Google Website Translator Gadget

vineri, 1 februarie 2013

MAIMUTAAAA.............__________________________________________







ȘTIRI

  NATO: ţările europene trebuie să îşi sporească bugetul militar dacă nu vor să piardă sprijinul SUA

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a avertizat ţările europene asupra discrepanţei care se profilează între aliaţii care continuă să investească în mijloacele lor militare şi cei care le sacrifică pe fondul crizei economice, aceştia din urmă riscând să nu mai beneficieze de solidaritatea americană.

"Dacă actualul ritm al cheltuielilor militare va continua, acest fapt va limita abilitatea practică a aliaţilor europeni din NATO de a colabora cu aliaţii nord-americani. Şi riscă, de asemenea, să diminueze susţinerea politică a aliaţilor europeni de care se bucură aceştia în SUA" a avertizat Rasmussen.

"NATO rămâne cea mai importantă alianţă militară din lume" a adăugat acesta. "Provocările din domeniul securităţii ale secolului XXI - terorism, proliferare, piraterie, războiul cibernetic, ţări instabile – nu vor dispărea dacă ne concentrăm doar pe soluţionarea crizelor economice" a amintit fostul premier danez.
“Costurile militare sunt din ce în ce mai dezechilibrate între aliaţi, nu numai între Statele Unite ale Americii şi ţările europene, dar chiar şi în interiorul continentului european", a declarat Rasmussen, cu ocazia prezentării raportului anual al Alianţei Nord-Atlantice la Bruxelles.

“În timp ce anumiţi aliaţi europeni vor continua să achiziţioneze mijloace militare moderne şi adaptate, alţii ar urma să întâmpine dificultăţi crescânde în acest sens. Această situaţie ar putea afecta capacitatea aliaţilor de a colabora în mod eficient în gestionarea crizelor internaţionale", a adăugat el.

Acest avertisment, notează AFP, vine în completarea celor lansate anterior de oficiali americani, care le cer de mai mulţi ani europenilor să nu lase garda jos.

Doar trei ţări membre NATO - SUA, Marea Britanie şi Grecia - îşi consacră peste 2% din PIB apărării, conform raportului anual al NATO prezentat de Rasmussen. Aceasta în condiţiile în care cei 28 de aliaţi s-au angajat în 2006 să nu îşi reducă sub pragul de 2% bugetul militar, mai notează AFP. Ministrul român al Apărării, Mircea Duşă, a anunţat astăzi că bugetul apărării a fost suplimentat, dar că va ajunge la doi la sută până în 2016.

Scrisoare dramatică: Medicii, dresați pe plantația șefilor de clinici

Cosmin Alexandrescu, președintele Asociației Profesionale a Medicilor de Ambulator, susține într-o scrisoare deschisă că medicii sunt dresați să muncească pe plantația șefilor de clinici.
Scrisoare dramatică: Medicii, dresați pe plantația șefilor de clinici”Ființa neamului nostru este marcată irevocabil de două mituri: unul este cel al Mioriței, al împăcării cu soarta, iar cel de-al doilea este cel al Meșterului Manole, al eternei reconstrucții. Probabil că ambele se aplică și evoluției sistemului sanitar din România anilor postrevoluționari.
Ultimii doi ani au fost marcați de ideea schimbării legii sănătății, de ideea schimbării paradigmei ce stă la baza sistemului. Se părea că această idee are șanse să dea roade, mai ales că se anunța și un sacrificiu: Raed Arafaturma să joace rolul Anei lui Manole. Poporul însă s-a răzvrătit, sacrificiul nu a mai avut loc, roata istoriei s-a învârtit și în loc de schimbarea legii sănătății s-a schimbat guvernarea.
Un nou ministru s-a înscăunat. De fapt a revenit pe tron precum un Alexandru Lăpușneanu. Iar proiectul noii legi a fost aruncat la gunoi. Se pare că Legea 95 este încă actuală, precum actual este și marasmul sistemului. Și totuși că Legea 95 va trebui modificată pe ici, pe acolo și anume prin punctele sale esențiale.
Indiferenți la declarațiile politice, la schimbările de regim politic, pacienții noștri se încăpățânează să moară mai devreme decât ar trebui. Suntem fruntași pe Uniune la mortalitate infantilă, la speranța de viață suntem primii din coadă, avem medalia de aur la tuberculoză, boli cardiovasculare, cancer…
Este evident că trebuie schimbat ceva. Probabil totul. Ar trebui să începem cu sistemul de învățământ medical, osificat în clientelism și nepotism, cu dinastii mai tari decât Mușatinii, cu o încremenire în mentalități etatiste și ignorare a nevoilor reale pacienților. Ar trebui schimbat ceva în rezidențiat, unde se continuă practic mentalitatea din facultăți. Pe tinerii noștri medici nu îi învață nimeni demnitatea unei profesiuni liberale, demnitatea lui ”NU”, sau pe cea a lui ”sic volo”. În schimb avem magiștri în dialectică marxistă, în negarea negației, în ascultarea preasupusă și în elasticitatea coloanei. Din păcate medicii noștri sunt dresați să asculte ce spun cei Mari, să muncească pe plantația șefilor de clinici dacă vor să spere la un posibil post de vechil pentru început, dar cu speranța preluării plantației peste 25 de ani. Prost plătiți, munciți și permanent hăituiți de o presă sanguinară ce lansează false ținte medicale atunci când trebuie să abatem atenția de la politic.
Pacientul este declarat centrul sistemului. Este axul în jurul cărui gravitează totul. Adică pentru EL se fac contracte oneroase de medicamente și produse medicale, pentru el se cumpără elicoptere și ambulanțe, pentru el face totul… Și el continuă să fie nemulțumit, să acuze de malpraxis (uneori fondat, alteori nu), să moară.
Ce putem face noi? Cum putem ieși din acest cerc permanent vicios? Este evident că avem nevoie de un sacrificiu. Și acel sacrificiu nu mai trebuie să fie al omului bolnav ce își caută sănătatea. Și nici al medicului îndemnat de președinte să-și caute o țară mai primitoare. Vremea aceea a trecut. Avem nevoie de un adevărat mesager către Zamolxis. Probabil… un ministru ar fi cel mai nimerit. Un ministru care să dorească să schimbe sistemul cu adevărat. Un ministru care să dorească să croiască haine potrivite pentru un corp vlăguit și care să înțeleagă că se va ciocni de o rezistență imensă din partea celor mulțumiți de actuala stare. Și mai ales un ministru care să înțeleagă că își pune în joc întreaga carieră politică. Gambitul, adică sacrificiul pe care este obligat să îl facă îl poate duce spre două direcții: spre Olimp, căci de va reuși are deschisă calea spre vârful politicii, putând ajunge premier sau președinte, ori, dacă nu, se va alătura unui întreg perete cu portrete de la etajul 3 din Ministerul Sănătății, al celor ce nu au reușit nimic.
Domnule Nicolaescu ești pregătit? Sau așteptăm din nou pe cineva mai înalt?”, scrie Cosmin Alexandrescu.

7 comentarii:

  1. Anonim11:30

    Anonim2 februarie 2013, 11:19
    ......,,pensii tabele pentru completarea fisei cu locurile de munca la DFC.
    deci sa multumim lui OPREA ca a vrut,si lui DOBRITOIU ca s-a repezit ca rata la .... si nu l-a lasat ?!,sau poate asa e mai bine...ca e cum zice legea.
    deci,las-a balta cu HG1019 ca nu are nici o legatura cu ce li s-a intamplat acestor re,re,re..../ Ho..ho..ho.....ce frumos Czar

    1 februarie 2013, 22:30

    Răspundeţi
    Răspunsuri

    Anonim2 februarie 2013, 11:27
    karadeniz says:
    Ianuarie 29, 2013 at 10:09 pm
    D e ce Ponta ignora ordonanta de urgență . Pai să vedem care ar fi implicațiile unei astfel de ordonanțe.
    Un efort financiar suplimentar la fondul de pensii estimat la circa 5 milioane de euro pentru acest an, încă 5 pentru anul trecut și aceeași sumă, ușor descrescătoare datorită ieșirilor naturale din sistem, pentru anii următori. Dar o astfel de ordonanță , cum am mai spus , deschide calea, pentru a castiga în instanță același drepturi ca și pensionarii militari, celorlalte categorii de pensionari dijmuiti de L 119. Este vorba de personalul auxiliar al instanțelor judecatoresti și al parchetelor, personalul diplomatic și consular, funcționari publici parlamentari, deputații și senatorii, personalul aeronautic civil navigant și personalul curtii de conturi.
    Ori efortul pentru a se reveni la cuantumul anterior al acestor pensii, dat fiind valoarea ridicată a acestora, cât și faptul că nu e vorba de circa 10-15% , ca în cazul pensiilor militare ci de aproape întreaga masa de pensionari a acestor categorii, efortul finaciar ar fi probabil mult mai mare ca în cazul nostru.
    In plus dacă pe noi ne-ar aduce la un nivel apropiat cu cei 80-85% cărora le-au crescut pensiile prin revizuire cât și cu cei care se pensionează pe L263, la aceste categorii discrepanța înte pensiile lor și ale celor ce se pensionează pe L263 este foarte mare, ceea ce ar genera proteste din partea celor din urmă.
    La toate acestea trebuie adaugate pentru pensionarii militari și alte cheltuieli suplimentare cum ar fi aplicarea retroactiv, a acelor sporuri la pensie generate de noua incadrare in grupele de muncă prevăzută de HGS 1019/2010, ș care fost aplicată doar parțial celor revizuiti de L119.
    Cum tot acest efort bugetar s-ar ridica probabil l a mai multe zeci de milioane de euro anual și cum decidenți noștri au nevoie de avizul ( puțin posibil ) al FMI, personal consider că această ordonanță nu va fi dată și că se încearcă un alt mod de a ne liniști .
    Se pare că se așteaptă terminarea auditului curtii de conturi la CSP a MApN ( posibil și la celelalte case sectoariale ale structurilor din apărare). Erorile ( voite ori nu ) vor și remediate prin emiterea de noi decizii de revizuire și cunoscand exact situația reală se pot simula diferite variante. Cred că se va incerca rezolvarea situației celor cu pensii diminuate prin modificări ale L 119 și/sau OG1 doar pentru militari gen diferențierea majorarii punctajelor lunare între grupa condiții speciale și grupa alte conditii, introducerea unui stagiu complet de cotizare mai mic pentru cei disponibilizati prin ordonanța 7, cu pensii partial anticipate, aplicarea HGS 1019, ori chiar aHG 1294 în variantele discutate pe aici ori alt artificiu pe care îl vor găsi în așa fel încât prin procedeul mai taie de aici mai pune dincolo să creeze o realtivă mulțumire fără prea mari modificări a actualului buget al pensiilor militare.
    Rezolvarea finală va fi probabil o noua lege a pensiilor militare, pentru acesta existând se pare cele mai mari presiuni din partea activilor, mai ales că de la sistarea ajutoarelor acordate la pensie cei mai mulți au evitat pensionarea solicitând mentinerea în activitate, unii fiind deja în al treilea an, așa că numărul celor care ar trebui să iasă în acest an este relativ mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim12:10

    Ion says:
    Februarie 2, 2013 at 12:32 pm
    Ministrul Dusa a spus pas ordonantei de revenire la cuantumul din decembrie 2010. A lasat sa se inteleaga ca dupa ce se va lamuri cu privire la aspectele juridice ale problemei va elabora un proiect de lege a pensiilor impreuna cu activii, cu rezervistii, dar si cu cei de la Munca.
    Il rog pe Dl ministru sa faca un efort sa inteleaga ca o noua lege a pensiilor trebuie sa fie elaborata la pachet cu rezolvari privind aspecte de salarizare din armata.
    Sunt in contact permanent cu rezervistii, fosti camarazi, dar si cu cei activi. De la activi cu grade mari, dar mai ales de la cei cu grade mici, stiu ca soldele sunt foarte mici acum la baza ierarhiei militare. Acest fapt se va rasfrange in pensii foarte mici pentru talpa armatei. Vor fi mari probleme in viitor. Daca acum armata ii mai tine pe soldatii si gradatii profesionisti si pe subofiteri, este numai datorita dificultatilor economice si de pe piata muncii, dar la primul bum economic se va intampla ca pe la jumatatea anilor `90 cand unitati intregi au ramas fara maistri militari, de nu mai stiam cum sa gestionam situatia. Aproape toti au plecat prin demisie, pe noua piata a muncii, mai ales in domenii noi. Mi-aduc aminte ca de la o unitate cu profil de transmisiuni au plecat aproape toti maistri la un operator de telefonie GSM. S-au tras unul pe altul. Primii plecati au ajuns sefi. Acolo nu era dupa diplome ci dupa ce stiai sa faci, asa ca sefii aveau salarii care te lasau cu gura cascata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim15:08

    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bolnaviorule din Vanghelion No.5 ai scapat din camesoaie ? Mai incearca...sa sari gardul !
    PS./ este bine sa te tratezi cu vitamuya PMT ! Ori te vindeci ori crapi....succes!!

    RăspundețiȘtergere

  5. Jurnal în bocanci (XXII). Tipuri cazone/ de Călin Hentea
    5 oct 2012 Autor: Calin Hentea


    FOTO: Clădirea Ministerului Apărării Naţionale sau ”M100”, pour les conaisseurs
    Am scris aceste rânduri pe vremea când eram încă ofiţer activ, colonel în Statul Major General al armatei. Modele vii, reale, cu nume, prenume, grad şi număr la bocanc pentru tipul de mitocancazon sau de idiotcazon au fost mai multe: pe unele le vedeam doar prelingându-se zilnic prin labirintul culoarelor din M100 (clădirea Ministerului Apărării Naţionale), cu altele am lucrat direct, iar câţiva mi-au fost, din nefericire, şefi. Am cules de la fiecare ceea ce mi s-a părut tipic şi astfel au rezultat portretele generice ale mitocanului sau idiotului cazon post-decembrist care urmează. Pentru a nu dezavantaja pe nimeni care ar fi dorit sau nu să-şi vadă numele consemnat în acest jurnal, în acest caz am renunţat complet la identificări. Oricum lista ar fi fost prea lungă.

    Mitocanulcazon este un mitocan la fel ca toţi ceilalţi, dar în plus faţă de varianta civilă, poartă uniformă şi beneficiază de ordine şi regulamente militare. Nu ştiu dacă mitocanul se naşte ca atare sau se formează ulterior. Cred că şi una şi alta. Cu certitudine însă, în armată el îşi găseşte med.....................Continuarea in ,,Ziarul de dumineca ""

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim11:52

    ACTIVII INTRA IN ......LUPTA !!
    Cristi says:
    Februarie 3, 2013 at 12:08 pm
    Dragi pensionari militari. Va scrie un militar activ.
    Doar doua intrebari:

    Vi se pare normal ca un colonel in rezerva, sau un adjutant in rezerva sa ia o pensie mai mare decat unul activ, incadrat in aceleasi conditii ca pensionarul? Daca da, de ce?

    Daca statul iti da pensie de stat, vi se pare normal ca tot statul sa iti mai dea si un salariu? Sunt de acord cu aceasta cumulare, in conditiile in care salariul ti-l da un privat, nu statul!

    Voi trece si eu in pensie, dar mai presus de interesul personal, pun si voi pune interesul acestei tari. Toti va dati mari patrioti, dar cand e vorba de a ciupi ceva de statul asta sarac, uitati si de juramant si de toate valorile armatei in care v-ati format.

    Propunerile mele sunt simple: Niciun pensionar nu va putea avea o pensie mai mare de 80% din solda unui militar activ de acelasi grad si incadrat in aceeasi pozitie. Niciun pensiionar nu va putea cumula solda cu salariul in conditiile in care amandoua sunt platite de stat. Cat e de simplu?

    Am o speta: Un fost coleg a iesit la pensie in august 2012 la limita de varsta. Are pensia mai mare decat ultimul salariu. Adica, eu statul, cat de prost pot fi sa-i dau mai multi bani acum cand nu mai vine la serviciu, decat in ziua cand venea? Stiu ca va vedeti numai interesul dumneavoastra actual, dar ee as milita pentru acordarea de bani, atunci cand esti activ si muncesti pentru ei, nu cand stai acasa!

    Cu deosebit respect,
    Un viitor pensionar militar, care chiar daca va iesi la pensie dupa 40 de ani de serviciu nu va dori o pensie mai mare decat ultimul salariu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cam ai dreptate! Sa vezi ce-o sa primesti de la jem"hadary pensiilor!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!