Google Website Translator Gadget

miercuri, 11 septembrie 2013

INTERNAȚIONAL

Obama amână acţiunile militare împotriva Siriei, însă…

Președintele SUA, Barack Obama, a anunțat, marți, în East Room, sala de ceremonii a Casei Albe, că a cerut amânarea votului din Congres asupra unui eventual recurs la forţă împotriva Siriei, pentru a oferi o şansă diplomaţiei, în contextul în care Damascul a dat asigurări că este pregătit să renunţe la arsenalul chimic, dar a subliniat că opţiunea militară rămâne, însă, pe masă.
Obama amână acţiunile militare împotriva Siriei, însă…După 48 de ore de eforturi diplomatice intense, care au îndepărtat perspectiva atacurilor asupra Siriei devastate de războiul civil, preşedintele american a apreciat că propunerea rusă de plasare a armelor chimice siriene sub control internaţional ar constitui un semn “încurajator”, potrivit Mediafax.
“Această iniţiativă poate permite să se pună capăt ameninţării armelor chimice fără a recurge la forţă, în particular pentru că Rusia este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai (preşedintelui sirian Bashar) al-Assad”, a declarat preşedintele american, recunoscând totodată că este “prea devreme” pentru a spune dacă acest plan va avea succes.
“Prin urmare, le-am cerut liderilor din Congres să amâne votul pentru autorizarea folosirii forţei, cât timp vom urma calea diplomatică. Îl voi trimite pe secretarul de stat John Kerry să se întâlnească, joi, cu omologul său rus şi voi continua, eu însumi, discuţiile cu preşedintele Putin”.
 În pofida faptului că Obama a cerut Congresului să nu voteze imediat asupra unui eventual recurs la forţă, liderul de la Casa Albă a subliniat că opţiunea militară rămâne pe masă.
“Am ordonat armatei americane să îşi păstreze poziţiile actuale, pentru a menţine presiunea asupra lui al-Assad şi pentru a reacţiona dacă diplomaţia eşuează”, a avertizat el.
“Chiar şi un atac limitat i-ar transmite lui al-Assad un mesaj de o (importanţă) pe care nicio altă ţară nu îl poate transmite”, a dat asigurări Obama. El şi-a reiterat angajamentul de a nu mobiliza trupe terestre şi a respins comparaţia cu Irakul în 2003.
“Nu cred că că ar trebui să răsturnăm un nou dictator prin forţă”, a spus preşedintele SUA.

3 comentarii:

  1. With that, employing them will provide a service and
    rate that is friendly to your budget. Qualification of the
    Lawyer- Does the lawyer has got an authenticated license.
    These professionals never disappoint their customers and in a smoother manner they
    complete the whole task.

    RăspundețiȘtergere

  2. Its not my first time to pay a quick visit this web page, i am browsing this web page dailly and
    obtain nice facts from here all the time.

    My homepage :: internet marketing roberts

    RăspundețiȘtergere

  3. With that, employing them will provide a service and
    rate that is friendly to your budget. Qualification of the
    Lawyer- Does the lawyer has got an authenticated license.
    These professionals never disappoint their customers and in a smoother manner they
    complete the whole task.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!