Google Website Translator Gadget

vineri, 11 ianuarie 2013

INCREDIBIL!!____________________________________________________


ȘTIRI
CTP despre Ponta: singurul care nu s-a folosit de “greaua moștenire”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a apreciat discursul premierului Victor Ponta, de joi seară, pe tema bugetului din 2013 și a stării națiunii. El a spus că atitudinea premierului a fost una rațională. A ținut să precizeze că Ponta nu s-a folosit în discursul său de “greaua moștenire“ invocată de fiecare dintre puterile precedente în momentul preluării frâielor ţării.
CTP despre Ponta: singurul care nu s-a folosit de “greaua moștenire”CTP a spus că discursul lui Victor Ponta este o dovadă clară a dorinţei de schimbare a relaţiei dintre Guvern şi cetăţeni. Analistul a subliniat că o asemenea “promisiune de transparenţă menită să vină în contradicţie evidentă cu atitudinea guvernelor PDL” nu le va fi suficientă celor de la guvernare, care trebuie să pună în aplicare planuri clare.
“I-aş da o notă bună lui Victor Ponta pentru că nu s-a folosit de greaua moştenire. Acest discurs, pe care l-am auzit ani şi ani de la fiecare putere, a fost anulat de Victor Ponta. Ce-a fost, a fost. Nici nu a pronunţat numele lui Băsescu. Nu a vrut să arunce responsabilitatea datoriilor României pe umerii adversarilor politici, ceea ce este o atitudine raţională şi de o bună perspectivă”, a spus Cristian Tudor Popescu, la România TV.
“Nu este suficientă o mai bună comunicare şi o atitudine mai lipsită de aroganţă. Se va vedea, efectiv, ce se întâmplă pentru că dacă clientela actualei puteri va face exact ce a făcut clientela PDL-ului, oamenii vor vedea. Dacă vor continua afacerile de corupţie la nivel înalt, jocul iresponsabil cu banii publici, cum s-a întâmplat, oamenii vor vedea şi vom simţi pe pielea noastră. Dacă vom vedea demnitari ai actualei puteri îmbuibându-se, îngrăşându-se în funcţii, cum s-a întâmplat (…), cum îşi mai fac o vilă cu 18 camere, cum îşi mai cumpără nu ştiu câte terenuri, cum le cresc conturile în vreme ce nouă premierul ne vorbeşte desăre tăieri şi austeritate, iarăşi este inutil ce face domnul Ponta”, a atras atenţia Cristian Tudor Popescu, potrivit RTV.
CTP a apreciat că problema cea mai dificilă pentru premierul Ponta va fi clientela politică: “În ceea ce priveşte Guvernul, posturile grase din companiile de stat, unde se pune clientela politică… aici premierul Ponta, ca om politic tânăr şi care vrea un viitor, sunt convins că nu doreşte ca aceste persoane să aibă bani mulţi şi nemeritaţi în funcţiile respective. Dar, ca să îi scoată de acolo, să reducă aceste zone de scurgere de bani nemeritaţi, trebuie să lupte politic în interiorul coaliţiei, unde se va lovi de cercuri de interese (…). Interesul lui Ponta este să rezolve aceste lucuri. Întrebarea este dacă va putea, pentru că acolo este o pâclă foarte groasă”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!