Google Website Translator Gadget

joi, 27 septembrie 2012


40 de profesori universitari au fost ridicaţi de poliţişti, după percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Olt

27 septembrie 2012, 10:08 |  Autor: Cătălina Mihu, Ionuţ Cristian Ungureanu |40 de profesori universitari reţinuţi de poliţişti într-o acţiune de amploare

40 de profesori universitari reţinuţi de poliţişti într-o acţiune de amploare

 
40 de profesori universitari au fost ridicaţi, joi dimineaţă, de poliţişti într-o o acţiune de amploare a Poliţiei Române. Cei vizaţi sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi de fals în acte.
Primele informaţii arată că mai mulţi profesori de la o universitate din Bucureşti luau mită pentru a oferi ajutor elevilor la admitere sau studenţilor pentru a promova examenele.
„În cauză se efectuează cercetări faţă de mai multe cadre didactice şi salariaţi ai unei instituţii de învăţământ superior din municipiul Bucureşti, pentru fapte de corupţie şi fals", se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române.
Este vorba despre 22 de percheziţii care vizează angajaţii unei universităţi care are mai multe sedii în ţară. Poliţiştii au descins la domiciliile angajaţilor, profesori şi personal administrativ din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Olt şi Vâlcea.
Conform denunţurilor făcute în acest caz, angajaţii ar fi luat sume de bani pentru admiteri la facultate, dar şi pentru promovarea examenelor. De asemenea, aceştia primeau bani şi pentru obţinerea diplomei de licenţă.
"Dacă lucrurile stau aşa, aceştia nu sunt profesori, sunt pseudoprofesori. În cazul în care există dovezi concrete trebuie luate măsuri", a declarat Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Alma Mater" pentru România TV. Întrebat de jurnalişti despre ce universitate este vorba, acesta a răspuns că în Râmnicu Vâlcea, unul din oraşele vizate de poliţişti, nu există învăţământ universitar de stat, ci numai facultăţi particulare.
"Nu mă ia prin surprindere ce se întâmplă, aceste centre sunt generatoare de diplome", a mai declarat acesta.
Potrivit unor surse judiciare, în acest caz ar fi vizate cadre didactice de la Universitatea Bioterra, care ar fi pretins bani de la studenţi pentru acordarea unor note mai mari la licenţă, transmite Mediafax.
La percheziţii participă ofiţeri de poliţie de la Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea şi Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Un comentariu:

  1. Anonim22:40

    Sunt curios câţi dintre poliţiştii care au participat la raid aveau diplome luate de la Bioterra sau alte din astea, celebre. Ălas din poză sigur, ca să nu i se citească pe meclă disonanţa cognitivă, şi-a pus cagulă....

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!