Google Website Translator Gadget

marți, 20 septembrie 2011

Roubini a avut dreptate: Revoluția mondială se extinde

Nu demult profetul crizei publicase un comentariu care s-a propagat cu repeziciune în media din întreaga lume: Revoluția mondială se va extinde. Declarația era făcută când erau încă revoltele din Marea Britanie, dar și cele din Germania. Ne place sau nu să credem, Roubini a avut din nou dreptate: Acum se pregătește de revoluții cea mai mare economie din lume.
Cel puțin, acestea sunt temerile primarului din New York, Michael Bloomberg, care a declarat că rata mare a șomajului a ajuns la un nivel la care tinerii ar putea ieși în stradă din cauza faptului că nu își pot găsi de lucru.

"Avem foarte mulți tineri care termină școli universitare și nu reușesc să-și găsească un loc de muncă", a declarat Bloomberg.
Nici nu a terminat declarațiile că deja au început revoltele. Ce e drept, nu la nivelul la care au fost cele din Londra sau la cel din Grecia.
Advertisement

Mai multe sute de manifestanţi s-au adunat în apropiere de celebra Wall Street din New York cu intenţia de a ocupa celebra stradă simbol al marii finanţe mondiale, pentru a protesta împotriva lăcomiei, corupţiei şi reducerilor din cheltuielile sociale americane, conform unor informații AFP.

Manifestanţii, în mare parte tineri, doreau să ocupe strada pe care se află Bursa din New York, exprimându-şi nemulţumirea şi dispreţul faţă de un sistem financiar conceput doar pentru a-i favoriza pe cei bogaţi şi puternici.

Poliţia newyorkeză a blocat însă toate căile de acces spre Wall Street unde se află sediile celor mai mari bănci americane.



'Singurul lucru pe care-l avem în comun este că noi suntem cei 99% din populaţie care nu mai tolerează lăcomia şi corupţia celor 1% rămaşi', conform unui îndemn publicat pe un site de internet denumit 'Ocupaţi Wall Street!'.

Protestatarii solicită o economie în serviciul oamenilor, reglementarea pieţelor financiare şi limitarea influenţei acestora asupra vieţii politice, pe lângă crearea unui sector bancar public şi o împărţire echitabilă şi dreaptă a bogăţiei.

La iniţiativa manifestanţilor de la New York au răspuns şi grupuri de protestatari din San Francisco, Los Angeles, Seattle, Toronto, Atena, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Lisabona, Milano, Tel-Aviv, Viena sau Madrid.

La Madrid, manifestanţii susţin că organizează în faţa Bursei 'un for social de învăţare şi revendicări', în care sunt ascultate cinci discursuri, ale unor profesori şi experţi care critică actualul sistem financiar. 'Indignaţii' au afişat pancarte pe care scria 'FMI, lasă-ne să trăim', 'Dictatura pieţelor', ori 'Nu plătim noi criza' şi 'Nu, nu ne reprezintă', sau 'Bursa sau viaţa', 'Suntem oameni, nu indici bursieri'.


Roubini: Capitalismul se află într-un punct de criză

Capitalismul se află într-un punct de criză, spune Nouriel Roubini, profetul crizei care a început să facă aprecieri dincolo de estimările macroeconomice cu care ne-a obișnuit.

Demonstrațiile populare recente, de la Orientul Mijlociu și Israel până la Marea Britaenie și furia populară crescândă din China si, în curând în alte economii avansate și țări emergente, toate sunt conduse de aceleași motive și tensiuni: inegalitatea care crește, șomajul și lipsa de speranță.

Violențele de la Londra și Europa care se prăbuşeşte

Revoltele care au avut loc la Londra în perioada 6-10 august au afectat 22 din cele 32 de consilii locale londoneze, conform unor Scotland Yard, într-un prim bilanţ numeric al celor mai grave violenţe din Marea Britanie din ultimii 30 de ani.
Potrivit poliţiei londoneze, 1.838 de persoane au fost arestate în perioada menţionată, dintre care 396 minori.

Violenţele, care au început în nordul Londrei, s-au extins ulterior în mai multe oraşe britanice, între care Birmingham, Manchester şi Liverpool.

La Londra, Scotland Yard a înregistrat 3.297 de delicte în perioada 6-9 august, noaptea de 9 spre 10 august fiind una calmă în capitala londoneză, spre deosebire de alte oraşe din Marea Britanie. De asemenea, s-au înregistrat 162 de incendii provocate.

Violenţele şi incendierile au stârnit mare indignare în Marea Britanie şi au determinat o reacţie fermă din partea autorităţilor. Potrivit Scotland Yard, din cele 1.838 de persoane reţinute în timpul violenţelor, 1.049 au fost puse sub acuzare, 218 dintre acestea fiind minore.

13 comentarii:

  1. De-asemenea,imi cer si eu iertare! Nu am vrut sa te jignesc,desi probabil am facuto.Nu sunt suparata,stai linistit.:) Sper ca nici tu sa nu fi. Cat despre Suflet,sunt de parere ca orice om se poate exprima in mod liber si deja multa lume e impotriva ei si sunt sigura ca nu-i e usor:)! Voi mai trece pe blogul tau. O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pt. ca ai revenit si mai ales pt.ca mi-ai acceptat scuzele!! Eu nu pot fii suparat pe tine! Am o cafea super (virtuala) pentru tine si un buchet de flori! Ma bucur daca vei mai trece si eu voi face la fel! Atentie! amandoi suntem T.
    PS. Legat de Sufletel parerea mea 99% este ca-i un ..barbat si asta ma oftica!Daca ai timp vezi controversa mea cu ea mai de la inceput!! O seara super!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Suflet...ce surpriza!! Sper ca nu ai venit sa-mi faci ce mi-ai promis!!!
    Nu cred pana nu vad...asta-i foarte clar!
    Multumesc pentru vizita si astept parerea ta ,la unele probleme puse in discutie!(il salut si pe Ioanide-te rog sa-i transmiti!!)
    Ps. daca mai vrei sa spargi parbrize,apeleaza la persoane competente-pe aici gasesti!!O seara super tare si pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. TOP GUN
    Cezarica,
    Eu credeam ca tu esti un pic mai soft sau 'ARMY' ,te risipesti in prostioare ieftine si-n discutii sterile cu tot felul de 'CAUZE PIERDUTE',travestiti,'fetite' cu comportament deviant ,ma refer la moravuri,mai mult sau mai putin usoare...........!!!!!Acu''don'soarele' sar dintr-o barca in alta,tu crezi ca vreuna d-asta s-o indragosti de tine sincer,????????Prezinti doar interes datorita cardului si doar interesant ptr.pensia 'barosana' oricum ,mai maricica un picut fata de plebe!!!!! Ptr.'spovedania' don'soarelor exista bloguri gen Trinitas,aici se discuta alt gen de probleme, curvasareala ieftina o gasim la confesiunile lui 'pauvre' IOANIDE,un testosteron modificat genetic in estrogen......HA,ha, se poate sa-ti sifonezi imaginea Cezarica,????da-le don'soarelor adresa ta de mail sa-ti faca declaratii de dragoste si mai ales din ''INTERES'''!!!!!Banii,ochiul dac'ului!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI, SA FITI IUBITI,NU DIN INTERES!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Top Gun lasa c-o sa-i trag o chelfaneala zdravana lui var-miu, de-o sa-i zboare fulgii!

    RăspundețiȘtergere
  6. ..GELOSULE....Da eu sunt absolut sigur ca fetele astea s-au indragostit lulea de mine!!!
    PS. TG.-pe blogul acesta eu nu urmaresc sa pun nici LUMEA si nici macar TARA in ORDINE-de fapt am mai spus-o! Sunt alte bloguri mai la Rasarit care fac asta!
    In concluzie doamnele si domnisoarele sunt binevenite!! O cafea speciala si un buchet de flori pentru fiecare am!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @CEZAR"s cousin -astept materialul ala politico-economico - financiar(de pe W.S>) ,,Punguta cu doi bani!!

    RăspundețiȘtergere
  8. TOP GUN
    Cezarica,
    Dragalasule,ajungi in sapa de lemn cu banii,daca ii cheltui pe flori si cafele 'speciale'.Eu ,ma multumesc cu promisiunea balizelor deschise, vrei tu sa fii un GENTLEMAN,chiar daca o sa cam saracesti,flori,alea,alea........Iti multumesc ptr.promisiunea de la inceput,aia cu balizele,sa-nu-nteleaga 'fetitele' noastre valizele,sau don'soarele, de pension!!!!! P-afara-I vopsit gardu',inauntru-i leopardu'
    O ZI EXCEPTIONALA SI SA FITI IUBITI,NU DIN INTERES.......!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @TG.....eu zic ca investitia va fii rentabila!
    Nu ma vor lasa fetele sa ..saracesc de..tot. Pun ele mana de la mana si ma vor ajuta sa-mi iau si eu o amarata de vila si un jipan(sic)
    Tu ai balizele aprinse.....ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!