Google Website Translator Gadget

marți, 8 martie 2016


Marile Puteri se pregatesc pentru „batalia finala”. Armele HIPERSONICE care ar schimba radical regulile jocului

China_has_successfully_tested_its_first_hypersonic_missile_640_001

SUA, Rusia si China sunt cele trei mari puteri militare mondiale care sunt pe cale sa revolutioneze industria armelor, prin introducerea in uz a unor arme hipersonice, care ar face ineficiente sistemele moderne de aparare antiaeriana.
In momentul in care americanii scoteau pe piata avioanele Stealth, nedetectabile de radar, aveam de-a face cu o revolutie in domeniu. Acum, noile arme hipersonice, capabile sa atinga 3.600 de mile pe ora sau mai mult, vor revolutiona industria militara in acelasi mod cum Stealth a facut-o cu o generatie in urma si cum motoarele cu turboreactor au facut-o cu o generatie dupa.
Armele hipersonice ar putea redefini regulile razboiului modern, conform unui studiu al Air Force Association’s Mitchell Institute for Aerospace Studies. SUA lucreaza intens pe acest segment al armelor hipersonice, noteaza Yahoo News.
Odata avute la dispozitie, proiectilele incredibil de rapide vor permite lovirea tintelor adanc infipte in teritoriul inamic, chiar daca acestea sunt aparate de sisteme antiaeriene.
Datorita vitezei de zbor, parcursul transcontinental al acestora s-ar reduce de la ore la minute. Aceste arme pot contribui si la scaderea amenintarilor la adresa pilotilor, deoarece aparatul de zbor pilotat de acestia si-ar indeplini misiunea mult mai repede.
Dar SUA nu este singura care investeste in aceasta tehnologie, China si Rusia fiind preocupate, la randul lor, de acest segment militar. Beijingul a efectuat cel putin cinci teste cu ale sale vehicule hipersonice Wu-14, in ultimii doi ani, capabile sa atinga viteze de 10 ori mai mari decat viteza sunetului.
Rusia, la randul ei, planuieste un upgrade la Proiectul 11442 Kirov – un interceptor propulsat nulcear, Piotr Veliki, inlocuit cu noi rachete de croaziera hipersonice. Proiectul rusilor ar fi putea fi finalizat in 2022, iar Pentagonul prevede un termen asemanator. Autorii studiului cred ca o astfel de arma ar putea fi lansata in jurul anului 2020.

Un comentariu:

  1. tehnocrat10 martie 2016, 14:05

    Rau ma dor ochii ma dor, tot ma urc si ma cobor, pe bloogul elitelor.
    Fara subiectivism si fara interes personal, cateva consideratii personale:
    A. Datorita implicarii personale, a Excelentei sale, Domnul Cezar ,cel mai stimat si apreciat adept al contributivitatii, in legea 223/2015 ,violata sau neviolata, conform art.108 a crescut perioada care se ia in calcul pentru contributia la pensia suplimentara, pana la 31 decembrie 2010. Foarte corect si constitutional.
    ================================
    Ave Cezar ...muritorii te saluta !!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!