Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 20 aprilie 2024

O iau și eu pe drumul auriștilor cu teoria conspirației 👀 Ce s-a întâmplat acum două zile? În primul rând trebuie spus că ajutorul pentru Ucraina va fi votat azi și în câteva zile probabil multe "chestii" vor ajunge, inclusiv ATACMS care sunt incluse în "lege". Ce a fost scris în acel raport joi dimineața? În fiecare dimineață la 7 dimineața ora Washingtonului, președintele Americii primește un raport despre ce se întâmplă în lume, la 7:30 este copiat și trimis anumitor șefi decizionali ale anumitor instituții, FBI, CIA etc, printre alții și lui Mike Johnson, cel ce blochează de 8 luni finanțarea Ucrainei, mâna dreaptă a lui Trump, la nici o oră, Mike Johnson anunță că va supune la vot pachetul de ajutor și convocă urgent "parlamentul" pentru a fi votat și în plus iese cu un discurs pur pro ucrainean, mai ceva decât Zelenski, la nici o oră iese și Trump cu un discurs similar. Acum, întrebarea întrebătoare, ce a fost în acel raport de ia speriat atât de tare? Nu cred că un atac asupra Europei i-ar fi speriat pentru că ei sunt total antieuropeni și chiar antienglezi, deci rămâne un atac direct asupra Americii și mi-am adus aminte că Putler, cu un an în urmă a vizitat o localitate din estul rusiei, Anadyr și că semna crearea unei investiții mari de infrastructură militară.... apoi luăm declarațiile repetate a lui Putler precum că Alaska este pământ rusesc, oare orcii se gândesc să invadeze Alaska? /păreri ?

19 comentarii:

  1. Eu cred ca e vorba de Israel. Rusia a anuntat ca daca incepe razboiul intre Israel si Iran, Rusia lupta alaturi de Iran. Practic incepe WWIII.
    Este in interesul Israelului ca Ucraina sa invinga armata rosie si sa-i produca daune colosale, sa nu mai poata lupta alaturi de Iran.
    Interesant e ca Iranul nu vrea razboi. Nu isi permite economic un razboi.
    Netanyahu a jucat la doua capete. Impins de Putin a fabricat conflictul cu Hamas si Iran (a lasat Hamasul sa omoare cetatenii israelieni si sa ia ostateci, a atacat ambasada Iranului din Siria- Netanyahu a provocat tot circul. )
    De teama ca isi pierde fotoliul de premier a declansat razboaie in stanga si in dreapta in zona. Acum e speriat ca Putin intra in conflict de partea Iranului si SUA nu vrea sa se bage in asa ceva. Acum toti cer sa li se dea arme ucrainenilor sa tina Rusia ocupata in Ucraina sa poata fi salvat Israelul/Netanyahu.
    De la Ioana Dobre -via FB..

    RăspundețiȘtergere
  2. Puntaru Ionut
    Ioana Dobre mă gândeam și eu la asta, dar nu cred... eu cred că Iranul dacă putea, ar invada mâine Israelul DAR, cred că sa speriat când au văzut că până și balisticele au fost interceptate (apropo, ăsta e un precedent și se vorbește prea puțin de asta, alea erau similare cu cele orcești nucleare, cu o viteză similară dar mult mai mici și au fost interceptate) plus că prea multe țări le-au sărit în ajutor, gen Anglia care practic domină cerul în orientul mijlociu din Cipru, deci practic de frică nu vor război... m-am gândit la un atac baltic, dar cred că își v-or lua o bătaie mai rău ca de la Finlandezi instant, cu tot cu nucleare, Orcia ar fi învinsă în maxim o lună(my 2 cents) DAR dacă ar ataca Alaska, părerile ar fi împărțite, Europeni ar zice "dacă tu nu ne ajuți, noo de ce să vă ajutăm", plus că sunt în partea cealaltă de glob și orcii i-ar avea pe N Corea acolo ca aliați, nu mai zic de China...

    RăspundețiȘtergere
  3. Vă salut,

    Următorul mesaj a fost transmis în 20.04.2024 de Declic în numele domnului Narciz Bejinariu.
    Mesajul depășește 4096 caractere așa că îl voi fragmenta, pentru a putea fi publicat.
    Prima parte:

    Având în vedere comentariile și discuțiile privind conținutul posibil eronat sau incomplet al amendamentului publicat în raportul preliminar al Camerei Deputaților privind inițiativa petiției și ”interpretarea” prevederilor prin care NU toți polițiștii rezerviști devin beneficiarii formulării amendamentului publicat în raportul preliminar din Camera Deputaților, iar parte din această petiție au fost preluate și transmise deja, atât de rezerviști militari in nume personal, cât și de structuri asociative, numărul mare de semnături face ca acest demers să arate încă odată nemulțumirile și revolta rezerviștilor militari privind discriminarea și izolarea acestora în modificările legislative ce privesc militarul român.

    Legat de această petiție on-line, menționez că aceasta are ca scop principal de a informa toți factorii decidenți, de a atrage atenția asupra unei alte discriminări majore privind militari si polițiștii rezervisti, strict legat de demersul legislativ privind cuantumul actualizat al soldelor de grad / salariul gradului profesional pentru toți militarii si polițiștii în activitate, discriminare ce poate fi eliminată printr-un amendament la OUG-urile aflate în dezbatere în parlament sau prin promovarea unei noi ordonanțe de urgență de către guvern, fac următoarele precizări:

    Art. 74 din Legea 360/ 2002 actualizată, privind statutul polițistului, din punct de vedere al "statutului" acestuia după încetarea activității stipulează următoarele:
    (1) Evidenta politiștilor și a operațiunilor de mobilizare pe timpul și după încetarea raporturilor de serviciu, precum și modalitățile de ținere a acesteia se stabilesc prin ordin al ministrului de interne.
    (2) La încetarea raporturilor de serviciu politistul este obligat ca în termen de 15 zile să se prezinte la centrul militar pe raza căruia domiciliază, pentru a fi luat în evidenta ca rezervist cu specialitatea "poliție" și gradul militar echivalent gradului profesional avut la data respectiva în grupa de evidenta a Ministerului de Interne.
    (3) Polițiștii luati în evidenta ca rezerviști pot fi concentrați sau mobilizati pentru completarea efectivelor unităților Ministerului de Interne, în condițiile prevăzute de lege.

    Articolul 78 din Legea 360/2002 prevede următoarele:
    (1) Dispozițiile prezentei legi se completează, după caz, cu prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarului public, cu modificările și completările ulterioare, și ale altor acte normative în vigoare.
    (3) Până la adoptarea legii privind pensiile politistilor acestora le sunt aplicabile dispozițiile legale referitoare la pensionarea cadrelor militare.
    (4) Modul de aplicare a prevederilor alin. (2) și (3) se stabilește prin ordin al ministrului de interne.

    (Va urma)

    RăspundețiȘtergere
  4. Continuare la mesajul transmis în 20.04.2024 de Declic în numele domnului Narciz Bejinariu
    (partea a doua)

    Consider astfel posibilă amendarea Legii 80/1995, privind statutul cadrelor militare, prin introducerea unei prevederi ce face referire la un alt act normativ (așa cum a fost posibil în Legea 360/2002, privind statutul polițistilor), prin completarea cu un alineat suplimentar celui care este deja inclus în raportul preliminar al Camerei Deputaților, având următoarea prevedere:
    (...) Dispozițiile prezentei legi se completează, după caz, cu prevederile Legii nr. 360/2002 privind statutul polițistilor, cu modificările și completările ulterioare, și ale altor acte normative în vigoare, pentru polițiștii asimilați funcționarilor publici cu statut special, care au încetat raporturile de muncă prin pensionare la limita de vârstă și care au calitatea de rezervist (...),
    sau redactarea într-un format unitar al amendamentului inițial, din această petiție, ce a fost (re)formulat, după documentarea privind cele două legi care privesc statutul cadrelor militare și al polițiștilor, pentru interpretarea unitară privind statutul de rezervist militar al tuturor polițiștilor pensionați, ce ar fi trebuit să fie inclusă doar în metodologiile de aplicare de la casele sectoriale de pensii, astfel că amendamentul ar putea avea următoarea formulare:
    (...)*Pentru militarii în rezervă sau retragere și polițiștii luați în evidență, ca rezerviști cu specialitatea "poliție" și gradul militar echivalent gradului profesional avut la data încetării raporturilor de serviciu, conform art. 74 alin. 1 și 2, din Legea 360 din 6 iunie 2002, privind Statutul Polițistului, se acordă cuantumul actualizat al soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, polițiști și polițiștii de penitenciare prevăzut în art. XI din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 26 din 21 martie 2024.(...) prin modificarea/ completarea a Art.9^1, din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și amendarea OUG nr. 28/2024, publicată în monitorul oficial nr. 268 din 28.03.2024.

    Trebuie să menționez faptul că modificarea / completarea Art. 60 din Legea nr. 223/2015, privind pensiile militare de stat, prin promovarea de către guvern a unei Ordonanțe de Urgență, este modalitatea cea mai simplă și directă pentru aplicarea măsurilor care întregesc efectele soluţiei legislative reparatorii pentru toți militarii și polițiștii în rezervă sau retragere, prin adoptarea de măsuri imediate, în temeiul art. 115 alin. (4) și (5) din Constituția României republicată, prin care Guvernul României este abilitat să adopte o nouă ordonanță de urgență privind aspectele semnalate sau uzitând de dreptul la inițiativă legislativă, deputații și senatorii din orice grup parlamentar pot să inițieze în regim de urgență un nou proiect legislativ, cu același scop, ori să propună amendamente la proiectele legislative aflate deja în dezbatere în parlament.

    Referitor la repartiția celor două acte normative la care face trimitere conținutul petiției, aflate în dezbatere în parlament, fac următoarele precizări:
    *OUG. nr.28/2024 este repartizata la Comisiile din CD (Pl x nr.215/2024):
    https://www.cdep.ro/proiecte/2024/200/10/5/oug254.pdf
    Senatul este camera decizională.
    *OUG.nr.26/2024 este repartizata la Comisiile din Senat (L 166/2024) pentru avize si Raport;
    Camera Deputaților este camera decizională.

    Narciz Bejinariu a inițiat această petiție pe CampaniaMea pe Declic.
    Ai primit acest mesaj pentru că ai semnat petiția 'Petiție pentru un Amendament: actualizarea soldelor de grad pentru militarii rezerviști'

    Cu stimă,
    Col Hathi

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc !
    Va mai astept si cu alte informatii care ne privesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. https://vm.tiktok.com/ZGeHQvTNF/

    RăspundețiȘtergere
  7. ASTA CHIAR CA DOARE ...taman acum cind nu au ghiulele...hi..hi..hi..

    RăspundețiȘtergere
  8. Vă salut,
    Vă voi reaminti într-un fel mai vesel, zic eu, o temă de discuție uitată de mulți pensionari militari:

    Povestea supraimpozitării

    A fost odată un militar pe nume Ion.
    După ce și-a slujit țara zeci de ani, a fost trimis "în pensie".
    Vistieria statului era cam goală și dregătorii au decis să-i dea bătrânului oștean pensia în vin, că de ăla aveau destul.
    De pensia lui Ion se ocupa instituția numită CPS.

    Calculează cei de la CPS că Ion trebuie să primească o cantitate de 10.000 litri de vin, pensie brută.
    Încarcă ei o cisternă cu 10.000 litri de vin și leagă de ea un butoi mare în care-i vor da pensia lui Ion.
    Vine ziua de pensie și CPS trimite un reprezentant cu cisterna și cu butoiul la Ion acasă.
    Ajunge la Ion cisterna.
    CPS-istul se dă jos din cabină și se scarpină-n cap.
    - Măi Ioane, avem o problemă! Îi zice CPS-istul lui Ion.
    - Ce problemă? Întreabă Ion.
    - Trebuie musai luat impozit și dus înapoi la CPS.

    Scoate CPS-istul din bord o foaie cam mototolită pe care era tipărită Legea 282/2023.
    Citește el silabisind: "pentru venitul lunar din pensii care are doar componentă necontributivă"
    - Cum așa mă? Cât am fost "activ" nu mi-a luat statul și mie toate dările, ca la strungar? Întreabă Ion supărat.
    - Lasă mă, că știm noi mai bine! Zice CPS-istul.
    Continuă să silabisească: "se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 litri de vin".

    Stă CPS-stul puțin și se gândește:
    - Oare a cui sunt cei 2.000 litri neimpozabili?
    - Păi sunt ai lui Ion, pentru că nu se impozitează, zice tot el.
    - Buuun! Zice CPS-istul.
    - Ioane, ține de butoi să nu se clatine, că în el ți-oi vărsa pensia.
    Ține Ion de butoi și CPS-stul îi pune în butoi 2.000 litri de vin.
    În cisternă rămân 8.000 litri de vin.

    Ia CPS-istul creionul chimic de după ureche, îl umezește în gură și începe să socotească pe dosul foii cu Legea 282/2023.
    Din cei 8.000 litri, statul va reține procente din vin, ca impozit, astfel:
    10% până la 4.426 litri
    15% între 4.426 litri și 7.567 litri
    20% din ce depășește 7.567 litri, până la 8.000 litri.
    Statul trebuie să rețină următorul impozit:
    10% x 4.426 = 442,6
    15% x (7567 - 4426) = 471,15
    20% x (8000 - 7567) = 86,6
    Impozit = 442,6 + 471,15 + 86,6 = 1.000,35 litri => 1.000 litri
    În cisternă sunt 8.000 litri și trebuie să rămână 1.000 litri.
    8000 - 1000 = 7000

    CPS-istul scoate 7.000 de litri din cisternă și-i varsă în butoiul lui Ion.
    Pensia în vin a lui Ion este 2.000 + 7.000 = 9.000 litri de vin.
    Pleacă CPS-istul cu cisterna în care are impozitul lui Ion de 1.000 litri de vin.
    Ion este fericit cu cei 9.000 litri de vin.

    (Va urma)

    RăspundețiȘtergere
  9. (Continuare la "Povestea supraimpozitării")

    Dregătorii s-au hotărât să cumpere arbalete noi pentru oștire și pentru a le plăti, le mai trebuie vreo 200 litri de vin.
    Îi informează pe cei de la CPS să facă cumva să aducă în plus la vistierie 200 litri de vin.

    Ajunge CPS-istul cu cisterna înapoi la CPS și descarcă cei 1.000 litri de vin, impozitul lui Ion.
    Stau șefii de la CPS și se gândesc cum să facă să adune 200 litri de vin în plus față de cei 1.000 litri de vin aduși de la Ion.
    - Evrika! Strigă unul și le șoptește celorlalți soluția.
    Trimit repede înapoi la Ion un camion și-i confiscă butoiul cu cei 9.000 litri de vin.
    CPS-istul de pe camion îi zice lui Ion:
    - Mă Ioane, stai liniștit că s-a făcut o greșeală, dar venim repede înapoi și-o rezolvăm.

    Vine înapoi la Ion cisterna plină cu 10.000 litri de vin și cu 4 butoaie goale.
    Urmând indicațiile șefilor de la CPS, CPS-istul se apucă de treabă.

    Înșiră lângă cisternă cele 4 butoaie goale.
    În primul butoi varsă 4.426 litri.
    În al doilea butoi varsă 3.141 litri, (7567-4426=3141)
    În al treilea butoi varsă restul de vin din cisternă, adică 2.433 de litri.
    Ion se uita tâmp la ce se întâmplă.

    Zice omul CPS-ului așa:
    - Mă Ioane, zice legea că trebuie să-ți dăm 2.000 litri de vin ca "venit neimpozabil". Noi îți dăm ăia 2.000 litri din primul butoi, ăla cu 4.426 litri.
    - Dar nu scrie în lege că trebuie luat din primul butoi, cel cu 4.426 litri. De ce să nu luăm din al treilea butoi, cel cu 2.433 litri? Zice Ion.
    - Nu scrie mă, dar așa vrem noi!
    Scoate CPS-istul 2.000 litri de vin din primul butoi și-i pune în al patrulea butoi, unde se va aduna pensia lui Ion.
    - Mă Ioane, din ce-o rămas în primul butoi luăm 10% impozit.
    10% x (4426 - 2000) = 242,6
    - Din al doilea butoi luăm 15% impozit.
    15% x (7567 - 4426) = 471,15
    - Din al treilea butoi luăm 20% impozit.
    20% x 2433 = 486,6
    CPS-istul socotește cât vin trebuie să pună înapoi în cisternă, ca impozit:
    Impozit = 242,6 + 471,15 + 486,6 = 1.200,35 => 1.200

    Bagă omul CPS-ului 1.200 litri de vin înapoi în cisternă și-i lasă lui Ion pensia de 8.800 litri de vin.
    Și uite-așa au făcut rost cei de la CPS de 200 litri de vin pentru dregători.
    Și-au trăit fericiți, dregătorii și CPS-știi, până la adânci bătrâneți.

    Sfârșit!

    Observație: pentru cei pensionați înainte de 15.09.2017 ale căror pensii brute nu depășeau în data de 31.12.2023 suma de 3906 lei varianta "originală" de supraimpozitare aplicată de CPS-uri nu a avut efect, lor nefiindu-le luați bani în plus.

    Cu stimă,
    Col Hathi

    RăspundețiȘtergere
  10. https://music.youtube.com/watch?v=adGgvOfcpkc&si=JFFmtEQWcgMz_0RH

    RăspundețiȘtergere

    CEZAR22 aprilie 2024 la 19:03
    Auu auu..nene Bazile
    Ce ti-a spus Cezarul Tie..:
    Nu te ducee la padure
    Ca pica pluta pe ..tineeeeee

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    CEZAR22 aprilie 2024 la 19:07
    Dar Bazil nu a ascultat
    Blogul lu PMT l-a dat
    Lu PMT si Cartoful zimbitor (APV rz )
    S-alege praful de el....

    Ștergere
    Răspundeți

    RăspundețiȘtergere
  11. https://vm.tiktok.com/ZGe9NXKb3/

    RăspundețiȘtergere
  12. https://www.tiktok.com/@usr_timis/video/7360650466201505057

    RăspundețiȘtergere
  13. Samaliot misto zbirnaet....mindria CCCP..intra la arat unul cite unul....

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim12:43

    cezarike ,intra pe blogul lui Huhu sa vezi ce destept este unul CFI,pe toate le stie,da sfaturi si in scurt timp va inventa ...roata!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim14:26

    Sa-i ia naiba.Nu intenționăm să mă duc la vot dar acum ma duc numai asa de al naibii ca sa o votez pe Sosoaca.Am vrut NATO primesc un bat in cur ca sa nu-mi cada pantalonii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Hop hop hop Țiuzăr și cu Zdreanță să ne -o ia la ceok 😂😜🖕

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim18:15

    Haide repede bă Țiuze, că axa răulu învinje fără tine !

    RăspundețiȘtergere
  18. Fak Cercetari..in RUSIAN..sa-l gasesc pe don Bazile....

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!