Google Website Translator Gadget

miercuri, 22 februarie 2012

ARE VIATA UN SCOP ?_____________________________________by Anonimus

Care este scopul unui voluntar?               Mai devremesau mai tarziu , aproape fiecare om se intreaba: care este scopul vietii ?
 Sa lucreze
din greu pentru a-si imbunatati conditiile de viata, sa se ingrijeasca de necesitatile familiei, sa moara dupa ,probabil 70 sau  80 de anii si apoi sa dispara definitiv?
       Un tanar care impartasea aceasta conceptie, spunea ca nu exista alt scop in viata decat ,,sa  ai copii, sa fii fericit si apoi sa mori"!!   Oare acesta sa fie adevarul?? Si chiar se sfarseste totul odata cu moartea??
      Multi oameni, atat din tarile estice cat si cele vestice, considera ca scopul principal in viata este de a acumula bogatii materiale! Ei cred ca aceasta poate sa duca la o viata fericita si plina de sens. Dar care este parerea celor care au deja mari bogatii materiale? Scriitorul canadian Harry Bruce spunea: ,, Un numar uimitor de mare de oameni bogati sustin ca nu sunt fericiti!" El a adaugat: ,,Sondajele de opinie lasa sa se inteleaga ca America de Nord este cuprinsa de un pesimism inspaimantator....Este cineva fericit in aceasta lume ? Daca da , care este cheia fericirii"?
   Jimmy Carter,fostul presedinte a spus:,, Am descoperit ca posedarea de lucruri si folosirea lor nu ne satisface dorinta arzatoare de a gasi sensul vietii...... Acumularea de bunuri materiale nu poate umple golul unei vieti lipsite de siguranta sau scop" Iar un alt lider politic zice: ,,Sunt deja cativa ani de cand caut neobosit adevaruri despre mine si despre viata mea; multi oameni pe care-i cunosc fac acelasi  lucru
      Niciodata nu au existat atat de multi oameni care sa se intrebe: ,,Cine suntem? Care este scopul nostru in viata?....................................................................................Va urma .....sau nu!!!!

26 de comentarii:

  1. Anonim12:53

    TOP GUN
    Scopul vietii ,este acela de a scrie corect gramatical, chiar daca 'sterpelim' ceva cu copy -
    paste,,sper Anonimus sa ne scutesti cu filozofia asta siropoasa, sau de gem de trandafiri!!!!!
    Nu de alta ,dar vine cerberul Stelica si vai de chilotii tai,(asta c-a intrebat Cezarica ,ce nota dam la chilotii nepoatelor)ca-i de vreo 20 si ceva de ani catranit pe viata,soarta,destin,asa e el,inextricabil,histrionic si inclement!!!!!
    In loc sa comande bere la mici,nu de alta dar asta se asorteaza ,el cere SUC DE ROSII,va dati seama ce pe invers e,omuletul asta,dar am o consolare,ghiciti,cine se razbuna pe el acu 'in amurg,????consoarta lui,Cosanzeana,sper sa-i traga vreo cateva facalete si sa ne razbune si pe noi!!!!!!Hi,hi,........si ha,ha !!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA,MUSAI CU DRAGOSTE(daca va tin curelele si sunteti independenti de Viagra)!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim14:20

      Stelian P.Feb 22, 2012 03:19 AM

      Nu dispera, incearca in continuare. Dupa ce bocesti pe toate blogurile ai sa reusesti PRECIS sa-mi raspunzi si pe Info (am vorbit eu cu ei). Pina atunci vaicareste-te si la ONU, Consiliul de Securitate si in final la Spitalul 9.
      Ar mai fi o solutie dar necesita uriase eforturi intelectuale si nu cred ca le faci fata:
      - scuteste-ma de glumele tale.

      Ștergere
    2. Anonim16:25

      Cine sa scrie corect, Cezar cumva? Ha, ha, ha !!! Pai mai trebuie sa-si completeze studiile cu inca 2 clase ca sa faca 10 ca sa nu-i salte politia permisul de conducere dupa noul cod rutier.

      Ștergere
  2. Da viatza are un scop -perpetuarea-traim prin copii nostri si prin stramosii nostri,durerea noastra este mai mare ca nu stim mai mult ,nu stapanim absolutul,suntem curiosi,noi mai mult vrem sa stim decat sa fim.Suntem inzestrati cu gandire,cu constiinta spre deosebire de alte forme ale vietii de pe pamant cum ar fi vegetalele si mineralele pa langa animale.OMUL care este in varful lantului trofic este cel mai nefericit iar nefericirea este direct proportionala cu nivelu de cunostinte acumulat,cu cat esti mai invatat cu atat constientizezi mai mult ca stii foarte putine despre esenta vietii despre Univers si despre moarte,frica de necunoscut se amplifica odata cu urcusul pe drumul cunoasterii.Prostul ,nestiutorul ,este fericit si nevinovat,animalele sunt fericite atata timp cat le sunt satisfacute necesitatile fiziologice ele nu au necesitati psihosociale.
    De ce nu sunt fericiti bogatii?E logic ,apare lacomia care le tulbura satzietatea,incep sa creada ca li se cuvine tot mai mult ,sa se creada Dumnezei,la un moment dat li se intuneca gandirea si banul pune stapanire totala pe ei,iar banul este"ochiul dracului".Viatza de "dupa"da exista si eu o vad in doua moduri.Unul ar fi ca noi murim impacati cu gandul ca am lasat totul in ordine si avem asigurata perpetuarea genelor prin urmasii nostri ,de aceea dorim sa ne vedem copiii asezati si apoi cu nepoti si rar avem pretentii sa ne mai vedem stranepotii ne limitam aici ,se zice in popor ca a murit "linistit' sau impacat.Ar fi si a doua varianta a vietii de dupa moarte si anume "sufletul'dar nu in viziunea sarlatanilor care imbraca forme religioase ci cu totul altfel.Vad sufletul ca un fel de CIP al fiecarui om ,iar in acest CIP sunt stocate toate caracteristicile psiho-fizice ale individului,acestea sunt indestructibile chiar dupa moartea fizica,si sunt sub forma unei energii unice,deosebite,care dupa moartea fiecaruia se duc undeva anume,toate in acelasi loc si care odata si odata "va sa vina",adevarul exista si...mai vorbim noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Visul meu ...dezvoltarea stiintei va face ca intr-un viitor apropiat [sub 15-20 de ani]toate cunostintele si trairile unei anumite persoane sa fie stocate intr-un fel de CIP iar persoana care se apropie de moarte sa fie transformata intr-un fel de android si datele de care dispune sa fie transferate prin acest CIP,care se va tot perfectiona pana va ajunge la o frecventa sau lungime de unda identica cu a sufletului,aceasta insemnand marea INVIERE.Practic cred ca majoritatea,cu cat inaintam in varsta,am dori sa ni se schimbe infatisarea ,suntem tot mai nemultumiti de trupul nostru si ,pentru inceput,ideea cu androidul este cea mai la indemana.In vremurile ancestrale ,cand a fost sadita viatza pe pamant ,in toate formele ei,ADNul uman a fost inzestrat cu toate cele necesare perpetuarii speciei si chiar a individului ,deci cu "viatza vesnica"si chiar a priori sa planificat ca dezvoltarea gandiri si a stiintei sa duca la solutia perpetuarii vesnice ca specie iar mai apoi ca individ.Pe Pamant majoritatea formelor de viata au cam acelasi ciclu si cam acelasi sistem de viata doar ca in forme diferite[variate].Exemplu:nasterea,maturizarea,inmultirea,moartea.Cu organele aferente asemanatoare dar toate bazate pe un principiu unic.Poate ca in infinitatea Universului sa existe si alte forme de viata ,bazate pe cu totul alte principii si care sa foloseasca[consume] altfel de energie,sa aiba alte structuri chimice si altfel de gandire sau constiinta "alte lumi"Sigur exista forme care in contact cu formele pamantesi sa se anuleze reciproc iar vorbele"grele"din scripturi sa fie adevarate ca "din nimic am venit in nimic ne vom transforma".
    La cele ce am scris vor apare numerosi "criticaci"care sa spuna ca sunt nebun ca nu stiu ce vorbesc dar eu nu ma supar ,va cer doar atat exprimati si voi un punct de vedere deosebit si eu ma inclin in fata voastra,nu faceci precum USDracul si sa nnu spuneti nimic,decat sa criticati.va multumesc ca m-ati lecturat.Mai am multe de spus dar vreau sa aud si parerile voastre,CVIS si "gasca"voastra de tineri ce spuneti???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.07:35

      Teoretic visul tau este posibil si probabil ca data aplicarii lui nu este prea indepartata. Deja calculatoarele moderne permit interactiunea directa cu creierul uman iar colegii tai din armata SUA poarta niste casti care le permit sa comande sistemele avionului din privire si cine stie mai cum ?
      Experienta unui om poate fi stocata pe un CIP sau pe alta forma si le-ar permite urmasilor sa ne cunoasca mai bine ca persoana dar si sa-si cunoasca mai bine istoria si sa nu-i repete greselile.
      Si eu sunt foarte curios sa vad ce spun tinerii.

      Ștergere
    2. Din pacate,noi nu stim sa ne traim frumos viata asta de cativa ani...Si deja cred ca suntem prea "robotizati"...Sunt de acord cu dumneavoastra cand spuneti ca viata noastra are ca scop perpetuarea...Spuneti-mi ce e mai frumos decat sa va vedeti copii,nepotii si de ce nu stranepotii?Exista ceva mai frumos?Nu cred!Dar e doar o parere!
      De ce sa nu fie ca si pana acum?!Noi nu stim sa ne traim o viata de 70-80 de ani...Iar fara temerea de moarte..cred ca ar fi haos!
      Eu poate par naiva...poate chiar sunt...dar eu cred in frumusetea simplitatii...O viata...cu bune cu rele...cu amintiri frumoase,mai putin frumoase..dar sa fie ale mele!Si sa le stiu doar eu!Nu cred ca ar ajuta pe nimeni daca mi-ar sti emotia din prima zi de scoala...emotia strangerii in brate a primului copil...primii pasi...Oricum nu cred ca un CIP ar recunoaste si ar sti sa redea emotiile umane...
      Intradevar infatisarea ni se schimba o data cu varsta...dar odata ce stim a imbatrani frumos ridurile au rostul lor...Eu sunt mai visatoare ce-i drept...Discutiile de pe aici vad ca se cam incing...si nu e frumos!
      Eu ma retrag...ca nu vreau sa deranjez pe nimeni!Si daca am deranjat imi cer scuze!O viata de poveste va doresc!Si multa sanatate ca e mai buna decat toate!Cu respect,o Visatoare!

      Ștergere
    3. @Cvis - Frumos zis !
      Tu te retragi.... doar cand iti dau eu voie! Pai crezi ca asa merge??
      PS. Cu punctele tale de vedere ..aici poti sa deranjezi pe oricine ,fara a fi o mare suparare! Tocmai asta-i ideea! O zi super!!

      Ștergere
    4. Sunt majora fac ce vreau!!! :)
      Eu nu am nimic cu nimeni...Si cred ca un punct de vedere se poate sustine si fara a jigni pe ceilalti!
      Voi pe aici va cam atacati! :) Mai stiti care si cum sunteti prieteni?Sau toata lumea e impotriva la toata lumea? :)
      Multumesc ca mi-ai luat apararea...dar cum spuneam...fiecare e liber sa creada ce vrea!
      O zi frumoasa tuturor!

      Ștergere
  4. Anonim09:11

    TOP GUN
    Felicitari Anonimus!
    Ai corectat textul,asta-i de bine,nu de alta dar C de Vis are bac-ul anul asta si doar n-o sa ramana cu lacune,mai arunca si ea un ochi,ei nu, nu la chilotii nepoatelor,ci pe materiile de examen!!!!!!Stelica,tu chiar crezi ca experienta ta de viata,intereseaza pe cineva,astfel incat sa ti-o stocheze pe CIP,io stiu ca tu te crezi infailibil ,dar hai sa-ti dau o veste,avem nevoie de modele,oameni puternici,buni,pe cand tu ......vezi-ti barna din fata ochilor si lasa vrajeala!!!!!Ia tratamentul ptr.depresie si stari anxioase, si lasa tineretul ,ca stim ca oricum nu ai o parere buna despre ei,caracterul tau duplicitar ,n-are limite!!!!
    Hai pa,sa fiti iubiti MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @T-2 Wauu!!! Se pare ca Anonimus ti-a atins o coarda sensibila ! Posibil sa fac o pagina cu scrierile tale!!!
      @TG.- textul l-am corectat eu si imi cer scuze ca nu am citit mai atent e-maill!!
      Gresesc sau esti deja pe pozitia lui Gica - Contra?
      PS.O informatie care poate iti va folosi:
      Cvis- a dat demult bacul si l-a luat cu succes!! A terminat si faculta si a luat si licienta...se descurca foarte bine in engleza si comp. Are dupa cum spune 26 ani !!! Cum de nu ai observat?

      Ștergere
  5. Anonim10:26

    TOP GUN
    Cezarica,
    Ori ai uitat, ori te amuzi pe seama mea!!!!Dar hai sa-ti aduc aminte,cand tot tu mi-ai spus, ca C de V are 17 sau 18 ani,oricum parerea mea e ca e slabuta rau si naiva si mai rau ptr.26 de ani!!!!!Nu sunt pe nici o pozitie,dar deja daca imi spun parerea sincer sunt atacat!!!!! Asta e ,,va place bine,nu ,iarasi bine !Tu le stii asa pe toate, esti la curent cu tot ce misca don'soara, iti face confidente,stii tu cat de bine stie ea engleza????S-ar putea sa fie clona ei,bietu' Ioanide,hai Cezarica te-a lovit sageata lu' Cupidon?????Credeam ca aveti alte standarde,se pare ca m-am inselat!!!
    P.S. Stelica,aha,iti lansezi o carte???Bai,Stelica,daca tot esti criticat de toti acu'ii aduni intr-un loc, sa vezi cum esti lingusit si ridicat in slavi,ptr.o carte data gratis de tine, unor asa zisi prieteni???Mula minte-ti mai trebuie!Lingeti ranile singur,mediteaza,roaga-te si poate ai noroc sa treci de la smoala ecologica,nitel in purgatoriu si apoi la verdeata ecologica,lumina bio si alte chestii dragute ale Edenului!!!!
    Vezi cu dragostea ,bat-o vina!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim10:28

    TOP GUN
    ER: MULTA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @TG.- nu-mi amintesc sa-ti fi spus ce varsta are Cvis! Daca am facut-o am gresit!
      Intra si tu pe blogul ei (daca nu ai facut-o inca ) si vei afla ..de la sursa!!
      Cateva chestii certe:
      -Nu-i clona lui Ioanide!!
      - Nu-mi face confidente!
      Nu-i slabuta -nici l-a propriu nici la figurat ! Se mai joaca si ea asa cum fac si eu! In concluzie nu-i ..Dr docent...CONSTIPAT...si sa fii iubit la maxim!!!!!

      Ștergere
    2. erata - La ,scuze , di vina-i viteza; daca nu ma insel sunt si situatii cand se desparte ex. l-a dat ...!!!Si sa fiti iubiti la maaaaaxim!!!!!!!

      Ștergere
  7. Anonim11:42

    TOP GUN
    Cezarica,
    Nu ma intereseaza ,personajul,nu intra in sfera mea de interese,blogul ei n-am de ce sa-l citesc si ptr.ca tot ma consideri Gica Contra
    'Nu-i slabuta -nici l-a propriu',uita-te si vezi o greseala gramaticala comisa de stimabila ta persoana(ai vazut ce grijuliu sunt)!!!!Nu-ti vanez greselile,dar se pare ca invidia e cam mare!!!!,la unii interlocutori,mai bine ar pune mana si ei si si-ar imbogati bagajul de cunostinte ,in loc sa ma injure cu gratie pe mine!!!!
    Acu' ca lamuriram problemele si oarecum divergentele ,sa fii si tu iubit,eu nu duc lipsa de iubire,datorita felului meu fermecator si al sarmului personal!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. ...si al ...modestiei , desigur!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim12:30

    TOP GUN
    Cezarica,
    Stiai, conform unor consuetudini, modestia e-o prostie in conditiile in care esti constient de valoarea ta!!!!Asta face obiectul si subiectul unor prolegomene ,in care nu ma lansez acum!!!!Cezarica,pasarelele astea de duzina cum au venit, asa isi iau zborul!!!!
    S-auzim de bine ,si sa fii iubit,daca ei toate variantele in calcul,nu vei mai fi asa suparat pe mine,in definitiv nimeni nu-i perfect!!!!!!Sa ne mai gandim ,inainte de a arunca cu piatra!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...... @TG zice ,,Sa ne mai gandim ,inainte de a arunca cu piatra!!!!!
      Perfect de acord! Nu ai insa impresia ca tu, cu sarmul tau specific,pe care eu sincer nu-l agreez , cam arunci cu bolovani ??!!!
      1. Ce ai tu cu Stelian , pe care-l ataci furibund si marsav peste tot? Pe langa glumite ,bancuri ,pareri etc. Stelian cu mine , TG2 ,DC si altii, avem o problema importanta in dezbatere ! Tu nu ai treaba cu aceasta! Nu era nicio nenorocire daca iti dadeai cu parerea ! Se pare insa ca tu ai avut un obiectiv bine stabilit(de cine?),sa-l scoti din joc!! Sincer regret ca don Stelian este un baiat finut si nu ti-a dat 2 palme cu piciorul (la figurat desigur)
      sa te linisteasca !
      Mai nou o ataci pe Cvis - Domnisoara spre deosebire de tine a avut curajul ca ,pe acest blog sa publice un material cu gandurile si impresiile ei! Tu doar stai pe margine si ..musti ! Merci!
      Eu nu-ti mai raspund! Daca altcineva doreste este binevenit!!

      Ștergere
  10. PROLEGÓMENE s. n. pl. (Livr.) Parte introductivă care precedă expunerea propriu-zisă într-o operă științifică. ♦ Ansamblu de noțiuni preliminare aparținând unui domeniu științific. – Din fr. prolégomènes.
    Sursa: DEX '98 |
    Oare isi gaseste rostul aici???...si sa fiti iubiti la maaaaaxim!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. CONSUETÚDINE, consuetudini, s. f. (Livr.) Obișnuință, obicei, deprindere. [Pr.: -su-e-] – Din lat. consuetudo, -inis.
    Sursa: DEX '98 | Asta parca mai merge...!! Parca erau mai normale cuvintele romanesti- love,love love la maxim!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Stelian P.13:57

    Eu propun sa respiram adinc si sa nu alungam fata ca e pacat. Problemele noastre sunt si nu le putem ignora dar de data asta chiar avem nevoie de un dialog intre generatii si in plus poate ne reamintim cum ne comportam cu femeile cind eram mai tineri. Credeti ca putina delicatete ne face rau ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim14:56

    TOP GUN
    Cezarica,
    Spre disperarea ta si a celorlalti doi,Stelica si ilustrul D.C,n-am reusit sa dispar in misiune si evident nu vrea nimeni sa ma pastreze,ptr.ca deja cand aud numele meu, o tulesc bravii nostri ofiteri,catane,mai ceva ca la maraton!!!!!!Asadar ,sfatul tau ptr.Stelica era sa-mi dea 'doua palme cu piciorul',cata delicatete,ce caracter!!!!!Zici c-ati fost in army,nu reusiti decat prin forta sa ma anihilati?????Puterea voastra, serios,sta in forta pumnului, sau a picioarelor?????Capul ala de pe umeri nu vi-l puneti oleaca la munca??????Asadar, dragii mei,trioul dor,re mi ,sa va aduc aminte de cate ori ati fost injurati voi,tu ,Stelica si cel putin D.C.figura printre cei cu recomandari la dezalcoolizare ,de cate ori ati fost luati in suturi,ptr.ideile si vocabularul insolent si neortodox???????Cum o luai tu pe Elenush,in baza,de fapt toti trei!!!!!!Ati uitat?????Sau le trecem la capitolul amnezii pasagere,alzheimer,sau alte 'boli cronice'???????Sa-ti reamintesc Taurasule,ca te-ai contrat cu Ica,cu Carco,cu Neacsu,cu Biliuta,cu Micutzul....si evident sub pseudonime combateai si injurai la greu.....si ceilalti la fel.....Deci ,ti se pare ca eu am aruncat cu bolovani??????,sau de fapt aruncatul cu bolovani e un sport la care tu te pricepi foarte bine?????Spune adevarul,de cate ori te-am rugat sa ma interzici ,sa ma bannezi,?????Da ,sau nu?????Ti-am spus ca nu scriu si nu-mi expun gandurile ptr.ca nu erau de prima pagina,am zis ca-i las pe altii,da?????De ce daca -mi expun parerile ti se pare ca musc?????Trebuie sa ma laud precum C de V ca am studii la Sorbona,doctorate,licenta,engleza facuta la Oxford, cu Harry Potter,ca stii ,ea nu poate da cu aspiratorul, decat daca are toate astea!. Super tare,asadar,crezi ca eu am nevoie de atentia voastra si ii musai sa am ori 17,18 sau 26 de ani,ca altfel voi sariti in sus ca arsi??????Minunat Cezarica,mi-a spus mie cineva de caracterul tau, dar am crezut in tine,cat m-am inselat!!!!!Nu-mi pare rau,mai bine o experienta proasta, decat una netraita!!!!!Nu-mi plac caracterele duplicitare,nu pot fi ca voi,asta e.....!!!!!Daca eu n-am facut armata,daca n-am fost la ordine,n-am refularile si frustrarile voastre!!!!!,nu-i vina mea .Nu zic:
    -Sa traiti,am inteles,
    -Da seful,sa traiti,aveti dreptate,ce minunat sunteti si ganditi mai ceva ca Einstein
    !-Da iubito,tu esti de nota 10,cata dreptate ai!!!!!
    Voi se pare c-ati fost dependenti de 'lesa armatei',de ordinele ei stupide uneori si de comenzile sefilor obtuzi!!!!!
    Cum ar zice Puric,:
    -'romane nu te-ai saturat sa fii pe locul mortului,e cazul sa te destepti '!!!!!
    Cozile de topor or sa ne napadeasca si-or sa fie la putere acolo unde linguseala va fi ridicata la rang de ZEITA ABSOLUTA!!!!!!
    In calitatea ta de amfitrion,poti sa-mi stergi commenturile,sa ma bannezi si sa ramai cu aplaudacii de serviciu,cu 'pasarelele' cu 'nspe mii de diplome cu valoare vax,normal,te plictisesti si-n armata nu mai sunt decat voluntarii ,care vor sa prinda Irakul,Afganistanul......
    IUBIRE LA MAXIM ,INDEPENDENTA DE VIAGRA!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim19:12

    Mai TG devii din ce in ce mai enervant ,nu-ti plac militarii?Ce cauti pe aceasta pagina ,poate-ti plac aurolacii du-te-n cismigiu sau in parcul din fata Garii de Nord,peste o saptamana se desprimavareaza...Asa ca Adio si n-am cuvinte,;si nu mai pune atatea semne de intrebare ca faci riduri.Pa ,tu.

    RăspundețiȘtergere
  15. TG nu te mai recunosc,te-ai transformat intr-un izvor de ura,qua de causa?

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!