Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 25 august 2012

Vosganian zice:



Vosganian cere judecătorilor CCR să dovedească că votul lor nu este viciat


Dacă informațiile privind conflicte de interese ale unor judecători ai Curții Constituționale au un sâmbure de adevăr, rezultă că votul lor este viciat, susține într-o postare pe blogul personal vicepreședintele PNL VarujanVosganian. Acesta susține că magistrații CCR trebuie să-i convingă pe români că singurele argumente care au stat la baza deciziei invalidării referendumului au fost cele ce țin de litera și de spiritul Constituției, ”altminteri gustul amar al acestei istorii ne va strepezi gura pentru multă vreme”.
Vosganian cere judecătorilor CCR să dovedească că votul lor nu este viciatLiderul PNL, Varujan Vosganian, notează importanța întrunirii de luni a plenului Parlamentului, unde se va da citire deciziei CCR de invalidare a referendumului din 29 iulie, menționând că ”soluția oferită de șase judecători incoruptibili, curați ca lacrima”, învinge ”votul unei majorități zdrobitoare”, fapr pentru care ”judecătorii Curții Constituționale au datoria să risipească toate suspiciunile ce apasă asupra imaginii lor”.
”În ultimele zile, informațiile privind posibilele conflicte de interese ale câtorva dintre judecătorii Curții Constituționale devin tot mai numeroase. Sunt acuzații deosebit de grave. Dacă ele au măcar un sâmbure de adevăr, atunci înseamnă că votul acestor judecători este viciat si că ei ar fi trebuit să se recuze înaintea votului. Luni, Parlamentul ar trebui să ia act de decizia CCR de invalidare a referendumului. Este un act solemn prin care soluția oferită de șase judecători incoruptibili, curați ca lacrima, adevărate repere de moralitate ale societății românesti și al căror discernământ este mai presus de meschinele patimi politice, învinge votul unei majorități zdrobitoare, de 88%, a participanților la referendum și instituie o Românie imaginară, cu 23 de milioane de locuitori, înlăuntrul frontierelor sale. Pentru ca să accepte această decizie, poporul român trebuie să fie convins că singurele argumente care au stat la baza ei au fost cele ce țin de litera și de spiritul Constituției. Și dimpreună cu poporul român, Parlamentul trebuie să capete aceeași certitudine. De aceea, judecătorii Curții Constituționale au datoria să risipească toate suspiciunile ce apasă asupra imaginii lor. În fața Parlamentului, în fața CSM, în fața poporului român ori în fața propriei conștiințe, nu aș ști să vă spun cum e mai bine. Dar lucrurile trebuie limpezite, altminteri gustul amar al acestei istorii ne va strepezi gura pentru multă vreme”, scrie Varujan Vosganian pe blog.
Liberalul amintește de cazul unui judecător care primește pensie de handicap si totuși ocupă una dintre cele mai înalte demnităti ale statului, cea de președinte al CCR, precum și de faptul că fratele acestuia a devenit conducătorul unei companii private care a primit monopol din partea statului, cu sprijinul guvernării PDL.
De asemenea liderul PNL consemnează și cazul unui alt judecător, care are ”o biografie comună cu cea a președintelui suspendat, înțesată de decizii suspecte, controversate, cu favorizarea recisprocă a celor doi colaboratori și împotriva interesului public”, și care, potrivit informațiilor, a beneficiat de ”înlesniri financiare din colaborarea laborioasă, în calitate de avocat, cu Ministerul Transporturilor, tot după 2005, firește”.
Nu în ultimul rând, Varujan Vosganian consideră că ”o doamnă judecătoare are o biografie demnă de misterele Parisului”, menționând ”condamnări pentru contrafacere de diplome, altele legate de colaborarea cu fosta Securitate ori de înlesniri procedurale și financiare pentru membri ai familiei sale” și se întreabă cât de mult au înclinat toate acestea în votul pe care l-a dat pentru rezultatul referendumul.
”Interesant este faptul că marii noștri moraliști nu scot o vorbuliță despre toate astea. Societatea Academică Româna și Coaliția pentru o Românie Curată sunt mute ca niște lebede”, scrie liberalul, criticând solicitarea Monicăi Macovei adresată ministrului Justitției Mona Pivniceru să explice relațiile ei din lumea politică, în timp ce ignotă suspiciunile ce planează asupra judecătorilor CCR, care pe deasupra mai și acuză acțiunile de defăimare a CCR, ”de parcă alții ar fi trăit viața lor de până atunci”.
”Să fim bine înțeleși. Fiecare om poate face ce vrea cu viața lui. Pentru sine oricine poate decide cum dorește, dacă el singur trage consecințele faptelor sale. Dar atunci când un judecător decide pentru un popor întreg si, mai ales, împotriva voinței acelui popor, atunci acele milioane de oameni trebuie să știe că el a hotărât numai cu credință în adevăr și în dreptate și nu ademenit de tentații ori bântuit de tot felul de spaime”, a conchis vicepreședintele PNL Varujan Vosganian.




10 comentarii:

  1. Col. Biliuta a scris un frumos poem ,cu un inspirat laitmotiv: De ce nu pleci ,de ce nu pleci? Un grup de prieteni , oameni cu mult bun simt au raspuns asa ! SLINDER

    CEZAR25 august 2012, 10:58
    Doar intins, pe un afet de tun,
    Cu vila Dante ,capatai !
    Sarac ,umil asa cum am fost,
    Cu gura cascata , c-un hahait sinistru ,
    Cu ochiul inchis si stors ,
    Cu aurul de la Rosia ,la picioare ...intr-un cos!!



    karadeniz25 august 2012, 12:28

    Voi vreți să mă vedeți plecat,
    Chiar judecat și condamnat,
    Dar vrerea voastră-i fără rost
    Oi fi nebun da’ nu-s și prost.

    Sunteți doar un popor de oi.
    Și-n țara asta sunt doar doi,
    Eu, președinte jucător
    Și voi norodul surd și chior.

    Să plec acum ar fi păcat,
    Am fetele de măritat.
    Și oful meu, de socru mic,
    Aș vrea să-l îndulcesc un pic

    Cu funcția de președinte.
    Chiar dacă voi aveți un dinte,
    În contra mea, mai așteptați
    Doi ani, că nu o să crăpați!

    Și chiar de-o fi să muriți toți,
    Eu tot nu plec, că vreau nepoți.
    Așa că mai răbdați un pic
    Să fiu și prezident bunic.

    Și-apoi eu mă retrag ”andante”
    Cu-ai mei nepoți în vila Dante.
    Cu două bone mai blondoase,
    Elena Udrea și Anastase !


    MEG5525 august 2012, 13:15

    Chiar asa..., de ce nu pleaca!
    Zicea ca nu mai vrea la "masa verde".
    Ori el asta chiar astepta !
    BOICOTUL a fost de hazna...,ca nimeni,
    Chiar nimeni nu-l mai vrea.
    Aha...,asta era?!
    Sa-ti mariti fetele din munca mea?!
    Daca vrei sa ai nepoti,
    Pleaca acuma cit mai poti!
    De nu.., nici numele in veci,
    Nu iti va fi inscris pe...,c...falc.
    A mai fost unul inaintea ta,
    Care nu a facut, asa ca tine !
    Nici el nu a ajus bunic asa ca,
    mai gindeste-te un pic!
    Si de vrei sa mai ramina, progenituri...,
    din osul tau,pleaca acum cit noi inca..., suntem
    mai buni si inca rabdatori.
    Dar pina cind?!
    Oricum...., ISTORIA nu te va mai ierta!


    RăspundețiȘtergere
  2. Czar, puiule vad ca iar ai probleme cu opozitia. Vrei sa ma ocum nitzel de motanul kkcios, Muyagu si RH?

    RăspundețiȘtergere
  3. Gand la gand cu bucurie ! Hai sa vedem ..ce performante are COASA Nostra!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. PS> Pentru cine nu stie MEG 55 este cetatean american!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo ei ca-i americanca! Buei Cezare sa nu uitam ca avem si noi americanul negru din Urziceni.

    RăspundețiȘtergere
  6. COASA NOSTRA spunea...

    Vedeti ce se intimpla cind un/o semidoct/semidcocta ajunge la putere? Ce sa-i ceri unei foste kelneritze din DDR? Exemple destule avem si la noi. Nu mai departe de kioru care, in toata viata lui n-a citit decit cartile de sheptic si etichetele de pe sticlele de JW. Cit despre adeptii/sustinatorii kiorului: manelisti, "gaozari" si "tigani imputiti" - desi i-a placut sa mince si sa danseze printre ei. Ce mai! Cum e sacul asa-i si peticul...
    Uitati-va la "spuma" de care bine zicea Mos Alecu: tigri, maiagi si horvatzi si nu va mai trebuie alte explicatii. "Unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!"
    Cit despre UE si zona Euro...o mare utopie! Au mai incercat si altii-vezi Napoleon Bonaparte si n-a mers. De ce? Pt.ca Europa este un conglomerat de popoare, cu obiceiuri, avutii nationale si culturi diferite. La americani a mers chestia asta pt. ca au fost aproape "toti la fel". Si-au construit o natiune de la 0, iar majoritatea dintre ei erau de sorginte anglo-saxona.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce faci ba maimuco, dormi? Nu iesi la lupta cea mare?

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsuri
    1. Vezi ca este un asa zis scriitor scapatat care ne musca de Kur !
      Tu ca felina cacacioasa ...aaaaa periculoasa ap putea sa -i dai o laba peste bot!!

      Ștergere
  9. This website was... how do I say it? Relevant!!

    Finally I've found something which helped me. Appreciate it!



    Also visit my homepage - MahaliaEBlanck

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!