Google Website Translator Gadget

duminică, 15 septembrie 2013

U.S.A. venim______________________________________

POLITICĂ

Gitenstein i-ar fi aranjat lui Ponta o întâlnire cu Joe Biden

Premierul Victor Ponta ar urma să aibă cea mai importantă întâlnire la nivel înalt din cariera sa politică, după ce fostul ambasador american la București, Mark Gitenstein, i-ar fi aranjat prim-ministrului un tête-à-tête cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, spun surse guvernamentale citate de gandul.info.
Gitenstein i-ar fi aranjat lui Ponta o întâlnire cu Joe BidenÎntâlnirea va avea loc pe 20 octombrie la Casa Albă. Pe masa discuțiilor vor fi subiectele scutului anti-rachetă de la Deveselu, investițiile americane în România, explorarea gazelor de șist de către compania americană Chevron sau includerea României în Programul Visa Waiver.
Mark Gitenstein este cel care a pus umărul la stabilirea unei întrevederi între Ponta și Biden, mai scrie Gândul. Gitenstein este considerat a fi mai degrabă apropiat lui Traian Băsescu, în special după episodul iulie-august 2012, când americanul a blamat demersul USL de a-l suspenda pe șeful statului. În aprilie 2013, Mark Gitenstein a fost numit membru interimar în Consiliul Reprezentanților la Fondul Proprietatea, candidând din partea fondului de investiții Emrging Markets Country Fund.
Mark Gitenstein are o relație de prieteni cu Joe Biden, pe care vicepreședintele american nu s-a ferit s-o invoce într-o ceremonie desfășurată în februarie, la Washington, când l-a descris pe Gitenstein drept un ”sfătuitor și confident timp de 40 de ani”.
Relația lui Victor Ponta cu SUA, deși nu a fost niciodată una foarte tensionată, s-a îmbunătățit în special după terminarea crizei politice din vara lui 2012, când americanii au atenționat România că aduc atingere democrației prin încercarea de demitere a lui Traian Băsescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!