Google Website Translator Gadget

marți, 22 ianuarie 2013


ȘTIRI

Crișu Anastasiu, validat pentru funcția de Avocat al Poporului

Propunerea PSD pentru funcția de Avocat al Poporului, Crișu Anastasiu, a fost validat de Comisiile Juridice ale Parlamentului, cu 20 de voturi favorabile, potrivit Mediafax.
Crișu Anastasiu, validat pentru funcția de Avocat al PoporuluiCrișu Anastasiu a fost ales cu 20 de voturi din partea parlamentarilor, în timp ce propunerea UDMR, Peter Eckstein Kovacs, a obținut cinci voturi favorabile, iar cel propus de PDL, Gheorghe Iancu, care a mai ocupat această funcție, a primit doar trei voturi ”pentru”.
Plenul celor două Camere ale Parlamentului va decide marţi numirea noului Avocat al Poporului, subiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL, că le va scrie oficial liderilor PDL şi UDMR, Vasile Blaga şi Kelemen Hunor, pentru a avea o întâlnire în cel mai scurt timp privind un acord între principalele forţe reprezentate în Parlament legat de numirea Avocatului Poporului. El a precizat că, în acest fel, România va avea ca Avocat al Poporului o persoană independentă, care să reprezinte toate elementele de transparenţă, independenţă, imparţialitate necesare pentru ocuparea acestei funcţii.
Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a spus după ședința de luni a grupurilor parlamentare că a primit propunerea de la prim-ministru, pentru funcția de Avocat al Poporului, dar nu înțelege urgența de a veni azi cu o propunere ce trebuie votată a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!