Google Website Translator Gadget

luni, 16 aprilie 2018


Președintele Xi ordonă exerciții militare cu muniție de război

Mihai Dumitru / 16 apr 2018 / 08:52 
Președintele chinez Xi Jinping a trimis un mesaj clar de dezaprobare a relațiilor tot mai strânse dintre SUA și Taiwan trimițând nave de război în strâmtoarea dintre continent și insula rebelă.
Pentru prima dată după septembrie 2015, China va efectua miercuri exerciții militare cu muniție de război în strâmtoarea Formosa, cea care desparte coasta chinezească a continentului asiatic de insula Taiwan, separată politic de Beijin din 1949.
Exercițiile reaprind temerile internaționale referitoarea la posibilitatea ca Beijingul să recupereze prin forță militară insula pe care o consideră provincie de-a sa, condusă de un guvern ilegitim.
America a pus gaz pe foc
Relațiile dintre China și Taiwan nu au fost niciodată cordiale, însă administrația de la Beijing a fost înfuriată recent de două acorduri parafate în ultima lună între Washington și guvernul taiwanez de la Taipei, incluzând un acord care facilitează călătoriile dintre cele două țări.
Demonstrație de forță
Ordinul de a desfășura exerciții militare cu muniție de război în imediata apropiere a Taiwanului a fost dat de președintele Xi Jinping și vine la numai o săptămână după ce Marina chineză a făcut o amplă demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud. De pe puntea distrugătorului Changsha, liderul de la Beijing a inspectat personal trupele marinei militare, inclusiv primul portavion de război din flota chineză, numit Liaoning.

Un comentariu:

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!