute în 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

În mod tradiţional vânătoarea se desfăşoară la sfârşitul celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie.

Domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare din comuna bihoreană cu acelaşi nume.

11 comentarii:

  1. Saracii purcelusi!!! :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Stelian P.06:52

    In urma cu doar o luna alti purcelusi, crescuti cu dragoste de noi linga casa, cadeau urlind de durere sub cutit. Erau doar citeva milioane nu 254. Zilnic mii de alti purcelusi impreuna cu zeci de mii de pasari mor (ceva mai uman oare, decit sub gloante ?) pentru burtile celor care le iau apararea. Ce patetic ! Tiriac ar trebui arestat de urgenta si impuscat si el de milioane de ori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Stelian P.
      Nu este asa de mare"dragostea"fata de porci cat ura fata de noii ciocoi ai Romaniei.Degradarea vietii si mafia care a cuprins Romania ii face pe oameni sa reactioneze la orice face un inavutit [emanat dupa Revolutie].tigri2

      Ștergere
  3. Stelian P.08:01

    Ai perfecta dreptate. Ma intreb insa oare de ce noi romanii nu spunem adevarul gol-golut si ne ascundem ura sub tot felul de motive care mai de care mai infantile.
    Acum citiva ani eram la tara la o taiere de porc si l-am intrebat pe gospodar de ce omoara animalul atit de greu, cu cutitul, in loc sa foloseasca alte mijloace.
    Stii ce mi-a raspuns ?
    - e un gest de respect fata de Mintuitor, a carui nastere o serbam in curind. El a suferit mult mai mult decit animalul asta.
    Am ramas fara replica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acuma ce sa spuna si nestiutorii.Dar toate obiceiurile si datinile au acoperire stiintifica.Chiar si injunghierea porcului prin injunghiere se asigura scurgerea sangelui si fragezirea carnii,apoi sangele daca nu s-ar scurge si ar ramane in carne ar deveni toxic pentru organism,ati observat ca daca fierbeti carnea din comert face o gramada de spuma[ala este sangele ramas in carne] pe cand carnea taiata de taran nu prea face spuma.
    Eu nu sunt religios dar accept teoria ca pamantenii au fost vizitati de alte inteligente[extraterestre] prea se leaga toate povestile -toate au la baza adevaruri stiintifice.exemplu:calatoria pe spatele pajurei,atacul pasarilor de fier,[Mahabarata si Ramayana,Biblia],Jules Verne,multe inca in descoperire=invizibilitatea,calatoria in timp,vederea la distanta a celui drag si conversatia cu el erau in vechile povesti acum realitate chiar si viata fara de moarte va fi un adevarprin inlocuirea unor organe cu altele artificiale si prin stocarea memoriei si implantarea intr-un cip[Cyborgii,Androizii]etc.tigri2

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.08:56

      Nici eu nu cred ca suntem singuri in tot universul. Tu ai avut mai multe dovezi si multumita meseriei. Astept sa mai postezi ceva.

      Ștergere
  5. @Stelian P
    As posta multe .unele le am scrise dar cand vad ca nu prea intereseaza decat pe vreo 3-4 si pe deasupra mai apare cate un kknar precum Iancu de la barbulesti si alti analfabeti care se cred mistocari;imi dispare orice entuziasm.tigri2

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.12:54

      Eu zic sa le postezi. Daca nu comenteaza prea multi asta nu inseamna ca nu intereseaza subiectul. Unii care posteaza nu inseamna ca se pricep. Chiar mai jos vezi unul care vorbeste despre lantul trofic de parca vinatorii nu au lege si nu au obligatii de protejare a animalelor. Bietul om amesteca si el ura impotriva bogatasilor cu lantul trofic si apoi tot el cere traducere.
      Scrie linistit si ignora-i pe cei care comenteaza dar nu se pricep.
      Eu imi amintesc de specialistii care ma injura de doi ani pe tema pensiilor militare si imi dau lectii de drept. Au primit pensii NATO sau macar au ramas cu pensia veche ? Au ramas doar cu comentariile si mai nou ma injura pentru bunastarea mea (!?).

      Ștergere
  6. Anonim11:48

    TOP GUN
    Stelica,
    Ceea ce nu intelegi tu si deturnezi subiectul discutiei, intentionat crezandu-te foarte spiritual,crezand ca noi vom fi in extaz la tot ceea ce spui tu,asta e chiar prea de tot!!!!!!Una e sa-ti sacrifici porcul o data pe an ,ca asa sunt obiceiurile si traditia si alta e sa distrugi LANTUL TROFIC,doar ca sa aratam ce?????????Cum socializeaza bietii bogatani ,ce chiolhanuri si ce de mai relatii isi face tiriacul nostru!!!!!!!Pai,Stelica,de ce nu esti vegetarian,daca tot iti 'pute' si traditia de Paste si Craciun si ramai stupefiat pan'la lacrimi!!!!!!Pai cred, ca d-na ,nu stie,ca altfel zau,ai primi ciorba de perisoare si friptura drept in fata!!!!!! Stelica,zau asa, cat poti fi de ipocrit!!!!!!!!
    Stelica,asta-i stilul tau de a face misto,sau tu chiar n-ai inteles articolul si ai nevoie de traducere!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI,SA FITI IUBITI SI PORCII ASOMATI!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim14:13

    TOP GUN
    STELICA,
    Degeaba eludezi,eu m-am referit la ce-ai spus tu,ai impresia ca numai tu esti destept,spiritual si totul graviteaza in jurul tau:
    '' Acum citiva ani eram la tara la o taiere de porc si l-am intrebat pe gospodar de ce omoara animalul atit de greu, cu cutitul, in loc sa foloseasca alte mijloace.
    Stii ce mi-a raspuns ?
    - e un gest de respect fata de Mintuitor, a carui nastere o serbam in curind. El a suferit mult mai mult decit animalul asta.
    Am ramas fara replica''''''
    Banuiesc,ca ti-a facut invitatia CUSCRUL,daca afla ai sfeclit-o!!!Stelica,ori esti fraierut,ori te prefaci,una-i una,alta-i alta,,chiar esti decripit si -ti negi propriile afirmatii!!!!!!!!Am inteles ca esti sub tratament psihiatric,ce ti-or fi facut aia in Tara soarelui rasare??????????!!!!!!!te-or fi confundat sogunii cu sushi,ca mistret nu puteai fi!!!!!!!I'M KIDDING,zau,asa!!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI, SA FITI IUBITI!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim14:22

    TOP GUN
    ER ;DECREPIT

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!