Google Website Translator Gadget

vineri, 2 decembrie 2011

q

                                                                                                                

Interfax: Rusia a înarmat Siria cu sisteme de rachete supersonice

Rusia a livrat Siriei sisteme de tip „Bastion” echipate cu rachete antinavale supersonice de croazieră „Yakhont” pentru paza de coastă, în conformitate cu un contract datând din 2007, informează Interfax.
Astfel, în timp ce tensiunile escaladează în Siria, iar Uniunea Europeană îşi înăspreşte sancţiunile împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, Rusia înarmează pur şi simplul Damascul, pretextând că nu face să realizeze decât contracte mai vechi, comentează ziariştii de la Radio Liberty.

Nu se cunosc deocamdată nici termenul exact la care au fost livrate aceste sisteme de rachete şi nici în ce număr au ajuns acestea la Damasc. O sursă militar-diplomatică de la Moscova a dat de înţeles agenţiei Interfax că este prematur să se vorbească de o realizare integrală a contractului încheiat de Rusia cu Siria. „Mai este nevoie de timp şi pentru formarea profesională a personalului sirian cu privire la exploatarea acestor sisteme”, a indicat sursa menţionată.

O altă sursă a declarat pentru Interfax că Damascul spera să primească cel puţin două sisteme „Bastion”, echipate cu circa 36 de rachete fiecare, subliniind că acest echipament va acoperi întreaga zonă de coastă a Siriei împotriva oricărui atac posibil dinspre mare. Conform unor surse neoficiale, valoarea contractului se ridică la 300 milioane de dolari.
Fără posibilităţi de neutralizare
Despre caracteristicile tehnice ale acestui sistem de rachete, ziarul italian „Rinascita” scria încă în vară: „Este un armament cu date tehnice deosebite, care devansează cu 10-12 ani armele din aceeaşi clasă în Europa şi SUA. În acest moment,marile puteri nu au mijloace de contracarare, capabile să neutralizeze acest tip de rachete în timpul zborului spre ţintă”.

Mai mult, potrivit „Rinascita”, aceste tipuri de rachete sunt greu de detectat de radarele americane de ultima generaţie, precum Aegis.
Sursa: Agerpres

4 comentarii:

  1. A visitor from Rüti, Zurich viewed "ARMYIA -: Problema de metafizica------------------sau
    Thank You !(multumesc pentru vizita!!)

    RăspundețiȘtergere
  2. A visitor from Leuven, Vlaams-Brabant left "ARMYI
    Te salut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. A visitor from Lisbon, Lisboa left "ARMYIA -: Andra - Mai tii mine mai draga Marie oct2009" via blogger.- Thank you!(multumesc pentru vizita)

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!