Google Website Translator Gadget

duminică, 13 martie 2011

DIN APLICATII___ Cum am nimicit eu- Comandamentul Conducerii Aplicatiei



          Sa zicem, ca era prin toamna anului1979 .Vremea incepuse sa se strice ,odata cu incheierea lucrarilor de prin agricultura socialista si pe alocuri chiar  de pe parcelele particulare.Ca de obicei, era vremea aplicatiilor militare,pentru ca se purta reteta-:inamicul trebuie nimicit, indiferent de starea vremii ziua ,noaptea,peste tot pe unde-l,, prindeam pe teritoriul "patriei.
   Inca mai era benzina pentru armata, inca se mai faceau aplicatii la nivel  SUBU.U MU cu majoritatea tehnicii si a mijloacelor din dotare. TAB-urile erau inca noi si un prilej de mandrie militareasca . Se pare ca nu erau multe armate socialiste, dotate asa zdravan ca noi .Unde mai pui ca -ncepuse de cativa ani buni si productia autohtona ,ca atare, un bun prilej si justificat zic eu ,de mandrie nationala.
   Eram deci in TO(teatrul de operatiuni- cum le place la pustime sa se dea mari) Ploua marunt de zile bune. Aplicatia la nivel de MU  isi urma neabatut cursul,fara a fi deranjata de ploaia de toamna si de namoalele  Banatului. Trecusem prin ambuscade, exersasem ofensiva din miscare,sustinuti de artilerie si aviatie(real ,va rog frumos fara zambete) si acum ,organizam _Batalionul din care faceam parte__  o aparare beton,impotriva unui inamic de fo 3X mai numeros in efective tehnica si celelalte. 
 Comandantul de batalion, nu mai contenea sa puna  la cale , fel de fel de jmecherii, pentru a ii face viata cat mai grea, colegului care reprezenta inamicul. Printre altele, se hotaraste sa-i faca o surpriza proasta ,gandindu-se la o pozitie inaintata, care sa-l loveasca puternic pe,, inamic" si sa-l oblige sa lase drumul si sa incerce tarina inamolita.  Ma cheama la el si ma chestioneaza oarecum ,daca am idee ,cam cu ce se mananca lupta pe o pozitie inaintata.Ghinionul meu a fost ca l-am convins si atunci,am primit ,,ordinul de lupta"
_   Fi atent la mine, zice colonelul. Scoate harta si incepe:  vezi drumul din  fata? Vazut zic eu ,caci era si asfaltat si marginit de plopi inalti.
 _   Iei trei tab-uri cu munitie de manevra cat cuprinde,petarde, lumanari fumigene si te deplasezi in fata ,pana la maxim 4-5km, Te maschezi la teren ,nici pasarea sa nu stie ca esti acolo si astepti in tacere totala, inclusiv radio. Cand apare inamicul, care va veni incolonat , lasi sa treaca elementele de cercetare-deja incepeam sa transpir rece-- Deschizi focul cu toate mijlocele,il faci praf si dispari. Clar? Clar tov. colonel.. Cand intru in dispozitiv?  La noapte .intre ora 02-03. Sa nu cumva sa ramana ceva in urma, sau sa va captureze ,ca te frig si te mananc!! Daa-am inteles!!!
     Pregatim broscoii(tab), aleg oamenii cu care sa merg ,nu prea multi sa nu am surprize. Vine noaptea ,plecam ,gasim cateva grajdiuri de c.a.p si printre ele, gramezi de coceni inca nearanjati. Ne acoperim bine cu cocenii din zona si rezulta, fix trei capite bine gospodarite  printre acele grajdiuri. Timpul trece greu.Mai atipim,mai tragem cu ochiul la ce se intampla  si greu, greu vine dimineata ,cu o ceata picloasa de ziceai ca de fapt, ies aburi din pamant.Nu trece mult si zgomot de motoare ,din directia inamicului. Alarma maxima !!Toti cu degetul pe tragaci,care la mitraliere,care la pusca mitraliera,care cu petardele si lumanarile fumigene pregatite. Eu,cu binoclul la ochi, incercam sa deslusesc prin ceata.. grea treaba. Ceata era stapana absoluta. Mai trec cateva minute si din ceata se iteste un TABC cu antenele radio balanganid, de ziceai ca-i un gandac monstruos.-Elementele de cercetare zic eu si ordon liniste deplina - sa treaca .  Si trec fara nici-o problema ,iar eu rasuflu usurat.-prietenii stiu de ce. Mai asteptam pret de 20-30 minute si alte zgomote si mai puternice. Fortele principale -pregatiti . Mecanicii conductori erau cu mana pe contact si tremurau, caci daca vreunul nu pornea, era dezastru. Apare un TAB mare 8x8. Cum era de lat ,greu mai puteai sa vezi , ce se afla in spatele lui . Si asta avea fo doua antene balanganitoare, dar cine sa le mai vada? Cum principala problema era sa lovesc si s-o sterg ,nu-mi asum riscuri inutile si de la o distanta destul de mare, dau ordin : Totul- FOOOC, porniti motoarele. Bai vere -se declanseaza din senin un mic infern., 6 mitraliere clantaneau sinistru,  petardele bubuiau in draci,lumanarile fumigene scoteau valatuci,mai lipsea ..cazanul, Dau ordin si iesim cu cocenii pe noi .Ne facem un pic spre inmicul ghinionist,cu mitralierele tragand bineinteles. Facem un arc de cerc ,intoarcem si ..si ...si ...cand ne pregateam sa savuram reusita,  fac imprudenta sa pun binoclul la ochi..  Ce credeti ca vad? NENOROCIRE.- TAB-ul inamic a intrat in situatie .A parasit drumul si a luat-o peste camp.In urma lui mai fratilor doua aro, cu cate doua perechi de antene,care intr-un sant, care in altul- sa se adaposteasca.Mai in spate, o autocarosata  tip autobuz ,se bagase si aia printre niste pomi !!,  Ce mai -jalea dracului  !!                                                                  Conducerea aplicatiei era facuta praf
                                                         ***************  
     Finalul este de-adreptul apoteotic.
        Comandantul meu, auzind harmalaia pe care am provocat-o,intra in alerta si retine usor ,,elementele de cercetare "inamice . Mai trebuia sa ma intorc cu intreg efectivul si ..victorie garantata.
         Eu, ud fleasca in viteza maxima , intru cu cele trei tab-uri in dispozitiv,Comandantul topaia de fericire  si ne facea victorios cu mana. Cobor ,ma indrept pleostit spre el
           -   Bravo,copile i-ai facut praf,ai dracului de nenorociti!
           -    Tov. colonel,e JALE !!  -   CE ai ma? -   I-am  facut praf, da.nu pe aia care trebuia !!  -Da pe care?               -     PE SEFI !!!-  si ii povestesc toata tarasenia.
              Colonelul, pe o parte il umfla rasul,pe alta isi musca buzele. Om cu experiena,a analizat repede si ma intreaba  :   -   Viteazule, ai vazut ,aveau vreun semn de identificare,steag ceva   ?   - Nu aveau nimic !                              -Stai  aici mai in spate si nu faci decat ce zic eu!
    Intre timp, inamicul decimat ,format dintr-o gasca de colonei (conducatorii aplicatiei de la MU) se adunasera de prin santuri si se apropiau in viteza de noi. Coboara seful al mare din Aro si incepe
 - Care-i nenorocitul ,sa vina incoa.Tribunalul militar te mananca....!!
              Comandantul meu,calm  simulind ca nu stie despre ce-i  vorba:   -Ce-i tov. col ce s-a intamplat?
  -  Unde-i ala  pe care l-ai avut in fata?   -L-am trimis cu un camion la unitate, dupa alimente   ....  samd          Problema s-a rezolvat intre ei barosanii. Se pare , ca si ei gresisera un pic , interpunandu- se   intre subunitatile care duceau lupta ,fara sa anunte comandantii,fara mijloace de marcare corespunzatoare. S-au tras invataminte, s-a prelucrat ca un moment al aplictiei si asa mai departe.
                      In ceea ce ma priveste ,nu am fost uitat prea repede, in sensul ca se amuzau sefii . Aveti grija cu P.ca asta  face confuzii si reguleaza  comandamentele  !!              

13 comentarii:

  1. Sa zicem.......
    Bravo! Felicitari!
    Iata ca se poate!
    Scrie, scrie inainte!
    P.S.: "Aveti grija cu P. ca asta face confuzii si reguleaza comandamentele!!"
    Valabil si azi, nu-i asa?
    Ai un umor de toata isprava!
    Sanatos! Facator de bine, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Admin. Daca va inveseleste sunt cel mai fericit om. Va doresc o saptamana plina cu bucurii.

    RăspundețiȘtergere
  3. @cezar
    Las-o mai moale cu multumirile suna-l pe nea Burcu,promite-i cate-n luna si in stele si rezolva naiba dracovenia cu postarile ca o sa-ti pierzi clientii si prin tine si celelalte bloguri partenere si dupa aia n-o sa mai ai cui sa-i multumesti
    Pare rau la tine,luat mai tare,necesar dus rece asa ca rezolva problemele tehnice si dupa aia sa tot razi ca o sa ai timp.Acu la munca....

    RăspundețiȘtergere
  4. Akord nu recunosti pe nimeni in poza de mai jos? Inteleg ca esti in campanie,dar oricum..
    Ti_am mai ridicat si eu cateva mingi la fileu . nu stiu daca ai bagat de seama !!

    RăspundețiȘtergere
  5. Kam jos "filetul",cam jos...cred că-i de tenis de masă.
    PS Eşti tare-n şpriţuri Cezare, tare de tot! Uite...parcă-l văd în stânga şi pe Neacşu...parcă spuneai că nu sunteţi prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  6. ....desi vorbesti pe inteles
    Eu nu te pot pricepe""

    RăspundețiȘtergere
  7. -Am inteles..eroarea .Nu sunt eu in poza ci o parte din profi de la LM Breaza
    Cel cu spritul e cosmarul tineretii mele.proful de mate.ne-am revazut dupa 30 de ani. Nici gand de Neacsu

    RăspundețiȘtergere
  8. @cezar
    am remarcat ajutorul si iti multumesc,desi cred ca mi-ai dat dreptate altfel nu l-as fi meritat
    cred ca m-am bosorogit,mi se par fetze foarte cunoscute ,mai ales doamnele...dar nu, n-am curaj sa dau pronosticuri nu i-am mai vazut de...aaaa...32 de ani.E aproape o viata de om

    RăspundețiȘtergere
  9. Akord-era Toma de mate,cel cu paharul,in dreapta -Giumanca ,apoi Nour ,Tudoran
    Trebuie atinsi ca merita! Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  10. Undeniably consider that which you stated.
    Your favourite reason seemed to be on the net the simplest factor to
    take into account of. I say to you, I certainly get irked while folks consider concerns that they just do not realize
    about. You controlled to hit the nail upon the top and
    outlined out the whole thing without having side-effects ,
    other folks could take a signal. Will likely be back to get
    more. Thank you

    Also visit my web site :: MeaganSBedillion

    RăspundețiȘtergere
  11. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog
    shine. Please let me know where you got your theme.
    Many thanks

    My blog post BrynnGDragun

    RăspundețiȘtergere
  12. I used to be suggested this web site through my
    cousin. I'm no longer positive whether this put up is
    written via him as no one else recognise such exact about my problem.
    You are wonderful! Thank you!

    my website ... TysonZCialella

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!