Google Website Translator Gadget

vineri, 5 ianuarie 2024

Claudiu Marin spunea... Mitica 22:48 către eu EMINAMENTE... ESENȚA LA PENSIILE MILITARE !!! 1) Cum să acorzi o pensie - pe card - unui șef de Stat Major General al Armatei Române... în procent de 44,8 % față de un omolog al său ??!!! Răspuns unic : Majoritatea proștilor adoptă legile !!! 2) Cum să admiți faptul că...poți fi rezervist militar...cu numai 10 ani ca militar ( art.18 din Legea nr.223 / 2015 )...și să ai pensia - pe card - mai mare decât a șefului Statului Major General al Armatei Române ?! Răspuns unic, repetabil : Majoritatea proștilor adoptă legile !!! CONCLUZIE CERTĂ : "Bombardați" decidenții - fie prin "epistole", fie prin audiențe, fie prin întruniri publice...până or fi nevoiți să depășească...condiția lor de proști ! Oameni buni, făr' de acțiune, vorbele rămân...doar vorbe ! Iar efectele-s...efectiv în buzunar și-n traiul fiecăruia dintre noi...până plecăm... "dincolo" ! Gând bun și fapte...oameni buni ! 4 ianuarie 2024 la 23:41 Trimiteți un comentariu

172 de comentarii:

  1. HO..ho..ho..ho...
    S-au trezit PROSTOVANII...,
    Ce zici MARES..???>

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-au trezit un căcat... Bă ciobârlane, pe Mareș îl doare în sulă ca pe șoarecele de la siloz!

      Ștergere
    2. Anonim13:27

      Pe cei pensionați după 2017 nici în pwla nu ii doare. Au luat indexare de 13,8% și NU sunt afectați de supraimpozitarea. Practic inechitățile NU se rezolva....dimpotrivă ....se adâncesc....
      Traiasca JEGURILE ...PSD & PNL în frunte cu Nicu și Marcel !

      Ștergere
  2. OOF TOPIC
    Spetial pentru "cap mic de NEARTH....
    https://vm.tiktok.com/ZGe2XEbke/

    RăspundețiȘtergere
  3. Uhai bade ....tralala....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim13:33

      Și of...of...mai ..mai...tara de kkt !!!

      Ștergere
  4. Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 ianuarie 2024: Ajunul Bobotezei. Se ține post negru! În Ajunul Bobotezei, sunt prăznuiți Sfântul Mucenic Teotempt și Sfânta Muceniță Teona.

    În Ajunul Bobotezei se ţine post negru, nu se mănâncă şi nu se bea nimic. Potrivit canonului 1 al Sfântului Teofil al Alexandriei, în Ajunul Bobotezei se ajunează total. În Tipicul Sfântului Sava, se spune că, dacă Ajunul cade duminică sau sâmbătă, nu se ţine post negru, scrie crestinortodox.ro.

    Postul din ziua de 5 ianuarie datează din perioada secolele IV-VI, când catehumenii se pregăteau prin post şi rugăciune pentru primirea Sfântului Botez a doua zi. Astăzi, creştinii postesc pentru a putea gusta din apa sfinţită - Agheasma Mare. Credincioşii gustă din Agheasma Mare timp de 8 zile de la Bobotează, până pe 14 ianuarie inclusiv, când se încheie praznicul cu slujbele şi cântările Bobotezei, dar şi în zile de post, la îndemnul duhovnicului.

    Sfântul Teopempt a fost episcop şi a trăit la sfârşitul secolului al III lea, în vremea împăratului Diocletian. Pentru că a mărturisit că Hristos este Fiul lui Dumnezeu a fost aruncat într-un cuptor cu foc, i s-a scos un ochi şi i s-a dat otrava. Rămâne în viaţă după toate aceste chinuri şi îl converteşte la creştinism pe vrăjitorul Teona. Pentru că nu au lepădat credinţa în Hristos, lui Teopempt i s-a tăiat capul, iar Teona a fost îngropat de viu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Avem pe aici câțiva camarazi in kaki și bleu ciel care sunt iubitori de arginți.

    RăspundețiȘtergere
  6. Potaie, să ne pupi în morcov 🥕 și să ne scarpini la coaie

    RăspundețiȘtergere
  7. Arhiepiscopul Teodosie a făcut declarații în legătură cu acuzațiile de cumpărare de influență care îl vizează.
    Teodosie a afirmat că nu este supărat pe procurorii anticorupție care adună probe în acest caz, ci este supărat pe Satana, pentru că, conform acestuia, "mereu ne minte, ne încurcă", și că procurorii "nici nu au ce să ancheteze".

    În cadrul evenimentului religios desfășurat vineri la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, ÎPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie urmată de slujba de Sfinţire Mare a Apei, similară celei desfășurate în ziua de Bobotează.

    Întrebat dacă este supărat pe cei care îl investighează, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: "Ce treabă am eu cu ei? Nici nu au ce să ancheteze. Sunt vorbe goale."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pupala-i in cour pe "inalt prea sfintitul" unde-i el "prea fericitul"
      Ca nu degeaba numele real oficial,in acte, este Macedon Porcu
      "Deși în biografia sa de pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului scrie că acesta s-a născut în familia Petrescu, numele lor de familie era, de fapt, Porcu. Așadar, adevăratul nume al lui ÎPS Teodosie Petrescu de astăzi a fost Macedon Porcul"
      Cu ocazia asta tu nea Potaie poate vezi si averea uimitoare a lu'Porcu de Arini Vatra-Dornei.... "fetite",pensiuni si hoteluri dar pentru aia cu bani multi
      Cum s-ar zice e dracu' gol si un discipol neconditionat al lui Putin pe care-l lauda periodic
      Potaie maidaneza care esti! De dosarul lui de turnator la secu(cu acte in regula adica inregistrat oficial si cu salariu) la CNSAS e alta discutie

      Ștergere
    2. Doamneeeee...iarta.lllll
      Asta va sa fie seful iadului
      🤣😂🤣😂🤣😂🫣😜🤪😝🤑

      Ștergere
    3. Porcul nu-și dezminte numele.Intr-un fel admite acuzația dar nu este el de vina ci satana.

      Ștergere
  8. Exact așa și-a băgat coada Satana și între camarazii in kaki și bleu ciel.

    RăspundețiȘtergere
  9. chiar ca sarlatanii astia de popchi "sfintesc agheasma mare",odata ce aduc apa cu cisterna de pompieriAsa o fi fost si pe vremea lu' "Cristi tamplaru ? tot cu tulumba?Dar inaintea lui cu 3-4-6000 de ani cum or fi trait aia fara popchi ortohoti?
    Pe aici prin zona se anunta +10_12 C de "gerul bobotezei" Azi au fost
    + 9C.....si cica "e la munte":))
    Ati vazut cum imbuteliaza si lipesc etichete zeci de babaciuni,mii si mii de pet-uri de "apa sfintita"?? Munca moca pentru afacere popeasca.Una din alte mii de afaceri
    Asa e: cand esti prost si viata-i grea !
    Hai sa mai si radem!!
    @redoaga poataia paduchioasa si ciobenu ciuzar ciobarlan...
    e cu "apa vie" dar aceeasi escroci
    https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?&q=imbuteliere+apa+sfintita&&mid=C6868F9239B11EA49E34C6868F9239B11EA49E34&&FORM=VRDGAR

    RăspundețiȘtergere
  10. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisiului, este unul dintre cei mai controversați membri ai Bisericii Ortodoxe Române
    Acesta are o avere colosală și deține întregul complex de la Dorna Arini
    Complexul are 20 de hectare și este finanțat, aproape în totalitate, de fonduri alocate de Guvern
    .......ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisiului, este unul dintre cei mai controversați membri ai Bisericii Ortodoxe Române. Declarațiile sale din ultimul an nu au încetat să șocheze, mai mult cu cât acesta a sfidat public normele sanitare impuse de pandemia de COVID-19, având constant o atitudine ostilă față de deciziile statului.

    Pe lângă toate acestea, ceea ce îl mai face cunoscut pe înaltul prelat mai este și averea sa colosală, dar și pentru faptul că deține întregul complex de la Dorna Arini.

    Acesta este unul dintre cele mai luxoase complexuri bisericești din România, care a pornit de la o moștenire primită de Teodosie, ulterior apropiații bisericii cumpărând alte loturi de la oameni.
    ......s.a.m.d
    un judet de golani si boacteri de puscarie

    RăspundețiȘtergere
  11. https://www.stiripesurse.ro/elanul-patriotic-s-a-terminat-in-ucraina-are-loc-o-dezbatere-furtunoasa-despre-mobilizare_3190495.html
    Ciobârlane, du-te tu volintir...😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai e nevoie sa se ofere volintir orkrainianu Ciuzar.I-o trage orka pe la spate.Si asa era el nerabdator "sa se lupteze" cu prostii aia de rusi
      "Bărbaţii ucraineni care locuiesc în străinătate vor primi ordine de încorporare în armată, afirmă ministrul apărării de la Kiev"
      Asta de la prea mult patriotism li se trage orkrainienilor

      Ștergere
    2. Ciuzare uitai sa-ti spun ca "patriotii orkrainieni" sunt platiti de amerloci cu 2000$/ pe zi.Pe zi baaaa !!! auzisi? Poate primesti si tu 4, maxim 6000$ daca ai bafta, ca la cat te pricepi la arme si armata, n-ai cum mai mult 🤣🤣

      Ștergere
  12. Bă Akoarde, "castelul" ăla al popii s-a făcut scrum acum vreo 2-3 ani... Ești în urmă cu evenimentele.🤣

    RăspundețiȘtergere
  13. https://www.contributors.ro/razboiul-din-ucraina-a-inceput-numatoarea-inversa/

    Țiuzăre, ciobene, ia de citește aici o analiză imparțială cu ce se întâmplă în răzbelul dintre orckraci și rusnaci.😁

    RăspundețiȘtergere
  14. Ajunge 2...ani
    Au facut CCCP..DE TOT KK.TUL

    RăspundețiȘtergere
  15. Baa ciuzare,ciobane uite unde umbla cainii cu covrigi in coada si prostii mai si cred.Realitate baaa nu propagandeishin.
    Asa se explica razboaiele si vanzarea de vechituri pt pretenu' tau MaCiuca. Sa mai scada din datorii.
    "Veşti proaste din SUA: Datoria guvernului american a depăşit pentru prima dată 34.000 de miliarde de dolari, cu doar câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru Congres să ajungă la un acord asupra noilor planuri de finanţare federală"
    Peseaua: Stii sa citesti 34000000000000$ ?? Hai curaj ca poate te "destepti"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prost esti.tu cap mik a la Nearh..
      Daca SUA SE APUCA SA PLATEASCA..AU BELIT.O TOTI
      DA DRUMUL LA TIPARNITA FRDERALA..NON DTOP..DI LE TRIMITE TRENURI CU HIRTTIE FRUMOS COLORATA SI LA CHINEZI si la rusi..etv
      Cu un vagon de dolari de 100 cumperi o seara la restaurantul lu Trumf 🤣😂🤣😂🤣😂

      Ștergere
    2. Cu atâtea zerouri nu poate. Nici cu degetele de la picioare împreună cu cele de la mânuri nu poate 😂

      Ștergere
  16. "Occidentul poate ajuta Ucraina prin acţiuni de spionaj tehnologic asupra sistemelor ruse de EW. Însă şi la acest capitol se pare că suntem doar în stadiul de conştientizare a necesităţii unei astfel de acţiuni"
    Au ajuns "geniile occidentale" sa-i spioneze pe subdezvoltatii aia de rusi.Pai se poate mai ciobane sa ajunga occidentul la nivelul tau?
    Gata acum am terminat cu tine si trebuie sa "extermin/eutanasiez" potaia.Cu el e mult mai simplu ca are vocabular compus din 5 cuvinte si-n rest "vorbeste lemne" ca orice puskarete premiant 😄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cauta tu ce inseamna EW ca mie mi-e lene sa-ti explic desi ma ocupam de astea inca din '80....tu ramai la jumelata ta

      Ștergere
  17. Boboteaza sau Epifania este sărbătorită la 6 ianuarie de către Biserica Ortodoxă[2] și Biserica Catolică. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului. În grecește, cuvântul Bobotează este numit Teofanie[3] sau Epifanie care se traduce prin "Arătarea Domnului", adică a Sfintei Treimi.[4][5]

    Creștinii occidentali comemorează în primul rând (dar nu numai) vizita magilor la nașterea Pruncului Iisus și astfel manifestarea fizică a lui Iisus către Neamuri.[6][7] Ortodocșii comemorează botezul lui Iisus în râul Iordan, văzută ca o manifestare către lume a Fiului lui Dumnezeu (Arătarea Domnului).

    RăspundețiȘtergere
  18. Biblia îl menționează pe Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, considerat de creștini ca înaintemergătorul lui Iisus Hristos, care ar fi propovăduit venirea acestuia, îndemnând pe iudei la pocăință. Îmbrăcămintea pustnicului Ioan era foarte simplă, făcută din blană de cămilă; el purta o cingătoare de piele împrejurul mijlocului și se hrănea cu lăcuste și miere sălbatică. Icoanele au păstrat de-a lungul timpului această imagine, înfățișându-ni-l pe Botezător cu părul și barba lungi. Considerându-l proroc, locuitorii din Ierusalim și din întreaga Iudee se strângeau în jurul lui pentru a-i asculta cuvintele și mai ales pentru a fi botezați de el în râul Iordan.

    Ioan le cerea, înainte de a-i boteza, să-și spovedească păcatele și să se pocăiască, spunându-le că el îi botează doar cu apă, dar „cel ce va veni după el” (în tradiția creștină: Iisus) îi va boteza cu Duh Sfânt și cu foc. Despre „cel ce va veni după el”, Ioan spunea că acela este mult mai mare și mai puternic decât el.

    Evanghelia relatează că și Iisus a venit din Galileea, pentru a fi botezat de Ioan, care, văzându-l, a spus: „Iată mielul lui Dumnezeu, cel ce spăla păcatul lumii”. Conform acestei relatări, ieșind din apa Iordanului, Iisus ar fi spus „cerurile s-au deschis și duhul lui Dumnezeu s-a vărsat, coborându-se ca un porumbel și venind peste el. Și glas din ceruri zicând : acesta este Fiul Meu cel iubit întru care am binevoit” (Matei, 3: 16-17).

    Boboteaza este deci una dintre cele mai importante sărbători ale anului pentru creștini. De obicei, în această perioadă este foarte frig în România, de aceea este des folosită expresia „gerul Bobotezei”. Excepție a făcut anul 2018 care a adus temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă din an, la București înregistrându-se chiar și 17 grade Celsius, un record istoric de temperatură pentru ziua de 6 ianuarie.

    RăspundețiȘtergere
  19. Arma penitenciare îi îndeamnă la pocăință pe camarazii in kaki și bleu ciel.

    RăspundețiȘtergere
  20. Arma poliție a intervenit prompt. 👍

    "Tradițiile din ajunul Bobotezei au fost marcate de incidente la Hârșova, în județul Constanța. A fost nevoie de intervenția Poliției pentru calmarea spiritelor, după ce toate cele 3 cruci aruncate în Dunăre au fost recuperate de aceeași persoană."

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred că Satana a intrat între camarazii in kaki și bleu ciel atunci când au primit grămezi imense de ajutoare și solde compensatorii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim14:08

      Dog tu esti scrantit la minte?Du-te la domnul dracul cu agheasma ta cu tot. Ce degete are popa de si le baga in apa de o sfintete?Sarlaterie cu care prosteste pulimea.

      Ștergere
  22. Potaie, am auzit că ești prieten și mâna dreaptă a lui Teodosie, cea cu care se scarpină la coaie 😂

    RăspundețiȘtergere
  23. Potaie, am auzit că după indexarea asta, o să ai pensia mărită cum e sula mea belită.😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.tiktok.com/@_ardeleanca_/video/7320616860641266977

      Ștergere
    2. Geroii..prefera un glonte in spate...!!

      Ștergere
    3. Baga in gaura neagra
      Diferenta rezultata din recalculata 223..oare de peste 1500 lei
      Asa ca sa vedeti cît a ..furat

      Ștergere
    4. Gheroii..pentru cei care nu cunosc alfabetul kirilic...

      Ștergere
  24. https://vm.tiktok.com/ZGe2WTk5r/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aniversarea a doi ani ..de dat in barba ..colosului cu picioare de melc !!!

      Ștergere
  25. Cel de la arma iepurași de camp din Cimisoara care a pierdut tabul îl ataca iar subtil pe rachetistul cu Volhoavele din fostul oraș Stalin.
    Îi transmite celui cu cap mic de la bleu ciel că ăla cu picioare de melc a luat-o iar în barbă.

    RăspundețiȘtergere
  26. Rachetistului cu Volhoavele din fostul oraș Stalin nici că-i pasă, e ca soldatul sovietic, Uraaaa Stalin și tot înainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim21:11

      Care rachetist?Se caca pe el.Poate vrei sa zici vânător de muște.Tantalaul la Capul Midia in loc sa lovească macheta a fost cat pe aceea sa doboare avionul.

      Ștergere
  27. https://www.stiripesurse.ro/ucraina-tancuri-americane-abrams-forbes_3189247.html

    I-auzi bă Țiuzăre!😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce ca sunt cele mai grele tancuri de (peste 60 tone), niste magaoaie,lente si mari consumatoare de kerosen....le mai pune si blindaj suplimentar de n-o sa-i tina nici Himalaia cat e de mare
      Si au niste tevi de tun asa de scurte, de fac mai mult fasss....poate cu o racheta pe teava ar merge,cu proiectile clasice trage doar "de ici pana colea" De viteza initiala ce sa mai zic. E mai mica decat a puskaretelui care o zbugheste din fata detinutilor dupa ce scapa sapunul. Macar daca puneau un a.a. cal 57 sa vezi viteza initiala acolo...spaima conservelor lu' ciuzar
      La viteza lu' cal. 57 si muci daca bagi pe teava, il face strecuratoare pe tabungiuDe astea's bune T-80 ca au doar 42 de tone si senila dubla ca la abrams.Plus ca e mai scund si mult mai vioi in camp deschis. Ca rusnacii au construit tancuri pentru
      tipul de teren si geografia lor. Nu ca amerlocii care se cred in Orkraina ca in Irak
      De astea tin abramsurile prin depozite si muzee ca le-au luat degeaba.Adica amerlocii le-au bagat pe gat ca orkrainienii stiau foarte bine ca n-au ce face cu gunoaiele alea......daaa amerlocii ca de obicei au mers la santaj.

      Ștergere
    2. Anonim21:27

      Ma da prost te faca mata.Sunt 5 variante.Fiecare varianta pentru fiecare tip de teren.Sunt sofisticate și pentru exploatare trebuie timp de instruire.
      Cat crezi tu ca sunt egipteni de prosti de au in dotare 1000 de exemplare?

      Ștergere
  28. https://www.stiripesurse.ro/primul-om-din-lume-care-va-fi-ucis-cu-masca-mortii-ce-este-noua-metoda-de-executie_3190879.html
    Potaie, nu vrei să încerci și tu metoda, că doar pe vremuri voi erați și călăi 😁?

    RăspundețiȘtergere
  29. https://www.stiripesurse.ro/dupa-abandonarea-tancurilor-americane-ucraineii-renunta-si-la-cele-poloneze-the-atlantic_3190475.html

    Țiuzăre, ce faci bă, scoală, iară dormi în sula goală? 😂

    RăspundețiȘtergere
  30. Zice că a fost cadru militar și în anii '80 a căzut în dizgrația partidului.
    Poate îl știe Rambo din metropola Urziceni care a fost secretar la pecerea.
    Îl cunoaște cineva?

    https://m.ziare.com/cuplu-romani/cuplu-fericit-romani-anii-65-poveste-morti-2-ani-apartament-vandut-continut-ghena-1845502

    RăspundețiȘtergere
  31. Buey ciuzare,belitule vezi ca a comandat si MaCiuca zis gogoasa niste abramsuri.Ia-n explica tu cum trece magaoaia pe un pod romanake.Trece o p**a!! Si noi le-am luat contra comisoane grase ,tancuri bune de dus la Remat sau de transformat in cazemate fixe si ingropate.......ceva gen linia Maginot🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonim21:05

    Soldatul sovietic trecea pe sub gheata cu țigara aprinsă.Solsatul rus se lasă mai prejos?
    Scarpinati-l la Coaie si pupati-l in cur pe Zelenski ca daca făcea kaput in fata lui Putin acum beleati pula soldatului celavec .
    Fosilelor încă nu ati scapat.Pregatiti-va basaul.

    RăspundețiȘtergere
  33. Ia Ciuzare si pune-le tamuie
    https://flux24.ro/fost-ofiter-de-informatii-militare-american-odesa-nikolaev-dnepropetrovsk-si-harkov-vor-fi-teritorii-ale-rusiei-totul-se-va-incheia-pana-in-septembrie/

    RăspundețiȘtergere
  34. https://flux24.ro/seful-institutului-ucrainean-de-analiza-am-pierdut-razboiul-informational-in-interior-si-exterior/

    RăspundețiȘtergere
  35. https://flux24.ro/jurnalist-die-welt-dezvaluiri-socante-despre-tacticile-ucrainiene-arsi-in-masina-de-tocat-carne-pentru-a-convinge-occidentul/

    "Wanner a subliniat că, în ciuda pierderilor grele, luptătorii Forțelor Armate ucrainene sunt încă trimiși în misiuni mortale în zonă pentru a demonstra acțiuni ofensive aliaților occidentali. Acest lucru, la rândul său, a adăugat el, ar putea ajuta Ucraina să obțină finanțare suplimentară.

    RăspundețiȘtergere
  36. Pe surse rachetistul din fostul oraș Stalin in loc sa doboare macheta era cat pe ce să lovească avionul.
    S-a întâmplat în poligonul de la Capu Midia.

    RăspundețiȘtergere
  37. Cum mă Akoarde, orckranienii n-au ajuns încă la strâmtoarea Bering?😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  38. NB !! puskarete,NB !! ciobarlane

    RăspundețiȘtergere
  39. Probabil în anii '80 avea undeva in jur de 50 de ani.
    Pe pagina celor de la cineclic am văzut că sunt poze cu acest cuplu și de la munte.
    Se pare că aveau un Fiat 1100 cu Nr de București.

    reddog6 ianuarie 2024 la 20:54

    Zice că a fost cadru militar și în anii '80 a căzut în dizgrația partidului.
    Poate îl știe Rambo din metropola Urziceni care a fost secretar la pecerea.
    Îl cunoaște cineva?

    https://m.ziare.com/cuplu-romani/cuplu-fericit-romani-anii-65-poveste-morti-2-ani-apartament-vandut-continut-ghena-1845502

    RăspundețiȘtergere
  40. Hai că vă zic și eu noapte bună, lui Potaie să i-o dau în mână. Iar pe la ora doo să mă înbelească la oo.😂

    RăspundețiȘtergere
  41. Se zice că la mal de mare racheta urmarea macheta.
    Dar ghidat de-un cap mic, se pare
    Volhov aproape intra-n avion.

    Cel care ghida racheta (care urmărea macheta) este rachetistul din fostul oraș Stalin.

    RăspundețiȘtergere
  42. https://www.libertatea.ro/stiri/inainte-de-90-eram-cei-mai-buni-in-apararea-antiaeriana-330921

    RăspundețiȘtergere
  43. Căutare
    Creare cont
    Autentificare

    Unelte personale
    Cuprins ascunde
    Început
    Specificații tehnice
    Utilizatori
    Vezi și
    Bibliografie
    M1 Abrams

    Articol
    Discuție
    Lectură
    Modificare
    Modificare sursă
    Istoric

    Unelte
    De la Wikipedia, enciclopedia liberă
    M1 Abrams

    M1A2 Abrams TUSK

    Tip Tanc principal de luptă
    Loc de origine Statele Unite
    Istoric operațional
    În uz 1980 - prezent
    Folosit de SUA, Egipt, Kuweit,
    Arabia Saudită, Australia, Irak
    Războaie Războiul din Golf
    Invazia Irakului din 2003
    Războiul din Afganistan (2001-prezent)
    Istoric producție
    Proiectant Chrysler Defense
    An proiectare 1972 – 1979
    Producător Fabrica de tancuri Lima
    (1980-prezent)
    Fabrica de tancuri din Detroit
    (1982-1996)
    An producție 1979 – prezent
    Bucăți construite peste 10000 de exemplare
    Date generale
    Greutate 61,3 tone
    Lungime 9,77 m (incl. țeava)
    7,93 m (șasiu)
    Lățime 3,66 m
    Înălțime 2,44 m
    Echipaj 4 (comandant, ochitor/trăgător, încărcător și mecanicul conductor)
    Blindaj compozit: Chobham, omogen laminat, plăci din plase de uraniu sărăcit încastrate în oțel
    Armament
    principal 1 × tun 105 mm L52 M68 ghintuit (M1)
    1 × tun 120 mm L44 M256 lis
    (M1A1, M1A2, M1A2SEP)
    Armament
    secundar 1 × mitralieră grea M2HB (12.7 mm)
    2 × mitralieră M240 7.62 mm
    (una coaxială, cealaltă pivotantă)
    Motor Honeywell AGT1500C cu turbină cu gaze,
    1500 CP (1120 kW)
    Putere specifică 24,5 CP/t
    Transmisie Allison DDA X-1100-3B
    Suspensie bară de torsiune
    Gardă la sol 0.48 m (M1, M1A1)
    0.43 m (M1A2)
    Capacitate rezervor 1900 litri
    Autonomie 465.29 km
    449.19 km în cazul dotării cu sistem NBC
    Viteză maximă 67.6 km/h pe drumuri
    48.3 km/h pe teren frământat
    Modifică text Consultați documentația formatului
    M1 Abrams este un tanc principal de luptă din generația a treia, fabricat în Statele Unite ale Americii. Vehiculul este denumit după generalul american Creighton Abrams, fostul șef al Statului Major al Armatei Americane și comandantul forțelor militare americane din Vietnam din 1968 până în 1972. M1 Abrams este un tanc foarte bine înarmat, cu un blindaj greu și cu o mobilitate mare, conceput pentru războiul modern. Printre caracteristicile notabile se poate menționa utilizarea unei puternice turbine cu gaz, adoptarea unui blindaj compozit sofisticat și depozitarea muniției într-un compartiment separat de cel al echipajului, pentru o protecție superioară a tanchiștilor. Având o greutate de aproape 62 de tone, M1 este printre cele mai grele tancuri de luptă principale.

    Tancul M1 Abrams a fost intrat în dotarea armatei americane în anul 1980, fiind succesorul modelului M60. Totuși, tancul a fost folosit mai bine de un deceniu alături de modelul îmbunătățit M60A3, care a apărut în 1978. M1 Abrams este în prezent tancul principal de luptă al Forțelor Armate și al Infanteriei Marine americane, al armatelor Egiptului, Kuweitului, Arabiei Saudite, Australiei și Irakului (din 2010). Tancul a fost conceput pentru a fi folosit până în anii 2050, cu o durată de exploatare de aproape 70 de ani.

    Trei versiuni ale tancului M1 Abrams au fost dezvoltate: M1 (modelul original), M1A1 și M1A2. În prezent, o versiune îmbunătățită, denumită M1A3, este în faza de proiectare.

    RăspundețiȘtergere
  44. Domnul "Cap MIK..a la NEARTH..."..nu mai minca KK-T cu polonicul al mare ..faci indigestie....ho..ho..ho.....

    RăspundețiȘtergere
  45. Utilizatori

    Utilizatori
    Australia Australia - Armata australiană are 59 de tancuri M1A1SA, cumpărate în 2006 pentru a înlocui tancurile Leopard 1.
    Egipt Egipt - Armata egipteană are la dispoziție 1005 tancuri M1A1, fabricate sub licență.
    Irak Irak - Armata irakiană a comandat 140 de tancuri M1A1M. Acestea au fost livrate în 2011. Primele 11 tancuri au fost livrate în luna august a anului 2010. Alte 22 de tancuri M1A1 ale armatei americane sunt împrumutate pentru instrucție.
    Kuwait Kuwait - Armata Kuweitului a achiziționat 218 tancuri M1A2.
    Arabia Saudită Arabia Saudită - Arabia Saudită a achiziționat 373 tancuri M1 Abrams. Acestea vor fi îmbunătățite pentru a fi compatibile cu modelul M1A2S.
    Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii - SUA au aproximativ 8725 de tancuri M1 Abrams:
    1,547 M1A2 și M1A2SEP (Armată)
    6,675 M1A1 (Armată)
    403 M1A1 (Infanteria Marină)
    Vezi și

    RăspundețiȘtergere
  46. Cuprins ascunde
    Început
    Nume și clasificare
    Evoluție
    Habitat și rază de acțiune
    Anatomie
    Comportament
    Note
    Homo neanderthalensis

    Articol
    Discuție
    Lectură
    Modificare
    Modificare sursă
    Istoric

    Unelte
    De la Wikipedia, enciclopedia liberă
    Omul de Neanderthal
    Fosilă: Pleistocen 0.43/0.25–0.04 mln. ani în urmă
    PreЄЄOSDCPTJKPgN


    Craniul unui om de Neanderthal
    Clasificare științifică
    Regn: Animalia
    Încrengătură: Chordata
    Subîncrengătură: Vertebrata
    Clasă: Mammalia
    Ordin: Primate
    Familie: Hominidae
    Subfamilie: Homininae
    Trib: Hominini
    Subtrib: Hominina
    Gen: Homo
    Specie: †H. neanderthalensis

    Distribuția omului de Neanderthal: Europa (bleu), Asia de Sud-Vest (portocaliu), Uzbekistan (verde), Munții Altai (violet).
    Sinonime
    Homo stupidus (Haeckel 1866)[1]
    Homo mousteriensis (Klaatsch 1909)[2]
    Palaeoanthropus neanderthalensis[3]

    Modifică text Consultați documentația formatului
    Omul de Neanderthal (Homo neanderthalensis sau Homo sapiens neanderthalensis)[4] este o specie sau subspecie extinctă de oameni arhaici din genul Homo, care a locuit în Eurasia de acum aproximativ 430.000 de ani până acum aproximativ 40.000 de ani.[5][6][7][8]

    Cauzele dispariției lor încă nu sunt complet înțelese, însă este posibil ca o combinație de număr redus de populație, endogamia, și deriva genetică a dus într-un final la extincția speciei.[9][10] Alți oameni de știință au propus factori precum incapacitatea de a ține pasul cu Homo Sapiens,[11] asimilarea în genomul uman,[12] schimbări climatice[13][14][15] și boli.[16][17] Cel mai probabil dispariția neanderthalilor a fost o combinație din acești factori.[15]

    În prezent, primele fosile ale Neanderthalilor din Europa sunt datate între 450.000 și 430.000 de ani în urmă, iar ulterior, Neanderthalienii s-au extins în Asia de Sud-Vest și Centrală. Sunt cunoscuți din numeroase fosile, precum și din ansamblurile de unelte din piatră. Specimenul tip este Neanderthal 1, găsit în Valea Neander din Renania Germană, în 1856.

    RăspundețiȘtergere
  47. Comparabil cu Filorusnakul din orasul Stalin...HIHIHI!

    RăspundețiȘtergere
  48. OFFTOPI
    IMPOZIT PE PENSII
    Comunicatul CPS a MApN care previzioneaza cum au fost supraimpozitate pensiile militare cu 15% si 20%. A cazut cota unica de impozitare!
    CLAUDIU MARIN SÂMBĂTĂ, IANUARIE 06, 2024 4 COMMENTS


    In 20 de ani, Romania a intrat in randul tarilor dezvoltate.

    Luni sau marti vor intra in conturile personale bancare pensiile militare pe luna ianuarie 2024, indexate cu 13,8%, potrivit Legii nr. 223/2017cu modificarile ulterioare, si impozitate si supraimpozitate progresiv cu 0%, 10%, 15%, sau 20% potrivit art 101 din Codul Fiscal modificat prin Legea nr. 282/2023.

    RăspundețiȘtergere
  49. A cazut cota unica de impozitare!"" ci biniii baaa..da ciii bine
    Totusi 0 % ..trebuia dus pina pe la 3999....asteptam ...

    RăspundețiȘtergere
  50. Dumitru Abramburel
    tpsnoSodre
    1
    1gfh014i10c1it330
    h
    flui6
    2
    1fhfi568t2gt0fh6g5l807a00
    ·
    "TRASEUL" ADÂNCIRII INECHITĂȚILOR LA PENSIILE MILITARE ! Exemplul vizează pe cei doi foști șefi ai Statului Major General al Armatei Române - respectiv generalii Ciucă și Chelaru - ale căror pensii pot fi determinate cu ușurință prin prisma declarațiilor lor de avere ( cu caracter public ) și a aplicării dispozițiilor legale incidente ! Toate cele care urmează a fi menționate au în vedere - în mod exclusiv - cuantumurile nete - de "pe card" - ale acestora ! Așadar : 1) Pensia lui Ciucă - din anul 2023 - stabilită legal = 19314 lei ; Pensia lui Chelaru, în 2023 = 9200 lei. Concluzia nr.1 : Pensia celui de-al doilea reprezintă 47,6% din cea a primului !!! 2) Pensia lui Ciucă - din 2023 - stabilită prin aplicarea ilegală a dispozițiilor art.60 (3) din Legea nr.223 / 2015 ( modificat prin OUG nr.114 / 2018 ) = 19399 lei ! Așadar, mai mare cu 85 lei lunar față de cea cuvenită în mod legal ! Concluzia nr.2 : Pensia lui Chelaru - din 2023 - respectiv de 9200 lei, nu mai reprezintă acel 47.6 % din cea a lui Ciucă, ci...47,4% ! 3) Pensia lui Ciucă - din anul 2024 - cu indexarea de 13,8%, aplicată legal = 21687 lei. Așadar, o creștere - legală - de 2373 lei lunar !! ( 21687 - 19314 ), deoarece efectele supraimpozitării pensiei acestuia sunt egale cu zero !! Pensia lui Chelaru - din anul 2024 - prin prisma indexării cu 13,8% și a aplicării supraimpozitării = 9904 lei. Menționez faptul că am avut în vedere aplicarea cotelor și a pragurilor de impozitare prin prisma primei variante pe care am prezentat-o - în 11 și 16 octombrie - respectiv cu aplicarea cotei de 10% la ceea ce depășește 2000 lei neimpozabili și nu a celei care ar viza aplicarea primei cote de impozitare ( 10% ) exclusiv la venitul impozabil lunar ( conform art.100 Cod fiscal ) ! Concluzia nr.3 : Pensia lui Chelaru - din 2024 - respectiv de 9904 lei, nu mai reprezintă acel prim 47,6% și ulterior 47,4% din cea a lui Ciucă ( 21687 lei ), ci...45,6% !!! 4) Pensia lui Ciucă - din anul 2024 - stabilită prin aplicarea ilegală a prevederilor art.60 (3) susmenționat = 22076 lei !! Prin urmare, mai mare decât cea cuvenită în mod legal cu...389 lei lunar ( 22076 - 21687 ) !! Concluzia nr.4 : Cuantumul pensiei lui Chelaru ( 9904 lei ) scade în mod constant constant în raport cu pensia lui Ciucă, respectiv de la 47,6%, 47,4%, 45,6% la...44,8% !!! "Echitabil", nu ?! Mai mult, prin prisma legislației actuale și a modului "original" ( a se înțelege : ilegal !) de aplicare a unor dispoziții ale acesteia de către casele de pensii...acel ultim procent, respectiv de 44,8% - și așa inacceptabil și aberant de mic în raport cu pensia celuilat - va fi...tot mai mic !!! Cireașa de pe tort : în art.2 din Legea nr.223 / 2015 sunt precizate principiile de bază ale sistemului pensiilor militare de stat ! La lit.f) este menționat "principiul recunoștinței față de loialitatea, sacrificiile și privațiunile suferite de militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și familiile acestora pe timpul carierei". Halal recunoștință din moment ce - de 7 ani - pensiile militare de stat sunt înghețate, lor aplicându-li-se - și nici măcar constant - numai indexarea cu rata medie a inflației, nu și cu cei 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut pe economie ! Țară unde dreptatea are capu' spart ! Pfff...

    RăspundețiȘtergere
  51. Pentru un IDIOT cu TUPEU care ma intreaba pe mine CE AM LUCRAT PRIN ARMATA...de am brutul ..doar .....
    Iti raspund scirbosule FOLOSIND DISERTATIA UNUI COLEG LA FEL LOVIT DE INECHITATEA CRIMINALA CARE DOMNESTE IN SISTEMUL MILITAR DE PENSII..
    NB
    BINE CA CIVILII AU PRELUAT TEMA SI FIIND CAMPANIE ELECTORALA SE STRADUIESC SA MAI REPARE....

    RăspundețiȘtergere
  52. NB
    In ceea ce priveste '"" CE AM LUCRAT" te asigur ..ca "m-am jucat " cu toate categoriile de armament si tehnica...cu care armata a intrat in NATO
    NU AM PURTAT CREIONUL CHIMIC DUPA URECHE ASA CA TINE...!!

    RăspundețiȘtergere
  53. PS. am si o vechime de 26 de ani pura militara...si la baza un liceu militar de prestigiu...nu o gaselnita ca cel de la Craiova...!!

    RăspundețiȘtergere
  54. Vechimea minima Agreata de NATO ..este 25 de ani ...tot pentru IDIOTUL CU CREIONUL CHIMIC DUPA URECGHE...!

    RăspundețiȘtergere
  55. Votati usr...votati Drula cap de lupa..presedinte !

    RăspundețiȘtergere
  56. Rachetistul cu Volhoavele din fostul oraș Stalin care în loc să lovească macheta (cu racheta) era să lovească avionul (cu Volhovul) zice că mai bine votam cu Iliescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti spun un secret redoage.Da am votat cu cripocomunistul Iliescu O SINGURA DATA in anul 2000 atunci cand era in turul doi cu Vadim.A fost prima si ultima data.Nici macar in "duminica orbului"NU am votat cu iliescovici asa cum au facut toti puscaretii si saibarii din Rrrromanika
      Acum parca imi pare rau! Ai fi fost si tu un oarecare boacter de puscarie asa cum si esti de fapt.Asta va dadea Vadim! ce meritati nu ce cotcodaciti voi pe acolo cu snaopemesemenesemepepe pula mea
      Sa-i n'gurita cu sindicatili voastre "militaresti" Ca fara voi si fara militienii "civilizati"care culmea acum se dau din nou militari.
      Armata ar fi fost ce trebuia sa fie nu ghiveciul asta de "adunati de pe drumuri"

      Ștergere
    2. ......si cu solde si pensii de cel putin 3X mai mari si cu respect din partea pulimii.......daaa voi parazitii tot paraziti ati ramas
      Auzi nesimtitii!! Vrem sa fim demilitarizati sa fim si noi civili cu drepturi.Acu' va laudati peste tot ca noi pulitia si puscaretii suntem militari
      Tu-i'ngurita cu burtosu' ala de andreica cu tot.....35 de ani varsta si are burta cum nu aveam eu nici la 55......si nici acum
      Umflatilor!!

      Ștergere
  57. Tancul american M1 Abrams pe frontul din Ucraina
    Sursă video: SMG Ucraina

    https://fb.watch/pqsUy4CanT/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jar maninca ...
      Si la ce munitie foloseste..si ce sisteme de ochire are pe el...NU RATEAZA NICI-O LOVITURA!

      Ștergere
    2. Baaa ciuzare! film de la SMG Orkraina si tu il iei de bun?
      Baaaa tu ori esti....ori esti...Ca exista o singura varianta aici
      Asa faci mereu.Iei filmuletele de propaganda ale orkracilor si le postezi aici.Macar te platesc pt propaganda sau te-au luat de...Na!! ca iar am revenit la varianta unica

      Ștergere
    3. "concludent" filmu' Atat a avut gaz atat s-a putut.Sa mearga si tancu ala pe un drum pe unde mergi leger cu caruta.....si zgomotos de-l auzea si mumia aia de bideu
      Deocamdata stau de 4 luni prin hangare ca n-au curaj sa le scoata in camp😆😆😆

      Ștergere
  58. Las ca a "lovit"in 89 tînțarii..care zburau in decembrie pe la 11.000 m
    Alta poveste...iti trebuia calificare in CCCP...pentru as🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂ta

    RăspundețiȘtergere
  59. Probabil ca rusii îi iartă multe slăbiciuni.In războiul între Japonia si SUA o fatuca americanca glasuia la posturile japoneze.Ce credeti ca s-a intamplat cu ea in final?Cat ii dati de trait acestuia?Credeti ca rusii apreciaza trădătorii?

    RăspundețiȘtergere
  60. CSEJ
    Reformuleaza sa intelegem si noi🤣😂
    Asta daca nu esti..manga!!

    RăspundețiȘtergere
  61. Ce-ai mai belit poola și tu Petrea prin armată...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai cînd trecea Lenus..din France..prin zona..🤣😂🤣😂

      Ștergere
  62. Ciuzare ai pierdut momentul!
    NATO deja se afla in Moscova.Uite si dovada
    https://www.youtube.com/watch?v=74D2zi9IdeQ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vrei iti arat si din Sankt Petersburg si din alte mari orase
      Ca "le-au cucerit"cam pe toate

      Ștergere
    2. Stai calm..cap mic
      NATO..nu a tras nici macar o basina spre Russia..!

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  63. Azorel la ora doo să ne înbelești la oo

    RăspundețiȘtergere
  64. https://vm.tiktok.com/ZGejN3Bu1/

    RăspundețiȘtergere
  65. Incepe a...cita MOGHILIZARE??
    GHEROII prefera un glonte in spate ..dupa cite vse vede

    RăspundețiȘtergere
  66. https://www.tiktok.com/@ro_alerta/video/7321266934148910369

    RăspundețiȘtergere
  67. https://vm.tiktok.com/ZGej1BVQJ/

    RăspundețiȘtergere
  68. https://vm.tiktok.com/ZGejF2tdg/

    RăspundețiȘtergere
  69. Ce spunea Dragnea despre pensiile militare cu o luna inainte de a fi condamnat, in mai 2019?
    HUHU REZEA DUMINICĂ, IANUARIE 07, 2024 10 COMMENTS
    Poate ca si de la acest interviu si de la demersurile initiate i s-a tras condamnarea si arestarea pentru o infractiune minora. Specialii care apucasera in 2019 pensii neverosimil de mari, constatarea lui Dragnea, se simteau amenintati de intentia liderului PSD de a inlatura inechitatile din sistemul pensiilor militare. Dupa Dragnea nu s-a miscat un deget in cinci ani pentru reforma pensiilor militare.





    Cati militari se simt vinovati de rezultatul alegerilor europarlamentare din mai 2019 care au premers deciziei de condamnare a celui care promisese reforma?

    Se pare ca pensionarii militari sunt dispusi din nou sa voteze partiduletele care au in program desfiintarea pensiilor speciale, din care cele militare nu sunt excluse.

    Votati usr..votam drula cap de ..LUPA presedinte !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Țiuzăre, votează drula că iar o să belești tu sula!

      Ștergere
    2. Drulaaă...drulăăa...cap de lupa..presedinte!!

      Ștergere
  70. Bună ziua, pentru cine este interesat, am creat un mic program (în Excel) de calculat pensii indexate și supraimpozitate.
    Dați click pe link-ul de mai jos (unde scrie CALCULATOR v4)
    În funcție de browser-ul utilizat (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, etc), la apăsarea butonului "CALCULATOR v4" va apărea opțiunea de a salva sau de a deschide fișierul.

    CALCULATOR v4

    Observații:
    1. Programul e făcut după varianta "bună", adică prima dată se scad 2000 lei din brut și apoi se impozitează pe tranșe de 10%, 15% și pentru unii 20%.
    2. Programul e făcut (în special) pentru "varșoviști" adică cei pensionați înainte de intrarea în vigoare a prevederilor OUG 59 (15.09.2017).
    3. Cei mai noi (pensionați după 15.09.2017) care-și introduc cuantumul brut din 31.12.2023 în "calculator" află (doar informativ) cât impozit li se ia din brutul indexat și cât ar trebui să primească dacă n-ar fi OUG 59.
    4. S-ar putea să apară foarte mici diferențe (+/- 1 leu) între sumele afișate de "calculator" și valorile efective de pe taloane. Aceste diferențe pot apărea din felul în care se fac rotunjirile la numere întregi pe parcursul calculelor.
    5. Pentru a putea funcționa programul, pe calculatorul pe care se utilizează trebuie să fie instalat un program cu care se pot vizualiza fișiere Excel (fișiere .xls).

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Țiuzăr nu are suficiente dejte la mânuri că să introducă datele. Doar dacă își dă jos gumarii și folosește și dejtele de la țurloaie.

      Ștergere
    2. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      Ștergere
    3. Am introdus....🤣😂🤣😂

      Ștergere
    4. Anonim15:21

      După răspunsurile lui Cezar (14:41) se pot deduce:
      a) a avut în 2023 pensia brută lunară scrisă cu 6 (șase) cifre;
      b) a "introdus" datele folosindu-se și de al șaselea deget;
      c) are 4 (patru) "capuri" (bravo lui).

      Ștergere
    5. vedeti ce repede a mers la Tiuzar ?! N-a fost nevoie sa-si dea gumarii jos.Oricum avea talpile gaurite la gumari si si-a scos de'jtele de la picioare direct pe acolo.A ramas si elegant, incaltat cu gumarii si sireturile facute funda,regulamentar.
      Ca el n-a auzit de velcro.Si acu beleste ochii intrebandu-se ce-o fi aia .....ca la el "pe surorile caceu" se numeste "arici", apuca-m-ar de karici 😁😁😁

      Ștergere
  71. https://www.ziaruldepenet.ro/2024/01/07/descoperire-macabra-barbat-gasit-mort-in-mare-in-portul-tomis-din-constanta/

    Bă Potaie, tu erai ăla?

    RăspundețiȘtergere
  72. 𝐓𝐈𝐓𝐋𝐔𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐈𝐌𝐈𝐍𝐄𝐓̦𝐈𝐈 – 𝟖 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒
    ☑️ Războiul din Ucraina. Ucraina a interceptat 25 din totalul de 63 de rachete hipersonice rusești Kinzhal, despre care Putin spunea că sunt invincibile. Rusia a lansat un nou val de rachete și drone asupra Ucrainei. Japonia ajută Ucraina cu sisteme anti-drone de 37 milioane dolari. Generalul David Petraeus, fost director CIA, a declarat la CNN: Dacă învinge, Rusia nu se va mulțumi doar cu Ucraina, va ataca Moldova sau un stat baltic
    ☑️ Războiul Israel-Hamas. Israelul a lansat faza a treia a războiului, armata se concentrează pe căutarea liderilor Hamas și a ostaticilor. Peste noapte, Israelul a bombardat Libanul, după ce Hezbollah a lansat rachete asupra unei baze militare. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, vizitează astăzi Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, marți ajunge în Israel și Cisiordania
    ☑️ Firma chineză de transport maritim COSCO a suspendat transporturile către Israel. Firma nu a comentat dacă este o decizie politică sau ține de securitatea traficului maritim
    ☑️ Germania își dă acordul pentru vânzarea a 48 de aeronave Eurofighter Arabiei Saudite
    ☑️ Ministrul italian de Externe pledează pentru formarea unei armate a Uniunii Europene
    ☑️ Viktor Orban ar putea să ajungă președintele Consiliului European. Scenariul de coșmar pentru liderii UE
    ☑️ Un nou bilanț dramatic al cutremurului din Japonia: 161 de morți și 560 de răniți. Peste 100 de persoane sunt de negăsit
    ☑️ Un polițist din Hunedoara și-a pierdut centura tactică, pe care avea prinse un pistol, un baston telescopic şi un spray lacrimogen, pe timpul unei intervenții
    ☑️ România are șansa să devină o mare putere economică regională, iar Austria și Ungaria sunt disperate să blocheze acest lucru
    ☑️ Unui ofițer în rezervă de la SRI i s-a furat din casa din Ilfov un pistol letal de 9 mm, 24 de cartuşe şi bijuterii
    https://monitorulapararii.ro/titlurile-diminetii-8-ianuarie-2024-1-53873

    RăspundețiȘtergere
  73. https://www.tiktok.com/@ilgabbiano1/video/7321433505685179680?_r=1&_t=8irLbVS8aPY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vin o parte din ajutoarele SUA...!

      Ștergere
    2. https://www.tiktok.com/@catalinteja/video/7321487266084408608

      Ștergere
    3. Galbejitii ...ataca mai la ..vara dupa ce schimba apa din raschete...HOHOHOHO!!

      Ștergere
  74. Cimisoreanul de la arma iepurași de camp continua să îl atace pe rachetistul din fostul oraș Stalin care în loc sa doboare macheta (cu racheta) era să lovească avionul.

    RăspundețiȘtergere
  75. Moș Alecu că de obicei da fără milă in Huhurez și ăla cu țiglele Lupsa pe casa (pmt) trage in toți pe blogul lui Vasile din Mehedinți ( care le-a tras-o în dinți cu ospățul ăla de acum câțiva ani.
    Cam asta e situația pe front.

    RăspundețiȘtergere
  76. Evreii au răfuielile lor cu verii arabi.
    Cam așa stau lucrurile pe minunata noastră planeta.
    Căci ce ar fi viața fără conflicte?
    Exact, viața ar fi pustiu!

    "Israelul a eliminat un comandant militar important al Hezbollah. Se așteaptă la intensificarea luptelor la granița Israelului cu Libanul"

    https://monitorulapararii.ro/israelul-a-eliminat-un-comandant-militar-important-al-hezbollah-1-53881

    RăspundețiȘtergere
  77. Vasile din Mehedinți de la arma penitenciare (ăla cu ospățul anulat) e impasibil și rece.
    Se vede că joacă in alta liga, e conectat cu energiile Universului.
    Normal că a anulat ospățul, ce sa caute la aceeași masă cu niste simpli apvisti care au in cap doar bani (care se știe sunt ochiul celui cu coarne)

    RăspundețiȘtergere
  78. Anonim20:52

    @ reddog,
    Bai puscarete, mai nou văd că ți s-au pus pata pe blogul lui Burcu. Ba potaie, deși ați activat în același sistem....pe lângă Burcu tu ești un limbrik. Da ce zic eu, limbrik..., nici nu exiști ba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. limbric(cu "c")=intelege mai bine desi inca nu e constient.....ca asa sunt inconstientii.Ei de obicei nu trec de "gradul"de "agent"...ce dracu o mai fi si ala,ca nu exista in nici o armata din lume....

      Ștergere
    2. Anonim21:30

      Total de ,,akord" cu tine.

      Ștergere
    3. ...si ar fi cazul sa revin dupa periplul asta "istoric",inceput cu mh blog si nea Burcu, si cu Don Corleone
      Cand au trecut atatia amar de ani? si vine cate un paduchios blanos sa se dea mare ca "ie si iel militar"....mai precis "agent"🤣
      Hm!!
      "Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) este un serviciu public românesc responsabil cu aplicarea regimului de detenție și cu asigurarea intervenției recuperative,...."
      agentul maidanez este si el pe acolo pe undeva.✔️⬇️
      ⬇️
      ⬇️
      ⬇️
      ⬇️
      ⬇️

      i-am dat ❌ că ✔️ nu se poate.E mult prea sus!
      Se poate acorda si 🧅 degerata
      😄









      Ștergere
  79. De la ruși s-a inspirat și rachetistul cu Volhoavele din fostul oraș Stalin când a ratat macheta și era să lovească samaliotul.

    https://m.ziare.com/razboi/razboi-ucraina-rusia-invazie-aparare-antiaeriana-parasutisti-1845843

    RăspundețiȘtergere
  80. Azorel, la ora doo să ne -o suji și să ne înbelești la oo

    RăspundețiȘtergere
  81. BD potaie !!
    Vezi ca iti dau un citat din definitia de mai sus ca ai mare nevoie.E simplu pt tine ca sunt doar trei cuvinte...."asigurarea intervenției recuperative,...."
    Doar sa nu fii irecuperabil ca simptome ai,multe si grave😲

    RăspundețiȘtergere
  82. https://www.tiktok.com/@carpathian.power/video/7321764385934937377

    RăspundețiȘtergere
  83. Dati cit mai taaaareeee !

    RăspundețiȘtergere
  84. Ucraina pregătește infrastructura aerodromurilor pentru a primi avioanele F-16 Lucrări dificile și minuțioase se desfășoară în Ucraina pentru a pregăti infrastructura aerodromurilor pentru a primi avioane de luptă F-16, a anunțat prim-adjunctul ministrului... Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Apărarea antiaeriană rusă trage accidental asupra propriilor parașutiști. Doi au murit. ”Din fericire, majoritatea focurilor de armă au fost ratate” https://ziare.com/razboi/razboi-ucraina-rusia-invazie-aparare-antiaeriana-parasutisti-1845843?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

    RăspundețiȘtergere
  85. https://www.economica.net/este-lege-pentru-proprietarii-de-caini-cat-trebuie-sa-platesti-pentru-asigurarea-rca-obligatorie-a-animalului-si-ce-risti-daca-nu-ai-incheiat-o_716570.html

    Bă Potaie, scărpina -ne-ai la coaie, tu ai asigurare?

    RăspundețiȘtergere
  86. Băaăaă...a băgat.o
    E..mareeee...!!

    RăspundețiȘtergere
  87. E strîmbaaaă...intră toata în ..gauraăăă !

    RăspundețiȘtergere
  88. 𝐓𝐈𝐓𝐋𝐔𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐈𝐌𝐈𝐍𝐄𝐓̦𝐈𝐈 – 𝟗 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒
    ☑️ Războiul din Ucraina. Polonia cere țărilor puternice din Europa, Franța și Spania, să ajute mai mult Ucraina. Casa Albă a adunat reprezentanți din industria de apărare pentru a stabili direcțiile strategice de înarmare a Kievului
    ☑️ Războiul Israel-Hamas. Astăzi, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, este la Tel Aviv pentru a convinge guvernul Netanyahu să limiteze pierderile civile, în timp ce o delegație din Israel este în Egipt pentru negocierea unui acord de încetare a focului. Armata Israelului ştie unde se ascunde liderul Hamas, Yahya Sinwar, de 61 de ani. Acesta ar fi într-un tunel din oraşul Khan Younis şi este înconjurat de mai mulţi ostatici israelieni, folosiţi ca scut uman, au raportat Times of Israel, citând o sursă din securitate
    ☑️ Deşi încă nu este membru NATO, Suedia trimite 800 de militari în Letonia, în cadrul grupului de luptă al Alianţei
    ☑️ Exporturile de arme ale Turciei, creşteri cu 25% în 2023, faţă de 2022
    ☑️ China consideră că relațiile cu SUA au fost stabilizate
    ☑️ Goldman Sachs: Economia globală intră într-un nou ”super ciclu”, alimentat de inteligenţa artificială şi decarbonizare
    ☑️ Şefa guvernului francez, Elisabeth Borne, a demisionat. Succesorul probabil al lui Borne este Sebastien Lecornu, actualul ministru al Apărării
    ☑️ Donald Trump: Viktor Orbán este cel mai puternic lider în Europa
    ☑️ Nouă lideri militari chinezi au fost „epurați" după un incident jenant în care au fost umplute din greșeală rezervoarele rachetelor cu apă în loc de combustibil
    ☑️ Incendiu la un hotel din zona centrală a Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate
    ☑️ Circulația a fost închisă pe 5 drumuri naționale din cauza viscolului. Utilajele intervin pe mai multe șosele din zona Moldovei. 629 de școli din 8 județe sunt închise

    https://monitorulapararii.ro/titlurile-diminetii-9-ianuarie-2024-1-53888

    RăspundețiȘtergere
  89. Buey, vedeți pe Cufurețu, că v-au fript ăștia la bani!😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  90. Trump...este un idiot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ești unul și mai trump 😂😂😂?

      Ștergere
    2. Hai sictir...austroUngarule scîrbos!

      Ștergere
  91. Băăă coaie...cica se baga si pe timpul noptii...😅🤣😂

    RăspundețiȘtergere
  92. În atenția camarazilor in kaki și bleu ciel!!!

    https://m.dcnews.ro/limita-maxima-pentru-platile-cash-din-2024-in-magazine-atentie-daca-vrei-sa-ti-cumperi-ceva-peste-aceasta-suma_944590.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In special a cimisoreanului de la arma iepurași de camp care a pierdut tabul și rachetistului din fostul oraș Stalin care vrând să doboare macheta (cu racheta) era să lovească avionul cu camarazi in bleu ciel.

      Ștergere
  93. Operațiune specială a celor de la ochiu' și timpanu' din Ucraina împotriva celor de la bleu ciel din Rusia

    https://m.ziare.com/razboi-ucraina/tanar-rusia-incendiu-avion-vanatoare-arestat-1846096

    RăspundețiȘtergere
  94. Dar nici cei in bleu ciel (numiți orci de cimisoreanul care a pierdut tabul) din Rusia nu stau cu mâinile în sân.
    Meciul încă se joacă.

    https://m.ziare.com/drona-kamikaze/noua-drona-rusia-neagra-500-kilometri-ora-1845910

    RăspundețiȘtergere
  95. Țiuzăre, deșteptarea bă că -i amiază!😂

    RăspundețiȘtergere
  96. SHHHT...sînt la piescuit la ...copca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi că ți -au băgat -o pe card sculată 😂

      Ștergere
  97. 𝐓𝐈𝐓𝐋𝐔𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐈𝐌𝐈𝐍𝐄𝐓̦𝐈𝐈 – 𝟏𝟎 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒
    ☑️ Războiul din Ucraina. Bild: Ofensiva de iarnă a armatei ruse a eșuat. 48 de țări alături de UE au condamnat transferul de rachete din Coreea de Nord către Rusia. Președintele Zelenski merge la Forumul de la Davos, unde va prezenta formula de pace. Ministrul rus al Apărării a prezentat raportul pentru 2024 – creșterea numărului de militari și de drone care participă la invazie
    ☑️ Războiul Israel-Hamas. Consiliul de Securitate al ONU votează miercuri o rezoluție care condamnă atacurile houthi. Antony Blinken a avertizat Israelul că pacea cu vecinii depinde de crearea statului palestinian. Israelul a mobilizat armata la granița cu Libanul după ce doi lideri militari Hezbollah au fost uciși. În ultima noapte, Israelul a bombardat 150 de ținte din Gaza, numărul militarilor israelieni uciși în război a ajuns la 186
    ☑️ SUA şi China au reluat comunicarea la nivel militar
    ☑️ Teroare în Ecuador. Preşedintele a declarat „conflict intern” şi cere armatei să elimine membrii a 22 de grupări infracţionale identificate „organizaţii teroriste”
    ☑️ Trump cere imunitate penală ca fost președinte și amenință cu „haos în țară” dacă se continuă urmărirea penală
    ☑️ Cazul Lloyd Austin se complică şi mai mult. Casa Albă susţine că Biden a aflat abia marţi de cancerul de prostată al şefului Pentagonului. Congresul a lansat o anchetă
    ☑️ Gabriel Attal devine cel mai tânăr prim-ministru francez din istorie, la vârsta de 34 de ani
    ☑️ Polonia: Fostul ministru de Interne, arestat la Palatul prezidenţial
    ☑️ Kremlinul și presa rusă încearcă să sădească instabilitate politică în Republica Moldova
    ☑️ România, Bulgaria și Turcia semnează joi un acord pentru deminarea Mării Negre
    ☑️ Protest spontan anunțat de fermieri în mediul online, neasumat oficial de nicio organizație. Mai multe camioane și tractoare s-ar îndrepta spre București
    ☑️ Porturile de la Marea Neagră redeschise. Toate autostrăzile și drumurile naţionale, deschise

    https://monitorulapararii.ro/titlurile-diminetii-10-ianuarie-2024-1-53896

    RăspundețiȘtergere
  98. "Amintim faptul că arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus la Radio Dobrogea, întrebat dacă este bine că fie citite acasă moliftele Sfântului Vasile: ”Doamne fereşte! Au citit unii şi au înnebunit!”.

    Vorbind despre apa sfințită de Bobotează, respectiv Agheasma mare, ÎPS Teodosie a spus că nu pot bea femeile care sunt în ”perioada lunară”, dar nici fumătorii: ”nici Agheasmă mare, nici mică, nici anafură, pentru că e mai rău ca un păgân!”. ÎPS Teodosie a mai spus că ”nu s-ar cuveni” relaţiile trupeşti dintre soţi după Bobotează, cât timp se ia Agheasma mare, în perioada 5-14 ianuarie."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au mai fost cazuri, unii au citit ani la rând moliftele lui Vasile din Mehedinți

      Ștergere
    2. Plus că nu au respectat regulile cu agheasma mare și relațiile trupești.
      E vorba de câțiva camarazi in kaki și bleu ciel.
      E vorba de cimisoreanul care a pierdut tabul și rachetistul din fostul oraș Stalin care în loc să lovească macheta cu racheta era să doboare avionul

      Ștergere
    3. PMT a citit foarte mult moliftele lui Vasile din Mehedinți.

      Ștergere
  99. Anunț important pentru camarazii in kaki și bleu ciel!!!

    https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0hJVWUhPWxf77KmUdjEBv2He6vrhFDDfswNsMqcYZXPo4NSiyY668UQuWQ29wMcLAl&id=100064022674377&post_id=100064022674377_pfbid0hJVWUhPWxf77KmUdjEBv2He6vrhFDDfswNsMqcYZXPo4NSiyY668UQuWQ29wMcLAl

    RăspundețiȘtergere
  100. Molitfele Sfantului Vasile cel Mare

    (pentru cei care patimesc de la diavol
    si pentru toata neputinta, care se citesc
    si in ziua Sfantului Vasile cel Mare)

    Dumnezeul dumnezeilor si Domnul domnilor, facatorul cetelor celor de foc si lucratorul puterilor celor fara de trup, mesterul celor ceresti si al celor pamantesti, pe Care nimeni dintre oameni nu L-a vazut, nici poate sa-L vada; de Care se teme si se cutremura toata faptura; Cel ce a aruncat din cer pe capetenia ingerilor, care din trufie si-a incordat grumazul oarecand si s-a lepadat de slujba sa prin neascultare, si pe ingerii cei impreuna cu dansul potrivnici, care s-au facut diavoli, i-a aruncat in intunericul cel adanc al iadului, fa ca blestemul acesta, ce se face in numele Tau cel infricosator, sa fie spre ingrozirea acestui povatuitor al vicleniei si a tuturor taberelor lui, care au cazut impreuna cu el din lumina cea de sus, si pune-l pe fuga; si-i porunceste lui si; diavolilor lui sa se departeze cu totul, ca sa nu faca nici o vatamare acestui suflet pecetluit; ci acesti pecetluiti sa ia taria puterii ca sa calce peste serpi si peste scorpii si peste toata puterea vrajmasului. Ca se lauda si se cinsteste si de toata suflarea cu frica se slaveste preasfant numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

    RăspundețiȘtergere
  101. Unii se tot plâng că au ajuns unii subofițeri șefi pe la casele de pensii.
    Pai Napoleon spunea că în rănita fiecărui soldat se afla bastonul de mareșal.
    Pe lângă deja clasicul conflict fratricid între camarazii in kaki și bleu ciel acum sunt atacați și camarazii de la financiar.

    RăspundețiȘtergere
  102. cate ceva despre camarazii(contabili de fapt) care se bucura de dragostea potaiei/potailor

    https://politicaapocalipsei.net/2023/04/03/contabilii-care-au-bulversat-armata-doctori-in-stiinte-militare/

    RăspundețiȘtergere
  103. Neața! Luaț ceaiul cu lamuie și bromură să vă treacă greața!

    RăspundețiȘtergere
  104. https://www.stiripesurse.ro/donald-trump-socant-de-sincer-si-direct-daca-europa-este-atacata-nu-vom-veni-niciodata-sa-va-ajutam_3195391.html

    Ciobârlane, ai belit 🥕...
    Go Trump, go Trump 😂👍

    RăspundețiȘtergere
  105. Suge.i pula.....nebunului vaccinat de orci!

    RăspundețiȘtergere
  106. "România a devenit al 15-lea membru al Forţei pentru Sprijin şi Lovire a NATO (STRIKFORNATO), cel mai puternic grup naval în acest domeniu al Alianţei.
    'Este un pas care întăreşte şi mai mult parteneriatul dintre Forţele Navale Române şi STRIKFORNATO. Împreună suntem mai puternici şi apărăm şi mai bine Flancul Estic al Alianţei şi regiunea Mării Negre.

    Pentru România, momentul este cu atât mai important cu cât anul acesta se împlinesc 20 de ani de când ţara noastră a aderat la NATO', a anunţat, joi, pe Facebook, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr."

    Sursa: DCNews.ro

    RăspundețiȘtergere
  107. Salve Camarazi!
    Arma penitenciare propune ca 2024 sa devina anul reconcilierii camarazilor in kaki si bleu ciel.
    Invitati speciali ar putea fi Mos Alecu si Huhurez.
    PMT ar putea cita din operele alese ale lui Vasile din Mehedinți de la arma penitenciare.


    https://click.ro/actualitate/national/unde-se-afla-cacacioasa-localitatea-cu-cel-mai-2330532.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ar fi un mare plus pentru organizarea acestei intalniri pentru aceasta reconciliere istorica.

      "Locuitorii din Căcăcioasa sunt foarte ospitalieri
      Locuitorii din Cacacioasa sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor și pentru păstrarea tradițiilor autentice. Comunitatea este activă și implicată în diverse activități locale, iar evenimentele culturale și tradiționale sunt momente importante ce aduc împreună oamenii din sat."

      Ștergere
  108. Potaie , vrai cumva o plachie de caras? Mai întâi ți -l dăm să -l miroși, ți-l dăm pe la nas 👃

    RăspundețiȘtergere
  109. Mai întîi îl tinem sa se imputa si apoi i.l da pi la nas...cum astfel..🤣😂😛🤫🤪😝🤑

    RăspundețiȘtergere
  110. https://www.cotidianul.ro/zelenski-va-fi-greu-pentru-ucraina-sa-supravietuiasca/

    😂😂😂

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!