Google Website Translator Gadget

duminică, 9 octombrie 2011

Top 3 alimente esenţiale pentru imunitate si nu numai !!! LUME LUME!!

Goana dupa infrumusetare dar si dupa extraordinar a dus la rezultate nebanuite. Pentru a intra in cartea recordurilor sau pentru a atrage atentia mass-mediei, multe femei si-au pus silicoane. Desi declara ca au recurs la chirurgie estetica pentru a se simti mai bine in pielea lor, unele dintre ele .

Află care sunt cele mai bune vinuri pentru sănătate şi ce afecţiuni tratează

Află care sunt cele mai bune vinuri pentru sănătate şi ce afecţiuni tratează

Aromaţi şi plini de vitamine şi de minerale, strugurii sunt adevărate arme împotriva bolilor şi a îmbătrânirii. Nici când se transformă în vin nu îşi pierd din calităţi. Ba din contră, se câştigă proprietăţi terapeutice noi dacă în vinul de struguri se adaugă fructe şi plante medicinale.
Cei mai mulţi dintre noi consumă vin numai la ocazii speciale şi se bucură atunci, din plin, de efectul relaxant şi euforizat al acestei băuturi. Dar numeroase studii ştiinţifice arată că vinul din struguri are virtuţi de care nu ar trebui să ne bucurăm doar ocazional, ci cât mai des.
Află ce proprietăţi terapeutice forte au vinurile medicinale
Secretul acestei băuturi constă, în primul rând, în calităţile deosebite ale materiei prime: strugurii. Este demonstrat că strugurii au un conţinut bogat de vitamine (A, B1, B2, B6 şi C), dar şi de minerale precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi fier, care energizează întregul organism.
Inclusiv seminţele strugurilor conţin substanţe benefice organismului, precum vitaminele E şi F. De aceea, este recomandat să mâncăm strugurii cu tot cu coajă şi cu sâmburi, pentru a beneficia de toate elementele nutritive ale acestora. Sucul de struguri, numit must, păstrează toate aceste calităţi dar nu poate fi conservat foarte mult timp, fiindcă începe să fermenteze destul de rapid. Proprietăţile terapeutice se recâştigă atunci când mustul devine vin.
Câte unul-două pahare pe zi
Conţinutul bogat de nutrienţi şi de antioxidanţi din struguri susţin organismul şi ajută sistemul imunitar să funcţioneze corect. Studiile demonstrează că infecţiile virale şi răcelile sunt mai rare la persoanele care consumă vin, iar fitoterapeuţii recomandă curele cu vin persoanelor vulnerabile, afectate de astenie, de oboseală cronică, de insomnie sau de depresie.
Aceste cure constau, în general, în a bea câte un pahar sau două de vin natural, o dată pe zi. Se recurge la o astfel de terapie doar la recomandarea medicului, iar instrucţiunile date de acesta în privinţa administrării trebuie respectate întocmai. Astfel de cure sunt contraindicate copiilor, femeilor gravide, persoanelor cu afecţiuni hepatice, precum şi celor cu probleme cardiace grave ori cu epilepsie.
Previne bolile de inimă
În componenţa vinului se găsesc o serie de substanţe antioxidante precum polifenolii, cuercitina şi resveratrolul, care împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Aceste substanţe contribuie şi la prevenirea bolilor de inimă, fiindcă scad nivelul colesterolului „rău" din sânge şi protejează vasele de ateroscleroză, provocă vasodilataţie, reglează tensiunea şi îmbunătăţeşte circulaţia la nivel coronarian, cerebral şi periferic. În acest fel se explică şi rezultatele unor studii care au demonstrat că vinul previne bolile cerebrale degenerative de tip Alzheimer.
Este remediu antistres
Fiindcă induce relaxare, vinul este un tonic nervos şi previne bolile care se declanşează pe fond de stres. De exemplu, într-un studiu publicat în revista internaţională „British Medical Journal" se arată că persoanele care consumă cantităţi moderate de vin, adică de la unul la şapte pahare pe săptămână, au riscuri cu 30% mai mici de a face accident cerebral.
Tot datorită faptului că este un bun remediu antistres, consumul echilibrat de vin stimulează libidoul şi creşte plăcerea sexuală prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui la nivelul organelor sexuale.

Topul celor mai sănătoase vinuri
Toate vinurile naturale au calităţi terapeutice, dar, dintre acestea, vinurile roşii sunt mai valoroase. Explicaţia este că pigmenţii care le dau culoarea sunt substanţe antioxidante ce lipsesc din vinurile albe. Cercetătorii de la Universitatea „Davis" din California, SUA au stabilit că, dintre mai multe sortimente de vinuri roşii, vinul Cabernet Sauvignon este cel mai preţios pentru sănătate.
El conţine cea mai mare cantitate de flavonoizi dintre toate vinurile. Acesta este urmat, în ordine, de următoarele vinuri: Petit Syrah, Pinot Noir şi Merlot. Potrivit cercetătorilor americani, cu cât vinul este mai dulce, cu atât cantitatea de flavonizi este mai mică. De asemenea, ei atrag atenţia că vinurile seci sunt mai bogate în antioxidanţi comparativ cu restul.
Ştiaţi că vinurile...
...fortifică oasele femeilor
...conţin fitoestrogeni care menţin densitatea osoasă a femeilor aflate la menopauză
...seci, roşii, conţin o contitate mai mare de antioxidanţi comparativ cu vinurile albe
Pastila tinereţii, pe bază de resveratrol
Pe piaţă există diverse suplimente alimentare pe bază de resveratrol (una dintre substanţele antioxidante din vinul roşu), care promit protecţie împotriva efectelor nocive ale poluării şi ale stresului. De asemenea, se află în lucru o formulă de medicament pe bază de resveratrol ce promite, în funcţie de doză şi de schema de administrare, tratarea obezităţii, a diabetului, bolilor de inimă şi a cancerului.
Impachetări cu struguri şi alge, contracelulitei
Extractele naturale din struguri, împreună cu cele din alge sunt folosite, în măşti de corp pentru împachetări anticelulitice.Disponibile în saloanele de întreţinere corporală, aceste împachetări presupun aplicarea măştii pe toată suprafaţa celulitică, urmată de înfoliere şi de 60 de minute de termosaună.
Astfel de tratamente pot produce slăbirea în circumferinţă încă de la primele şedinţe pe lună şi determină reducerea cu minimum un grad a celulitei dacă se efectuează câte 12 şedinţe pe lună, de câte trei ori pe săptămână.
Pe lângă efectul anticelulitic, împachetările cosmetice cu extracte pe bază de vin hidratează, hrănesc şi cresc elasticitatea pielii, estompează efectele trecerii timpului.
În creme, antirid pentru faţă şi decolteu
Antioxidanţii din vin favorizează regenerarea celulară de la nivelul pielii, de aceea, sunt folosiţi în diverse creme pentru îngrijirea feţei şi a decolteului. Şi alte cosmetice dedicate îngrijirii zilnice, precum loţiunile de corp şi laptele demachiant, pot conţine astfel de ingrediente.
Principalul lor rol este acela de a preveni apariţia ridurilor şi de a combate efectele nocive ale radicalilor liberi. Pentru a menţine pielea corpului elastică şi catifelată, se recomandă baia în vin. Se toarnă în cadă două-trei pahare cu vin, iar procedura se repetă săptămânal.
SFATUL SPECIALISTULUI
Dintre beneficiile aduse de consumul moderat de vin se poate vorbi, în special despre protecţia cardiovasculară dată de antioxidanţii conţinuţi de aceasă băutură dar şi prin creşterea colesterolului bun, HDL-colesterol. Protecţia cardiovasculară se datorează, în mare măsură, antioxidantului resveratrol conţinut în cantitate mare, mai ales de vinurile roşii.
Unii specialişti susţin că vinul ar putea oferi şi protecţie antitumorală, dar nu există suficiente date ştiinţifice care să certifice acest aspect. Contraindicaţiile consumului de vin sunt aceleaşi cu ale consumului de alcool în general: la persoanele cu istoric de pancreatită, anumite boli cardiovasculare precum cardiomiopatia dilatativă, alcoolismul şi afecţiuni din sfera psihiatrică. Dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriţionist şi diabetolog, Cluj-Napoca

Pătrunjelul este o sursă importantă de vitamine şi de minerale care susţin organismul în lupta cu bolile

Ceea ce mâncăm participă la procesele de apărare a organismului prin furnizarea elementelor nutritive de care sistemul imunitar are nevoie pentru a funcţiona la parametri normali.
Alimentele, în special vitaminele, antioxidanţii, mineralele şi proteinele din compoziţia lor, asigură, în mod indirect, susţinerea imunitară. De aceea, mai ales în perioadele de stres, atunci când organismul este solicitat de schimbările de temperatură sau este expus la riscul de infecţii, specialiştii ne recomandă să ne hrănim cât mai sănătos.
„Lipsa ori furnizarea insuficientă a anumitor substanţe din alimente, precum proteinele, zincul, vitaminele C, E şi vitaminele din grupul B, fragilizează sistemul imunitar. Acesta, expus unor solicitări agresive sau prelungite, ar putea avea o reacţie diminuată", explică medicul primar nutriţionist Adrian Copcea din Cluj-Napoca (www.nutritionistcluj.ro). Aceste situaţii pot fi prevenite printr-o alimentaţie echilibrată, spun specialiştii.
1 Pătrunjelul, vitamina C naturală
În perioadele în care organismul se confruntă cu infecţii, nivelul vitaminei C scade. Potrivit nutriţioniştilor, aceasta este dovada că sistemul imunitar foloseşte vitamina C pe post de resursă în lupta cu bolile. „Acidul ascorbic (vitamina C) joacă un rol important în special prin proprietăţile antioxidante şi prin mecanismele antiinfecţioase", explică medicul nutriţionist Adrian Copcea.
Sursele clasice de vitamina C sunt fructele şi legumele proaspete care, consumate în fiecare zi, asigură succesul în lupta antiinfecţioasă. Printre cele mai bogate surse de vitamina C se numără măceşele. Ele conţin şi licopen, o substanţă care, la rândul ei, previne oxidarea celulelor. Cătina, consumată proaspătă sau în sucuri, conţine de zece ori mai multă vitamina C decât citricele. De aceea, ar trebui să fie în topul alegerilor noastre alimentare pe toată perioada rece.
De asemenea, în ardeii iuţi există, în medie, între 80 şi 300 mg de vitamina C, iar în pătrunjel se află o cantitate de patru ori mai mare de vitamina C decât în citrice. În plus, pătrunjelul este bogat şi în betacaroten, în vitaminele K şi B12, calciu, fier şi în fosfor, utile sistemului imunitar. Varza de Bruxelles şi roşiile conţin şi ele vitamina C, alături de alţi compuşi care stimulează imunitatea. „Puţini ştiu că surse importante de vitamina C sunt uleiul de floarea-soarelui şi migdalele", precizează medicul nutriţionist Adrian Copcea.
2 Peştele, aliat contra radicalilor liberi
Fumătorii şi persoanele care trăiesc în medii poluate, resimţind efectele negative ale radicalilor liberi, ar trebui să consume alimente bogate în seleniu, pentru a-şi întări sistemul imunitar. „Vitamina E, un antioxidant puternic, intervine în procesele imunitare împreună cu vitamina C şi cu seleniul", mai spune medicul nutriţionist Adrian Copcea.
Potrivit nutriţionistului, peştele şi ciupercile sunt surse bune de seleniu, iar acestea din urmă întăresc imunitatea şi prin stimularea producţiei de globule albe. Fructele de mare, scoicile, crabii, stridiile, langustele, dar şi organe precum ficatul şi rinichii pot fi surse importante de seleniu. Acest oligoelement limitează acţiunea nocivă a virusurilor în organism, grăbind vindecarea în caz de infecţie.
3 Carnea de curcan protejează de infecţii
Alt oligoelement important pentru imunitate este zincul, care, împreună cu vitamina C, contribuie la profilaxia infecţiilor respiratorii şi are un rol foarte important în a proteja pielea de infecţii bacteriene. Rolul protectiv faţă de infecţiile dermatologice se manifestă inclusiv în prevenirea acneei, afecţiune apărută pe fondul infecţiei cu microbul Propionibacterium acnes. Printre sursele recomandate de zinc se numără carnea de curcan, ouăle, salata verde, seminţele de dovleac şi produsele lactate. „Zincul, provenit din surse precum grâul integral, ciocolata şi cacaua, joacă un rol important în imunitate, prin participarea la procesele metabolice din limfocite (celule imunitare)", mai spune medicul Adrian Copcea.
"Sistemul imunitar foloseşte vitamina C pe post de resursă în lupta cu bolile.''
Adrian Copcea medic nutriţionist
Proteinele alcătuiesc un scut protector
Carnea este o sursă importantă de proteine necesare pentru buna funcţionare a organismului, inclusiv pentru o imunitate forte. „Carnea şi alte surse de proteine, cum sunt brânzeturile, lactatele şi ouăle, furnizează aminoacizii necesari pentru sinteza proteinelor implicate în susţinerea imunităţii", spune medicul Adrian Copcea. Carnea de pui, peştele, care conţine acizi Omega 3, şi ficatul sunt alimente ce pot aduce, dincolo de proteine cu o valoare biologică înaltă, şi alte vitamine şi minerale necesare în procesele de apărare.

26 de comentarii:

  1. Am tinut sa public aceste informatii cu atat mai mult cu cat unul mai pe la R. ne sfatuia sa trecem criza doar cu varza si cu..varza !!!!
    Cred ca-i bine sa adaugam si ceva proteine si de ce nu chiar ....telina!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Or fi bune şi pentru imunitate... parlamentară alimentele astea trei? Dacă da, să vezi ce va creşte consumul de pătrunjel, peşte şi carne de curcan, dacă, din întâmplare, vreun parlamentar va citi aceste rânduri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim17:22

    @cezar-exclusiv
    ....aaaaaa esti ramas in urma!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Biliuta- eu zic sa avem mai intai grija de noi.....ca panaramele se protejeaza
    @DC. aaaaaa ..plagiatorule!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. SALUT CU DRAG, PRIETENII din Groningen si Brussels !!
    Veniti in RO la un vin negru si un curcan prajit !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim21:54

    Este binevenit articolul. Mereu am zis sa fac un ceai de patrunjel dimineata, dar fac numai o zi, doua si apoi pauza. Se spune ca, curata organismul si mai ales rinichii, daca bei in fiecare zi. O noapte odihnitoare, ca maine incepe alta saptamina. Odorica

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna dimineata! Salut prietenul din RUSSIA!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai colega dar ceva pe gustul meu n-ai?

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai vere ,pai daca, curcan si cu vin negru nu-ti prieste,atunci cam ce ai pofti??

    RăspundețiȘtergere
  10. O friptura de frichinele!

    RăspundețiȘtergere
  11. ..mai lasa.serveste un ..morcov!

    RăspundețiȘtergere
  12. Meeei fraate ! Am intercat si eu sa tin dieta asta sanatoasa si nu am reusit sa trec de struguri, adica de zeama de struguri.
    Dar nu ma las. O iau de la inceput, poate reusesc. Pana la urma tot trebuie sa/mi iasa.
    Hai NOROC !

    RăspundețiȘtergere
  13. Fii perseverent Micutzule!! Hai noroc si sanatate!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut prietenii din DUBLIN , BOBIGNY ILE-de-FRANCE si GRONINGEN! Sunteti invitati la un curcan prajit si un vin negru in RO.

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut prietenii din BERLIN-sunteti invitati la un curcan prajit si un vin negru!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-ar face mare placere si cateva cuvinte de la voi:Berlin.Brussel,Spania,Italia ,Franta ,Russia Anglia ,America etc

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim21:43

    дорогой Товарищ приходить ЛШ ЕЯКХ БШ из и МЕЙНРНПШИ водка ебать!

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim22:39

    @cezar
    Neneeee vezi ca tu ai top 3 alimente si pe blogul VIS a aparut top 5.Daca tot va transformati in farmacii baga si tu acolo un top 7,sau 9 ca ramai de 'caruta' prin rafturi.
    carduri de fidelitate dati? ca sensiblue si multi altii fidelizeaza clientii.Voi ii alungati.
    Ai priceput aluzia la plictis??

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim22:41

    mda arata bine....da eu nu f.t tzatze:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim06:42

    Stelian P.
    @CEZAR
    Buna dimineata ! Abia acum am vazut prima poza, noroc sa sotia doarme ca altfel vedeam farfurii zburatoare (simple, nu OZN-uri).

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna dimineata! Mai intai salut prietenii din USA si Gronigen!!
    @DC esti tare greu de multumit!
    Cred ca puteai sa remarci ca eu ,pe langa ,,buruieni"mai ofer si proteine si ceva lichide si o fata ,,frumoasa-ce dracu iti mai trbuie??!!!
    @Stelian- Buna dimineata! Asa am si vrut sa fie :o surpriza soc-indiferent de consecinte!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. La ,,cuantumul" ce a rasarit,
    Din hotii si calcul smecherit
    I-o cale atat de luunga...
    Ca pana si lui Elena-i este greu ...ca sa ajunga!
    A fost Honor,a fost si Patria....urmeaza!!!
    CEI care doresc pot contribuii cu completari!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim19:40

    Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.
    Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
    I've been trying for a while but I never seem to get there!

    Cheers

    Have a look at my blog post: CristopherZFantazia

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim10:36

    Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon every
    day. It will always be interesting to read through articles from other writers and practice something from other web sites.


    Take a look at my homepage CristopherLMazzacano

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim19:12

    You actually make it seem so easy along with your presentation however I find this matter to be really something which I
    believe I would never understand. It kind of feels too complicated
    and very extensive for me. I'm taking a look ahead on your
    next publish, I will try to get the dangle of it!


    Feel free to surf to my site :: AnnettCMeglio

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!