Google Website Translator Gadget

luni, 4 aprilie 2011

REFORMA IN ROMANIKA

       In Ro. reforma-i necesara. Este atat de necesara,precum extirparea unui san, in care, s-au descoperit tesuturi maligne.
       Dupa o atare interventie ,o femeie ramane si traumatizata si mutilata . Nu moare. Traieste si poate trai mult timp, dupa.Poate fi, chiar foarte sanatoasa.
       O tara,in speta Romanika ,oare cum ar trebui sa arate dupa o reforma? Traumatizata si mutilata? Reforma poate fi asemuita cu o interventie, prin care se elimina tot ce-i malign in societate.
        Si atunci, cum ar trebui sa arate o tara ,trecand pe sub bisturiul reformei? Paradoxal,dar eu cred, ca nu ar trebui sa fie nici mutilata si nici traumatizata
         Ar trebui sa functioneze mai bine. Fiecare sector in parte si tara in totalitate.Ar trebui sa respire ,sa fie mai sanatoasa . Si cum se vede Romanika,dupa un sir lung de reforme ,care mai de care, mai originale?
         Eu zi ca ,Tot mai mutilata si Tot mai traumatizata.!!
Este suficient,sa faci imprudenta , sa-ti arunci ochii pe ecranul unui televizor. Nu este razboi. Ba dimpotriva ,suntem in cea mai fasta situatie, in ceea ce priveste securitatea nationala.Nu ne-a lovit inca, nicio catstrofa naturala ,sau de alt fel. Cu toate acestea,este Jale mare.!!Peste tot Toata lumea plange. Plang pacientii ,dar plang si cadrele medicale. Plang cadrele didactice,dar plang si elevii ,care trebuie sa faca kilometrii pentru a ajunge la o scoala.Este adevarat ca, mai sunt unii -nu putini, care mai au puterea, sa se aseze la cozi imense ,cu doua zile inainte. Apoi plang, ca pentru un litru de ulei, sau un pumn de zahar, s-au terciuit, mai ceva ca niste animale speriate de pradatori  Si toate asta, in timp ce tara trece printr-un amplu proces de reforme.!! Sau cel putin ,asa se zice. Ni se spune cu obstinatie ca-i bine. Oare, asta trebuie sa fie imaginea binelui?
         Cred ca-i un singur raspuns-; cei care, din intamplare, sunt in situatia de a face Reforma-habar nu au  ce fac!! In acelasi timp - Cei supusi reformelor, habar nu au ce li (ni)se intampla-Credeti Altfel?-------------------------------------

35 de comentarii:

  1. Nu stiu. Il voi intreba pe Plano. Nu am dat-o pe politica. Spun ceea ce vad

    RăspundețiȘtergere
  2. Ică Şt. O. Victor09:53

    Buna dimineata Cezar!
    In principiu ai dreptate. Romania (nu-mi place Romanika asa cum ii spui tu), ar fi trebuit sa fie normala daca la putere ar fi ajuns oameni normali! Din pacate, bataia pe ciolanul acesteia, incepand din 1989 incoace, seamana cu ce vedem acum pe la televiziuni cand, in vreun supermarket se promoveaza anumite produse la preturi foarte mici. Adica, daca stocul e limitat, apuca cei mai duri, cel mai nesimtiti, cei cu tupeu! Cine sta cuminte in rand, se uita cu jind cum tupeistul ii rade-n nas, afisindu-si "trofeele" la vedere. Solutia? O noua clasa politica, formata din tineri educati, cu studii in domeniul politicii (fie ele si tangentiale).
    Dar unde sa-i gasim, daca invatamantul este la pamant iar "modelele" sunt cele care sunt! Cand un presedinte, le spune ca el nu prea s-a omorat cu cartea, efortul de corijare devine imens si uneori fara niciun rezultat.Victime? Tinerii educati de parinti in spiritul cinstei, onoarei si demnitatii! Ei vor astepta cuminti la alte "cozi",sperand in zadar ca acolo nu vor mai fi tupeisti! Copiii mei sunt, din pacate, victimele actiunilor politice din ultimii 20 de ani. Au ajuns la o varsta la care, conform pregatirii lor, (facultate si masterat la stat) ar fi trebuit sa-si gaseasca o slujba fara probleme! Nu-si gasesc ca n-au experienta! pai ce experienta sa aiba daca au invatat? Cand le spun ce responsabilitate aveam la varsta lor, se uita la mine cu circumspectie! Dar nici nu pot sa-i incurajez sa creada ca in comunism era mai bine. Le-am explicat si au inteles grozaviile de atunci! De fapt cel mare isi mai aminteste cum se oprea lumina, cat de frig era in casa, cum asteptam miezul noptii sa putem gati in special pentru ei, decozile la care stateam cu ei de mana sa "prindem" un kg. de nu stiu ce ...
    S-auzim numai de bine!
    P.S.fara suparare: "dimpotriva" "nicio"

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim10:33

    Romanica ,dupa o operatie ca a lui Ciomu nu poate fi decit traumatizata si mutilata !
    Nenorocirea este ca cei care actioneaza contra interesului STATULUI (ADICA A INTERESELOR POPULATIEI,ca cetatenii...)o fac constient,incalcind fara teama legile,inclusiv SUPREMA,cu rinjetul pe buze,bazindu-se pe certitudinea ca justitia este plecata in Spania,la cules capsuni.
    vertebrosul

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim11:40

    O veste buna pt.Cezar:
    "vineri, 1 aprilie 2011 COMUNICATUL nr. 10 din 01.04.2011 1 - SCMD atrage atenția că ,,în laboratoarele portocalii” se pregătește un act normativ care să anuleze creșterile pensiilor recalculate. Se pare că obiectivul de economii la bugetul de stat, prin recalcularea pensiilor militarilor, s-a TRANSFORMAT ÎN EȘEC, întrucât s-au triplat sumele destinate acoperirii nivelului pensiilor recalculate. 2 – Circulă pe internet mesaje care indică faptul că președinții Curților de Apel au fost ,,instruiți”, în data de 07.02.2011, ca soluțiile date de aceste instanțe să fie în defavoarea noastră. Chiar dacă s-a desfășurat o asemenea ședință, avem încredere în magistrații care au verticalitate și care vor respecta spiritul legii, drepturile fundamentale ale omului și nu ,,sugestiile de moment”. Această otravă, picurată în sufletele noastre, ar avea ca efect descurajarea în depunerea acțiunilor noastre la tribunale pentru anularea deciziilor de recalculare a pensiilor (Pasul 1b) și deciziilor de revizuire a pensiilor recalculate, și implicit pierderea războiului cu ,,ciuma portocalie”. Față de această manevră, țintele noastre sunt și rămân: - Recâștigarea statutului de militar rezervist; - Recâștigarea cuantumului pensiei vechi; - Recâștigarea dreptului la muncă. Nimeni și nimic nu ne va opri pentru a ne recâștiga aceste drepturi constituționale"

    RăspundețiȘtergere
  5. Te salut ICA St.-mai ca-mi vine sa pun comentariul tau ..sa continuie articolul meu!!
    Ps.multam pentru erata! una a fost chifla adevarata. Alta m-am holbat mult pana am descoperit:m se cam confunda cu n. Multumesc,o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim11.40-care-i vestea buna? eu pana una alta ,vad o contradictie marca SCMD si probabil neintentionat o recunoastere a faptului ca Oprea-ministrul, a avut dreptate:marea maj. a pensiilor cresc, mai mult sau mai putin !

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim13:32

    "Recâștigarea statutului de militar rezervist; - Recâștigarea cuantumului pensiei vechi; - Recâștigarea dreptului la muncă. Nimeni și nimic nu ne va opri pentru a ne recâștiga aceste drepturi constituționale" - Cata Demagogie ca sa nu spun mai mult. Cine le-a luat dreptul la munca? Munciti oameni buni si 20h pe zi, nimeni nu va opreste, nu fiti ridicoli--,,Guvernul din umbra"

    RăspundețiȘtergere
  8. Raspuns indirect lui Grigore Cartianu, care a zis ca meicii fac sase ani de facultate, iar militarii,...instructie!

    Nu degeaba l-a facut Gigi Becali oligofren pe imbecilul asta! Zice ca medicii fac 6 ani de facultate iar ofiterii... instructie!
    Ce comandanti (pluton, companie, batalion) o fi avut de a plecat de acolo cu asemenea parere despre ei? Vreau sa spun ca-i cunosc foarte bine pe baietii de acolo si mi s-au parut niste oameni de isprava. As vrea sa stie acest individ ca eu , pe langa 5 ani de "instructie" in Scoala militara si Academie, mai am vreo 3 de cursuri, dintre care 2 de postuniversitare. O fi stiind acest individ ca in armata, nu la vreo facultate civila, am invatat limbaje de programare,cercetari operationale,matematici superioare? A auzit el de metodele de planificare CPM, PERT sau MPM, de teoria jocurilor, de metoda drumului critic? O fi stiind el ca Vx-ul,este o substanta neuroparalitica si se numeste stiintific metil-etoxi-fosfonatul de beta-dimetil-amino tio-etil? Nu cred! Oricum figura lui nu prea "inspira" inteligenta!
    Scriam cuiva pe blog ca starea de semilibertate a unui militar de cariera, nu poate fi platita cu toti banii din lume! Da mai Grigore, ce faceai tu la revolutie? Eu cu pistolul mitraliera si grenadele amorsate in buzunare, gata sa mor ca sa scapam de regimul comunist al lui Ceausescu, desi acasa ma asteptau sotia si cei doi copii, pe care nu stiam daca am sa-i mai vad, Grigore! Rusine mare Grigore! Armata a facut revolutia! Tine minte asta!
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim22:58

    Inteleg ca daca ai o parere(atitudine) referitoare la ,,intimplarile" din ROmAnica ,,ai intrat in politica" si atunci se aplica ,,ciocul mic,ca acum noi suntem la putere!"?
    PS-misto zugraveala.
    Ps2.daca tot va cunoasteti,vorbiti si voi la telefon!
    vertebrosul

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim23:30

    Lecturi din Nichita Stănescu - [ Translate this page ]Mi-a spus, zice: bă, poete, zice, nu mor caii când vor câinii. ... Pentru a recomanda lecturile din Nichita Stănescu, adresa este: ...
    audioteca.citatepedia.ro/de.php?a=Nichita+St%E3nescu - Cached

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim23:39

    @ CZar
    ,,...Si nu mor caii cand vor cainii!(NU STIU CINE ZICEA)CEZAR "
    3 aprilie 2011, 20:19
    ,, te rog NU MA MAI OMORI CU LIKCURI "
    4 aprilie 2011, 13:46


    /Nichita_Stanescu-Gand_04.mp3

    http://www.romanianvoice.com/sounds/nichita/Nichita_Stanescu-Gand_04.mp3

    vertebrosu

    3 aprilie 2011, 20:50

    ,,3364 Nu mor caii cand vor cainii, nici cainii cand vor stapanii."

    CeZarica,proverbul este...un proverb.

    Celebru a ajuns datorita lui:
    1- Babi MINUNE
    2-Florin Salam
    3-Nichita Stănescu

    vertebrosul

    RăspundețiȘtergere
  12. Culmea neimplicarii in politica:
    Sa scrii anonim pe propriul blog!!!!! :):):)

    Orice referire la cei de fata este cu totul intamplatoare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Plano nu ai somn? fii mai concret cu ..ironia!

    RăspundețiȘtergere
  14. @VERTEBRA-ONE--cu cine sa vorbes la tf.?

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim09:29

    PS. ma bucur ca-ti place ,zugraveala Czar

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim12:10

    Apropo de ....
    Aceeasi comedie ca la Senat: isi arata muschii in comisii iar in plen
    iese ...solutia catedrei! Cu toate protestele de fatada ale opozitiei, deja ridicole si fara vlaga.
    Dupa care pleaca toti, prieteni buni, la ...o bere mica!

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim14:51

    Ţezărele da unde-s guvizii, garide?

    RăspundețiȘtergere
  18. Bampirasi ,i-am ascuns! sunt cam multi fripturisti pe aici!! le-am pus si apa de la Fykusima-poate scapam de pradatori. Ps. ma bucur ca-ti place noua zugraveala a blogului!!!!???

    RăspundețiȘtergere
  19. Astept comentarii incognito, Cezar!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Victor- am bagat unul: vrei soparle? mai incolo,nu-ti fa probleme ca nu scapi! sa auzim de bine si succes!

    RăspundețiȘtergere
  21. Anonim08:42

    Ţezarele nu mai comenta cu "nik-ul nimicul" TNT pe alte bloguri ca iţi dem la băscuţa! Ai priţipit bandidos?

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim08:49

    Da di ce nu raule ?-e marca inregistrata pe Mh -Tnt

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim09:04

    Că ţ-ar putea ţă-i bubuie creierii/greierii!

    RăspundețiȘtergere
  24. Ptiu drace! cum ma trezii fuguta sa vad daca mi-au mai manglit din carasi. Ma sterg bine la ochi si ce vad? Dogaru da la pestii mei!! uitati-va si voi, sa nu ziceti ca ...fac politica!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim09:59

    @ cezar,
    Zi merci ca da la peste si nu s-a dat la nepoate ,c-ar fi in stare paranoicul.

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim10:08

    La nepoate?!! bai vere da io ce pazesc paici? am si pusca sa-mi pazesc propitatea-Czar

    RăspundețiȘtergere
  27. Uite, Cezar iti dau si tie aceasta informatie.
    Daca este reala si se vor adopta amendamentele, discutiile despre pensii vor fi amintiri pe bloguri!
    S-auzim numai de bine!
    BUCUREŞTI (5 aprilie 2011 / 19:52) - Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un amendament la Ordonanţa privind prelungirea termenului de recalculare a pensiilor militare care prevede că, dacă după recalculare rezultă un cuantum mai mic, pensia primită rămâne cea aflată în plată înaintea recalculării.
    Deputaţii din Comisia de Apărare au amendat, marţi, Ordonanţa de prelungire până la sfârşitul anului a termenului de recalculare a pensiilor militarilor pentru care nu au fost identificate actele necesare, precum şi Legea 42 privind participarea la misiuni în străinătate, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul George Scutaru, vicepreşedinte al Comisiei.
    Comisia a dat aviz pozitiv Ordonanţei 1 privind recalcularea pensiilor militare, fiind adoptate şi două amendamente propuse de deputatul din partea minorităţilor Niculae Mircovici.
    Unul dintre amendamente vizează articolul 1 - alineat 4 din Ordonanţă, şi are ca scop corelarea punctului mediu cu solda de grad şi cu cea de funcţie.
    Un al doilea amendament vizează introducerea unui nou alineat în articolul 4, în baza căruia, dacă după recalculare "rezultă un cuantum mai mic, pensia rămâne cea aflată în plată înaintea recalculării".
    Amendamentele au fost adoptate de opoziţie, PDL s-a abţinut iar reprezentanţii MApN nu au avut obiecţii, a precizat Scutaru.
    Ordonanţa va fi trimisă la Comisia pentru Muncă, aceasta urmând să o dezbată săptămâna viitoare, pentru raport.
    Tot azi, a fost adoptat în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor un amendament la Legea 42, privind participarea la misiuni în străinătate.
    Amendamentul vizează introducerea unui nou alineat la articolul 16 potrivit căruia "pe perioada participării la misiuni şi operaţiuni prevăzute la articolul 2, cuantumul brut al soldei, salariului lunar, sporurilor, compensaţiilor, indemnizaţiilor şi al altor drepturi băneşti acordate personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională nu pot fi diminuate".
    Amendamentul a fost propus de liberalul George Scutaru. Reprezentanţii MApN nu au avut obiecţii. Potrivit lui Scutaru, costurile estimate pentru MApN în cazul în care acest amendament va fi aprobat în plen este de aproximativ 5 milioane de lei.

    RăspundețiȘtergere
  28. @Nikk
    N-am postat decat ce am primit de la un prieten. Eu ziceam ca ar fi bine sa fie asa.Om trai si-om vedea!

    RăspundețiȘtergere
  29. Anonim12:04

    ============== Introducerea unui nou alineat la articolul 16 potrivit căruia "pe perioada participării la misiuni şi operaţiuni prevăzute la articolul 2, cuantumul brut al soldei, salariului lunar, sporurilor, compensaţiilor, indemnizaţiilor şi al altor drepturi băneşti acordate personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională nu pot fi diminuate".=====================

    ADICATELE LA CEI DIN TARE LE POT FI DIMINUATE SI DE DORIT AR FI SA LE FIE ANULATE!

    Frumoasa tara...

    vertebrosuL

    RăspundețiȘtergere
  30. S-o dam un pic pe destindere.

    Un barbat statea pe veranda cu sotia sa. La un moment dat, spune: "Te iubesc!"
    Sotia raspunde: "Vorbesti tu , sau berea din tine?"
    Barbatul: "Eu vorbesc... Cu berea"

    RăspundețiȘtergere
  31. Anonim17:54

    Alta...blonda!

    RăspundețiȘtergere
  32. Bun bancul.Berea era ..blonda desigur!

    RăspundețiȘtergere
  33. Anonim18:23

    Desigur.A indraznit careva sa gindeasca la o veranda blonda?

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim22:26

    Era la Codlea si acolo se bea bere neagra.tigri2

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!