Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 27 februarie 2016

Mai mulţi ofiţeri ruşi – ucişi într-un atentat cu maşină-capcană?

Mai mulţi ofiţeri ruşi – între care, probabil, şi generali – ar fi fost ucişi într-un atentat cu maşină-capcană care a vizat o bază rusă militară aflată în apropiere de oraşul Latakia, în nord-vestul Siriei.Aceasta, potrivit lui The Jerusalem Post, citat de Agerpres.
Atentatul, despre care s-a aflat abia miercuri, ar fi avut loc duminică după-amiază, 21 februarie şi a fost comis, potrivit ziarului citat, de două facţiuni de opoziţie – Ahrar al-Sham şi mişcarea Bayan.
Potrivit biroului de presă al Ahrar al-Sham, cele două facţiuni, în coordonare cu jihadişti locali, care se infiltraseră pe teritoriul bazei militare ruse, au decis să comită atentatul după ce au observat “o adunare de mai mulţi ofiţeri de rang înalt”.
Gruparea Ahrar al-Sham susţine că “zeci de generali ruşi au fost ucişi şi răniţi în explozie”.
Baza militară rusă care a fost ţinta atentatului cu maşina-capcană este considerată unul dintre cele mai importante centre militare ale forţelor ruseşti de pe coasta mediteraneană a Siriei,la aproximativ 15 km de Latakia.
Atentatul a fost anunţat cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului convenit între Rusia şi SUA, programat să intre în vigoare sâmbătă. Moscova şi Washingtonul au indicat deja că încetarea ostilităţilor nu se extinde şi asupra grupării Statul Islamic (SI) şi a Frontului Al-Nosra, însă  după acest atac Rusia ar putea adăuga pe această listă şi Ahrar al-Sham, scrie The Jerusalem Post.

Sursa: www.jpost.com

4 comentarii:

  1. La cata Armata Rosie are Rasiia, nici nu se baga de seama cateva mii de jenerali si coloneli, aruncati in aer !
    Tragic si fatal ar hi pentru noi, doamne feri, de exemplu, daca s-ar face un atac cu capcane de astea la corsari ca alde Zdruminstracel, ori Tiberila Fratiu, pen ca ar ramane mandra noastra flota de rezboi fara amiralitate !
    Un A peste alt A, cu alde jihadistii astia de la Kakam al- Besheam, nu-i pre bine sa te pui. La astia, e omul si bomb, omul si bomb !

    RăspundețiȘtergere
  2. Te doare dibla, cum tasneste cultura militara, pe blogul lui Poty ! Toti isi dau cu parerea despre pacea mondiala, sub atenta indrumare a ofiterului de tip multirol Poty, mai marele administratore de blog. Fiecare isi da cu parerea, in functie de ce-a citit, ori dezbatut in dosul pietii, la o bere, cu basinosii cracanati ai sistemului !
    Doamne feri, te doare capul !
    Buey Olescule tata, cine dreaq te-a pus sa te uskesti din armata, in floarea varstei, la nici 42 de ani ? Zau de nu erai, acusica sea, in locul lui Ciuca ! Si nu mai aveam treaba nici cu odioasa OG57, si nici cu posibilitatea de inaplicabilitate la LPM, si nici cu includerea in BC a CV ciucalatei pe care i-a dat-o patria, mocca, kilotului nostru de vanatoare-gazare Colorado, unikktul Viurel Beobel ot Hurzicesti !
    Buey, mai relaxati-va si voi oleaca, mai odihniti-va neuronul si nu va mai scremeti sa debitati tampenii de astea SF, ca o sa ajungeti ca mine, sa traiti prin fortonase, ca un saiborg !
    Doamne feri !

    RăspundețiȘtergere
  3. hi..hi..hi...recunosti ca i-am spart ??

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!