Google Website Translator Gadget

luni, 10 septembrie 2012

Documentul pe care USL îl va trimite la dezbaterea din PE!



Vezi documentul pe care USL îl va trimite la dezbaterea din PE


USL a elaborat un document explicativ pentru liderii europeni prin care dă replica PPE-ului la acuzaţiile aduse pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Scrisoarea în 23 de puncte a USL va fi prezentată în Parlamentul European la dezbaterea de miercuri privind România. Documentul reprezintă o sinteză a evoluţiei politice din România din momentul declanşării procedurii de suspendare şi după 29 iulie.
Vezi documentul pe care USL îl va trimite la dezbaterea din PE“1. Toate deciziile luate in privinta suspendarii lui Traian Basescu au fost declarate constitutionale de catre Curtea Constitutionala din Romania? Absolut toate – demiterea nu a avut loc pentru ca nu s-a intrunit cvorumul la vot, nu pentru ca s-a blocat o lovitura de stat (mai multe detalii in materialul extins la paginile 1 si 4)
2. La referendum, 7,4 milioane de oameni (87%) au votat pentru demiterea presedintelui, doar 900 de mii au votat pentru ramanerea sa in functie? Este cel mai mare scor/numar de voturi dat in legatura cu o personalitate politica in Romania in ultimii 20 de ani.
3. S-a folosit constant acuzatia de “lovitura de stat”, desi actiunea a fost o procedura parlamentara constitutionala, aprobata de Curtea Constitutionala, fara nici o incalcare de lege si finalizata cu un vot popular, in care s-au semnalat cele mai putine plangeri privind neregulile din ultimii ani?
4. Votul din 29 iulie a fost boicotat de Traian Basescu, care a cerut inclusiv in ziua votului ca lumea sa nu se prezinte la vot, incalcand legea care interzice derularea campaniei electorale in ziua votului? PDL nu doar a boicotat, dar a si blocat foarte multi romani sa voteze, existand multe cazuri semnalate public in care primarii au confiscat actele unor cetateni pentru a-i impiedica sa participe la vot (incalcand astfel legea 3/2000).
5. Nu s-a incercat niciodata restrangerea drepturilor Curtii Constitutionale, ci revenirea la un cadru legal care a functionat 18 ani in Romania? Curtea Constitutionala este o institutie politico-juridica, in Romania, nefiind parte a sistemului de justitie. Membrii sai sunt numiti politic (mai multe detalii in materialul extins la pagina 3)
6. Schimbarile din Parlament nu s-au produs peste noapte, ci dupa mai bine de o luna de la preluarea guvernarii de catre USL? Schimbarea sefilor celor doua camere ale Parlamentului s-a produs in urma unor proceduri clare, folosite identic si de catre PDL in antii trecuti. Schimbarile s-au realizat dupa tentative nereusite de sanctionare a acestora din ultimul an si jumatate, pentru incalcari grave de lege (e notorie frauda comisa de Roberta Anastase la votul de la legea pensiilor din 2010, cand a modificat numarul voturilor din Parlament)
7. Atunci cand s-a vorbit de amenintari la adresa unor judecatori ai Curtii Constitutionale, aceste amenintari au fost facute de infractori de drept comun, asupra unui judecator nominalizat la Curte de catre PSD? Este vorba de Aspazia Cojocaru
8. Numarul celor care mai au incredere in presedintele Basescu si PDL este sub 20% din populatie? USL este sustinut de peste 60%. De asemenea, proportia celor care cred ca Basescu va continua sa provoace scandal politic este de peste 60% (mai multe detalii in materialul extins, pagina 1)
9. Euroscepticismul este in crestere in Romania, in mod dramatic, in special dupa episodul din aceasta vara? Eurobarometrul constata o scadere in increderea in UE de la 65% la 48%, in iunie 2012. Un sondaj din Romania, masurat la finalul lunii august, arata ca scaderea increderii in ultima luna a continuat, cu inca 9 procente! Principala cauza – modul nedrept in care a fost perceputa interventia Comisiei Europene in Romania, care a impartasit doar punctul de vedere al PDL, in conditiile in care s-a considerat votul popular din 29 iulie drept parte a unei “lovituri de stat” realizata de Parlament
10. De cand a fost reinstalat in functie, USL si premierul Ponta nu au mai facut nici un gest politic anti-prezidential? Si asta in ciuda presiunii publice – sondajele arata ca numarul celor care vor ca Basescu sa isi dea demisia este de peste 60% (mai multe detalii in materialul extins, la pagina 1)
11. Presiunile pe justitie, in Romania, au fost initiate chiar de fostul ministru al justitiei Monica Macovei? CSM a constatat intr-un comunicat public presiunile publice facute intr-un caz anul acesta. De altfel, Macovei e cea care, in 2005, a repolitizat sistemul de justitie, prin introducerea ministrului justitiei (numit politic) in mecanismul numirii de magistrati. Efectul? Presedintele Basescu a numit de peste 30 de ori mai multi magistrati decat alti presedinti, la propunerea ministrului justitiei (mai multe detalii in materialul extins, la pagina 16)
12. Guvernul USL nu a facut nici un gest de a bloca anchetarea sau condamnarea cuiva, intr-un caz de coruptie? Dimpotriva, USL doreste ca procedura numirii magistratilor in Romania sa nu mai aiba legatura cu politicienii, ci direct cu structurile de conducere ale magistraturii (mai multe detalii in materialul extins, la pagina 6)
13. Premierul Ponta a primit un verdict oficial ca nu a plagiat de la singura institutie abilitata sa dea un verdic legal? Intr-o situatie similara (acuzatie de plagiat) s-a aflat anul acesta si procurorul general, Codruta Kovesi, care si ea a primit un verdict de nevinovat (mai multe detalii in materialul extins, la paginile 17-18)
14. In primele 4 luni de guvernare, Guvernul Ponta a trecut economia de pe minus pe plus, si s-au oprit contracte frauduloase sustinute de fosta putere, care produceau statului pierderi de cateva miliarde de euro anual. Guvernul USL a luat masuri inclusive, care au ajutat clasa de mijloc, populatia afectata de criza si mediul de afaceri. Din cauza fraudelor constatate in perioada 2009-2011 (cand a guvernat partidul lui Traian Basescu), institutiile europene iau in prezent decizia suspendarii unor fonduri europene in Romania
15. Premierul Ponta a pus deja in practica 10 din cele 11 puncte cerute de Comisia Europeana? Singurul punct ramas inca in discutie se refera la nominalizarea unui avocat al poporului agreat de toata clasa politica – punct blocat de lipsa de dialog a PDL (mai multe detalii in materialul extins la paginile 6-7)
16. Numarul de plangeri legate de nereguli de vot la referendumul din aceasta vara este cel mai mic din ultimii ani? Este vorba de cca 500 (spre deosebire, la alegerile prezidentiale din 2009, numarul plangerilor a fost de ordinul zecilor de mii!).
17. Stiati ca numarul persoanelor audiate la aceste cateva sute de plangeri a fost de ordinul zecilor de mii? In plus, aceste anchete au avut loc fara prezenta unor avocati, pe strada sau in urma unor solicitari trimise cetatenilor cu grave incalcari de procedura, care au creat imaginea intimidarii. In acelasi timp, nu se stie nimic public despre anchetele care ar fi trebuit sa se refere la blocarea romanilor sa participe la vot (mai multe detalii in materialul extins, la paginile 11-13)
18. Niciodata Guvernul nu a incercat sa modifice listele electorale, pentru ca nu aceasta este atributia sa? Guvernul a oferit, la cererea CCR, date despre evolutia numarului de persoane cu drept de vot. Curtea a decis ulterior cum sa le interpreteze (mai multe detalii in materialul extins, la paginile 9-11)
19. De fiecare data cand presedintele Basescu sau Monica Macovei au spus ca este nevoie sa inceapa urmarirea penala impotriva unei persoane publice, in Romania, acest lucru s-a intamplat? Presedintele Basescu a spus ca cei care au votat la referendum trebuie anchetati. La fel, a cerut anchetarea unui ofiter din politie, acesta fiind anchetat a doua zi dupa solicitarea publica a presedintelui. La fel, a cerut anchetarea liderilor USL pentru organizarea actiunii de suspendare, iar anchetele au inceput imediat dupa revenirea in functie a presedintelui. In prezent, aceste persoane sunt urmarite de instanta (mai multe detalii in materialul extins, la paginile 13, 15-16)
20. Traian Basescu a dat in mod constant indicatii Curtii Constitutionale, presand public pentru influentarea deciziilor acestei institutii? Cel mai flagrant a fost chiar dupa votul de demitere, cand presedintele a contestat ce a facut CCR, spunand ca solicitarea Curtii este ilegala si ca nu trebuie reactualizate listele. Imediat, judecatorii Curtii au adoptat pozitia presedintelui si si-au schimbat pozitia oficiala in acord cu dorinta lui Traian Basescu
21. In Romania, se fac in continuare publice stenograme in care membri ai guvernului au telefoanele ascultate inainte sa existe mandate sau inceperea urmarii penale, iar astfel de stenograme, niciodata asumate oficial, sunt rostogolite public si folosite ca instrumente de presiune politica impotriva USL? (mai multe detalii in materialul extins, la pagina 9)
22. Textul raspandit public de Theodor Stolojan, zilele trecute, in Parlamentul European, contine extrase din stenograme care nu au fost niciodata confirmate oficial, si care se presupune a contine discutiile dintre doi ministri ai cabinetului USL? Aceste stenograme nu au fost asumate de procurori si au fost prezentate public pe surse anonime.
23. Dupa referendum, intr-un act de urmarire penala impotriva unui lider USL, se mentioneaza ca acesta “si-a folosit influenta politica pentru a creste participarea la vot”, facand astfel de stimularea participarii la vot o infractiune? Cazul Liviu Dragnea (mai multe detalii in materialul extins, la pagina 13)”, se arată în scrisoarea USL.

Un comentariu:

  1. Anonim16:04

    Marcus sais - Casa prezidentiala de renume da la schimb electorat casat in suma totala de 7,4 milioane de electori, conform programului Rabla Electorala, program sponzorizat si girat de Comisia Europeana prin Dl Barroso si Doamnele Merkel si ailalta, de Ambasada USA la Bucuresti, respectiv Excelenta Sa, d-l Gittenstein, cat si de Comisia de la Venetia a carei delegatie este prezenta in aceste zile in Romania pentru a-si prezenta omagiile d-lui presedinte Basescu Traian pe motiv ca taxu’ sefului delegatiei a avut aceeasi meserie, de capitan de vapoare ca si d-l presedinte, contra electorat performant si verificat provenit din randurile Camorra, ‘Ndraghenta, Cosa Nostra, Yakuza, Triade etc. pentru a vota “dreapta basita romaneasca” la alegerile din decembrie.
    Se ofera recompense semnificative constand in ulei vegetal, zahar la pungi de un kg, numerar de una hartie una suta lei, puhoaice de orice culoare si cu orice alte sigle in afara de pedeleu cat si biciclete made in China de culori si cu insemne ca si puhoaicele.
    In semn de pretuire liderilor acestor votanti, d-l presedinte Basescu Traian le ofera si un vin unic din cramele sale personale.
    Consilier prezidential
    Offff, Mama, care m-ai facut

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!